免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时知能训练.完形填空(2012广州模拟)in the ancient tang dynasty,a student,who was on his way to the capital to attend the national final examination,fell ill halfway when he passed through a mountain village.thanks to a herbalist doctor and his _1_,the student was taken to their house and _2_well.to everyones amazement,he _3_ quickly due to the father and the daughters good care.when he had to leave,the girl wrote down the righthand part of a couplet (对联)for the student to _4_.but unfortunately his situation made him _5_to answer it right then.in the examination the young man won first place and was asked by the emperor to finish a _6_,which would need the righthand part as the _7_.as luck would have it,the young man realized _8_ the right part of the couplet by the girl was perfect fit to the emperors couplet.as a result,the emperor was _9_ to see the matching half of his couplet was so _10_ that he appointed the young man minister in the court and _11_him to pay a visit to his hometown first before _12_ the post.the young man met the girl _13_and told her about the emperors couplet and soon after,they got married.for the _14_,the couple doubled the chinese character,happy,and wrote them together on a red piece of paper to express the happiness for the two _15_.they had lived a happy life ever since then.1a.sonbwifecdaughter dstudent【解析】应该是中医和他的女儿救了赴京赶考的学生,所以选c。【答案】c2a.dealt bcaredcattended dtreated【解析】可知他被治疗(treated),所以选d。【答案】d3a.recovered bcuredcrelaxed dreturned【解析】由于中医及其女儿的悉心照料,他很快康复(recovered),所以选a。【答案】a4a.match bsuitccomplete dfit【解析】对对联,要用match“与相配”,所以选a。【答案】a5a.suitable bunablecunreasonable duncomfortable【解析】从but转折可知该处是否定“不能(unable)”,所以选b。【答案】b6a.poem bpassageccouplet dplay【解析】从下文the righthand part,可知该空是“对联(couplet)”,所以选c。【答案】c7a.response banswercreflection dpartner【解析】皇帝出题,学生作答。这里用“答案(answer)”,可以从第5题得到提示,所以选b。【答案】b8a.merrily beventuallycfortunately dimmediately【解析】句意为“年轻人立刻(immediately)意识到”,说明年轻人才思敏捷,所以选d。【答案】d9a.depressed beagercdelighted danxious【解析】下文谈到他对得很好并得到皇帝的赏赐,可知皇帝“高兴”(delighted),所以选c。【答案】c10a.harmonious bfluentcsmooth dlively【解析】句意为“他对得很好”。harmonious有“协调的,匀称的”之意,所以选a。【答案】a11a.allowed bpromisedcurged dasked【解析】皇帝恩准(allowed)他就职前可以回家一趟,所以选a。【答案】a12a.offering bholdingcleading dputting【解析】hold the post意为“就职,就任”,所以选b。【答案】b13a.nervously bcuriouslychappily dhurriedly【解析】见到心爱的姑娘当然是高兴地(happily),所以选c。【答案】c14a.luck bsuccesscexamination dwedding【解析】婚礼上(wedding)这对夫妇将两个喜字贴在一起,表示双喜临门,所以选d。【答案】d15a.events boccasionscaffairs daccidents【解析】event意为“盛事,大事”;occasion意为“场合”;affair意为“事务,事态,风流韵事”;accident意为“意外事故”,所以选a。【答案】a.语法填空how often one hears children wishing they were grownups,and old people wishing young again.each age has 1._pleasures and pains,and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting his time in 2._(use) regrets.childhood is a time 3._there are few responsibilities to make life difficult.if a child has good parents,he is fed,looked 4._and loved,whatever he may do.it is impossible that he will ever again in his life be 5._(give) so much without having to do anything in return.but a child has his pains,he is not so free to do what he wishes to; he is 6._(repeat) being told not to do something,or being punished for what he has done.when a young man starts to make his own living,he can no longer expect others 7._pay for his food,his clothes,and his room,but has to work hard if he wants to live comfortably.if he spends most of his time 8._(play) about in the way that he used to as a child,he will go hungry.and if he breaks the laws of society 9._he used to break the laws of his parents,he may go to prison.if,however,he works hard,keeps out of troubles and has good health,he can have the great happiness of building up 10._himself his own position in society.【答案】1.its/both主语是each age,谓语是has,从而可知pleasures and pains是each age都有的。2useless从后面的“后悔”可知应用useless,表示“无用的”。3when考查定语从句,先行词是a time,后面的定语从句用when来引导。4after 考查固定短语,look after“照看,照顾”。5givenbe given被给予。6repeatedly用repeatedly表示“再三地,反复地”。孩子们再三地被告知7toexpect sb.to do sth.期望某人做某事。8playingspend.(in)doing.花费做某事。9as就像过去违反父母的规定一样违反社会的法律。10forfor oneself为某人自己。.阅读理解aas i was reading a recent story in slate on 20somethings complaining about how the economy was ruining their life plans,i couldnt help but think the 20somethings sounded like a bunch of spoiled children who grew up expecting everything to be easy for them.as a 20something myself,i certainly share their disappointment:my husband and i probably wont be able to buy a house until were in our 40s,and we too are burdened by student loans (贷款)but why should it be any different? being young persons in america,shouldnt they take up all of the challenges and opportunities that this country offers?consider some of these views shared in the slate story: jennifer,29,owner of a twobedroom apartment with her husband,worries that she wont be able to have children for at least a decade because they cant afford to buy a house yet.i read that,and i thought,what planet is she living on where you need to own a house in order to have kids? has she ever visited a developing