免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3learning about language阅读理解aone period of our lives when better results are demanded of us is, strangely enough, childhood. despite being young we are expected to achieve good grades, stay out of trouble, make friends at school, do well on tests, perform chores at home and so on. its not easy. the good news is that being likeable can help a child perform better. likeable children enjoy many advantages, including the ability to cope more easily with stresses of growing up. in her book understanding child stress, dr. carolyn leonard states that children who are likeable and optimistic are able to gain support from others. this leads to focus and resilience, the ability to recover from or adjust early to life stress; a child who has adequate emotional armor can continue down the path to success. much research shows that resilience has enabled children to succeed in school, avoid drug abuse, and develop a healthy self-awareness. why does a likeable child more easily handle stress and do better in his or her life? because likeability helps create whats known as a positive feedback loop(回馈圈). the positive feelings you want to see in other people are returned to you, creating constant encouragement and motivation to deal with the daily stress of life. this feedback loop continues into adulthood. to return once again to the example of teaching, learning becomes easier with a likeable personality. michael delucchi of the university of hawaii reviewed dozens of studies to determine if likeable teachers received good ratings because of their likeability or because they in fact taught well. delucchi found that “students who perceive(察觉)a teacher as likeable, in contrast to those who do not, may be more attentive to the information that the teacher delivers and theyll work harder on assignments, and they will learn more. ”you may have noticed this pattern in your own life when you try to give some advice. the more positive your relationship with that person, the more he or she seems to listen to, and the more you feel certain that that person has heard you and intends to act on your words. 1. the writer implies in the first paragraph that. a. children are expected more than we usually thinkb. life is not easy for every one of usc. better education results in smarter childrend. to be a likeable child is almost impossible2. according to dr. leonard, likeable children. a. can cope more easily with stress independentlyb. know how to avoid trouble and unpleasant eventsc. are always optimistic and ready to help those in needd. can achieve more and understand themselves better3. the underlined part “emotional armor” in paragraph 3 means. a. mental support from friendsb. mental support from adultsc. failures in lifed. ability to handle life stress4. the main purpose of the studies done by michael delucchi is to find. a. if a likeable teacher has a positive personalityb. if a likeable teacher draws more attentionc. how a teachers likeability gains popularityd. how a likeable teachers teaching style is formed5. the passage aims at proving that. a. likeable people do better in life generallyb. likeable people do better in their childhoodc. social creatures enjoy more advantagesd. likeable people give better advicebdiana jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. then her husband lost his job, and the plan fell apart. “i have two kids in college, and i want to say come home, but at the same time i want to provide them with a good education, ”says jacobs. the jacobs family did work out a solution: they asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan(贷款)program. they will each graduate with a debt of $20, 000, but at least they will be able to finish school. with unemployment rising, financial aid administrators expect to hear from more families like the jacobses. more students are applying for aid, and more families expect to need student loans. college administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around. at the same time, tuition(学费)continues to rise. a report from the national center for public policy and higher education found that college tuition and fees increased 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. student borrowing has more than doubled in the last decade. “if we go on this way for another 25 years, we wont have an affordable system of higher education, ”says patrick m. callan, president of the center. “the middle-class families have been financing it through debt. they will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt. ”financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. the good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted. 6. according to paragraph 1, why did the plan of the jacobs family fail? a. the twins wasted too much money. b. the father was out of work. c. their savings ran out. d. the family fell apart. 7. how did the jacobses manage to solve their problem? a. they asked their kids to come home. b. they borrowed $20, 000 from the schools. c. they encouraged their twin sons to do part-time jobs. d. they got help from the schools and the federal government. 