广东省广州市高三英语毕业班综合测试(二)试题(含解析)新人教版.doc_第1页
广东省广州市高三英语毕业班综合测试(二)试题(含解析)新人教版.doc_第2页
广东省广州市高三英语毕业班综合测试(二)试题(含解析)新人教版.doc_第3页
广东省广州市高三英语毕业班综合测试(二)试题(含解析)新人教版.doc_第4页
广东省广州市高三英语毕业班综合测试(二)试题(含解析)新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余13页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

试卷类型:b20 1 3年广州市普通高中毕业班综合测试(二)英 语 20 1 34 本试卷共1 2页,三大题,满分1 35分。考试用时1 20分钟。 注意事项:1答卷前,考生务必用2b铅笔在“考生号处填涂考生号。用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己所在的市、县区、学校以及自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2 b铅笔将试卷类型(b)填涂在答题卡相应位置上。 2选择题每小题选出答案后,用2b铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答卷纸各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。 i 语言知识及应用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共1 5小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从11 5各题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 teachers and parents usually call attention to the pictures when reading storybooks to preschool children. but a new study suggests that calling attention to the print the words and letters on the page may lead to 1 readers. the two-year study 2 children aged 3 to 5 who were regularly read to this way in class with children who were not. in all, over three hundred students, who were considered to be at serious risk of 3 reading problems in future life, were 4 in a classroom setting. after reviewing the recorded lessons, the researchers found that those students whose teachers most often 5 the print showed clearly higher skills in reading, spelling and understanding. professor shayne piasta, the studys author, says most teachers would find this method 6 because it needs only a small change in the way they teach. they already read storybooks in class. the only 7 in the new method would be increased attention to the print.ms. piasta says if adults can 8 children in the stories and get them to pay attention to letters and words, it makes sense that they will do better at 9 recognition. but few parents and teachers do this in a 10 way starting first with letters, then 11 moving to words, sentences and paragraphs. teachers and parents can point to a letter and outline its 12 with a finger. they can point out a word and 13 , this is dog . they can discuss the 14 of the print to find how the words combine to tell the story. and they can talk about the 15 of the print for example, how words are written from left to fight. 1. a. clearer b. better c. higher d. happier【答案】b【解析】clearer 更清楚; better 更好的; higher 更高; happier更高兴。根据reading problems in future life可知应选“更好的”但一项新的研究表明,提醒儿童注意单词和字母可能会使儿童的阅读能力更好。故选b。2. a. compared b. paired c. related d. involved【答案】a【解析】compare比较; pair组成对; relate涉及; involve包含。这项为期两年的研究对课堂上孩子年龄在3-5岁的是否用这种方式朗读进行了对比。3. a. avoiding b. solving c. developing d. forcing【答案】c【解析】avoiding避免; solving 解决; developing发展; forcing强迫。总共有300多名孩子被认为在将来发展他们的阅读有困难,故选c。4. a. found b. locked c. interviewed d. observed【答案】d【解析】find发现; lock锁住; interview采访; observe观察。被认为将来有阅读困难的这些孩子在课堂上被观察,故选d。5. a. studied b. discussed c. saw d. ignored【答案】b【解析】studied 学习; discussed讨论; saw 看见; ignored忽略。研究人员发现那些他们的老师经常讨论文字内容的学生显示出在阅读、拼写和理解上有更高的技能,故选b。6. a. reliable b. illogical c. unbelievable d. manageable【答案】d【解析】reliable 可靠的; illogical不合理的; unbelievable不可信的; manageable易管理的,易控制的。大多数老师发现这个方法可以操作,因为仅仅在教学方式上有点改变就行,故选d。7. a. difference b. concern c. problem d. challenge【答案】a【解析】difference不同; concern关心; problem问题; challenge挑战。在新的教法上唯一的不同就是更加关注内容,故选a。8. a. annoy b. leave c. interest d. puzzle【答案】c【解析】annoy烦恼; leave 离开; interest使感兴趣; puzzle迷惑。如果成年人使孩子对故事感兴趣,故选c。9. a. word b. voice c. story d. number【答案】a【解析】word 话语,单词; voice 声音; story故事; number数字。那么他们就会在识别字上做地更好,故选a。10. a. easy b. systematic c. different d. typical【答案】b【解析】easy 容易的; systematic系统的; different不同的; typical典型的。很少有父母和老师从字母开始系统的教,故选b。11. a. silently b. suddenly c. gradually d. mostly【答案】c【解析】silently默默地; suddenly突然; gradually逐渐地; mostly主要地。很少有父母和老师从字母开始系统的教,然后逐渐地在过渡到单词。句子和段落,故选c。12. a. route b. shape c. move d. sound【答案】b【解析】route路线; shape模型; move移动; sound声音。老师和家长指向字母,甚至用手指临摹字母的形状。故选b。13. a. guess b. think c. explain d. answer【答案】c【解析】guess猜出; think 想,认为; explain 解释; answer回答。他们能指出这个单词并且做出解释,故选c。14. a. size b. style c. form d. meaning【答案】d【解析】size大小; style 风格; form形式; meaning意义。他们能够讨论文字的内容把这些连起来讲一个故事,故选d。