country,or even downtown areas in this one? home ownership is a luxury (奢侈品),not a fertility requirement.a 26yearold in the story despairs (绝望) that he cant afford to get a ph.d.in literature.well,that sounds a bit like expressing disappointment that no one will pay you to write poetry on the beach in thailand for five years.yes,its sad that these young people feel so lost.but i think the problem is their extremely high expectations,not economic reality.beth kobliner,author of get a financial life:personal finance in your twenties and thirties,says that she thinks peoples expectations are slowly adjusting,but todays 20somethings grew up at a time when everyones wealth appeared to be expanding.their parents probably saw their home values rise along with their investments.“so you have people who have grown up in an environment where people had great expectations of what living well means,” says kobliner.this recession (衰退) will certainly play a role in forcing those expectations into more realistic group.in the meantime,it seems a lot better for our mental health to focus on being gratefulfor our onebedroom apartments,for living in modern cities,or perhaps just for being able to eat three meals a daythan on longing for some kind of luxury life.【语篇解读】本文是一篇关于社会生活的文章。现在的年轻人因为不能过上奢华的生活而抱怨,实际上他们应该珍惜他们所拥有的东西。1what makes the author think the 20somethings sound like a bunch of spoiled children?athey expect everything to be easy for them.bthey complain that the economy is spoiling their life plans.cthey are reluctant to face all of the challenges.dthey are burdened by student loans.【解析】事实细节题。由第一段第一句可知答案。【答案】b2the underlined word “fertility” in paragraph 3 probably means _.ababy production bpleasantcbaby comfort dessential【解析】词义猜测题。根据第三段的上下文语境:you need to own a house in order to have kids可知own a house是have kids的条件。【答案】a3which of the following is not one of the complaints of the 20somethings?athey cant have children for at least a decade to buy a house.bthey have only onebedroom apartment to live in.cthey cant buy a house until 40 because of student loans.dthey despair at not being able to afford a ph.d.in literature.【解析】事实细节题。信息点分散在前四段中。【答案】b4whats the authors attitude towards the 20somethings with high expectations in paragraph 5?aintolerant. bnegative.cunbelieving. dunderstanding.【解析】推理判断题。第五段中but表示转折,so表示结果。加上引用kobliner的话“so you have people who have grown up in an environment where people had great expectations of what living well means,” says kobliner.因此不难判断作者对于20somethings的态度是理解的。【答案】d5what is the best title for this passage?ahow young people afford to continue their studybwhy young people cant afford to buy a housecwhen young peoples high hopes create despairdwhat the 20somethings high expectations are【解析】推理判断题。最后一段告诉我们:当我们的高期望变成失望时,我们应当对现在所拥有的一切感恩。【答案】cbed viesturs grew up in rockford,illinois,where the tallest thing on the horizon was the water tower.but on thursday,viesturs became the only american to climb to the top of the worlds 14 highest mountains.his last hike was up mount annapurna,in asias snowcapped himalayas.at 26,545 feet,its peak is the 10th highest in the world,it is the mountain that inspired him to start climbing.“it tends to be the trickiest,the most dangerous,”said viesturs.”theres no simple way to climb it.there are threatening avalanches(雪崩)and ice falls that protect the mountain.”in high school,viesturs read french climber maurice herzogs tale of climbing the icy annapurna.herzogs story was of frostbite(冻伤)and difficulty and neardeath experiences.viesturs was hooked right away.viesturs got his start on washingtons mount rainier in 1977,guiding hikes in the summer.fifteen years ago,he set out to walk up to the worlds highest peaks.finally,hes done.the pioneering climber talks about mountains as if they were living creatures that should be treated with respect.“you have to use all of your senses,all of your abilities to see if the mountain will let you climb it,”said viesturs.“if we have the patience and the respect,and if were here at the right time,under the right circumstances,they allow us to go up,and allow us to come down.”whats next for a man who cant stop climbing?“im going to hug my wife and kids and kind of kick back and enjoy the summer,”says viesturs.but for a man whos climbed the worlds 14 tallest mountains,he will probably soon set off on yet another adventure.【语篇解读】本文向大家介绍了一位登山探险家ed viesturs的一些情况,他创下了登上14座世界高峰的记录。6what record has ed viesturs set?ahe has succeeded in climbing to the worlds 14th highest mountain.bhe has been to the top of the worlds 14 highest mountains.che has become the first to climb to the height of 26,545 feet.dhe ha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年石蜡制造项目可行性研究报告
- 2026年沈阳明日航材设备技术有限公司(企业信用报告)
- 售后服务质量管理与客户满意度提升方案
- 原子吸收光谱仪操作手册与维护指南
- 芳烃尾气循环利用项目技术方案
- 2026年气驱液压泵项目可行性研究报告立项贷款用(定制版)-图文
- 保育员岗位技能培训心得体会
- 活动邀约话术指南
- 低碳排放区域建设方案
- 医患关系主播
- 2025时事政治热点题库附参考答案
- 餐厅安全消防培训课件
- 角磨机安全使用规范
- 中意人寿的岗前考试及答案解析
- 工业40背景下智能系统架构设计研究
- 中医临床辩证课件
- 安全用火用电科普培训课件
- 2025工商银行a类考试试题及答案
- 道路车辆用灯泡、光源和LED封装 性能规范 征求意见稿
- 建设工程监理三级安全培训教材
- 《创新创业基础》 课件 第4章 创业团队
评论
0/150
提交评论