【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit2 The Olympic Games单元检测同步探源 新人教版必修2(1).doc_第1页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit2 The Olympic Games单元检测同步探源 新人教版必修2(1).doc_第2页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit2 The Olympic Games单元检测同步探源 新人教版必修2(1).doc_第3页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit2 The Olympic Games单元检测同步探源 新人教版必修2(1).doc_第4页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit2 The Olympic Games单元检测同步探源 新人教版必修2(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【优化方案】2015届高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 unit2 the olympic games单元检测同步探源 新人教版必修2.阅读理解a(创新题)usain bolt says he intends to defend his olympic 100m and 200m sprint(短跑) titles at the 2016 rio de janeiro games.the jamaican,who kept both titles as well as the 4100m in london,said he has decided against switching to either the 400m or long jump.“to do the three sprints,that is the focus.i dont want to try any different events at rio,” he said.“ill just defend my titles to show the world theres a possibility i can do it again.” he insisted he had no intention of easing off in his training.bolt,who also holds the 100m and 200m world records,said he aimed to run even faster in the year of 2013,during which the world championships will be held in moscow.he added.“its all about hard work.when i was doing great when i was young,people used to say i was fast for my age,but i have put a lot of work into it since i was a senior athlete.i continue to work hard,continue staying focused and pushing myself.im sure i can go faster each year.so for me the focus right now is to see how fast i can go.”bolt became the first man to keep both olympic sprint titles in a time of 19.32 seconds in the 200m in london in august,with yohan blake in silver and warren weir in bronze.it came after he had seen off blakes challenge to win the 100m in 9.63 seconds,just 0.05 seconds slower than his own world record,in what was a new olympic best.speaking after he had completed his second olympic sprint treble (三连胜),bolt had cast doubt on his participation in the events in rio when he said:“my coach wants me to do 400m,but i want to try long jump.its just about making different goals.there are a lot of things i can do in the sport.”【文章大意】博尔特称,他想要在2016年的里约热内卢奥运会上卫冕100米和200米冠军。1it can be known from the first two paragraphs that _abolt has a clear sense of directionbbolt wont practice as hard as evercbolt won two gold medals in londondbolt is likely to switch to 400m sprint解析:选a。推理判断题。根据文章第二段“to do the three sprints,that is the focus.i donwant to try any different events at rio”等可知,博尔特是一个有明确目标的人。2from what bolt says in the third paragraph we can infer that _ahe is too proud of himselfbhe is modest but stubbornche looks down on other athletesdhe is hard-working and confident解析:选d。推理判断题。根据文章第三段中博尔特说的话“its all about hard work.i have put a lot of work into it.im sure i can go faster each year.”可以推断,博尔特训练非常刻苦而且很自信。3what is the 100m world record according to the passage?a9.58 seconds.b9.63 seconds.c9.66 seconds. d9.68 seconds.解析:选a。细节理解题。根据文章第四段“it came after he had seen off blakes challenge to win the 100m in 9.63 seconds,just 0.05 seconds slower than his own world record,in what was a new olympic best.”可知,100米的世界纪录是9.58秒。4what can be inferred from the last paragraph?abolt feels it extremely difficult to push himself ahead.bbolt doesnt know which events hed like to take part in in rio.cbolts idea of participation in the events is different from that of his coach.dbolt wants to achieve his second olympic treble at the 2016 rio de janeiro games.解析:选c。推理判断题。根据文章最后一段中的“my coach wants me to do 400m,but i want to try long jump.”可以推断,对于2016奥运会上他还要参加哪种项目,博尔特和教练的看法不同。b(创新题)greeting gone wrongmicrosoft founder bill gates,57,has found himself at the center of a cultural row since april 22.it all started with a handshake with south koreas president park geynhye,61,during gates visit to the country.gates has been accused of disrespecting park after he was pictured shaking hands with her with his left hand in his pocket.“disrespectful handshake or casual handshake?” asked south koreas largest newspaper,the donga ilbo.similarly,the joongang ilbo newspaper asked:“cultural difference or bad manners?”“perhaps it was his allamerican style,but an open jacket with a hand in his pocket?that was way too casual.it was very regretful,” chung jinsuk,secretary general at south koreas national assembly,told abc news.in asian countries,a onehand shake is very casual,used only when the other party is a good friend,of the same age or younger age.using one hand with the other in the pants pocket is considered rude,often an expression of superiority toward the other.this isnt the first time gates has broken the countrys social rules.according to afp,gates used a similarly casual handshake in 2008 with parks predecessor lee myungbak.however,a picture from 2001 showed him giving a twohanded shake to thenpresident kim daejung.some south korean media have said that it may have been on purpose,showing his political preferences (偏向)respect for the opposition leader kim but disrespect for the ruling party leaders lee and park.