15. a. organization b. development c. information d. improvement【答案】a【解析】organization组织; development发展; information信息; improvement提高。他们可以讨论印刷文本的组成方式-例如,指出这个单词用英文从左到右如何书写。故选a。第二节语法填空(共1 o小题;每小题15分,满分1 5分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填人一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位置上。 it was my first trip to india, alone. one day, as i 16 (walk) through a local market, a ten-year-old boy came over and begged me to buy a book, 17 had the words interesting india on its cover. i bought it, thinking that when i returned home it would remind me 18 my wonderful indian adventure. the book claimed that indias people were very welcoming of tourists, and never tried 19 (cheat) them. as i read i felt deeply touched by these warm words. suddenly, a monkey came down from a nearby tree, snatched the book from my hand and took 20 away, along with my bag which contained all my belongings. i couldnt do anything 21 stand and stare. then a man approached me and asked 22 i wanted my belongings back. he said it would cost me five us dollars. i had no other choice 23 (leave), so i agreed to pay, but only after my bag was returned. he blew a whistle and the monkey immediately threw the bag down. i picked it up and gave him the money. i later learned that 24 man made his living this way: tricking tourists. this was the 25 (bad) thing i ever experienced in interesting india. ii 阅读(共两节,满分50分) 第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a are you competitive enough to make it in america? there is an undeniable excitement about coming to study in the u.s., but its not all excitement.yes, it is america; it is the land of freedom; its the place where different cultures clash . and live together in peace. however, you guys might agree with me. its not easy to leave home and the security of family, friends and people who love and care about us. and doing it raises some questions: is it worth it? are you equal to the challenge? you might be sitting in front of your computer watching a documentary about america, which shows you the breathtaking views of skyscrapers in new york, the beautiful warm weather in san diego, and the huge parties along the beaches of the sunshine state, florida. just so you know, its all true. i remember how my heart was racing the first time i visited times square in new york. i cant find any words in the dictionary to describe how i felt at that moment. someday, when you get lucky and go there, you will know what i mean. unfortunately, tv and movies never show the other side of what students must do to survive america. education in the states is really different from other places. yes, there is the traditional a, b, c, and d grading system, and you get to be on the deans list if you have all as on your transcript. however, these grades dont just come from your test performances. the requirements of classes in the u.s. are much more varied and this is the biggest adjustment that overseas students have to manage. some have papers that you have to write every week, others have group projects you must do with your classmates, presentations you make in the class, or research you do by yourself to prove your own idea. there comes a night when you have a couple of projects for different classes, a paper, and an exam to study for. and that night you ask yourself, what did i get myself into? im not trying to intimidate you, but you should know what it really is like to study in the states. one thing i can promise you is that it is worth all the hard work you put in. and the more time you give to your study, the more open doors you will have by the time you finish your degree.26. the author wrote this passage to_.a. help readers prepare for studying in the u. s.b. warn people of the dangers of living in the u. s.c. promote the u. s. education system to overseas studentsd. make readers understand the benefits of studying in the u. s.【答案】a【解析】写作意图题。根据are you competitive enough to make it in america?和 you should know what it really is like to study in the states. one thing i can promise you is that it is worth all the hard work you put in. and the more time you give to your study, the more open doors you will have by the time you finish your degree.可以看出作者写这篇文章的目的是帮助读者准备在美国的学习,故选a。