免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 5music(80分钟104分)part a一、阅读理解(共7小题;每小题2分,满分14分)ahere are some fantastic broadway shows.choose from them and buy tickets now!aladdinnew amsterdam theatre,214 west 42nd streetdisneys instant classic aladdin comes to broadway as a musical for the very first time,with the same stunning setwork and costuming weve all come to expect from the companys mad genius imagineers(幻想工程师)!the lion kingminskoff theatre,200 west 45th streetexperience the stunning visual artistry,the unforgettable music and the exciting choreography(编舞)of this musical theater phenomenonone of the most awe-inspiring productions ever brought to life on stage.a remarkable tale of hope and adventure,the lion king has found its way into the hearts of millions.as the new york times says,“there is simply nothing else like it.”matildashubert theatre,225 west 44th streetroald dahls classic childrens story about an intelligent young girl with the most extraordinary powers comes to life as matilda takes the stage and rebels against her overbearing,unbearable parents and the evil headmistress of her boarding school!wickedgershwin theater,222 west 51st streetwicked is the untold story of the witches of oz(澳洲).long before dorothy drops in,two other girls meet in the land of oz.one,born with emerald-green skin,is smart,fiery(暴躁的) and misunderstood.the other is beautiful,ambitious and very popular.wicked tells the story of their remarkable odyssey(艰难历程) as to how these two unlikely friends grow to become the wicked witch of the west and the god of the east.1.which show has been applauded by the public?a.aladdin.b.the lion king.c.matilda.d.wicked.2.mainly tells a story about a girl fighting against her parents and headmistress.a.aladdinb.the lion kingc.matildad.wicked3.where should one go to enjoy the show if he or she is interested in the story of witches?a.new amsterdam theatre,214 west 42nd street.b.minskoff theatre,200 west 45th street.c.shubert theatre,225 west 44th street.d.gershwin theatre,222 west 51st street.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍几部百老汇歌舞剧的主要剧情以及演出地点。1.b细节理解题。根据the lion king中的“a remarkable tale of hope and adventure,the lion king has found its way into the hearts of millions.”可知,应选b项。2.c细节理解题。根据matilda中的“.an intelligent young girl with the most extraordinary powers comes to life as matilda takes the stage and rebels against her overbearing,unbearable parents and the evil headmistress of her boarding school!”可知,歌舞剧matilda主要讲述了一位女孩与她的父母和校长抗争的故事。故选c项。3.d细节理解题。根据wicked中的“wicked is the untold story of the witches of oz.”可知,应选d项。bi left university with a good degree in english literature,but no sense of what wanted to do.over the next six years,i was treading water,just trying to earn an income.i tried journalism,but i didnt think i was any good,then finance,which i hated.finally,i got a job as a rights assistant at a famous publisher.i loved working with books,although the job that i did was dull.i had enough savings to take a year off work,and i decided to try to satisfy a deep-down wish to write a novel.attending a novel writing ma course gave me the structure i needed to write my first 55,000 words.it takes confidence to make a new starttheres a dark period in-between where youre neither one thing nor the other.youre out for dinner and people ask what you do,and youre too ashamed to say,“well,im writing a novel,but im not quite sure if im going to get there.my confidence dived.believing my novel could not be published,i put it aside.”then i met an agent(代理商)who said i should send my novel out to agents.so,i did and,to my surprise,got some wonderful feedback.i felt a little hope that i might actually become a published writer and,after signing with an agent,i finished the second half of the novel.the next problem was finding a publisher.after two and a half years of no income,just waiting and wondering,a publisher offered me a book dealthat publisher turned out to be the one i once worked for.it feels like an unbelievable stroke of luckof fate,really.when you set out to do something different,theres no end in sight,so to find myself in a position where i now have my own name on a contract(合同)of the publisherto be a published writeris unbelievably rewarding(有回报的).