【状元之路】高中英语 语篇提能24 新人教版必修3.doc_第1页
【状元之路】高中英语 语篇提能24 新人教版必修3.doc_第2页
【状元之路】高中英语 语篇提能24 新人教版必修3.doc_第3页
【状元之路】高中英语 语篇提能24 新人教版必修3.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

语 篇 提 能.完形填空last saturday, when i cleaned up my house, i found a box simply marked “nick”. i felt excited upon seeing the _1_ of my eldest son, who now lives far away. _2_, i spent hours looking through the box and i _3_ an envelope, which said “for nick to read when he is grown.” i have a tradition of writing _4_ to my kids at different times in their lives. this _5_ letter was dated mothers day fifteen years ago, when he was in kindergarten (幼儿园). and _6_ it brought back memories of a day when i _7_ what a truly selfless and kind child i had.dear nick,you gave me the best _8_ ive ever received today! i know you have been saving money for weeks to buy the _9_ you wanted for a long time. yesterday, you _10_ me to take you to a nearby store. you _11_ me as i looked at things, and _12_ i liked something, you would ask how much it cost. i liked a lovely little teddy bear a lot. you _13_ that you loved it too and _14_ the bear all by yourself. then you said you were _15_ because you had no _16_ to buy me a present and would just make me something for mothers day.this morning you woke me up with a package. you were so _17_ and excited. there inside was the little bear. you _18_ your toy for me. you are truly _19_ and i am honored to be your mom. love, momi smiled as i read the letter and i _20_ it to nick. i hope reading it will make him remember how cute he has been and how happy i feel to be his mother.1a. picture b. name c. success d. address2a. confused b. worried c. relaxed d. pleased3a. folded b. threw c. saw d. wrote4a. stories b. poems c. letters d. diaries5a. particular b. long c. secret d. friendly6a. holding b. noticing c. answering d. reading7a. realized b. proved c. admitted d. explained8a. suggestion b. present c. opportunity d. moment9a. toy b. book c. clothes d. gift10a. allowed b. asked c. advised d. ordered11a. found b. left c. watched d. persuaded12a. though b. unless c. before d. if13a. pretended b. knew c. discovered d. repeated14a. bought b. made c. designed d. drew15a. nervous b. angry c. disappointed d. sorry16a. time b. money c. chance d. plan17a. confident b. proudc. brave d. smart18a. broke down b. took backc. gave up d. put away19a. exciting b. strong c. helpful d. special20a. mailed b. lent c. returned d. passed答案与解析语篇解读本文是记叙文。一位母亲在整理东西时发现了她15年前给大儿子写的一封信,信中讲述了儿子送她母亲节礼物带给她的感动。1b根据上句中的nick可知,这里指作者看到了自己大儿子的“名字(name)”。2d根据上句中的excited可推测,作者心情很“愉快(pleased)”。3c根据下文作者读这封信可知,作者在翻箱子的时候“看到了(saw)”一个信封。4c下文中的letter提示了本题答案。5a作者在孩子成长的不同时期都会给他们写信,这里专指她在15年前母亲节那天写的那一封,故选particular。6d见下一题解析。7a根据下文信的内容不难推测,“读(reading)”这封信让作者想起了那个母亲节,在那天她“意识到(realized)”自己有个无私、善良的孩子。8b根据下文内容可知,儿子送给了作者一个泰迪熊作为母亲节的礼物,故present符合此处语境。9a下段中的your toy提示了本题答案。10b根据下文内容可知,送作者礼物是儿子已经计划好的,所以他在母亲节前一天,“请求(asked)”作者带他去商店。11c见下一题解析。12d送礼物自然要送别人喜欢的,所以当作者看东西时,儿子就在一旁“观察(watched)”,“如果(if)”作者喜欢什么东西,儿子就会问这个东西多少钱。13a见下一题解析。14a儿子想给作者一个惊喜,所以他“假装(pretended)”自己喜欢那个泰迪熊,并用自己的钱“买了(bought)”下来。15d见下一题解析。16b买完熊后,儿子对作者“表示歉意(sorry)”,因为他没有“钱(money)”给作者买礼物了。17b根据本空后的excited及下文内容可知,儿子的计谋成功,他给了作者一个惊喜,故proud符合此处语境。18c根据上段内容可知,儿子在攒钱买玩具,但是为了给作者买礼物,他把钱都花完了,不能给自己买玩具了,故gave up符合此处语境。19d一个上幼儿园的孩子,不仅放弃了自己心爱的玩具,还懂得用小计谋给妈妈惊喜,所以作者认为儿子很“特别(special)”,自己很荣幸做他的妈妈。20a根据第一段中的“my eldest son, who now lives far away”可知,作者和儿子距离很远,所以她需要把信“寄给(mailed)”儿子后,他才能读到这封信。.阅读理解七选五a trip to key westas we cross the bridge to key west, we can see many boats. _1_ others belong to people who have sailed their boats here from many different places.in the city, the houses are almost all painted white. a few are pink or light blue. many houses are very old and very small. key west is a very old city. _2_many palm trees (棕榈树) grow here. colorful flowers grow in front of many of the little houses. you can stay in a room in one of these houses for the night. you can smell the ocean on the soft warm wind that blows across the island.we drive past several streets and then come to whitehead street. there is a monument there. the sign says this is the southernmost part of the united states, the sign says“america begins here.”_3_ it is the second largest ocean.after taking a few photographs of the sign, we turn the car around and follow whitehead street to number 1907. _4_ for a few dollars, you can see the inside of the house. hemingway had many cats when he lived here. he is gone, but the cats remain. many are asleep on the beds or chairs. they are used to seeing people walking through the old house._5_ there is a private museum here we want to visit. it is the mel fisher maritime heritage society museum. the museum is named after treasure hunter mel fisher, who discovered an old sunken spanish treasure ship near key west more than twenty years ago.a. finally, we go back home.b. beyond the sign is the atlantic ocean.c. some are fishing boats you can use for the day.d. after that, we travel a little way to green street.e. many of the buildings are more than 100 years old.f. it is made of modern materials, ie. steel and concrete.g. this house belonged to the famous american writer ernest hemingway.答案1.c2.e3.b4.g5.d.短文改错dear joe,im back at school now. thank you very much for the wonderfully week i spent with you and your family. during my stay there you teach me how to swim, boat or fish. i really appreciate your taking me around your place and i really enjoyed me. your mother is such good cook tha

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论