8. financial aid administrators believe that. a. more families will face the same problem as the jacobsesb. the government will receive more letters of complaintc. college tuition fees will double soond. americas unemployment will fall9. what can we learn about the middle-class families from the text? a. they blamed the government for the tuition increase. b. their income remained steady in the last decade. c. they will try their best to send kids to college. d. their debts will be paid off within 25 years. 10. according to the last paragraph, the government will. a. provide most students with scholarshipsb. dismiss some financial aid administratorsc. stop the companies from making student loansd. go on providing financial support for college studentscthis is the age of being busy. many of us live in busy places and have busy lives. even the roads are busy as we try to get from here to there. adults are busy going to jobs and taking care of their families. kids are busy, too, going to school and doing lots of homework after school and on weekends. being busy isnt bad, necessarily. if youre not busy enough you might be bored. but if youre too busy, you might break down. for instance, if you have a soccer game that runs late on a school night and you havent eaten dinner or done your homework. thats a not-so-fun kind of busy. we wanted to know what kids thought, so we did a kids poll about being busy with 882 girls and boys aged 9 to 13. almost all of them said they felt stressed because they were too busy. about half said they felt this way once in a while or some of the time. but 17% said they felt this way most of the time and 24% said they felt like this all the time! oh dear, thats no fun. only 4% of kids said they wanted less free time and 18% said they already had just the right amount. but, no big surprise, 61% of kids wish they had a lot more free time. if they had more time, most would spend it hanging out or playing with friends. often, adults plan large parts of a kids day, especially during the school year. kids cant tell their parents theyll be skipping school(逃学)today to get more free time! but they can tell their parents theyd like to play a game or read a book during their free time instead of watching tv. 11. the purpose of the first paragraph is to. a. introduce the topicb. support the main ideac. raise the topic sentenced. attract the readers attention12. by giving the example of a late soccer game, the writer intends to tell us. a. being too busy is bad for the kidsb. it is no fun to be busy for the kidsc. homework should go before gamed. being busy may cause the kids to feel bored13. according to the passage, the kids poll is done to carry out research on. a. how kids arrange their free timeb. what kids think of being busyc. how many kids feel stressedd. what kids do with their study14. according to the kids poll, what conclusion can we draw? a. 91% of the kids think being busy is no fun. b. 22% of the kids dont need more free time. c. 61% of the kids spend free time playing. d. 24% of the kids like the busy way. 15. from the passage, we can infer that the writer agrees kids can. a. spend their free time hanging or playing outb. get a lot more free time from their parentsc. have a right amount of free time with permissiond. get more free time from school work sometimes答案解析可爱对人有什么好处呢? 可爱的孩子更容易得到别人的支持, 从而更容易成功, 也更能处理生活中的压力; 可爱的老师更能受到学生的关注, 从而教育效果会更好。总之, 一般来说, 可爱的人会做得更成功。1.【解析】选a。推理判断题。第一段的大意是: 大人总是期待小孩做很多很多事, 故选a。2.【解析】选d。细节理解题。从第三段可知, 孩子的可爱可以促成“focus and resilience”, 而“resilience”又有助于孩子“succeed in school, avoid drug abuse, and develop a healthy self-awareness”, 由此判断选d。3.【解析】选d。词义猜测题。根据“. . . children who are likeable and optimistic are able to gain support from others. this leads to. . . the ability to recover from or adjust early to life stress; a child who has adequate emotional armor can continue down the path to success. ”所揭示的因果关系(即“可爱”促成“处理生活压力的能力”, 而“处理生活压力的能力”能使孩子走向成功之路)可判断选d。4.【解析】选b。细节理解题。根据第五段delucchi found that “students who perceive a teacher as likeable, in contrast to those who do not, may be more attentive to the information that the teacher delivers. . . ”可知此项研究的目的是看“可爱的老师是否会吸引更多的注意力”, 可判断b项正确。5.【解析】选a。推理判断题。文章先从小孩的角度阐述“可爱”的作用, 而后又从“老师”的角度说明“可爱”的意义, 由此推断文章旨在说明: 一般来说, 可爱的人会做得更成功。故选a。随着diana jacobs丈夫的失业, 她供养两个双胞胎儿子上大学的计划泡汤了。他们不得不向学校申请更多的援助, 把助学贷款提高到最大额度。宁愿背负巨额的债务, 他们也要给孩子们提供良好的教育。很多家庭也处于同样的困境, 政府正在努力保证贷款资金以帮助那些困难的家庭。6.【解析】选b。细节理解题。根据第一段最后一句话可知答案为b。7.【解析】选d。细节理解题。根据第三段中they asked and received more aid from the schools, and e
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年基于AI的金融风控系统建设项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年农机维修技术合作
- 2025年亲子教育培训机构项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年信息透明化在企业管理中的应用项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年多功能智能家居产品开发项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年基因编辑技术研发可行性研究报告及总结分析
- 2025年数字健康管理项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年绿化苗木培育合同协议
- 2025年数字剧院技术应用项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年未来农业科技示范园区建设项目可行性研究报告及总结分析
- 篮球竞赛风险管理与应急预案制定
- 2023南头古城项目简介招商手册
- 智能化农业机械装备技术
- 工厂介绍文案
- 青岛大学考研真题-电路
- 各岗位安全知识及职责培训
- 12.2滑冰教案-高一上学期体育与健康人教版
- 因公出国人员审查表
- 新外研版高中英语选择性必修一Unit3 Writing教学课件
- 重庆市房屋拆迁申请书 标准
- 人民版高中历史必修一-专题三-第2课-辛亥革命课件1
评论
0/150
提交评论