




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语完形填空抓分训练(5)及答案完形填空记叙文.a simple gesture could save someones life. no, that does not happen every time but it pays to be kind to someone. mark was walking home from school one day1he noticed that the boy ahead of him had tripped and2all the books he was3, along with two sweaters, a baseball bat, a glove and a small tape recorder.mark knelt down and helped the boy4the scattered articles. since they were going the5way, he helped to carry part of the burden. as they6, mark discovered the boys name was bill, and that he loved video games, 7and history. he was having a lot of trouble8his other subjects and that he had just broken up with his girlfriend.mark went home after dropping bill at his house. they9to see each other around school, had lunch together once or twice, and then both10 from junior high school. they11in the same high school, 12they had brief contacts over the years. finally the long-awaited senior year came.three weeks before graduation, bill asked mark if they could talk. bill13him of the day years ago when they had first met. “do you ever wonder why i was carrying14many things home that day? ” asked bill. “you see, i cleaned out my locker because i didnt want to15a mess for anyone else. i had stored away some of my mothers sleeping pills and i was going16to commit suicide.but after we17some time together talking and laughing, i realized that if i had18myself, i would have missed that time and so many others that might follow. so you see, mark, when you picked up my books that day, that19 gesture, you did a lot more. you saved my20. ” 1. a. whereb. howc. whend. why2. a. gathered b. abandonedc. droppedd. buried 3. a. studyingb. carryingc. buyingd. writing4. a. take up b. pick upc. hold up d. turn up 5. a. sameb. familiar c. similar d. different6. a. walkedb. ran c. drove d. rode 7. a. basketballb. baseballc. football d. volleyball 8. a. at b. inc. withd. about 9. a. cancelled b. beggedc. refused d. continued10. a. graduatedb. got c. recovered d. protected 11. a. brought on b. ended upc. gave up d. fixed up 12. a. instead b. whereverc. whered. anyhow 13. a. required b. robbed c. informed d. reminded14. a. sob. suchc. much d. quite 15. a. replaceb. leavec. mendd. miss 16. a. homeb. downtown c. upstairsd. there 17. a. succeeded b. provided c. spentd. wasted 18. a. enjoyed b. resigned c. taught d. killed19. a. violent b. slight c. nice d. simple20. a. treasure b. loss c. face d. life参考答案21.ccbbaabcdabcdabacddd: (二)my husband jeff and i moved into our new home in scottsbluff last year just before christmas. i did not have the 1 or energy to carry out my traditional christmas decorating and baking activities. what was the point, anyway? it was going to be a 2 christmas after all. _3_, the neighborly nature of west nebraska residents started to trickle (陆续来临) in. there was a 4 on the door one evening. it was jeffs new colleague, john smith, and his wife, phyllis. the smiths had stopped by to 5 us to town with a loaf of homemade bread. they pointed out a 6 on the porch (门廊). apparently the doorbell wasnt working in the cold snowy weather and we had 7 a visit from the browns, our across-the-street neighbors, who brought us a christmas card and more christmas cookies. the 8 feelings brought by these thoughtful gestures