免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东省济南市2016高考英语完形填空和阅读理解一轮练习(3)完形填空。one day i was sitting alone on a deserted park bench under an old willow(柳树)tree.i was_1_because i felt the world was unfair to me. all of a sudden,a young boy approached me,out of _2_.he was obviously tired from playing and,as he stood before me,he tilted his_3_towards me and said with great excitement,“look what i found!”in his hand was a flower with its petals(花瓣)all worn _4_from not enough rain,or too little light._5_him to take his dead flower and go away,i_6_a smile and then turned my back to him._7_ leaving,he said,“it surely_8_nice and its beautiful,too.here,its for you.”the flower before me was drying;it had no bright_9_,but i knew i must take it,or he might never_10_.so i reached for the flower,and replied,“thats_11_what i need.”but instead of him placing the flower in my hand,he just held it out_12_for me to take it.it was then that i _13_for the very first time,that this happy boy could not see:he was_14_.i heard my_15_trembling and tears rolled down my cheeks.i thanked him for picking the best flowers for me.“youre welcome,”he smiled,and then ran off to play.he was_16_of the impact hed had on my day.i sat there and wondered how he_17_to see a selfpitying woman under an old willow tree.perhaps from his _18_,hed been blessed with true sight.through the eyes of a blind child,at last i_19_that the problem was not with the world;the problem was me _20_ i myself had been blind for all of those years.i vowed(发誓)to see beauty,and appreciate every second thats mine.1a.worried bexcitedcsatisfied ddisappointed答案:d由于作者感到这个世界是不公平的,所以非常“失望”(disappointed)。2a.breath bcontrolcdate dorder答案:a根据下文的 he was obviously tired from playing判断,由于玩得太累了,此时那个小男孩已“气喘吁吁”(out of breath)。3a.hand bbackchead dside答案:c下文提到小男孩是个盲人,他想判断那位女士的位置,所以要侧着“头”(head)用听觉来判断。4a.neither beithercwhether dboth答案:b小男孩手里捏着一朵花,惨淡无光,花瓣可能因为缺水或缺少光照全蔫了。either.or.“要么;要么”,为固定搭配。5a.hoping bpersuadingcmaking dwanting答案:d作者“想要”(want)小男孩拿着花离开。6a.achieved bpreventedcforced dprotected答案:c作者勉强冲他一笑,然后把头扭向一边。force a smile“强作欢颜”。7a.because of binstead ofcthanks to ddue to答案:b根据下文判断小男孩没有离开。instead of“代替,而不是”。8a.smells btastesclooks dgrows答案:a由于小男孩看不到,所以只能是“闻”(smell)起来很香。9a.designs bshapesccolors dpatterns答案:c由于花已经枯萎,所以也就失去了鲜艳的“颜色”(color)。10a.answer bleavecreply dcalm答案:b作者希望小男孩“离开”(leave),所以就接过了花。11a.just bonlycalso dstill答案:a作者接了花,跟小男孩说:“正是我想要的。”12a.waiting bbeggingcsending dasking答案:a小男孩看不到女士的手在何处,所以只能“等着”(wait)她来拿。wait for sb.to do sth.“等着某人做某事”。13a.watched bstaredcexamined dnoticed答案:d由于小男孩没有把花递到女士的手里,所以女士才“注意到”(notice)小男孩看不见东西。14a.blind bclevercalone dhappy答案:a这个快乐的小男孩看不见东西,他是个盲童。15a.sound bnoisecsong dvoice答案:d作者听到自己的“声音”(voice)在颤抖,由此看出作者的心灵受到了震憾。16a.unaware bsurecafraid dfamiliar答案:a小男孩可能永远不会知道他带给作者的震憾。be unaware of“不知道”。17a.succeeded bconsideredcmanaged dimagined答案:c本句意为:我坐在那里,想着:他是怎样看到坐在这里的一个自怨自艾的我的呢?manage to do sth.“设法做成某事”。18a.heart bmindceyes dguess答案:a与上文相呼应,由于他不能用眼睛看到,所以只能用“心灵”(heart)来感觉。19a.promised badmittedcrealized dpermitted答案:c通过小男孩的眼睛,作者才明白,有问题的是她自己,而不是这个社会。realize“意识到”。20a.though buntilcunless dbecause答案:d根据语义判断,下文是原因,所以用because。因为作者的心盲了这么久,作者发誓要发现生活中的美,好好享受自己的每一分钟。【2015高考复习】阅读理解finally,i entered the university.because of my careful savings,i did not have to work during the school years.then,summer came and it was time to work harder than ever.i continued working as a waitress at night,instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons.i even decided to take a class at a community (社区) college.this class at the community college saved me $650.it was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university.during my second and third years of undergraduate schooling,i decided to work about five hours per week in the campus (校园)admissions office answering phones.this provided a little spending money and kept me from drawing my savings out.the overall situation looked hopeful as i approached my senior year as long as i could make as much money as i had the previous summer.i wanted to go to israel to study for 3 weeks,but i hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in israel.about two weeks later my mom called to tell me that i had $1,600 in the bank that i had forgotten about!one of my concerns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money;however,i made as much that summer in the ten weeks when i was at home as i had made during the fourteen weeks when i was at home the summer before.the way everything worked together to make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me.this experience has shaped me in many important ways.the first thing that i learned was the importance of a strong work ethic (道德准则)working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a dollar.it also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.【语篇解读】作者非常勤奋地做着各种兼职工作,既锻炼了自己,又挣到了钱,为以后自我的发展奠定了良好的基础。1where did the writer probably work parttime before attending the university?ain a restaurant.bin the tennis camps.cin a company. din the campus admissions office.