(2015重庆一中期中考试)1.what does the underlined part in paragraph 1 mean?a.i was waiting for good fortune.b.i was trying to find an admirable job.c.i was aimless about a suitable job.d.i was doing several jobs for more pay at a time.2.the author decided to write a novel.a.to finish the writing courseb.to realize her own dreamc.to satisfy readers wishd.to earn more money3.how did the writer feel halfway with the novel?a.disturbed.b.ashamed.c.confident.d.uncertain.4.what does the author mainly want to tell readers in the last paragraph?a.it pays to stick to ones goal.b.hard work can lead to success.c.she feels like being unexpectedly lucky.d.there is no end in sight when starting to do something.【文章大意】本文是记叙文,讲述了“我”发表第一本小说的过程。虽然“我”以优异的英语文学成绩毕业,但是近6年来自己做的工作不尽如人意,于是萌发了写小说的想法。经过一番挫折,“我”终于如愿以偿。1.c句意理解题。联系后面“我”尝试了各种工作但是都不如意可知,“我”毫无目的地做着事情,只是为了糊口。a、b两项均有一定干扰性,联系“just trying to earn an income”可以排除这两个选项。2.b细节理解题。从文中“to satisfy a deep-down wish to write a novel”可知,写小说是“我”的梦想。d项有一定干扰性,联系文章可知,“我”在积攒了一些能从事写作的钱后就为梦想拼搏了,因此“我”写作的目的不是为了钱。3.d细节理解题。联系第三段中的“im writing a novel,but im not quite sure if im going to get there.my confidence dived.”可知,在写作中途,“我”对完成小说是没有把握的,“我”并不自信。4.a目的意图题。从文章最后一段首句“it feels like an unbelievable stroke of luckof fate,really.”可知,本段是想告诉我们做什么事情都要付出代价的。二、语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)a boy quarreled with his parents and ran away from home.he had a hard life 1. any contact with his family for years.later he wanted to go home 2. he was afraid that his parents might not welcome him.finally he decided to send a letter to his father 3.(express) his desire to return home and begging his pardon.in his letter he asked his father to tie a white ribbon on 4. tree near his house by the side of the railway lines if he was ready to welcome him back home.5. he did not see the ribbon on the tree,he would think that his family did not welcome him and then he would leave them forever.he boarded the train and waited very 6.(nervous) as the train was about to pass by his home.to his surprise,the tree 7.(decorate) with hundreds of white ribbons 8. danced in the wind.his family did not want him to miss the sight of the ribbon and the welcome signal,so 9. covered the whole tree with ribbons to show their whole-hearted 10.(happy) and willingness to welcome him back.(2015河北衡水联考)1.without。根据前面“he had a hard life”可知他很多年都没有和家人联系了。故用介词without。2.but。 “later he wanted to go home”和“he was afraid that his parents might not welcome him”是转折关系,故用连词but。3.expressing。前面的主语he和动词express是主动关系,故用现在分词expressing。4.the。介词短语on the tree“在树上”。5.if。根据语境可知此处用连词if引导条件状语从句。6.nervously。所填词修饰前面的动词waited,应用副词nervously。7.was decorated。文章的主体时态是一般过去时,主语是the tree且和decorate是被动关系,故用was decorated。8.which/that。本句是定语从句,先行词white ribbons在后面的从句中充当主语,故用关系代词which或that。9.they。所填词指代前面的his family,用代词主格they。10.happiness。形容词whole-hearted修饰名词,故后面用happy的名词形式happiness。