广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解演练(1).doc_第1页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解演练(1).doc_第2页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解演练(1).doc_第3页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解演练(1).doc_第4页
广西北海市高考英语二轮复习 阅读理解演练(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西北海市2016高考英语阅读理解【二轮】演练(1)阅读理解 why play games? because they are fun, and a 1ot more besides. following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. such games are entertaining and fun. but perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) . many childrens games have a practical side children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. for instance, some saudi arabian children play a game called bones. which sharpens the hand-eye coordination(协调)needed in hunting.many sports encourage national or local pride. the most famous games of all, the olympic games, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. people who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. for countries experiencing natural disasters or war, an olympic win can mean so much.sports are also an event that unites people. soccer is the most popular sport in the world. people on all continents play itsome for fun and some for a living. nicolette iribarne, a californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. he created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life.( ) 1. through playing hide-and-seek, children are expected to learn to _.a. be a team leader b. obey the basic rulesc. act as a grown-up d. predict possible danger41.b. 细节理解题。根据第一段中following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.可知b项正确。( ) 2. the underlined part in paragraph 2 most probably means that games can_. a. describe life in an exciting wayb. turn real-life experiences into a playc. make learning life skills more interestingd. change peoples views of sporting events42.c. 词义猜测题。这部分前面的谓语动词是translate有“翻译,解释,转移,调动”的意思,该部分后面有一个定语从句,前后结合就可以理解这部分的意思了。( ) 3. according to the passage, why is winning olympic medals so encouraging?a. it inspires peoples deep love for the country.b. it proves the exceptional skills of the winners.c. it helps the country out of natural disasters.d. it earns the winners fame and fortune.43. a. 细节理解题。根据第四段中的people who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it.可知a项正确。( ) 4. iribarnes goal of forming the foundation is to _.a. bring fun to poor kidsb. provide soccer balls for childrenc. give poor kids a chance for a better lifed. appeal to soccer players to help poor kids44.c. 推理判断题。根据倒数第二段中he created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.可推出c项是正确的。( ) 5. what can be inferred from the passage?a. gamed benefit people all their lives.b. sports can get all athletes together.c. people are advised to play games for fun.d. sports increase a countrys competitiveness.45.a. 推理判断题。整段分析做游戏的好处,不仅儿童、成人也可以玩游戏。由此可以推断有些对人终身有益。第5组阅读理解(a)in the kitchen of my mothers houses there has always been a wooden stand(木架)with a small notepad(记事本)and a hole for a pencil. im looking for paper on which to note down the name of a book i am recommending to my mother. over forty years since my earliest memories of the kitchen pad and pencil, five houses later, the current paper and pencil look the same as they always did. surely it cant be the same pencil? the pad is more modern, but the wooden stand is definitely the original one. “im just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years.” i say to her, walking bank into the living-room with a sheet of paper and the pencil. “you still use a pencil. cant you afford a pen?” my mother replies a little sharply. “it works perfectly well. ive always kept the stand in the kitchen. i never knew when i might want to note down an idea, and i was always in the kitchen in these days.” immediately i can picture her, hair wild, blue housecoat covered in flour, a wooden spoon in one hand, the pencil in the other, her mouth moving silently. my mother smiles and says, “one day i was cooking and watching baby pauline, and i had a brilliant thought, but the stand was empty. one of the children must have taken the paper. so i just picked up the breadboard and wrote it all down on the back. it turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem i was working on.” this storywhich happened before i was bornreminds me how extraordinary my mother was, and is, as a gifted mathematician. i feel embarrassed that i complain about not having enough child-free time to work. later, when my mother is in the bathroom, i go into her kitchen and turn over the breadboards. sure enough, on the back of the smallest one, are some penciled marks i recognize as mathematics. those symbols have traveled unaffected through fifty years, rooted in the soil of a cheap wooden breadboard, invisible(看不到的)exhibits at every meal.( ) 1. why has the authors mother always kept the notepad and pencil in the kitchen?a. to leave messages. b. to list her everyday tasks.c. to note down maths problems. d. to write down a flash of inspiration. ( ) 2. what is the authors original opinion about the wooden stand? a. it has great value for the family. b. it needs to be replaced by a better one. c. it brings her back to her lonely childhood. d .it should be passed on to the next generation. ( ) 3. the author feels embarrassed for _ a. blaming her mother wrongly. b. giving her mother a lot of trouble. c. not making good use of time as her mother did. d. not making any breakthrough in her field.