湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(42).doc_第1页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(42).doc_第2页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(42).doc_第3页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(42).doc_第4页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(42).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(42)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the baby is just one day old and has not yet left hospital. she is quiet but alert(警觉). twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it. she stares at it carefully. a researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced. as the cards change from one to the other, her gaze(凝视)starts to lose its focus-until a third, with three black spots, is presented. her gaze returns: she looks at it for twice as long as she did at the previous card. can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?or do newborns simply prefer more to fewer? the same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes. perhaps it is just the newness? when slightly older babies were shown cards with pictures of objects (a comb, a key, an orange and so on), changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves. could it be the pattern that two things make, as opposed to three? no again. babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two. the effect even crosses between senses. babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(同样地)when the researchers started with drumbeats and moved to spots.1babies are sensitive to the change in _.a. the size of cards b. the colour of picturesc. the shape of patternsd. the number of objects2why did the researchers test the babies with drumbeats?a. to reduce the difficulty of the experiment b. to see how babies recognize soundsc. to carry their experiment further d. to keep the babes interest.3where does this text probably come from?a. science fiction b. childrens literaturec. an advertisement d. a science report参考答案13、dcd试题分析:本文属于科学研究类的短文,研究婴儿对于外界声音和变化的反应。科学家在实验中使用了不同的刺激物对婴儿进行刺激以证明研究的准确性。1d 细节题。根据第一段后4行as the cards change from one to the other, her gave(凝视)starts to lose its focus-until a third, with three black spots, is presented. her gaze returns: she looks at it for twice as long as she did at the previous card.可知当眼前黑点变成3个的时候,孩子的注意力又恢复了。故d项正确。2c 推理题。根据文章最后三行babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(同样地)when the researchers started with drumbeats and moved to spots. 可知使用敲鼓的声音来进行试验,就是为了更进一步了解具体情况。故c正确。3d 推理题。本文属于科学研究类的短文,研究婴儿对于外界声音和变化的反应。所以最可能是从科学报告里摘录出来的内容。故d正确。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2016高考训练】europes mars orbiter (人造卫星) has found water molecules (分子) vapourizing (蒸汽化) from the red planets south pole, scientists announced today, calling it the most direct evidence yet of water in the form of ice on the martian surface.a picture taken by mars express, january 15, 2004 from a height of 273 km shows a channel (reull vallis) once formed by flowing water east of the hellas basin on mars. the search for water on mars which could be a sign of life has greatly interested scientists for centuries. mars watchers have long believed that the planets poles contain frozen water, but scientific findings in the past including nasas mars odyssey orbiters evidence of large amounts of ice were based more on inferences (推论), european space agency scientists said. while mars odyssey has been able to indirectly show the presence of water at the pole using temperature monitors, the european camera has for the first time been able to map the polar cap using infrared technology that shows where water molecules are present, said scientist jean-pierre bibring. if mars once had surface water, there were possibility for it to support life, although members of the european project have said that it remains too early to draw conclusions. nasas mars odyssey, which has orbited the planet for two years, previously turned up evidence of lots of ice mixed with the soil, as little as 40 centimetres from the surface. james garvin, lead scientist for nasas mars exploration program, told the associated press today that mars express had offered further confirmation of what scientists have long known: “mars is a water planet.”at a news conference earlier, he said the expresss results were “not unexpected.”“thats wonderful results, its instant science, and i think scientists are going to want some time to think about what that means in the context of what were learning.”as far back as 1940, scientists using telescopes saw vapours they believed indicated the presence of water. but in the 1960s the first mars mission showed the planet to be frozen, dry and covered with craters (陨石坑) and deep ravines (沟壑).1. which of the following statements is true according the the text?a. mars express is also called the red planet.b. mars express is a robot which has walked on mars. c. odyssey is an american man-made satellite which orbits mars.d. mars orbiter has found flowing water east of the hellas basin on mars.2. mars express _. a. used temperature monitors to detect water b. used infrared technology to detect waterc. set up cameras on mars to take pictures d. used telescopes to detect water3. james garvin said the express results were not unexpected because _.a. as far back as 1940 scientists already found water on marsb. in the 1960s scientists found in the first mars mission that mars was a dry planetc. it is well known to all that mars is a water planetd. scientists had got indirect evidence of the presence of water on mars long before4. which of the following is the best title for this