【与名师对话】高考英语总复习 Unit 3 Travel journal课时作业 新人教版必修1(1).doc_第1页
【与名师对话】高考英语总复习 Unit 3 Travel journal课时作业 新人教版必修1(1).doc_第2页
【与名师对话】高考英语总复习 Unit 3 Travel journal课时作业 新人教版必修1(1).doc_第3页
【与名师对话】高考英语总复习 Unit 3 Travel journal课时作业 新人教版必修1(1).doc_第4页
【与名师对话】高考英语总复习 Unit 3 Travel journal课时作业 新人教版必修1(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【与名师对话】2015届高考英语总复习 unit 3 travel journal课时作业 新人教版必修1.单词拼写1how many years is it since you_(毕业)from college?答案graduated2my brother was_(说服)to buy the shirt he didnt like very much.答案persuaded3the meeting is_(安排时间)for friday afternoon.答案scheduled4whats your_(看法)to what he said?答案attitude5the young man went on working hard and_(最后)he succeeded.答案finally6have you ever been to the_(庙宇)of heaven in beijing?答案temple7ill be asleep as soon as my head hits the_(枕头)答案pillow8according to the weather_(预报),its going to stay hot for the rest of the week.答案forecast9it is natural for children to have different_(观点)from their parents.答案views10_(火焰)poured out of the windows of the building.答案flames.用动词的适当形式填空1_you_ (fly) to london tomorrow?no.i will take a train.答案are;flying/will;fly2we_(leave)soon,mr.lee.答案are leaving3she thinks he_(die)答案is dying4they_(go)to shanghai this friday.答案are going5tom_(come)here next week.答案is coming.介、副词填空1her parents are strict _ her _her study.答案with;in2whats the difference _ temperature _the day and the night?答案in;between3my grandma wants to go shopping _foot instead _by bus today.答案on;of4i am going _ a journey _my new bike,but shell go _ bus.答案on;on;by5what about going _ a walk after supper?答案for.句型转换1i insisted on his not giving up that job.i insisted that he _ _ up that job.答案not give2the peoples republic of china was founded on october lst,1949.it _ on october 1st,1949 _the peoples republic of china was founded.答案was;that3having learned the great importance of english,i am determined to learn it well.having learned the great importance of english,i _ to learn it well.答案make up my mind4she seemed to be excited about it._ she was excited about it.答案it seemed that5tom has changed much. i cant recognize him at first sight.tom has changed _ much _ i cant recognize him at first sight.答案so;that.短文语法填空mike: come on,julie,how are we going to convince everybody that im the best candidate?julie: it wont be easy!_1_actually,i think once we show everyone how well you did as monitor,there is no doubt that you _2_be elected chairman.mike: well. whats your strategy?julie: the first thing i am thinking of is_3_(put up) posters in all the hallways.mike: but everyone puts up posters. we need to do something different.julie: let me finish. the campus radio station is willing to let you have five minutes tomorrow morning at seven to outline your plans for the year. lots of students will hear you then.mike: great idea!julie: ive also arranged for you to give_4_speech during dinner time tomorrow. over a hundred students will be there. and you can answer questions after you finish _5_(speak)mike: that means id better come up with a speech pretty_6_(quick). how about if i write it tonight and show it to you after chemistry class tomorrow?julie: fine. ill see you and discuss_7_with you after class.mike: you are really good at this. im glad you_8_(agree) to help me out.julie: that is my business,too. dont forget we are good friends.mike: _9_,i want to say “thank you” from the bottom of my_10_.1_2._3._4_5._6._7_8._9._10_1解析考查连词。难度中等。根据“it wont be easy!”和“actually”可知,此处表示逻辑上的转折关系,故填but。答案but2解析考查情态动词。难度中等。根据“once”“how well”和“there is no doubt”可知,此处表示“会”,故用will。答案will3解析考查不定式。难度中等。当名词被序数词修饰时,经常用不定式作后置定语或者表语。答案to put up4解析考查冠词。难度较小。speech是可数名词,且在文中第一次出现,故用不定冠词a,表示“一个”的概念。答案a5解析考查动名词。难度较小。finish后跟动名词作宾语,故填speaking。答案speaking6解析考查副词。难度中等。修饰动词应用副词,此处修饰动词词组come up with。答案quickly7解析考查代词。难度较小。此处it代指上句对方说提到的事情。答案it8解析考查动词时态。难度中等。根据语境可知,“同意”这一动作发生在过去,故用一般过去时。答案agreed9解析考查副词。难度中等。此处表示“无论如何”,符合语境,故用anyway。答案anyway10解析考查名词。难度中等。from the bottom of heart意为“从内心深处”,为固定搭配,故答案为heart。答案heart.完形填空(2013山西省高三模拟) last weekend,i had an opportunity to serve as a volunteer at a nursing home in another city. i dont have a car and even the _1_ train station is far away from my house. _2_,i wasnt sure how to get there.i posted a(n) _3_ for a ride on the ride share board. soon an individual id never met _4_ that hed be able to pick me up and drop me off at the station. he said hed wait until my train arrived _5_ he drove away. my heart _6_ and the stress id been feeling disappeared _7_ and thus our friendship began.i ended up arriving at the nursing home in _8_.the tiny team of servers there were _9_ for the additional help. we all worked together as a team. i was glad to be a part of this and be of _10_ to the elderly.that evening when my new _11_ dropped me off at the station, he _12_ that it was in a deserted area.so he parked his car and said,“ we will wait for the _13_ to come together. ” i couldnt believe his _14_.with five minutes left before the train arrived,he _15_with me stories of his childhood. as a young boy,he _16_ to sit near the edge of the train tracks,waiting _17_ for the trains to rush by with all their force. that night he waited with me as my train _18_. it didnt rush by with full force but i left that station _19_ the full force of his kindness and generosity. people like him would always _20_ me how to love and how to give.1a. best b. largest c. closest d. latest解析作者自己没有汽车,甚至最近的(closest)火车站离作者住的地方也很远。