




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高三英语复习专题练习:unit5 first aid(新人教版必修5).单项填空1many people agree that _ knowledge of english is a must in _ international trade today.aa; /bthe; theca; an d/; the解析:a knowledge of .“了解”,排除b和d; trade“贸易”是不可数名词,排除c。答案:a2once a decision has been made, all of us should _ it.adirect to bstick toclead to drefer to解析:句意:决定一旦作出,我们每个人都应该坚持。stick to “坚持”,符合句意。lead to “导致”; refer to “参考;指的是”。答案:b3(2012烟台市第二次诊断)the house is big enough for a family of three _ our parents decide to move here to live together.aonce bbecausecif dunless解析:考查状语从句。句意:这个房子对于一个三口之家足够大,除非我们的父母决定搬来和我们一起住。unless“除非”,符合语意。答案:d4(2012黄山质检)peters injuries were severe and he bled too much.yes. ten minutes late _ he would have died.abut borcso dand解析:考查固定句式。根据句意“如果晚十分钟的话,他就会死的”可知,此处表示“递进”关系,故用and。答案:d5it is clear that the number of cars on the roads _ rising with the development of the society.akeep bwas keepingckeeps dwere keeping解析:句意:很明显,随着社会的发展,路上汽车的数量在持续增加。the number of的意思是“的数量”,在句中作主语,其谓语应用第三人称单数;由句意可知讲的是现在的情况,应用一般现在时。答案:c6my grandfather is fond of talking about the good old days, _ is often the case with old people.awhen bascthat dwhat解析:句意:我祖父喜欢谈论过去的美好时光,老人通常是这样的。as引导非限制性定语从句,指代前面整句话的内容。as is often the case “这是常有的事”。答案:b7never did i expect to _ his feeling while i was expressing myself at the meeting.ahurt bwoundcinjure ddamage解析:句意:当我在会上表达自己的想法时,从没有想到要伤害他的感情。hurt尤指精神上或感情上的伤害。答案:a8(2012福州质检)i want to have a short talk with you. could you spare a few minutes _?aif necessary bif possiblecif so deven if so解析:句意:我想和你谈一会儿。如果可能,你能抽出几分钟时间吗?if necessary “如果需要”; if possible “如果可能”; if so “如果这样”。答案:b9(2011重庆西南师大附中质检)failure is never pleasurable, but it can make a positive contribution to your life _ you learn to use it.asince boncecuntil dunless解析:句意:失败不会让人开心,但是一旦你学会了利用它,它就会对你的生活产生积极的作用。根据题意可知应该选择b项once,意思是“一旦”,一般引导时间状语从句。答案:b10fever is a _ of many illness. so i suggest you take it seriously and see a doctor as soon as possible.amessage bsymptomclabel dclue解析:句意:发烧是很多疾病的征兆。因此我建议你认真对待,尽早去看医生。message “信息”; symptom “征兆;预兆”; label “标签”; clue “线索”。答案:b11(2012马鞍山模拟)dont put so much _ on the children. its harmful to their health.ok, i wont.apressure bstrengthcpower dattention解析:考查名词词义辨析。put pressure on为固定搭配,意为“给施加压力”。前句句意为:不要给孩子们施加太多压力,这有害于他们的健康。答案:a12(2012泉州模拟)they have earned lots of money, so i _ believe that the business is a success.amildly bfirmlycactively dtightly解析:从they have earned lots of money可知,“我”坚信(firmly believe)生意是成功的。mildly “温和地;轻微地”; actively “积极地;活跃地”; tightly “紧紧地”。答案:b13the boy made the same mistakes _, which, of course, made his parents very angry.aover and over again bmore or lesscsooner or later dhere and there解析:over and over again意为“反复;多次”。句意:那个男孩一次次犯同样的错误,这当然令他的父母很生气。more or less “或多或少;大体上”; sooner or later “迟早;早晚”; here and there “到处”。答案:a14what _ will it make whether mr.black tells us the story early or not?asense bdifferencecmistake duse解析:make a difference意为“有影响;有关系;起(重要)作用”,题干中是将该短语拆开使用。句意:布莱克先生提不提前告诉我们那件事有什么关系吗?答案:b15(2012东北三省六校联合诊断) _ you got the news that the rocket was sent up successfully?from the radio.ahow was it that bhow it was thatcwhat was it that dwhat it was that解析:考查强调句中的疑问词的选择。根据答语“from the radio”,可知应用表示方式的疑问词how;该句是强调句的特殊疑问句式,语序应为特殊疑问词is/was it that其他成分,故选a。答案:a.阅读理解a(2012厦门质量检测)a mother was devastated,_crying, yelling all she can in that dark corner. there was nobody to hear her yell and not a soul to calm her, because outside her house is a long winding lonely road. the wind was at rest and the leaves didnt rustle, silence filling the air. loneliness was already killing her, but no one knows what made her cry?losing something you love with all your heart isnt really the pain you can ever overcome. radha lost her baby, her only means to live. she saw her child getting killed and the accident was terrible. one lonely night, she was walking down the street to get a breath of fresh air with her child hugged tight in her arms.the whole time she walked with her child in her arms, the only thing that worried her was aryans future. she was imagining and feeling every day of the childs growth, and figuring what she would have in store for him. but who knows whats in store for us tomorrow, life can change in a second.on that deserted road, were a few streetlights barely enough? it was this light that could be seen from a distance, but as it came closer it got brighter and brighter.that light changed radhas life into darkness forever. a speeding car came down that road. the driver came at a speed of 110 kmph throwing beer bottles out of his half open window. he was definitely drunk, and the speed took everything in its path.just then, there was a loud cry, and silence set in again.but the mother wasnt hurt. she opened her eyes, unable to focus her eyes, and didnt see aryan. after a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby, but alas . the child hadnt even seen life.simply, dont drink and drive.you_could_take_a_life,but_kill_a_number_of_people.