




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东省巨野县2016高考英语二轮阅读理解自练(4)阅读理解-afor many years, i was convinced that my suffering was due to my size. i believed that when the weight disappeared, it would take old wounds, hurts, and rejections with it.many weight conscious people also mistakenly believe that changing our bodies will fix everything. perhaps our worst mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being cherished. we fantasize about what it will be like when we reach the long awaited goal. we work very hard to realize this dream. then, at last, we find ourselves there.but we often gain back what we have lost. even so, we continue to believe that next time it will be different. next time, we will keep it off. next time, being thin finally fulfill its promise of everlasting happiness, self worth, and, of course, love.it took me a long while to realize that there was something more for me to learn about beauty. beauty standards vary with culture. in samoa a woman is not considered attractive unless she weighs more than 200 pounds. more importantly, if its happiness that we want, why not put our energy there rather than on the size of our body? why not look inside? many of us try hard to change our body, but in vain. we have to find a way to live comfortably inside our body and make friends with and cherish ourselves. when we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.1. the passage seems to emphasize the importance of .a. body size b. attitudes toward life c. cultural differences d. different beauty standards答案解析:答案为b。本题考查文章的主旨大意。文章前面的内容介绍了作者减肥的痛苦思想经历,最后一段最后一句话点出了文章的中心 “when we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.” 作者认为当我们改变对我们自己的态度后,整个世界就变了,因此本文在强调生活的态度,故答案为b。2. what does the underlined part “in vain” in the last paragraph mean?a. without success. b. without purpose. c. in doubt. d. in trouble.答案解析:答案为a。本题为词义猜测题。由划线部分所在的语境 “many of us try hard to change our body, but in vain.”可知,“but”后的意思应该与前面的“很多人努力地去改变身体”意思相反,因此“in vain”的意思最有可能是“没有成功”,故答案为a。3. what can be inferred about the author?a. the author is a samoan.b. the author succeeded in losing weight.c. the author has been troubled by her / his weight.d. the author probably got wounded in wars or accidents.答案解析:答案为c。本题为推理题。由第一段第一句话 “for many years, i was convinced that my suffering was due to my size.”可知,很多年以来,作者相信他/她的痛苦是因为自身的身材肥胖,因此可以推断作者很多年都受到体重的困扰,故答案为c。由最后一段首句 “it took me a long while to realize that there was something more for me to learn about beauty.”可知,作者花了很长时间才意识到关于美还有很多的要学习,因此作者减肥并不成功,故干扰项最强的b选项“作者成功减肥了”错误。4. according to the author, what is the common view of those who have lost some weight first and gained it back later?a. they feel angry about the regained weight.b. they pay little attention to the regained weight.c. they feel optimistic about future plans on weight control.d. they think they should give up their future plans on weight control.答案解析:答案为c。本题为推理题。由倒数第二段内容可知,很多人减肥后还是长胖,即使如此,他们仍然相信下次一定会有所不同,能够变得更瘦,这就是许多人的自我安慰,从而保持快乐。可以推断,那些减肥的人对他们的减肥计划感到非常乐观,故答案为c。 阅读理解 us defense secretary donald rumsfeld is likely to visit china at an “appropriate” time this year, a senior chinese military official said on monday. colonel tu qiming, director of the american and oceania affairs bureau of the foreign affairs office at the national defense ministry, made the remark during sino-us defense talks this week. this is the first ever “special defense policy dialogue” between the two defense ministries, according to the chinese military. frances agriculture ministry has confirmed(证实)the first case of mad cow disease detected in a goat last friday. the goat killed in 2002 tested positive for mad cow disease. it is the first case in the world of the fatal disease being found in an animal other than a bovine. the human form of mad cow disease causes brain-wasting, personality change, loss of body function, and ends in death. the european commission has not advised any change in farming and consuming goats, said the french ministry in a statement published