解析细节理解题。根据第一段中的“i continued working as a waitress at night”可知,作者上大学前在饭店工作过。答案a2the writer took a class at a community college mainly because_.ashe wanted to save money blife there was relatively easycsummer time was tiringdit was required by the university解析细节理解题。根据第一段中的“this class at the community college saved me $650.”可知,作者是为了省钱。答案a3the writers major concern about the trip to israel was that_.aher mother would not give her approvalbshe would fail to get credits in israelca wellpaid summer job would be lostd$1,600 couldnt be drawn out in time解析推理判断题。根据第二段中的“one of my concerns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money”可知,作者主要担心没有时间赚钱了,一分高薪的暑假工作失去了。答案c4the passage is mainly about how the writer_.amade money on the college campusbmanaged to make full use of her vacationcwas forced to support herself by her motherdwas shaped by working parttime through college解析主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要讲述了作者通过做各种兼职工作,学到了很多东西,塑造了自己的性格,懂得了金钱的价值。答案d 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 chocolate soap is supposed to be good for the skin. but its not so good for the tongue. unfortunately for the us soldiers of world war ii, the chocolate bars the army gave them tasted like they were intended for use in the bath.in the armys defense, it wasnt trying to win any cooking awards. in fact, it specifically ordered that its chocolate bars not be too delicious, so soldiers wouldnt eat them too quickly. these bars were created for survival, not taste. “they were awful,” john otto, a former army captain in world war ii said. “they were big, thick things, and they werent any good. i tried em, but i had to be awful hungry after i tried them once.” as unappealing as the chocolate bars were to some, others liked them. samuel hinkle, the chemist who created the chocolate bars, pointed out that the number of bars made were far greater than the army needed. “it soon became obvious that the generous american soldiers were sharing their valued possessions with their foreign friends, whether soldiers of other countries or local citizens.”the bars turned many hungry europeans into friends of the united states. “people wanted them,” said otto. “youd give them to kids. in some places they were very hungry. and they sure helped relax people about american soldiers.” otto said he never saw a european turn his or her nose up at the chocolate. “it was food,” he said. “at that time, everyone was very hungry. i saw german kids standing outside the u.s. army kitchen. they werent begging, just standing there very politely. when we were done, the kids would eat the food out of the garbage. they were that hungry.”other europeans did not see chocolate until well after the war ended. “we didnt see any americans where i was,” said elizabeth radsma, who was 25 years old when the germans occupied her country, the netherlands. “even after the war, we saw only english. maybe the americans gave out some chocolate in the big cities, but we were only in a small town. before the british, we saw only german soldiers. but chocolate? dont make me laugh! maybe in my dreams!”a soldier in the field might have responded “be careful what you wish for” and then gratefully bit down on a chocolate bar, the only food available for miles.1. what was the american soldiers attitude towards the chocolate bars? a. they were delicious. b. they tasted awful. c. they were necessary for survival. d. too many of them were produced.2. which of the following is true according to the passage? a. the us soldiers used the chocolate bars as bath soap. b. the us soldiers did not have enough food during world war ii. c. the us army produced more chocolate bars than necessary for its soldiers. d. european people regretted eating chocolate bars from the us soldiers.3. the underlined expression “turn his or her nose up at” probably means _. a. reject b. demandc. received. smell4. why does the author mention the german kids story? a. to tell how friendly the american soldiers were. b. to describe the hunger in post-war germany. c. to prove german kids could be very polite. d. to show how much they were eager for chocolates.5. elizabeth radsma never saw chocolate during the war because _. a. the us soldiers handed out all of them to people in big cities b. the german soldiers kept them all for themselves c. the british soldiers didnt share them with the local people d. the us soldiers never showed up in the small town she lived in【参考答案】15、bcabd【2015高考】阅读理解when first entered,vanak restaurant does not look like much of a restaurant,but once the pleasant smells of kabob(烤肉串)hit the senses,you are incapable of calling it anything else.owned by a local couple,this persian restaurant has an inviting,homelike atmosphere that many restaurants lack.the space is small with only a few dining tables and nearly no decoration,but the environment