山东省枣庄市英语阅读理解一轮选练(3)(1).doc_第1页
山东省枣庄市英语阅读理解一轮选练(3)(1).doc_第2页
山东省枣庄市英语阅读理解一轮选练(3)(1).doc_第3页
山东省枣庄市英语阅读理解一轮选练(3)(1).doc_第4页
山东省枣庄市英语阅读理解一轮选练(3)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(3)(答案)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】there is a popular belief among parents that schools are no longer interested in spelling.no school i have taught in has ever considered spelling unimportant as a basic skill.there are,however,quite different ideas about how to teach it,or how much priority it must be given over general language development and writing ability.the problem is,how to encourage a child to express himself freely in writing without holding him back with spelling.if spelling becomes the only point of his teachers interest,clearly a bright child will be likely to “play_safe”he will write only words within his spelling range.thats why teachers often encourage the early use of dictionaries and pay attention to content rather than technical ability.i was once shocked to read on the bottom of a sensitive piece of writing about a personal experience:“this work is terrible!there are far too many spelling mistakes.” it may have been a sharp criticism of the pupils technical abilities in writing,but it was also a sad thing for the teacher who had omitted(略过) to read the composition,which contained some beautiful expressions of the childs deep feelings.the teacher was not wrong to draw attention to the mistakes,but if his priority had concentrated on the childs ideas,an expression of his disappointment with the presentation would have given the pupil more hope to seek improvement.36teachers differ in their opinions about_.athe difficulties in teaching spellingbthe role of spelling in general language developmentcthe importance of the basic writing skillsdthe necessity of teaching spelling37the underlined expression “play safe” in paragraph 2 probably means_.awrite carefullybdo as teachers saycuse dictionaries frequentlydavoid using words one is not sure of38teachers encourage the use of dictionaries so that_.astudents will be able to express their ideas more freelybteachers will have less trouble in correcting mistakescstudents will have more trust in writingdstudents will learn to spell words correctly39the writer seems to think that the teachers judgment on that sensitive piece of writing is_.areasonable bunfaircfoolish dcareless40the major point discussed in the passage is_.athe importance of developing writing skillsbthe importance of spellingcthe correct way of marking compositiondthe relationship between spelling and the content of a composition36b本文是议论文,but,however,yet等连接词前面往往为他人或一般的观点和看法,连接词后才是作者的观点和看法。本题可从第一段however后面的内容得知。37d从此句的下句可知。38a从第一段最后一句及第二段可知。39b从最后一段中的关键词shocked及信息词but 可知作者的态度。40d由第一段最后一句可知d项正确。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 museum of the moving image(mmi)(monday closed)as the best museum in new york city and with a balance of hands-on(实际操作的)activities and information, its the rare bird that can entertain and educate people of different ages. its a perfect destination for a family trip of a couple hours.prosexcellent movie screenings. easy subway access.consdifficult to reach by car.new york hall of science(nyhs)(monday closed)being new york citys only hand son science and technology center, it is an interactive science museum focusing on its audience of children. it has the most hands-on exhibits in an nyc museum, and its a fun destination for ages 5 and up. older folks might take great interest in the nasa rockets outside the museum, but dont bother unless youve kids to keep you company.proscool interactive science exhibits, the rockets.conshard to reach by public transportation.queens county farm museum(qcfm)(year-round 7 days a week)it is an actual farm in new york city and home to animals your kids can feed and a yard full of a climbing plant whose fruit can be made into wine. good chance to meet sheep, goats, pigs, chickens and cows! the animals are mostly readily accessible to visitors. and the museum sells feed for young hands willing to get licked by sheep and goats.prosoutdoor fun.consexpensive festivals, long bus ride, no subway.queens museum of art(qma)(monday and tuesday closed)opened in 1972 to serve as a cultural center in new york city, it exhibits art by local and international artists. its best exhibits are on the two worlds fairs. and of course,the panorama of new york city, a giant , highly detailed diorama(透景画)of all five new york city boroughs. 行政区)prosthe panorama, great gift shop. easy subway access.consnot much for kids.9the least likely choice for 5-year-old jack to make among the museums is_.at mmi bt nyhs cqma dqcfm10 according to the text, which of the following is not true?aall the museums mentioned above lie in new york city.bno other museum in new york city is better than mmi.clucky visitors can see grapes in one of the museums.dnyhs has the most hands-on activities in america.11we can know from the text that_.avisitors can pay a visit to all the museums by subway bpeople can visit only one of the any daycthere is often a rare bird flying in the sky above mmidthe panorama is, as a matter of fact, a great gift shop12in which museum can you enjoy outdoor fun?ammi.bnyhs.cqcfm.dqma.