语篇解读:一位司机酒后驾车发生事故,夺去了一个充满活力的孩子的生命和一位母亲的全部希望1the underlined word “devastated” in paragraph 1 would probably mean “_”aworried bscaredcheartbroken dweatherbeaten解析:词义猜测题。从该词所在句的“crying, yelling all she can .”可知,这位母亲伤心欲绝,所以devastated语义同heartbroken,选c项。答案:c2which of the following statements is true of radha?ashe had expected much of aryan.bshe got her eyes injured in the accident.cshe was hit by one bottle on the arm.dshe had everything ready for aryans future.解析:推理判断题。从第三段的前两句可知,这位母亲对孩子的期望很高,故答案选a项。答案:a3the underlined sentence implies that _.adrunk driving is absolutely forbiddenbdrunk driving is certain to kill a lot of peoplecthe driver killed aryan and his motherdthere is more than one victim in a car accident解析:推理判断题。从文章中这位母亲撕心裂肺的哭喊及常识可推知,酒后驾车的受害者不止一个,答案选d项。答案:d4what would be the best title for the passage?athe death of a miserable childba sad mother on a windy nightcthe price for another mans mistakedspeeding from drunk driving解析:主旨大意题。文章主要讲述了一位司机酒后驾车发生事故导致一个孩子死亡,孩子的母亲伤心绝望的故事,所以c项“另一个人的错误的代价”能较好地概括全文,答案选c项。答案:cb(2012济南质量调研)honk ! squeak !what is that? if youre going through puberty (青春期), it could be your voice. both boys and girls experience voice changes as they grow older, but girls voices get only a little deeper. a boys voice, on the other hand, may change quite a bit from sounding like a little kid to sounding like somebodys dad!how does this happen? the larynx, your voice box, actually gets bigger during puberty. one of its jobs is to let you talk, sing, hum, yell, laugh, and make all sorts of noises.when a boy reaches puberty, his body begins making lots of testosterone (睾丸素), which causes his larynx to grow and his vocal cords (声带) to get longer and thicker.before puberty, your larynx is pretty small and your vocal cords are kind of small and thin. thats why your voice is higher than an adults. as you go through puberty, the larynx changes. as your body adjusts to this changing equipment, your voice may “crack” or “break”. but this process lasts only a few months.not only do older guys and men sound different from boys, but you can also see the difference in their necks. when the larynx grows bigger, part of it sticks out inside the neck.you can see it at the front of the throat. this is known as the adams apple. for girls, the larynx also grows bigger but not as much as in boys, so you cant see it through a girls skin.everyones timetable is different, so some kids voices might start to change earlier and some might start a little later.some voices might drop gradually, while others might drop quickly.if this hasnt happened to you yet, dont worry. and if youre going through this now, try not to stress too much about the funny noises you make. it can help to talk to a parent, or a friend whos already gone through the voice change. before you know it, your voice will sound clear, strong, and more grownup !5whats the text mainly about?afunny noises. bvocal cords.cvoice changes. dthe adams apple.解析:主旨大意题。本文旨在说明青春期的男孩儿和女孩儿声音为什么发生变化,如何变化,以及如何看待这个现象。故选c项。答案:c6an adults voice is lower than a childs because the adult _.adoesnt reach his pubertybhas longer and thicker vocal cordscis going through his pubertydhas something wrong with his throat解析:推理判断题。根据第四段中的“which causes his larynx to grow and his vocal cords (声带) to get longer and thicker.”和第五段中的前两句可知,成年人的嗓音比小孩儿的低沉是因为成年人的声带又长又厚。答案:b7who has “the adams apple”?aboys. bgirls.cmen. dwomen.解析:细节理解题。根据第六段的内容可知, olde
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 广西建筑业b类考试试题及答案
- 考点攻克人教版八年级上册物理《声现象》综合练习试卷(解析版含答案)
- 2025急诊主治考试真题及答案
- 2025化学编制考试真题及答案
- 解析卷人教版八年级上册物理声现象《噪声的危害和控制》专题练习练习题(含答案解析)
- 计算机系c 考试题目及答案
- 跨业绩效对比模型-洞察与解读
- 2025年《考评员》应知应会考试题库(附答案)
- 2025年浙江省事业单位招聘考试综合类专业能力测试试卷(法律类)真题模拟训练
- 2025年湖南省事业单位招聘考试综合类专业能力测试试卷(法律类)真题模拟
- 夜场员工合同协议书
- 【DAMA】2025智变-AI赋能政府与央国企智能化转型白皮书
- 新教材部编版二年级上册《4.彩虹》教学设计
- 航空宠物知识培训课件
- 护理人员在职继续教育培训与考评制度
- 综合实践活动课程设计
- 2025年法官员额考试题及答案
- 备考2025年成人高考-专升本-政治考点及必背知识点大全
- 公开课:自发性气胸病人的护理
- 教科版(2017版)科学四年上册《让小车运动起来》说课稿(附反思、板书)课件
- 经腋窝无充气腔镜甲状腺手术
评论
0/150
提交评论