part b一、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)dad had a green comb.he bought it when he married mom.every night,he would hand me his1and say,“good girl,help daddy clean it,ok?”i was2to do it.at age five,this dull task brought me such3.i would excitedly turn the tap4and brush the comb carefully.satisfied that id done a good job,i would happily return the comb to dad.he would5affectionately at me and place the comb on his wallet.two years later,dad started his own6,which wasnt doing so well.that was when things started to7.dad didnt come home as early and as much as he used to.mom and i became8with him for placing our family in trouble.with9,an uncomfortable silence grew between us.after my graduation,dads business was getting back on track.on my 28th birthday,dad came home10.as usual,i helped him carry his bags into his study.when i turned to leave,he said,“hey,would you help me11my comb?” i looked at him a while,then12the comb and headed to the sink.it hit me then:why,as a child,13dad clean his comb was such a pleasure.that routine(习惯)meant dad was home early to14the evening with mom and me.it 15a happy and loving family.i passed the clean comb back to dad.he smiled at me and16placed his comb on his wallet.but this time,i noticed something17.dad had aged.he had wrinkles next to his eyes when he smiled,18his smile was still as19as before,the smile of a father who just wanted a good20for his family.(2015陕西高考)1.a.bagb.walletc.combd.brush2.a.annoyedb.relievedc.ashamedd.pleased3.a.joyb.sadnessc.couraged.pain4.a.outb.overc.ind.on5.a.stareb.smilec.shoutd.laugh6.a.familyb.businessc.taskd.journey7.a.progressb.changec.improved.form8.a.satisfiedb.delightedc.madd.strict9.a.timeb.patiencec.speedd.ease10.a.occasionallyb.earlyc.frequentlyd.rarely11.a.sharpenb.repairc.cleand.keep12.a.droppedb.tookc.handedd.threw13.a.watchingb.lettingc.helpingd.hearing14.a.findb.losec.wasted.spend15.a.affectedb.brokec.meantd.supported16.a.firmlyb.hurriedlyc.casuallyd.carefully17.a.differentb.excitingc.interestingd.urgent18.a.forb.orc.sod.yet19.a.convincingb.heartwarmingc.cautiousd.innocent20.a.originb.lifec.reputationd.education【文章大意】作者小时候经常帮助父亲清洗梳子,这让作者感受到了与父亲和家人相处的愉快,所以对这项看似单调的任务乐此不疲。后来,由于父亲的公司运营状况不好,父亲与作者相处的时光越来越少,作者不免心生抱怨。但是在作者28岁生日那天,当父亲再次要作者为自己清洗梳子的时候,作者看到了父亲满是皱纹的笑容,从中作者感悟到了:原来父亲一直热爱这个家庭,只不过是换了一种方式而已。1.c根据下文可知,父亲让作者为他清洗梳子(comb)。2.d根据下文“i would excitedly.and brush the comb carefully.”以及倒数第二段第一句“.as a child.clean his comb was such a pleasure.”可知,作者很乐于帮助父亲清洗梳子。annoyed“气恼的”;relieved“放松的”;ashamed“羞耻的,羞愧的”;pleased“高兴的”。3.a由作者乐于帮助父亲清洗梳子可以推知,洗梳子的过程给作者带来了快乐(joy)。4.d根据常识可知,清洗梳子应该首先把水龙头打开。turn on表示“打开”。5.b此处应该意为“对着我深情地微笑”。stare at“凝视”;shout at“对喊/吼叫”;laugh at“因而发笑,嘲笑”。6.b根据第四段第一句“.dads business was getting back on track.”可以推知,此处指父亲开办了一家公司(business),但是公司的运营状况一直不是很好。7.b通过下面几句可知,父亲开办了公司以后情况开始变化(change)。8.c根据后面的原因状语“for placing our family in trouble”可以推知,作者和母亲对于父亲让家庭深陷困境非常不满。be mad with sb.为固定搭配,表示“对某人非常恼火”。be satisfied with“对满意”;be delighted with“对非常高兴/满意”;be strict with“对严格”。9.a随着时间的流逝,一家人之间滋生了一种让人不舒服的沉默。with time表示“随着时间的流逝”。10.b此处指父亲在作者28岁生日那天回家很早(early)。occasionally“偶尔”;frequently“频繁地”;rarely“很少”。11.c根据最后一段第一句“i passed the clean comb back to dad.”可知,父亲又一次让作者帮他清洗(clean)梳子。12.b此处指作者拿过(took)梳子然后朝着水池走去。take可以表示“(从某人那里)拿过/接过某物”。13.c根据第二段的叙述可知,作者在小的时候经常帮助(helping)父亲清洗梳子并以此为乐。14.d作者认为帮助父亲洗梳子就意味着父亲回家很早,能够跟妈妈和作者一起共度(spend)美好时光。15.c一家人一起共度美好时光就意味着拥有一个幸福、充满爱的家庭。16.d这把梳子是作者帮父亲洗的,蕴含着作者对父亲的关爱,所以父亲应该会很小心翼翼地(carefully)把它放起来。firmly“坚定地”;hurriedly“匆忙地”;casually“随意地”。17.a根据下面两句可知,与小时候相比,作者在给父亲递梳子的时候注意到了父亲的衰老,这种情况跟小时候是不同的(different)。18.d父亲在微笑的时候眼角浮现出皱纹,但是(yet)他的笑容依然像从前一样暖人心房。19.b见上一题解析。heartwarming“温暖人心的”。20.b作者意识到父亲脸上的皱纹是父亲辛勤操劳的结果,而他这样做的目的就是想要让一家人过上好生活(life)。