高考英语 阅读理解考前冲刺训练(7).doc_第1页
高考英语 阅读理解考前冲刺训练(7).doc_第2页
高考英语 阅读理解考前冲刺训练(7).doc_第3页
高考英语 阅读理解考前冲刺训练(7).doc_第4页
高考英语 阅读理解考前冲刺训练(7).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013高考英语(阅读理解)考前冲刺训练(7)及答案解析 (第*篇)its only 4 hours flying time from sydney, but a world away.what better place to rest than a country where the only place people hurry is on the football field and things are done in“fiji time”?viti levu great fiji is the largest island. here youll find the capital suva and the international airport at nadi. vatoa, on the other hand,is a tiny island in the farthest part of fiji. then there are 331 other islands,many of them with places to stay.with less than a million people living on islands, youll never feel crowded. and with a climate (气候)that changes only for five degrees between seasons, theres never a bad time to come.from cities to villages, from mountains to beaches, from water sports to wooden artworks, fiji can give you more adventures and special experiences than you could find almost anywhere in the world.whenever you come, wherever you go, youre sure to see some unforgettable events. from war dances to religious (宗教的)songs.from market days to religious days. its not just staged for tourists;its still a part of everyday life in fiji. and any one of us can enjoy fijis spirit by being part of the traditional(传统的) sharing of yaqona, a drink made from the root of a fiji plant.so why not join us for the experience of a lifetime?语篇解读飞行4个小时,到fiji来看看吧,你绝对会不虚此行,能尽情享受到大自然的馈赠。1where is the international airport of fiji?a. in suva. b. in sydney.c. on the island of vatoa. d. on the island of viti levu.解析事实细节题。第二段第一句话和第二句告诉我们:fiji国际机场在viti levu岛上。答案d2what does the text tell us about fijian people?a. they invented“fiji time”for visitors.b. they stick to a traditional way of life.c. they like to travel from place to place.d. they love taking adventures abroad.解析推理判断题。信息依据在倒数第二段。答案b3one of the things that make fiji a tourist attraction is_.a. its comfortable hotelsb. its good weather all year roundc. its exciting football matchesd. its religious beliefs解析事实细节题。第三段第二句告诉我们:这里气候全年差距不大,什么时候来都可以。答案b4where can we most probably read this text?a. in a personal diary. b. in a science report.c. in a travel magazine. d. in a geography textbook.解析推理判断题。本文向我们介绍了一个旅游胜地,所以本文很有可能来自a travel magazine。答案c*结束 (第*篇)it is true that good writers rewrite and rewrite and then rewrite some more. but in order to work up the desire to rewrite,it is important to learn to like what you write at the early stage.i am surprised at the number of famous writers i know who say that they so dislike reading their own writing later that they even hate to look over the publishers opinions. one reason we may dislike reading our own work is that were often disappointed that the rich ideas in our minds seem very thin and plain when first written down. jerry fodor and steven pinker suggest that this fact may be a result of how our minds work. different from popular belief, we do not usually think in the words and sentences of ordinary language but in symbols for ideas (known as “mentalese” ) , and writing our ideas down is an act of translation from that symbolic language.but while mentalese contains our thoughts in the form of a complex tapestry (织锦), writing can only be composed one thread at a time. therefore it should not be surprising that our first attempt at expressing ideas should look so simple. it is only by repeatedly rewriting that we produce new threads and connect them to get closer to the ideas formed in our minds.when people write as if some strict critics (批评家) are looking over their shoulder, they are so worried about what this critic might say that they get stuck before they even start. pierre elbow makes an excellent suggestion to deal with this problem.when writing we should have two different minds. at the first stage, we should see every idea, as well as the words we use to express it, as wonderful and worth putting down. it is only during rewrites that we should examine what we excitedly wrote in the first stage and check for weaknesses.语篇解读作者感到奇怪的是,很多著名的作家不喜欢看自己写的作品。分析原因,其中之一便是,写的时候,头脑里面的构思非常不错,可是一旦写出来以后,却往往发现与本意有很大的不同。5what do we learn from the text about those famous writers?a. they often regret writing poor works.b. some of them write surprisingly much.c. many of them hate reading their own works.d. they are happy to review the publishers opinions.解析细节理解题。由第二段第一句话可知答案为c。答案c6what do people generally believe about the way human minds work?a. people think in words and sentences.b. human ideas are translated into symbols.c. people think by connecting threads of ideas.d. human thoughts are expressed through pictures.解析细节理解题。由第三段第一句话可知答案为a。答案a7what can we conclude from the text?a. most people believe we think in symbols.b. loving our own writing is scientifically reasonable.c. the writers and critics can never reach an agreement.d. thinking and writing are different stages of mind at work.解析推理判断题。综观全文可知,思考和写作是大脑工作的不同阶段。答案d*结束 (第*篇)western new bridge library announcement2008-3-10shortened library hours for spring breaklibrary hours have been shortened to 7 hours a day (900 a. m400 p. m. ) for spring break from march 24 to march 30.coming eventson monday,march 24,at 1030 a. m. ,scott sutton,a childrens writer,will tell stories to kids over seven. suttons attractive style will surely inspire everyone present!at 100 p. m. ,on march 26,the georgetown musicians will present an irish folk concert, which will be entertaining for the entire family. come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!on thursday, march 27, at 200 p. m, the annual childrens gathering will take place in room 201 ,the secondfloor. pick up an invitation in the childrens room and return your rsvp(回复) to reserve your seat at the table by 300 p. m. on tuesday,march 25. only children are allowed in the gathering.at 1030 a. m. on friday, march 28, enzo monfre of the hit kidsscience show,enzoology,will bring fossils live! surely enzo will take the audience back in time, deep beneath the surface of the earth, to uncover the mysteries of killer dinosaurs, and more.enzo recently appeared on the ellen degeneres showcome and see him at the library!please note:in case of emergency,please call the help desk at 9263736 and follow the procedures outlined on the voice message. the calldown service is staffed 24 hours a day,7 days a week for emergencies. the help desk supplies service to you all the year round!for questions about all these, please contact .come for the great fun;stay for the relevant books !5. to attend the annual childrens gathering, one has to_.a. buy a ticketb. apply in advancec. make a reservationd. contact the calldown service解析细节理解题。在第三项活动childrens gathering中提到reserve your seat“预订座位”,其他选项文中没有。答案c6. according to the passage, enzo monfre will_.a. show the children around a zoob. tell stories to children over sevenc. be present at the science show in persond. lead the children to the ellen degeneres show解析细节理解题。a项“领孩子们参观动物园”文章没提。b项是第一项活动的内容。“enzo recently appeared on the ellen degeneres show.”中的appeared可以看出c项正确,d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论