高考英语 阅读理解25分钟冲刺训练(5).doc_第1页
高考英语 阅读理解25分钟冲刺训练(5).doc_第2页
高考英语 阅读理解25分钟冲刺训练(5).doc_第3页
高考英语 阅读理解25分钟冲刺训练(5).doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013高考英语(阅读理解)25分钟冲刺训练(5) 及答案解析 (第*篇)when steve maxwell graduated from college, he had an engineering degree and a hightech job but he couldnt balance his checkbook. “i took one finance class in college but dropped it to go on a ski trip,” says the 45yearold father of three, who lives in windsor, colorado. “i actually had to go to my bank and ask them to teach me how to read my statement.”one of the biggest obstacles to making money is not understanding it: thousands of us avoid investing because we just dont get it. but to make money, you must be financially literate. “it bothered me that i didnt understand this stuff,” says steve, “so i read books and magazines about money management and investing, and i asked every financial whiz (能手) i knew to explain things to me.”he and his wife started applying the lessons: they made a point to live below their means. they never bought on impulse, always negotiated better deals (on their cars,cable bills, furniture) and stayed in their home long after they went for an expensive vacation. they also put 20 percent of their annual salary into investments.within ten years, they were millionaires, and people were coming to steve for advice. “someone would say, i need to refinance my house what should i do? a lot of times,i wouldnt know the answer, but id go to find it and learn something in the process,” he says.in 2003, steve quit his job to become part owner of a company that holds personal finance seminars (研讨会) for employees of corporations like walmart. he also started going to real estate investment seminars, and its paid off: he now owns $ 30 million worth of investment properties, including apartment complexes, a shopping mall and a quarry.“i was an engineer who never thought this life was possible, but all it truly takes is a little selfeducation,” says steve. “you can do anything once you understand the basics.”语篇解读经过不断的学习,史蒂夫从不懂理财的工程师发展成为善于理财的百万富翁。1. when steve maxwell graduated from college, he_.a. couldnt balance his work and lifeb. made up his mind to become a millionairec. didnt know how to manage his moneyd. often went to banks to borrow money解析细节理解题。根据第一段的he couldnt balance his checkbook和i actually had to go to my bank and ask them to teach me how to read my statement可知,steve maxwell 刚毕业后不懂得如何理财。答案c2. the underlined part “live below their means” (in paragraph 3) probably means “_”a. take effective measuresb. live a miserable lifec. spend more money than they hadd. spend less money than they had解析词义猜测题。根据下文“他们从来不冲动地买东西,买东西时尽量获得低价,减少外出度假计划”等线索可以推断出,史蒂夫一家在尽量减少开支。 答案d3. since steve maxwell became a millionaire, he_.a. has been unwilling to help othersb. hasnt stopped learning from practicec. has been willing to follow others adviced. has stopped to invest in houses解析推理判断题。根据第四段的a lot of times,i wouldnt know the answer,but id go find it and learn something in the process可以看出,史蒂夫总是在教别人理财的过程中学到一些东西。 答案b4. what would be the best title for the passage?a. a selfmade engineerb. how to balance your checkbookc. dont avoid investingd. educate yourself to become a millionaire解析标题归纳题。史蒂夫从开始的根本不懂理财到最后成为百万富翁,靠的是不断的学习向别人讨教,从书本上学习,d项点出了他成功的秘诀。文章最后一段的selfeducation是关键词。答案d5. it can be inferred from the passage that_.a. selfeducation is very important to ones lifeb. everyone should learn how to invest in their lifec. steve maxwell was quite interested in finance classes in colleged. steve became rich because he saved every penny he had earned解析细节推断题。根据文章的最后一段可知,自主学习对每一个人的人生有重大的影响,故可知选a。文中提到了steve投资赚钱韵事情,但是无法推断出每个人都要学习如何投资;根据文章首段可知steve为了滑雪旅行放弃了财经课,可判断c不对;d项与原文不符合。*结束 (第*篇)when times get tough, we all look for ways to cut back. when were hungry, we eat at home instead of going out. we take buses instead of taxis. and we wear our old designer jeans just a few months longer. with college expenses at all-time highs, high school students are eager to do anything to cut the cost of a university education.one cost-cutting proposal is to allow college students to get a bachelor s degree in three years instead of four. educational institutions have been actively exploring ways to make the learning process more efficient. but theres a question: would the quality of undergraduate(本科生)education suffer? few us universities have formally approved a “three-year degree” model.i doubt that mainstream north american colleges will carry out a three-year curriculum(课程) any time soon. for one thing, most universities already allow highly qualified students to graduate early by testing out of certain classes and obtaining a number of college credits(学分). in addition, at famous universities, the committee who determine which courses are required and which courses are electives are unlikely to suddenly “throw out” one quarter of the required credits. professors will resist “diluting(稀释)” the quality of the education they offer.in my opinion, a quality four-year education is always superior to a quality three-year education. a college education requires sufficient time for a student to become skilled in their major and do coursework in fields outside their major. it is not a good idea to water down education, any more than it s not a good idea to water down medicine. if we want to help students find their way through university, we should help them understand early on what knowledge and skills they need to have upon graduation. we should allow students to test out of as many courses as possible. we should give them a chance to earn money as interns(实习生)in meaningful part-time jobs that relate to their university studies, such as the five-year co-op program at northeastern university.语篇解读本文为议论文。作者认为把大学四年的学制缩短为三年不是一个好主意,保证足够的时间才能保证大学教育的质量。1which of the following can be the best title?a. it s time to shorten the learning processb. best learning takes place over timec. university education should be watered downd. college education calls for reform解析主旨大意题。作者认为把大学四年的学制缩短为三年不是一个好主意,学好大学功课是需要付出时间的,故b项最佳。答案b2we can learn from the passage that _.a. most american universities are against the “three-year degree” modelb. many famous us universities are considering adopting the “three-year degree” modelc. professors are willing to accept the “three-year degree” modeld. the “three-year degree” model can make college learning more efficient解析细节理解题。根据第二段中的few us universities have formally approved a “three-year degree” model可知几乎没有几所美国大学认可“三年本科学位”模式。答案a3in most us universities,_.a. college students are offered the co-op programb. electives credits make up one quarter of the required creditsc. all students are required to finish four-year education before graduationd. some excellent students can graduate ahead of time解析细节理解题。根据第

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论