27. according to the author, america is_a. a place that he could not get used tob. a country where students can learn freelyc. a dangerous place to live in without family or friendsd. a place where people from different backgrounds get on well【答案】d【解析】细节理解题。根据its the place where different cultures clash . and live together in peace.美国是来自不同国家的人也能相处的很好的地方,故选d。28. when the author first visited times square, he felt_.a. disappointed b. surprised c. excited d. nervous【答案】c【解析】细节理解题。根据i remember how my heart was racing the first time i visited times square in new york.心跳加快意味着很兴奋,故选c。29. according to the passage, which of the following is most challenging?a. attending all the classes.b. getting all as in the tests.c. writing papers every week.d. balancing different study requirements.【答案】d【解析】细节理解题。根据the requirements of classes in the u.s. are much more varied and this is the biggest adjustment that overseas students have to manage.平衡不同的学习要求,是最具有挑战型的,故选d。30. the underlined word intimidate in the last paragraph most probably means_.a. encourage b. frighten c. confuse d. persuade【答案】b【解析】词义猜测题。根据but you should know what it really is like to study in the states.这里是“恐吓”的意思,故选b。b the book that cant wait is a great new idea that seeks to strengthen bonds between first time writers and their readers by getting their books read quickly. argentinean independent publishers eterna cadencia are publishing a collection of short stories by new south american authors using special ink that slowly disappears once it comes in contact with sun and air, completely vanishing within 2 months after the book has been opened. this makes for an interesting approach to motivating book buyers to read books more quickly, giving first-time authors the attention they need to survive. the book that cant wait tackles an important problem for new authors: how to get readers. the creative independent publishers teamed up with draftfcb in the city of buenos aires to develop this project. books are very patient objects. we buy them, and then they wait for us to read them. days, months, even years. thats ok for books, but not for new authors. if people dont read their first book, theyll never make it to a second, says the project coordinator tito santana. thats why etema cadencia, which also runs its own bookstore, has decided to create something different to launch its new authors into the market. it presented its first the book that cant wait for the critics and the press last month. the invention is a success. hundreds of people came to the bookstore to pick up a copy. to help spread the word, they gave away the first edition to customers for free. the very same day it was released, the publishing house claimed that it received thousands of requests for more copies of the book. so it will print a new edition later this month to satisfy the demand. and the best result? this time they have the guarantee that their new authors will be read. the company plans to use the book as a platform for other titles, because they believe there is a lot of literature out there that doesnt deserve to wait on the shelf. and these books wont wait at all. 31. the main purpose of publishing the book that cant wait is to_.a. sell more booksb. make it fun to readc. invent a new kind of bookd. get new authors books read quickly【答案】d【解析】细节理解题。根据this makes for an interesting approach to motivating book buyers to read books more quickly,出这种书的目的是让读者读得更快,进而得到新的读者,故选d。32. the draftfcb mentioned in paragraph 3 is most probably_.a. an organization involved in the projectb. a new south american authorc. an independent bookstored. an area of buenos aires【答案】a【解析】细节理解题。根据in the city of buenos aires to develop this project. 可知这是一个参与这个项目的组织,故选a。33. by saying books are very patient objects in paragraph 4, tito santana actually means_.a. books never know when you read themb. books must be read very carefullyc. books can usually be read at any timed. books can sometimes have emotions【答案】c【解析】细节理解题。根据we buy them, and then they wait for us to read them. days, months, even years. thats ok for books,书可以在任何时候都能读,故选c。34. what can we learn from the passage?a. light and air can make the books disappear within two months.b. the approach has only been applied to works of some new authors.c. books printed using the new technology have been best-sellers.d. the company will publish all its books in the future using the new ink.