




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高考英语二轮专题总复习精选综合能力专练:阅读理解13welcome to banff, canada s first, most famous and arguably most fascinating national park. if youve come to ski or snowboard, well see you on the slopes. skiing is a locals favourite too.while you re here, try other recreational activities available in our mountains. popular choices include a banff gondola ride up sulphur mountain, bathe in the natural mineral waters at the upper hot spring, horsedrawn sleigh ride, driveyourownteam dog sled excursion, and snowmobile tour to the highland (but not in the national park)we also recommend you make time to enjoy simple pleasures. after looking around banff ave shops, walk a couple of blocks west or south to the scenic bow river.try ice skating on frozen lake louise where ice magic international ice sculpture competition works are displayed after jan 25. you can rent skates in banff or at the sport shop in the fairmont chateau lake louise hotel.banff s backcountry paths access a wilderness world of silence and matchless beauty cross country skis and snowshoes provide the means. banff sport shops rent equipment and clothes, or join an organized tour. although weve been many times, we still find the cliffs and icefalls of our frozen canyons worth visiting.wildlife watching also creates satisfying memories. we have seen hundreds of the elk and bighorn sheep that attract visitors, yet they still arouse a sense of wonder. and the rare spotting of a cougar, wolf or woodland caribou takes our breath away.see if simple pleasures work for you. fight in the snow with your kids, walk bdside a stream or climb to a high place and admire the view.banff resort guide editors语篇解读本文介绍了加拿大最有名的国家公园banff,在那儿你可以尽情享受冬季旅游的乐趣!1according to the passage, banffs backcountry is accessible by_.a. cross country skiingb. horsedrawn sleigh ridingc. snowmobilingd. dogsledding解析细节理解题。根据文章第五段第一句话中的“cross country skis and snowshoes provide the means”可知a项正确。答案a2which of the following is true according to the passage?a. dogsledding is the most popular sport among local people.b. watching wildlife is a memorable experience.c. travellers should bring their own sports equipment.d. shopping is too simple a pleasure to enjoy.解析细节判断题。根据文章第六段第一句话“wildlife watching also creates satisfying memories.”可知b项正确。根据文章第一段的最后一句话可知a项错误;由文章第五段中的“banff sport shops rent equipment”可知c项错误;d项在文中没有被提及。答案b3the purpose of the writing is to_.a. promote scenic spots in canadab. advertise for the sports in banffc. introduce tourist activities in banffd. describe breathtaking views in banff解析写作意图题。由文章的主要内容以及文章最后的落款“banff resort guide editors”可知这篇文章的主要目的就是介绍在banff的旅游活动。a项中的in canada太宽泛,不具体;b项没有体现出“旅游”的意思;d项中的views也不具体,所以答案选c。答案csometimes,the simplest ideas are the best. for example,to absorb heat from the sun to heat water, you need large, flat,black surfaces. one way to do that is to build those surfaces specially, on the roofs of buildings. but why go to all that trouble when cities are full of black surfaces already, in the form of asphalt (柏油) roads?ten years ago, this thought came into the mind of arian de bondt, a dutch engineer. he finally persuaded his boss to follow it up. the result is that their building is now heated in winter and cooled in summer by a system that relies on the surface of the road outside.the heatcollector is a system of connected water pipes.most of them run from one side of the street to the other, just under the asphalt road. some, however, dive deep into the ground.when the street surface gets hot in summer, water pumped through the pipes picks up this heat and takes it underground through one of the diving pipes. at a depth of 100 metres lies a natural aquifer (蓄水层) into which several heat exchangers (交换器) have been built. the hot water from the street runs through these exchangers, warming the groundwater, before returning to the surface through another pipe. the aquifer is thus used as a heat store.in winter, the working system is changed slightly. water is pumped through the heat exchangers to pick up the heat stored during summer. this water goes into the building and is used to warm the place up. after performing that task, it is pumped under the asphalt and its remaining heat keeps the road free of snow and ice.