参考答案 912 cdbc 【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】dmy life suffered a lot in summer five years ago.my father died in a car accident,leaving my mother,my two younger brothers and i alone.at that time,i was a senior high school student.after my fathers funeral,i had no choice but to drop out of school and work in a factory.i really wanted to return to school and wanted to go to college,but i couldnt.i only hoped to bring up my two young brothers.life was not easy for me,for i cant afford their tuition even if i worked from day to night without stopping.without my fathers protection,i thought i was a slave to the fate.later on,something changed my life.i still remember that it was a rainy day.i put myself in the rain and walked slowly in the street.suddenly the rain stopped!i raised my head and found “the sky” was in fact a dark blue umbrella.then i noticed a middleaged man with one leg on crutch(拐杖) standing behind me.he said to me,“why not run without an umbrella?if you didnt run,you would get drenched.”the man told me that he was a promoter.he once dreamed of being a policeman,but an accident ruined his dream.though his present job was not suitable for his legs,it was a wonderful start to him.he was very happy that he didnt lose heart and still “ran” on the road of life.i was encouraged by the mans words.i went to a big city and became an assurance representative.after two yearsrunning,i did well and my family condition turned better little by little.later i returned to school and succeeded in my entrance to university.life is like this.when you are in rainy days in your life,if you couldnt find a way to prevent you from being wet,you would be overwhelmed.but if you decide to get rid of it,youll discover that the rainy days last not so long as you imagine.41what happened to the writer at the beginning of the story?ahis father died in a car accident six years ago.bhe had to drop out of school to look after his sick mother.che couldnt afford his two brothers tuition even if he worked from day to night.dhe didnt have money to hold the funeral for his father. 42about the middleaged man with one leg on crutch,which of the following is not true?ahe had dreamt of being a policeman.bhe was a promoter.che lost one leg in an accident.dhe had a good job which was suitable for him very well.43what does the underlined word “drenched”in paragraph 4 mean in chinese?a湿透的 b干燥的 c紧张的 d舒服的44whats the main idea of the sixth paragraph?athe writer didnt want to listen to the middleaged man and left without any word.bthe writer made friends with the middleaged man and they got on well with each other.cthe writer had to give up his dream and became a promoter as the middleaged man.dthe writer learned from the middleaged man and the situation soon got better.45whats the best title of the passage?arun out of the rainy season of your lifebcare for the disabled personctry to be independentdget to know more about middleaged people41c细节理解题。由第二段中的“life was not easy for me,for i cant afford their tuition even if i worked from day to night without stopping.”可知,即便作者从白到黑地不停工作,仍然也支付不了两个弟弟的学费,故选c。42d推理判断题。由第五段中的“though his present job was not suitable for his legs,it was a wonderful start to him.”可推断,由于那个中年人一条腿有残疾,故这个工作并不是特别适合他,但对他来说,做这个工作是一个全新的开始,故选d。43a词义猜测题。由“if you didnt run,you would get drenched.”可知drenched意为 “湿透的”。44d段落大意题。通读第六段可知,那个中年人的话对作者起了一定的鼓舞作用,于是他奋发图强,努力工作,从而使他的家庭条件得以改善,而且也重新返回了校园。45a主旨大意题。a项意为“跑出人生的雨季”,根据文章大意可知该项正确。阅读理解when you get stuck in a moment,you should remember that somewhere out there,someone always comes along with a pocket full of hope.yesterday i spent all my coins and dollar bills on little deeds.i had skipped breakfast because i got up late.because of the mad rush,i forgot my lunch.when i was on my way to buy my lunch,a person in need asked me if i could spare him some cash,so i decided to lend him first.so,then later in the evening,i was heading home anxiously awaiting dinner.however,i got a call from my mom saying that she was stuck working late and wouldnt be able to prepare dinner for me.even though there was no food in the house,i told my mom not to worry as i would surely find myself something to munch.while i was still processing this sudden set of changes in my food options for the day,i passed a young man with a broad smile handing out samples of crackers at a supermarket.he gave me a packet and said,“how about you taking some more for school tomorrow?” in response to that,i returned a warm smile to him and opened up my bag.he gladly filled it with 20 packets.i was excited.whether you call it luck or fate,i just wanted to say that somewhere out there somebody came along carrying a pocket of hope in his heart and shared a piece of it with me!somebody out there will one day do the same for you!notes:option n选择cracker n薄脆饼干fate n命运长短句分析:whether you call it luck or fate,i just wanted to say that somewhere out there somebody came along carrying a pocket of hope in his heart and shared a piece of it with me!句法点睛:whether you call it luck or fate为让步状语从句,i just wanted to say that为主句,somewhere out there somebody.with me为宾语从句。句意:无论你认为是运气还是命运,我想说的是,总是在某个地方有个人心中带着一缕希望来与我分享!【语篇解读】 本文为记叙文。文章讲述了作者昨天的经历,他想告诉我们总是会有人给我们希望的。1the author anxiously went home for dinner because _.ahis mother promised to have dinner with himbhis mother promised to prepare dinner for himche had had neither breakfast nor lunchdhe did not like the food in restaurants答案c细节理解题。由第二段的“i had skipped breakfast because i got up late.because of the mad rush,i forgot my lunch.”可知作者没有吃早饭和午饭,因此想早点儿回家。他期待着母亲已经为他做好晚饭,答案为c。2the underlined word “munch” in paragraph 3 probably means _.aeat bbuy cdo dwear答案a词义猜测题。从第三段的“no food in the house,i told my mom not to worry as i would surely find myself something to much”可以推断出“虽然家里没有吃的,但我仍然让妈妈不用担心,我可以找到东西吃。”故答案为a。3which of the following is the correct order of the events that happened to the author? alent money to a person in need.blearnt he had to organize dinner by himself.cwent home hurriedly for dinner.dgot a lot of crackers.emissed the breakfast.aebdac beacbdcaedbc dedcab答案b推理判断题。通读全文可知b为正确顺序。4the purpose of the passage is to _.aadvise people to help those in needbadvise people to always be full of hope csuggest people

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论