text?a. scientists confirm water on marsb. europes mars orbiterc. mars exploration d. unexpected discovery参考答案14、c b d a 【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 my mother has always been a follower of traditional methods when it comes to anything. she cooks traditional food,likes dressing up traditionally and likes the traditional way of shopping. she loves going to markets and going from one shop to another to find out what suits her best. she can walk miles when it comes to shopping along with her friends. she knows all the local markets and shops and knows very well where she can get best discounts(折扣)however,now she always gets tired when she goes out in the market. so one day i decided to introduce a new shop,which is much larger than usual markets and where she can also get discountsi am talking about online gift stores. she has a basic knowledge of computers and can operate computers. at the beginning,she was doubtful about shopping from these online gift shops because she wasnt too sure about the quality of the products.one day i decided to get her some branded things so that she could build trust in these shops. i ordered a timex watch and a sisley handbag for her. she never bought things online,but when they were delivered as a gift,she jumped for joy. she could not believe that i had ordered these gifts for her despite her being not much positive about online shops. however,after she saw both the products,she was assured that these online gift shops sent the promised brands and products,she loved her new watch and handbag.after this experience she ordered a gift for her friends wedding. she chose a gift basket that could be made according to her requirements. they sent a beautifully decorated basket with fine wines and chocolates. the basket was so artistically decorated that it became her friends favorite gift. since then she has been consistently shopping online.1. what can we learn about the authors mother? a. she lives in a traditional way. b. she likes shopping very much. c. she is kind and very humorous. d. she always leads a simple life.2. why does the author decide to introduce a new shop to her mother? a. the new shop is much larger. b. she cant go shopping as before. c. there are more goods for her to choose from. d. the goods in the new shop are much cheaper.3. what was the attitude of the authors mother to shopping online at first? a. she thought it was a good idea. b. she thought goods online were cheap. c. she doubted the quality of the goods. d. she worried about the difficulty in operation.4. the author decided to buy his mother some branded things a. in order to please his mother b. so that she could trust in shopping online c. so that she would live a happy life in her later years d. so that she would get a surprise on mothers day参考答案、abcb阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。most people know that marie curie was the first woman to win the nobel prize, and the first person to win it twice. however, few people know that she was also the mother of a nobel prize winner.born in september, 1897, irene curie was the first of the curies two daughters. along with nine other children whose parents were also famous scholars, irene studied in their own school, and her mother was one of the teachers. she finished her high school education at the college of svign in paris.irene entered the university of paris in 1914 to prepare for a degree in mathematics and physics. when world war i began, irene went to help her mother, who was using xray facilities(设备) to help save the lives of wounded soldiers.irene continued the work by developing xray facilities in military hospitals in france and belgium. her services were recognised in the form of a military medal by the french government.in 1918, irene became her mothers assistant at the curie institute. in december 1924, frederic joliot joined the institute, and irene taught him the techniques required for his work. they soon fell in love and were married in 1926. their daughter helene was born in 1927 and their son pierre five years later.like her mother, irene combined family and career. like her mother, irene was awarded a nobel prize, along with her husband, in 1935. unfortunately, also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity(辐射能). irene joliotcurie died from leukemia on march 17, 1956.本文是一篇人物介绍。介绍居里夫人大女儿irene curie的一生。1why was irene curie awarded a military medal?abecause she received a degree in mathematics.bbecause she contributed to saving the wounded.cbecause she won the nobel prize with frederic.dbecause she worked as a helper to her mother.答案:b。细节理解题。根据文章第三段可知,第一次世界大战开始后,irene帮助母亲救助伤员,法国政府以军功章的形式表示对她的贡献的认可。所以选择b项。2where did irene curie meet her husband frederic joliot?aat the curie institute. bat the university of paris.cat a military hospital. dat the college of svign.答案:a。推理判断题。文章第四段说:在1918年,irene在居里夫人研究院成为母亲的助手,1924年12月frederic joliot加入了该研究院,irene教给他该项工作要求的技术,不久他们相爱了并于1926年结婚,由此可推断出c项正确。3when was the second child of irene curie and frederic joliot born?ain 1932. bin 1927. cin 1897. din 1926.答案:a。细节理解题。第四段最后一句表明:他们第一个孩子于1927年出生,5年后(1932年)第二个孩子出生,所以a项正确。4in which of the following aspects was irene cuire different from her mother?airene worked with radioactivity.birene combined family and career.cirene won the nobel prize once. direne died from leukemia.答案:c。推理判断题。纵观全文可知,irene在“与放射性物质打交道/把家庭与事业相结合/死于leukemia”这三方面与母亲相同,不同的是irene获得一次诺贝尔奖,母亲两次。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2016高考训练】 jean driscoll can go faster in her wheelchair than the worlds best marathoners(马拉松运动员)

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论