二、七选五阅读填空(共5小题;每小题2分,满分10分)travel mannersevery culture has its own unwritten list of behavior that is acceptable.every society also has its taboos,or types of behavior that are considered a violation of good manners.the word taboo comes from the tongan language and is used in modern english to describe verbal and nonverbal behavior that is forbidden or to be avoided.1 they tend to be specific to a culture or country,and usually form around a groups values and beliefs.what is considered acceptable behavior in one country may be a serious taboo in another.verbal taboos usually involve topics that people believe are too private to talk about publicly,or relate to ones manner of speaking.in many cultures,for example,it is considered bad manners to discuss subjects such as sex or religion in public.in some countries,the volume of ones voice may annoy people.2 3 for example,one of the biggest differences among many western asian,and african cultures is the use of eye contact.in the us,people make eye contact when they talk to others.4 in many asian and african cultures,however,children are taught to lower their eyes when talking to their elders,or those of higher rank,as a way to show respect.certain gestures made with the hands can have very different meanings depending on the country you are in.crossing your middle finger over your forefinger is the sign for good luck in many western countries.5 also,in some asian countries,moving your hands a lot while talking,or talking with your hands,is considered unsuitable.behavior that is acceptable and non-offensive in one culture can be highly offensive in another.when visiting a foreign country,be aware of some of the basic differences,as this will help to ensure a more enjoyable trip.(2015河南信阳一中月考)a.nonverbal taboos usually relate to body language.b.in vietnam and argentina,however,it is a rude gesture.c.in spite of what some people may think,taboos are not universal.d.cancer is a taboo subject and people are frightened to talk openly about it.e.learn a countrys customs so that you dont hurt the local people unconsciously.f.they might think that someone who is speaking or laughing loudly is rude or aggressive.g.if a person avoids eye contact,others might think they are dishonest or unconfident.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍不同国家在习俗方面的禁忌,包括语言上的不同禁忌以及对肢体语言、手势语的不同运用。1.c上句是对taboo的定义;下句说“源于某种群体价值观和信仰的禁忌,通常是为一种文化或者一个国家所特有的”,空后的they即指代c选项中的“taboos”。所以c项“一些人认为禁忌是不通用的”承上启下,为正确选项。2.f上句讲在一些国家,说话声音太大会惹恼别人。此处承接上文,进一步说明理由:因为他们认为大声说笑是粗鲁的、好斗的,f项符合语境。3.a本段主要讲眼神交流在不同文化中有不同的要求,属肢体语言,a项“非语言的禁忌通常和肢体语言有关”符合语境。4.g本段围绕眼神的运用展开,g项符合语境。5.b第五段首句点明本段大意:一些手势在不同国家会有截然不同的含义。本段下文都是对中心句的例证。b项内容符合语境。三、短文改错(满分10分)ms karen,38 years old,has been helped the old over the past 12 years.she often encourages her daughtercelest,10 years oldhelp the old people as well as.visiting the seniors who have limited or no family support are what all of them do every weekend.when celest was the baby,ms karen brought her to visit the old so no one looked after her.whatever,as time went by,it became a meaningful weekly affair and a time to get along for her daughter.she thinks its importance to teach children to love the old and hopes the virtue can be passed on.1.第1句:helpedhelping或删除been。12年来一直帮助老人,应用现在完成进行时(has been helping)或现在完成时(has helped)。2.第2句:在help前加to。encourage sb.to do sth.“鼓励某人做某事”,为固定搭配。3.第2句:删除第二个as。as well as和as well都可译为“也,还”,as well as用在句中,后面必须有比较对象;as well用于句末。4.第3句:areis。who引导的定语从句修饰seniors,句子主语为visiting the seniors,为非谓语动词形式,谓语动词要用单数形式。5.第3句:allboth。此处指ms karen和她女儿celest,表示“两者都”,用both。6.第4句:第一个thea。baby是可数名词,此处指当celest是婴儿的时候,不是特指。7.第4句:sobecause。因为没人照顾孩子,所以ms karen带孩子去看老人们。前后句为因果
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025简易版店铺转让协议合同
- 2025购销个人物品合同协议书
- 《2025糖果买卖合同》
- 2025年短视频内容合作合同协议(流量互推)
- 2025年短视频合作开发合同协议
- 2025年短视频广告投放合同协议(精准定向)
- 2025财务人员劳动合同书范本(标准版)
- 2025酒店股权转让协议合同
- 2025租赁装载机合同范本
- 2025新版个人向个人借款合同范本
- 《农机电器设备使用维护》课件-项目一:农机电气系统基础
- 监理项目预算管理办法
- 10KV工程裸导线绝缘化改造施工组织设计
- 孤独感城市环境-洞察及研究
- ETX12.0.4安装配置手册
- 集束化护理压力性损伤
- 校园餐资金管理制度
- 体育教育专业职业生涯规划书4900字数
- 儿童榫卯知识课件
- 外国新闻传播史
- 小学二年级家长课堂课件
评论
0/150
提交评论