“gates is a casual man whos not bound by customs so he shakes hands in this manner even when meeting heads of international organizations or top political figures,”donga ilbo quoted an unnamed friend of gates in seoul as saying.【文章大意】本文介绍了比尔盖茨与韩国总统朴槿惠的随意式握手引起的争议。5what is the article mainly about?ahow to shake hands with people.brules for shaking hands in different countries.cthe recent discussion about handshake manners.dgates disrespectful behavior gaining attention.解析:选c。主旨大意题。本文介绍了“盖茨式握手”引起的争议。6what does the underlined word “superiority” in paragraph 4 mean?aa proud attitudeban uncertain feelingca positive attitudeda feeling of dislike解析:选a。猜测词义题。由语境可知superiority意思是“优越的,卓越的”。7the writer used paragraphs 5 and 6 to show that _agates hates being bound by customsbgates doesnt like meeting with top political figurescgates doesnt care about other countriessocial rulesdgatesonehand shake was viewed by many as disrespect解析:选d。推理判断题。由第五、六段可知,“盖茨式握手”被许多人认为是不尊重人。8we can infer from the article that _asouth koreans think that its gates right to shake hands how he wants tobsouth koreans think that its improper for gates to give a onehand shakecthe author suggests that readers be careful when shaking handsdit is very common for asian people to give onehand shakes解析:选b。推理判断题。由文中第六段可知韩国人认为“盖茨式握手”是不合适的。.语法填空penny(p)is talking with sam(s),a physicist.p:hey,sam,can i talk to you 1._ private for a second?s:its not about shoes,is it?p:its not about shoes.s:then speak.p:okay,so heres the thing:i was wondering if you could teach me a little physics.s:a little physics? theres no 2._ thing as “a little physics”p:yeah,okay,i just want to know enough so i can talk to my boyfriend about his job.s:why 3._ ? why cant he teach you?p:because i want to surprise him.s:cant you surprise him in some 4._ way? for example,im sure hed 5._(delight)if you cleaned your apartment,your 6._(mess)apartment.p:come on,sam,this is important to me.s:penny,this would be 7._ demanding task,and my time is both 8._(limit)and valuable.p:youre sitting here 9._(play)video games all day.s:okay,point.what sort of foundation do you have? did you take any science classes in school?p:sure.i did the one with the frogs.s:the one with the frogs.im sorry,penny.i 10._ think so.1解析:考查介词。 talk to sb.in private:和某人私下谈话。答案:in2解析:考查限定词。 theres no such thing as.:没有这样的东西。如:there is no such thing as a free lunch天下没有免费的午餐。答案:such3解析:考查代词。 why me? 为什么找我呀?为什么不让你男朋友教你呢?答案:me4解析:考查限定词。 in some other way:用某种其他的方式(相当于 in another way)。答案:other5解析:考查虚拟语气。 hed be delighted if you cleaned your apartment:如果你打扫了你的公寓,他会很高兴的。此句用了虚拟语气,表示现在不太可能的事。delighted为形容词,“高兴的”。答案:be delighted6解析:考查形容词。你的公寓总是乱糟糟的(messy)。答案:messy7解析:考查冠词。 a demanding task:一项要求高的工作。暗示penny不好教。答案:a8解析:考查形容词。 my time is limited:我的时间是有限的(limited,形容词)。答案:limited9解析:考查现在分词作伴随状语。你整天坐着玩游戏。playing作伴随状语。答案:playing10解析:考查助动词。句意:你只做过解剖青蛙的实验?嗯,还是算了吧。i dont think so:我觉得不行。答案:dont.短文改错there are many people think that wealth is better than health.i used to think so until one day i had read a story about howard joyce.he was an european billionaire who got everything he wanted.therefore,in the last twenty years of his life,his health began to get worse and he led a miserably life.although the best doctors called for him,he could still find no relief.i have realized that health is worth all the money in the world.if you have million of dollars but you are at poor health,you will not be able to do what you want to do.so i would like to advise you not to hurt yourself and trying to make money.instead,take care of your body and be happy with which you do.health is more important.答案:there are many people / that wealth is better than health.i used to think so until one day i read a story about howard joyce.he was european billionaire who got everything he wanted.,in the last twenty years of his life,his health began to get worse and he led a life.although the best doctors called for him,he could still find no relief.i have realized that health is worth all the money in the world.if you have of dollars but you are poor health,you will not be able to do what you want to do.so i would like to advise you not to hurt yourself and to make money.instead,take care of your body and be happy with you do.health is more important.书面表达(2014河南中原名校高三联考)最近的一项调查表明如今的中国青年的人生目标比过

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论