last friday. mobile phone sales hit a new record in 2010, with some 684 million units sold around the world, the us research institute strategy analytics said on thursday. the number represents an increase of 32 per cent over 2003, when 571 million units were sold. strategy analytics predicts a more modest rise of 8 per cent for this year, to 735 million. finnish cell phone provider nokia stayed out in front in 2010, with sales of 207.6 million units, giving it a market share of 30.4 per cent. motorola moved to no 2, just ahead of the south korean company samsung. six male penguins(雄企鹅)at a german zoo are proving stubbornly resistant to females brought in from sweden to make them into breeding(繁殖).of the ten male penguins at the zoo, six have formed into “homosexual” couples and have shown no interest in the females, making breeding an impossibility. so the zoo imported the four female penguins from sweden last month, full of hope that the new arrivals could “turn” the males. but so far, the boys are remaining strictly with the boys.1. how many countries are mentioned in the pieces of news?a. six. b. five. c. three. d. seven.提示:文中提到美国、中国、法国、芬兰、韩国、德国、瑞典。答案:d37. which will probably reach the sales of 735 million units in 2010?a. nokia. b. motorola. c. samsung. d. cell phones.提示:571 million,684million,735 million均指手机销售总量。答案:d38. from the fourth piece of news we know that_.a. the scientists havent succeeded in doing their experimentb. the scientists have successfully got six female penguins into breeding.c. the sweden girls made the boys show interest in themd. german boys dont like sweden boys提示:从show no interest和boys stay with boys可知试验没成功。答案:a39. which of the following are the suitable headlines for the pieces of news?a. a. us defense secretary visit likely b. france confirms “mad goat case”c. mobile phone sales d. male penguins and female penguinsb. a. us defense secretary visit likely b. france confirms “mad goat case”c. nokia stays on top d. birds of a featherc. a. defense policy dialogue b. mad goat diseasec. mobile phone sales d. importing female penguinsd. a. sino-us talks b. mad goat casec. motorolas sales reduced d. boys and girls提示:只有b能表达各则新闻的主旨,其中birds of a feather意为“物以类聚,鸟以群分”。答案:b阅读理解-a alex london research laboratory (alrl) is part of alex co., ltd., a major australian medicine-making company. opened in 1992, alrl specializes in the development of new medicines for the treatment of heart diseases a position is now open for a research operations manager(rom) to support our growing research team at the new laboratories in hatfield,due to open in the autumn of 2010 reporting to the director,you will help set up and run the technical and scientific support services of our new laboratories now under constructionyou will be expected to provide expert knowledge about and be in charge of all areas of alrls health and safety,and to communicate (沟通)with support employees at alrls laboratories based at university college londonworking closely with scientists and other operations and technical employees,you will manage a small number of research support employees providing services to help with the research activities to be carried out at the new laboratories candidates(申请人) will have experience of both management and research supporttechnical servicesknowledge of research operations and excellent communication skills are necessary. education to degree level is also desirable if you are interested in this position,please send your cv(简历)to alex london research laboratory,university college london,hatfield,london,w1e 6b7 or by email to alrlalex.co.uk for more informationplease visit www.alex.co.uk( ) 1. what can be learnt about the new laboratories from the text? a. they have not yet been set up b. they are in hatfield,australia c. they belong to university college london d. they are new workplaces for australian researchers only( ) 2. what are the duties of a rom,according to the text? a. to carry out research activitiesb. to be in charge of alrls health