答案c2a. howeverb. therefore c. instead d. otherwise解析因此(therefore),作者拿不准自己该怎样去那里。答案b3a. excuse b. charge c. preference d. request解析作者发帖子请求(request) 一起分享搭乘。答案d4a. replied b. joked c. remembered d. pretended解析作者从未见过的一个人答复(replied)说他能够接作者并将作者送到火车站。答案a5a. when b. since c. after d. before解析他说他会等到作者的火车到达之后才开车离开。 before “在以前”,符合语境。答案d6a.broke bwarmed csank dchanged解析当时作者的心暖暖的。 warm为不及物动词,意为“变暖”,符合语境。答案b7a.immediately bgraduallycrecently dslowly解析作者一直以来的压力感马上消失了。immediately“立即,马上”,符合语境。答案a8a.order breturn ctime dturn解析作者最后及时赶到了那家养老院。 in time“及时”,符合语境。 in order“妥当,无误”;in return“作为回报”;in turn“依次,轮流”。答案c9a.grateful bregretful cresponsible dsorry解析那里的服务人员对这种额外的帮助非常感激。grateful“感激的”,符合语境。答案a10a.interest bservice chope dcuriosity解析能够成为这个团队的一员并且能够帮助老年人,作者很高兴。be of service to sb.“对某人有帮助”,是固定短语。答案b11a.clerk bcustomer cneighbor dfriend解析那天晚上,作者新结交的朋友(friend)把作者送到了车站。7空后的“friendship”是线索提示。答案d12a.admitted bheard cnoticed dintended解析作者的新朋友注意到车站处于荒凉的地区。notice“注意到”,符合语境。答案c13a.train bbus ctaxi dcar解析此处指的是他们两个人一起等火车(train)。5空前的“my train”是线索提示。答案a14a.bravery bconfidence ccourage dkindness解析作者有点儿不相信他的好意。 kindness“好意”,符合语境。另外,19空后面的kindness也是线索提示。答案d15a.argued bshared cdiscussed dcompared解析他与作者分享(shared)了自己童年的经历。答案b16a.used bhad cwished ddecided解析他小时候常常坐在铁轨附近,兴奋地(excitedly)等着火车全力驶过。 used to“过去经常”,符合语境。答案a17a.unwillinglybproudlycexcitedlydembarrassedly解析参见上题解析。答案c18a.started bpassed cstopped dapproached解析那天晚上,他和作者一起等着作者的火车靠近(approached)。答案d19a.doubting bignoring cfeeling dwondering解析火车并没有全力驶来,但是作者离开车站时,感受(feeling)到了他善意与慷慨的全部力量。答案c20a.warn bremind cexpect dpromise解析像他那样的人总是会提醒(remind)作者怎样去爱,怎样去给予。答案b.阅读理解(2013四川卷)on a sunny day last august,tim heard some shouting. looking out to the sea carefully,he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.two 12yearold boys,christian and jack,rowed out a boat to search for a football. once theyd rowed beyond the calm waters,a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. the pair panicked and tried to row back to shore. but they were no match for it and the boat was out of control.tim knew it would soon be swallowed by the waves.“everything went quiet in my head,” tim recalls (回忆). “i was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.”tim took off his clothes and jumped into the water. every 500 yards or so,he raised his head to judge his progress,“at one point,i considered turning back,” he says. “i wondered if i was putting my life at risk.” after 30 minutes of struggling,he was close enough to yell to the boys,“take down the umbrella!”christian made much effort to take down the umbrella. then tim was able to catch up and climb aboard the boat. he took over rowing,but the waves were almost too strong for him.“lets aim for the pier(码头),” jack said. tim turned the boat toward it. soon afterward, waves crashed over the boat,and it began to sink. “can you guys swim?” he cried. “a little bit,” the boys said.once they were in the water,tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward the pier. christian and jack were wearing life jackets and floated on their backs. tim swam toward land as water washed over the boys faces.“are we almost there?” they asked again and again. “yes,” tim told them each time.after 30 minutes,they reached the pier.1why did the two boys go to the sea?ato go boat rowing.bto get back their football.cto swim in the open water.dto test the umbrella as a sail解析根据第二段的第一句“two 12yearold boys,christian and jack,rowed out a boat to search for a football.”可知,christian和jack出海是为了寻找一个足球。答案b2. what does “it” in paragraph 2 refer to?athe beach. bthe water.cthe boat. dthe wind.解析根据画线词所在句“but they were no match for it and the boat was out of control.”以及前面的“a beach umbrella tied to the boat caught the wind”可知,it指代“风”。答案d3. why did tim raise his head regularly?ato take in enough fresh air.bto consider turning back or not.cto check his distance from the boys.dto ask the boys to take down the umbrella.解析根据第五段的第二句“every 500 yards or so,he raised his head to judge his progress.”可知,tim抬头的目的是判断与这两个男孩的距离。答案c4. how did the two boys finally reach the pier?athey were dragged to the pier by tim.bthey swam to the pier all by themselves.cthey were washed to the pier by the waves.dthey were carried to the pier by tim on his back.解析根据倒数第三段中的“once they were in the water,tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论