【答案】b【解析】推理判断题。根据has decided to create something different to launch its new authors into the market. it presented its first the book that cant wait for the critics and the press last month.这种方法适合于新作者写的作品,故选b。35. what is the authors attitude towards this new kind of book?a. approving. b. doubtful. c. uninterested. d. opposed.【答案】a【解析】推理判断题。根据thats ok for books, but not for new authors. if people dont read their first book, theyll never make it to a second, says the project coordinator tito santana.可知作者多于这种做法是赞成的,故选a。c at 10:35 a.m. on december 17, 1903, two brothers from ohio flew the first successful airplane for 12 seconds and 120 feet along a beach in kitty hawk, north carolina. with orville flying first, the brothers took turns as pilot, and they flew three more times that day. on their fourth try, they managed to go 852 feet in 59 seconds an amazing feat at the time. the two brothers had invented powered flight. orville and wilbur wright owned a bicycle shop in dayton, ohio. although they had not gone to school to learn about airplanes or engineering, they were good mechanics. by repairing bicycles, they had learned how gears and pulleys worked. they also learned to take careful notes about what they saw. each time they made a new design and tested a machine, they took notes and made drawings. they would study these to figure out what they could do better the next time. before the wright brothers flew, they did many things to prepare for this extraordinary achievement. they read everything they could find about air, balloons, and kites. then they made careful sketches of what they wanted to build. they began by making model kites to learn how air flowed over wings. they made them bigger and bigger until they had a glider a kite that is big enough to hold a person, but with no engine. the wright brothers made three gliders before building their first airplane. each time they made a glider, they would test it, make careful observations, and then improve their design. when they made a glider that flew well, they added an engine. this step was harder than it sounds, because they had to find an engine that was both light-weight and powerful. the engines that they could buy were either too heavy or too weak, so they asked their friend charlie taylor to help them build one. the first engine that charlie built broke almost immediately, but the second one worked well. after orville and wilbur installed the engine in their plane, they were almost ready. they simply had to wait for the perfect day with just the fight amount of wind. on the morning of december 17, 1903, they had their chance. and the airplane flew into history. 36. what was the speed of the first flight?a. 10 feet per second. b. 120 feet per minute.c. 12 feet per second. d. 1200 feet per hour.【答案】a【解析】细节理解题。根据two brothers from ohio flew the first successful airplane for 12 seconds and 120 feet along a beach in kitty hawk,故选a。37. what can we learn about the wright brothers from paragraph 2?a. they had little formal education.b. they owned a successful business.c. they were very thorough in their work.d. they had experienced many failures.【答案】c【解析】细节理解题。根据each time they made a new design and tested a machine, they took notes and made drawings. they would study these to figure out what they could do better the next time.可知他们对工作做的很仔细,故选c。38. the brothers constructed a number of kites in order to_.a. test the materials they would use for their planeb. prove that building a flying machine was possiblec. see which shape could support the most weightd. improve the design of their planes wings【答案】d【解析】细节理解题。根据they began by making model kites to learn how air flowed over wings.他们做许多风筝的目的是改善他们的飞机的机翼,故选d。39. which of the following is true according to the passage?a. the wright brothers built all the parts of their first plane.b. wilbur wright flew 852 feet on december 17, 1903.c. there was no wind on the day the wright brothers flew.d. orville wright went on to become a professional pilot.【答案】b【解析】细节理解题。根据on their fourth try, they managed to go 852 feet in 59 seconds an amazing feat at the time.故选b。40. in what order did the following events occur?a. the wright brothers started reading about balloons.b. the wright brothers ran a bi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论