is truly charming.lying in a hardly noticeable street corner,the restaurant still attracts all customers,especially those experienced in the delights of middle eastern cooking.a common sight is that of old persian men sitting in the corner talking loudly about world topics,watching news events on tv,drinking a black tea known as persian chai,and reading local persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled with food.the variety of food at the restaurant is limited,but the amount of each dish is fairly large.most of the meals can serve two people and are under $ 10,so not only is it affordable but practical as well.the food especially appeals to healthconscious eaters because each dish is very healthy,made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架)the main dish that the restaurant is popular for is its kabobs,which are different styles of grilled meat.one delicious and extremely healthy dish is the joojeh kabob,which is made of grilled chicken pieces served with either rice or bread.another great kabob is the chelo kabob,a kabob consisting of grilled beef.although the restaurant is small,the atmosphere and the food is delicious.it is a place that should not be overlooked.【语篇解读】 本文为记叙文,叙述了一家位于边陲小镇、规模不大却独具风味的餐馆,这种餐馆往往更受欢迎。20when first entering the restaurant,one can find that it_.ais splendidly decoratedbhas pleasant smells of kabobscis crowded with dining tablesdlooks like a common restaurant答案b细节理解题。根据第一段的“but once the pleasant smells of kabob hit the senses”可知餐馆里弥漫着烤肉串的香味。21what activity is also mentioned apart from dining in the restaurant?awatching news events on tv.bdrinking a kind of black coffee.creading local english newspapers.ddiscussing world topics in low voices.答案a细节理解题。根据第五段,顾客可以在餐馆高谈阔论时政、看电视、品红茶、读当地波斯语报纸,可排除b、c、d三项,故选a。22what is the dish joojeh kabob mainly made of?arice. bchicken.cbread. dbeef.答案b细节理解题。根据倒数第二段可知joojeh kabob 的主料是grilled chicken pieces。23it can be inferred from the passage that the restaurant _.aoccupies a large spacebowns a favorable locationcis popular for its special fooddhas a quiet environment inside答案c推理判断题。依据最后一段可以推断出正确答案。依据第三段和最后一段可知餐馆规模小;依据第四段可知餐馆位置偏僻;依据第五段可知餐馆里很吵闹而不是安静,排除a、b、d三项。科普知识型阅读理解online clothes shoppers will be told exactly what size is best for them using new software which combines with their webcam or smart phone to form a 3d tape measure. scientists from surrey university and design experts from the london college of fashion are developing a program which can take precise waist, hip, chest and other measurements from camera images. using the persons height as a starting point, the software will be able to build up a 3d image and estimate their size at various different points on the body, based on their overall proportions.the result will be a more accurate sizing guide than previous systems based on waist size or a “small/medium/large” scale, which rely on limited measurements and the buyers perception of their own body size. shoppers and retailers(零售商) who choose to sign up for the project could save millions of pounds a year in postage costs by removing the need to order multiple sizes of the same garment(服装) and send back illfitting clothes, researchers claimed. the project, sponsored by the engineering and physical sciences research council(epsrc), is expected to be brought to market within two years. after choosing an item, the shopper will activate the software, enter their height, stand in front of their webcam or smart phone in their underwear and take a photograph.the software will not store or transmit the image to the internet, but will use it to judge the persons dimensions at various points on their body.philip delamore of the london college of fashion said, “the potential benefits for the fashion industry and for shoppers are huge. currently, its common for online shoppers to order two or three different sizes of the same item of clothing at the same time, as theyre unsure which one will fit best.”1what is the essential part of a 3d tape measure?a. a software. b. a webcam. c. a microphone. d. a smart phone. 2. what can we learn about the 3d tape measure?a. it will store or transmit the image to the internet. b. it is based on the buyers perception of their size. c. it will be a coworking production. d. it uses a persons weight as a starting point. 3. compared with the traditional sizing system, a 3d
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 肇庆市高中毕业班2025-2026学年高二上生物期末达标测试试题含解析
- 2025-2026学年内蒙古赤峰市、呼和浩特市校际联考生物高一第一学期期末质量跟踪监视模拟试题含解析
- 东莞城市学院《小学阅读与作文指导》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 预防医学科传染病防治方案
- 肝硬化突发肝功能衰竭护理措施培训
- 高血压患者生活指导
- 肿瘤放疗后疼痛管理方案培训大纲
- 预防医学科疫苗接种安全指南
- 中介的职业规划
- 2020-2025年质量员之土建质量专业管理实务综合练习试卷A卷附答案
- 大学生职业生涯规划设计指南
- 妊娠合并抗磷脂综合征护理查房
- 2025年浙江省公职招录考试(省情时政)历年参考题库含答案详解(5套)
- 临床技术操作规范耳鼻咽喉头颈外科分册
- 与设计单位的风险防范措施
- 高考语文《文言文阅读》40篇专项练习(选自模拟真题)(含答案)
- 健康领域《小小飞行员》教学方案
- 学堂在线 汽车理论 章节测试答案
- 感术行动培训课件
- 危险化学品法律法规培训
- 部编人教版六年级语文上册理解阅读专项练习(12篇)
评论
0/150
提交评论