




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高考英语一轮备考习题精练3ajimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago. he has a good heart, but always feared applying for a new job.one day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview.his appointment was at 10 am and it was already 8:30. while waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. obviously there was something wrong with the car. jimmy immediately went up to lend him a hand. when jimmy finished working on the car,the old man asked him how much he should pay for the service. jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. then the old man said,“well,i could take you to the office for your interview. its the least i could do. please, i insist.” jimmy agreed.upon arrival, jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed. jimmy still had some grease on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt.one by one, the applicants left the interviewers office with disappointed looks on their faces. finally his name was called. the interviewer was sitting on a large chair facing the office window. rocking the chair back and forth, he asked, “do you really need to be interviewed?” jimmys heart sank.“with the way i look now, how could i possibly pass this interview?” he thought to himself.then the interviewer turned the chair and to jimmys surprise, it was the old man he helped earlier in the morning. it turned out he was the general manager of the company.“sorry i had to keep you waiting, but i was pretty sure i made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into this office. i just know youd be a trustworthy worker. congratulations!” jimmy sat down and they shared a cup of welldeserved coffee as he landed himself a new job.56why did jimmy apply for a new job?a. he was out of work.bhe was bored with his job.che wanted a higher position. dhe hoped to find a better boss.57what did jimmy see on the way to the interview?aa friends car had a flat tyre. ba wild man was pushing a car.ca terrible car accident happened. dan old mans car broke down.58why did the old man offer jimmy a ride?ahe was also to be interviewed. bhe needed a travelling companion.che always helped people in need. dhe was thankful to jimmy.59how did jimmy feel on hearing the interviewers question?a. he was sorry for the other applicants.b. there was no hope for him to get the job.c. he regretted helping the old man.d. the interviewer was very rude.60what can we learn from jimmys experience?a. where theres a will, theres a way.b. a friend in need is a friend indeed.c. good is rewarded with good.d. two heads are better than one.【要点综述】 这是一篇记叙文。本文主要讲述了吉米是个汽车修理工,几个月前丢掉了工作,他的心态很好,但是总是害怕申请新工作。一天,他在去面试等车的时候,看见一位老人的车坏了,吉米主动帮助老人修好了车,并且没要费用,老人为感谢吉米让他搭车去面试,恰巧面试的经理正是吉米帮助修车的老人,为此,吉米被录用。这个故事充分体现了这样的谚语:善有善报。56a考查细节理解。从第一段的第一句“jimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago.”可知吉米失去了工作,下文提到吉米找工作面试的问题。故选a。57d考查细节理解。根据第二段的“while waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. obviously there was something wrong with the car. jimmy immediately went up to lend him a hand.”可知,吉米在路上遇到一位老人,这位老人的车出问题了。58d考查细节理解。根据第二段的“jimmy immediately went up to lend him a handjimmy said there was no need to pay him”和“its the least i could do.”可知,老人是为了感谢吉米的帮助,让吉米搭车去面试。59b考查细节理解。根据第三段的“jimmys heart sank. with the way i look now, how could i possibly pass this interview? he thought to himself.”可知,吉米感到这份工作对他来说没有什么希望了。60c考查推理判断。从全文看,吉米在面试的路上帮助一位老人修车,这位老人正是吉米面试的经理,吉米就被录用了。这充分体现了这样的谚语:善有善报(good is rewarded with good.)。where theres a will, theres a way.有志者事竟成。a friend in need is a friend indeed.患难朋友才是真朋友。two heads are better than one.两人智慧胜一人。/人多智广。c22013陕西卷 bin 1978, i was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from sydney, australia.i was looking forward to having five days off from duty.unfortunately, the only one train a day back to my home in sydney had already left.so i thought id hitch a ride (搭便车)i waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me.finally, a man walked over and introduced himself as gordon.he said that although he couldnt give me a lift, i should come back to his house for lunch.he noticed me standing for hours in the november heat and thought i must be hungry.i was doubtful as a young girl but he assured(使放心) me i was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards.when we arrived at his house, he made us sandwiches.after lunch, he helped me find a lift home.twentyfive years later, in 2003, while i was driving to a nearby town one day, i saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride.i thought it was another chance to repay someone for the favour id been given decades earlier.i pulled over and picked him up.i made him comfortable on the back seat and offered him some water.after a few moments of small talk, the man said to me, “you havent changed a bit, even your red hair is still the same.”i couldnt remember where id met him.he then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago.it was gordon.50the author had to hitch a ride one day in 1978 because _aher work delayed her trip to sydney bshe was going home for her holidayscthe town was far away from sydney dshe missed the only train back home51which of the following did gordon do according to paragraph 2?ahe helped the girl find a ride.bhe gave the girl a ride back home.che bought sandwiches for the girl.dhe watched the girl for three hours.52the reason why the author offered a lift to the elderly man was that _ashe realized he was gordonbshe had known him for decadescshe was going to the nearby towndshe wanted to repay the favour she once got53what does the author want to tell the readers through the story?agiving sometimes produces nice results.bthose who give rides will be repaid.cgood manners bring about happiness.dpeople should offer free rides to others.