and safetyc. to help run the technical and scientific support servicesd. to manage a small number of research support employees 高考资源网a. a,b,c b. a,b,dc. b,c,d d. a,c,d( ) 3. what does the fourth paragraph mainly talk about? a. the technical skills of a wouldbe romb. the practical experience of a wouldbe romc. the personal information of a wouldbe romd. the necessary requirements for a wouldbe rom( ) 4. what is the purpose of the text?a. to describe the job of a romb. to provide information about alrlc. to announce an open position at alrld. to make known the opening of the new laboratories【语篇解读】本篇文章为应用性文题。提供了alex co., ltd招聘一名rom的信息,并对要招聘的职位提出了具体的要求。1答案a考点:细节理解题。解析:根据文章第二段可知新的实验室还未建立。2答案c考点:细节理解题。解析:依据文章第三自然段,you will help set up and run the technical and scientific support services ;you will be expected tobe in charge of all areas of alrls health and safety; you will manage a small number of research support employees 可得答案。3答案d考点:主旨大意题。解析:依据第四段提供的信息,申请人要有管理和技术服务的经验、研究操作的知识及极好的交际技能等可知本段主要谈及对应聘职位者的具体能力要求。4答案c考点:写作目的题。解析:本篇文章为广告招聘。目的自然是让大家了解alrl公司有一公开招聘的职位。阅读理解-breading poems is not exactly an everyday activity for most people. in fact, many people never read a poem once they get out of high school.it is worth reminding ourselves that this has not always been the case in america. in the nineteenth century, a usual american activity was to sit around the fireside in the evening and read poems aloud. it is true that there was no television at the time, nor movie theaters, nor world wide web, to provide diversion. however, poems were a source of pleasure, of self-education, of connection to other people or to the world beyond ones own community. reading them was a social act as well as an individual one, and perhaps even more social than individual. writing poems to share with friends and relations was, like reading poems by the fireside, another way in which poetry has a place in everyday life.how did things change? why are most americans no longer comfortable with poetry, and why do most people today think that a poem has nothing to tell them and that they can do well without poems?there are, i believe, three culprits(肇事者):poets, teachers, and we ourselves. of these, the least important is the third: the world surrounding the poem has betrayed us more than we have betrayed the poem. early in the twentieth century, poetry in english headed into directions unfavorable to the reading of poetry. readers decided that poems were not for the fireside or the easy chair at night, that they belonged where other difficult-to-read things belonged.poets failed the reader, so did teachers. they want their students to know something about the skills of a poem, they want their students to see that poems mean something. yet what usually occurs when teachers push these concerns on their high school students is that young people decide poems are unpleasant crossword puzzles.1. reading poems is thought to be a social act in the nineteenth century because .a. it built a link among peopleb. it helped unite a communityc. it was a source of self-educationd. it was a source of pleasure答案解析:答案为a。本题为细节题。由第二段 “reading them was a social act as well as an individual one, and perhaps even more social than individual. writing poems to share with friends and relations was, .”可知,在十九世纪读诗是一种社会行为,因为人们读诗写诗都是和朋友以及与自己有关的人分享,也就是说读诗在人们之间建立起一种联系,故答案为a。2. the underlined word “diversion”(in paragraph 2) most probably means “ ”.a. concentrationb. changec. amusementsd
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 写实绘画专业知识培训课件
- 试用期 协议书
- 高压成套设备装配配线工创新能力与改进提案考核试卷及答案
- 硅料腐蚀工月度评审考核试卷及答案
- 公司脂肪醇生产操作工岗位合规化技术规程
- 公司玉器抛光工职业健康、安全、环保技术规程
- 2026届浙江省台州温岭市第三中学七年级数学第一学期期末达标测试试题含解析
- 2025校园多媒体设备采购合同
- 专项安全生产知识培训课件
- 2025家居用品集体采购合同模板
- 2025年全国国家版图知识竞赛题库及答案(中小学组)
- 十一节后收心会安全培训课件
- 钢结构厂房装修施工方案报告
- 模拟试卷10-【中职专用】2025年“面向人人”职业能力大赛语文模拟卷(原卷版)
- “关爱老年人”(教学设计0)粤教版四年级上册综合实践活动
- 2023艾伏(Afore)光伏逆变器使用手册
- 2024车用清洁燃料
- 节后安全第一课:企业复工复产安全教育培训
- 工程伦理 课件第8、9章 工程、健康与可持续发展;全球化视野下的工程伦理
- 大学《教育社会学》试题
- 研究借鉴晋江经验-加快构建三条战略通道
评论
0/150
提交评论