语篇解读文章介绍了怎样依靠外面的柏油马路表面在冬天给楼房供暖,在夏天给楼房降温。4which of the following is true according to the first two paragraphs ?a. arian de bondt got his idea from his boss.b. large, flat, black surfaces need to be built in cities.c. the dutch engineer s system has been widely used.d. heat can also be collected from asphalt roads.解析细节判断题。由文章第二段最后一句话可以得出答案。答案d5for what purpose are the diving pipes used?a. to absorb heat from the sun.b. to store heat for future use.c. to turn solar energy into heat energy.d. to carry heat down below the surface.解析细节判断题。由文章第四段第一句话的内容可以得出答案。答案d6from the last paragraph we can learn that_.a. some pipes have to be rearranged in winterb. the system can do more than warming up the buildingc. the exchangers will pick up heat from the street surfaced. less heat may be collected in winter than in summer解析推测判断题。由文章最后一段最后一句的内容可知,这一系统不仅能给楼房供暖,还可以使马路上的冰雪消融。答案b7what is most likely to be discussed in the paragraph that follows?a. what we shall do if the system goes wrong.b. what we shall do if there are no asphalt roads.c. how the system cools the building in summer.d. how the system collects heat in spring and autumn.解析文章结构题。前面谈到这一系统的工作原理以及冬天怎么给楼房供暖,下文应该讲的是夏天怎么给楼房降温。答案cits never easy to admit(承认) you are in the wrong. we all _1_ to know the art of apology. think how often youve done wrong. then count how many _2_ youve expressed clearly you were _3_. you cant go to bed with an easy mind if you do _4_ about it.a doctor friend, mr. lied, told me about a man who came to him with different kinds of signs: headaches, heart _5_ and insomnia (失眠). _6_ some careful exams, mr. lied found nothing _7_ with him and said, “if you dont tell me whats _8_ you, i cant help you.” the man admitted he was cheating his brother of his inheritance(遗产). then and there the _9_ doctor _10_ the man write to his brother and _11_ his money. as soon as the _12_ was put into the post box, the man suddenly cried. “thank you,” he said to the doctor, “i think ive got _13_.”an apology can not only save a broken relationship(关系) but also make it _14_. if you can think of someone who should be _15_ an apology from you. do something about it right now.1. a. decideb. havec. needd. try 2. a. mistakes b. people c. ways d. times 3. a. sorry b. weak c. sad d. wrong 4. a. something b. anything c. nothing d. everything 5. a. trouble b. matter c. illness d. problem6. a. before b. after c. till d. since 7. a. well b. wrong c. good d. bad 8. a. hurling b. changing c. touching d. worrying 9. a. clever b. silly c. good d. kind 10. a. made b. helped c. saw d. let 11. a. returned b. gave c. kept d. paid 12
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 民用航空气象人员执照(气象信息系统)考试题库-上(单选、判断题)
- 蒙古北京八中乌兰察布分校2026届高二化学第一学期期末监测模拟试题含答案
- 河北省兴隆县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 河北省肃宁县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 河北省乐亭县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025年度物流仓储设备采购合同模板集合2
- 2025版通信行业人才培训与咨询服务合同
- 2025年度写字楼公共区域清洁作业合同范本
- 2025店长聘用协议:超市连锁店店长招聘与聘用标准
- 2025年度国际项目外籍工作人员劳动合同书
- 更换纸尿裤的操作流程
- GB/T 37133-2025电动汽车用高压连接系统
- EPC项目设计管理方案
- 视觉文化影响下的非遗文化旅游游客忠诚度设计研究
- 2025年快递转让合同协议书模板电子版
- 2025年公安辅警招聘知识考试题(附含答案)
- 教学课件-网络性能测试与分析-林川
- 《中国古典诗词鉴赏》课件
- 恶劣天气行车安全培训
- 人畜共患病培训
- 老年人免责协议书范本3篇
评论
0/150
提交评论