【要点综述】 俗话说:好心有好报。本文讲的是一个人在25年前帮助过别人,而25年后他又得到了那位受助者的帮助。50d细节理解题。由第一段的最后两句可知,作者站在路边搭便车的原因是:通往她家唯一一趟列车已经开走了,选d。51a推理判断题。根据第二段的最后一句可知,gordon帮助作者搭上了顺风车回家,而其他三个选项文中并未提及。52d细节理解题。由第三段中的“i thought it was another chance to repay someone for the favour id been given decades earlier.”可知选d。53a作者意图题。本文作者的写作目的就是想要告诉读者一个道理:给予有时会产生很美好的结果,选a。c22013四川卷 bon a sunny day last august, tim heard some shouting. looking out to the sea carefully, he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.two 12yearold boys,christian and jack,rowed out a boat to search for a football. once theyd rowed beyond the calm waters,a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. the pair panicked and tried to row back to shore.but they were no match for it and the boat was out of control.tim knew it would soon be swallowed by the waves. “everything went quiet in my head,” tim recalls (回忆)“i was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.”tim took off his clothes and jumped into the water. every 500 yards or so, he raised his head to judge his progress.“at one point,i considered turning back,” he says.“i wondered if i was putting my life at risk.”after 30 minutes of struggling,he was close enough to yell to the boys,“take down the umbrella!”christian made much effort to take down the umbrella. then tim was able to catch up and climb aboard the boat.he took over rowing,but the waves were almost too strong for him.“lets aim for the pier(码头),” jack said.tim turned the boat toward it.soon afterward, waves crashed over the boat,and it began to sink.“can you guys swim?” he cried.“a little bit,”the boys said.once they were in the water,tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward the pier.christian and jack were wearing life jackets and floated on their backs.tim swam toward land as water washed over the boys faces.“are we almost there?”they asked again and again.“yes,” tim told them each time.after 30 minutes, they reached the pier.35why did the two boys go to the sea?a. to go boat rowing.b. to get back their football.c. to swim in the open water.dto test the umbrella as a sail.36what does “it” in paragraph 2 refer to?a. the beach.b. the water.c. the boat.dthe wind.37why did tim raise his head regularly?a. to take in enough fresh air.b. to consider turning back or not.c. to check his distance from the boys.dto ask the boys to take down the umbrella. 38how did the two boys finally reach the pier?a. they were dragged to the pier by tim.b. they swam to the pier all by themselves.c. they were washed to the pier by the waves.dthey were carried to the pier by tim on his back.【要点综述】 本文是一篇记叙文。文章描写了tim如何从波涛汹涌的海上救出了两个遇险的孩子的故事。35b细节理解题。根据文中的“two 12yearold boys, christian and jack, rowed out a boat to search a football.”可知两个12岁的男孩划着一条小船,去找足球。故选b。36d语义猜测题。根据文中的“a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water.the pair panicked and tried to row back to shore.but they were no match for it and the boat was out of control.”可知,一把海滩伞绑在船上,风有力地刮着伞。两人惊慌失措,试图划回岸边,但他们敌不过风,然后船失去了控制。故选d。37c推理判断题。根据文中“every 500 yards or so, he raised his head to judge his progress.”可知,每500码左右,他抬起头,来判断他的进度。所以可推出他这样做是为了检测他与孩子们之间的距离。故选c。38a推理判断题。根据文中“christian and jack were wearing life jackets and floated on their backs.tim swam toward land as water washed over the boys faces.”可知,christian和jack穿着救生衣脸朝上漂浮在水上,tim带着他们朝岸边游去。故选a。即他们是由tim拖拽到码头的。c2 2013新课标全国卷 a doctors are known to be terrible pilots. they dont listen because they already know it all. i was lucky: i became a pilot in 1970, almost ten years before i graduated from medical school. i didnt realize then, but becoming a pilot makes me a better surgeon. i loved flying. as i flew bigger, faster planes, and in worse weather, i learned about crew resource management (机组资源管理), or crm, a new idea to make flying safer. it means that crew members should listen and speak up for a good result, regardless of positions. i first read about crm in 1980. not long after that, an attending doctor and i were flying in bad weather. the controller had us turn too late to get our landing ready. the attending doctor was flying; i was safety pilot. he was so busy because of the bad turn, he had forgotten to put the landing gear (起落架) down. he was a better pilotand my bossso it felt unusual to speak up. but i had to: our lives were in danger. i put aside my uneasiness and said, “we need to put the landing gear down now!” that was my first real lesson in the power of crm, and ive used it in the operating room ever since. crm requires that the pilot/surgeon encourage others to speak up. it further requires that when opinions are from the opposite, the doctor doesnt overreact, which might prevent fellow doctors from voicing opinions again. so when im in the operating room, i ask for ideas and help from others. sometimes theyre not willing to speak up. but i hope that if i continu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 基于“计数单位”的小学数学数概念与运算的整体化教学研究-以苏教版教材为例
- 107.危重症患者团队决策能力协作考核
- 2024年环境监测全流程质量控制体系考核试卷
- 10.《短视频叙事节奏与情绪引导职业技能考核》
- 承包水果合同(标准版)
- 砖混施工合同(标准版)
- 2024年绥化市北林区劳动就业服务中心招聘公益性岗位真题
- 杭州市萧山区委统战部下属事业单位选调工作人员考试真题2024
- 全市场科技产业策略报告第112期:数字医疗细分领域之医疗社交平台当前现状和未来发展怎么看
- 考点攻克人教版八年级物理上册第6章质量与密度-质量定向训练试题(解析卷)
- 木质纤维素的生物分解及其转化技术
- 海康威视磁盘阵列使用说明精.选
- GB/T 7387-1999船用参比电极技术条件
- GB/T 39473-2020北斗卫星导航系统公开服务性能规范
- GB 16808-2008可燃气体报警控制器
- 公司有限空间作业安全专项排查表
- 高考英语衡水体字帖电子书
- 强度调制机理光纤传感器基本原理课件
- 《当代中国经济》第一章中国经济体制改革
- 《自强不息的人格修养》-课件1
- DB4403-T 54-2020 停车库(场)交通设施建设与管理规范-(高清现行)
评论
0/150
提交评论