( ) 4. what can be inferred from the last paragraph?a .the mother is successful in her career. b. the family members like traveling. c. the author had little time to play when young. d. the marks on the breadboard have disappeared. ( ) 5. in the authors mind ,her mother is_a. strange in behavior. b. keen on her research. c. fond of collecting old things. d. careless about her appearance.本篇文章为记叙文。主要讲述“我”的母亲总是习惯实用厨房里的记事本和铅笔。50年过去了,换了 5 所房子,可母亲的习惯没有改变,却更热衷于此。我突然意识到母亲是位天才的数学家。46. d细节理解题。 根据第四段第三句 never knew when i might want to note down an idea, “and i was always in the kitchen in those days”可知作者母亲随时在存放的记事本上记录自己的想法,故选 d 项。47. b 推理判断题。根据第三段作者说的“im just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years.”“cant you afford a pen”可知作者态度,是在反问母亲,想让母亲用更好的笔和记事本,故选b48. c 细节理解题,根据第五段第二句“i fell embarrassed that t complain about not having enough child-free time to work”可判断选c项49. a 推理判断题。根据最后一段内容,可知我意识到母亲的成功,她是天才数学家,母亲充分利用了厨房里的记事本写下数学,以及她对我的影响,由此判断选a50. b细节理解题。根据第五段第二句母亲的话“one day i was cooking and watching baby it turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem i was working on.”可知,作者的母亲很热衷于自己的发现,由此判断选b阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 multigenerational families in americatoday, there are almost four million american multigenerational households (three or more generations living together) according to the new census data. most multigenerational families fall into one of two types of family structures. one structure include families with the householder, his or her children, and grandchildren. this type of household represents two thirds, or 2.6 million, of the 3.9 million multigenerational families in he us. often in this family structure, the grandparent or older relative would have the primary caregiving responsibility for the under 18-year-old children. in such cases, these older relatives may feel particular strain on their finances, health and emotional state be cause they are older and are not expecting to care for children at this time in their lives.another common multigenerational structure includes a householder plus his/her own children and his/her own parents. in 2000, there were nearly 1.3 million of these types of families in the us in these households, the householder typically was not expecting to be caring for their older relative and is strained by the responsibility of providing for the food, shelter and medical needs of their older relative in addition to the daily demands of rearing children.multigenerational families cut across race, ethnicity and socioeconomic status. while the majority of multigenerational families in mainland us are latino families, hawaii has the highest percentage of such families (8.2%). here fore, in all of the us, multigenerational families are most commonly asian, followed by latino, then african american families.the number of multigenerational families is expected to increase. this family structure allows families to come together to face the many trials of life, such as raising a child, caring for elders, single parenthood, and high cost of living and housing. although the multigenerational family creates a safety network among its generations to face their obstacles as a whole, those obstacles still abound. multigenerational families face obstacles like the inability to place the children and the elderly on health insurance policies, to obtain affordable housing, as well as to enroll the children in school.policies and practices nationally and in states and local communities should recognize several areas of concern for multigenerational families that need to be addressed, including legal relationship, health, education, housing and stress on caregivers.for instance, many multigenerational families are raising children on a permanent or temporary basis. to establish a legal relationship between family caregivers other than the biological parents and the children they raise, legal proceedings must be brought. these proceedings are usually lengthy ad emotionally difficult for everyone involved. the court must reach conclusions about the fitness of the parents and the best interests of the child. these conclusions can strain family relationships, rather than keep the family together.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。the art of smart guessingseveral days ago, interviewing job candidates, i grew tired of asking what experience do you have? i decided on a quiz to find out how resourceful a thinker the new hire might be. here it is: you are on a yacht sailing the pacific ocean. your navigator announces you are over the deepest point, the mariana trench. just then, a clumsy guest accidentally drops a 12-pound cannonball over the side. how long will it take for the cannonball to reach the bottom of the ocean?before reading on, try to solve this yourself - paying special attention to how you might solve it. did you make a completely wild guess because there wasnt enough information? did you get too bogged down in the details trying to come up with the exactly right answer? or did you zero in on the two most important problems - how deep is the mariana trench and how fast might a cannonball fall through the water? most of my candidates simply made a wild guess. rarely was someone willing to risk an approximation. what does this have to do with business or creativity? a great deal. in the real world, we frequently need to make decisions when the full information does not exist. a problem that doesnt contain all the information deeded to solve it is called a fermi problem, named after nobel prize-winning physicist enrico fermi.fermi once asked is students how many piano tuners there were in chicago. to answer the question, he recommended breaking it down into smaller, more manageable questions. how many people live in chicago? three million would be

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论