lasted longer than the food.as jeff and i were clearing pre-christmas 9 from our driveway, ernie guzman came over from next door to 10 us to dig out. then, we received an invitation to 11 a christmas eve meal with our neighbors, ernie and nancy sommer, and their 12 a 90-year-old lady, who also had no family in the immediate area with whom to spend the holiday. our christmas eve was quite merry, thanks to our 13 . our christmas morning 14 was special, thanks to the smiths gift of bread. i was so 15 for these gestures of welcome, especially during the holidays.this year, we were again unable to be with our families for christmas. the 16 and work schedules just made things too difficult. 17 that sense of christmas isolation (孤立) all too well, we decided to try to round up some other folks who were 18 in the holidays. lonely people are all around us, but most of us 19 notice them. just take a look around you. sometimes, the smallest 20 gesture can make a world of difference.1. a. chance b. time c. anxiety d. ability2. a. merry b. free c. lonely d. usual3. a. therefore b. meanwhile c. somehow d. however4. a. card b. sign c. knock d. note5. a. welcome b. invite c. drive d. send6. a. tree b. package c. mail d. flower7. a. forgot b. arranged c. received d. missed8. a. deep b. true c. warm d. mixed9. a. snow b. rubbish c. dust d. leaves10. a. teach b. help c. urge d. forbid11. a. share b. prepare c. taste d. exchange12. a. aunt b. guest c. maid d. partner13. a. folks b. relatives c. colleagues d. neighbors14. a. call b. greeting c. breakfast d. meeting15. a. sorry b. eager c. ready d. grateful16. a. distance b. expense c. season d. situation17. a. studying b. showing c. knowing d. discovering18. a. alone b. busy c. happy d. active19. a. always b. seldom c. finally d. usually20. a. careful b. patient c. vague d. kind【解题导语】作者和她的丈夫在圣诞节前搬家到了内布拉斯加州斯科茨布拉夫(scottsbluff),远离自己的亲戚,本以为会孤单地度过那个圣诞节,可是友好的当地人送来了浓浓的温情,作者过了个非常温馨的圣诞节,1.【解析】选b。 作者和丈夫刚刚搬家到scottsbluff,有许多的事情要打理,故应是“没有时间和精力” 来准备圣诞节。【解题误区】本题易误选a。chance机会,与语境相符。2.【解析】选c。根据文章倒数第四段中who also had no family in the immediate area with whom to spend the holiday.以及文章最后一段第一句话可知,选项c正确。【解题误区】本题易误选d。usual通常的,惯常的,根据下文的讲述可知,那次圣诞节与以往不一样,故选项d不正确。3.【解析】选d。此处与上文构成转折关系,与本来预料的情况相反。however但是,与语境相符。【解题误区】选项a的意思是“因此”;选项b的意思是“在此期间”;选项c的意思是“不知怎么地”,均与语境不符。4.【解析】选c。根据下文apparently the doorbell wasnt working in the cold snowy weather可知应是“敲门”【解题误区】选项a的意思是“卡片”;选项b的意思是“招牌,符号”;选项d的意思是“便条”,均与语境不符。5.【解析】选a。作者是刚刚搬到scottsbluff,故史密斯夫妇应是带着自家做的一条面包来表示欢迎。【解题误区】本题易误选b。学生可能只注意到结构“invite sb. to”invite邀请,与语境不符6.【解析】选b。他们指着门廊的一个包裹(包裹),与下文包裹中的东西(a christmas card and more christmas cookies)相呼应。【解题误区】本题易误选c。mail是邮件的意思,根据下文可以排除。7.【解析】选d。根据上文可知,作者是错过(miss)了布朗夫妇的一次拜访。【解题误区】本题易误选a。选项a的意思是“忘记”,从文章中看不出作者和布朗夫妇在之前有约定,故也不可能有忘记之说。8.【解析】选c。由这些体贴入微的表示所带来的温暖的(warm)感觉比起食物来持续得更久。【解题误区】本题易误选a。作者讲述的这件事的基调是温情,故deep“深厚的”不恰当。9.【解析】选a。作者夫妇正在清除 (住宅前的)车道上圣诞节前的积雪(snow)。【解题误区】本题易误选b。选项b的意思是“垃圾”,(住宅前的)车道上有垃圾不合常理。10.【解析】选b。隔壁的ernie guzman过来帮忙(help)铲雪。【解题误区】选项a的意思是“教”;选项c的意思是“催促”;选项d的意思是“禁止”,均与语境不符。11.【解析】选a。share sth. with sb.与某人分享某物。【解题误区】本题易误选c。文章此处表达的意思是“ernie and nancy sommer邀请作者夫妇共进圣诞晚餐”而taste是品尝的意思,故选项c不正确。12.【解析】选b。ernie and nancy sommer还邀请了另一位客人(guest)。【解题误区】选项a的意思是“姨;姑”;选项c的意思是“女仆”;选项d的意思是“搭档”,均与文意不符。13.【解析】选d。根据文章倒数第四段可知,作者夫妇应是与他们的邻居(neighbors)ernie and nancy sommer以及另一位女士共进圣诞晚餐【解题误区】选项a的意思是“亲属;人们”;选项b的意思是“亲戚”;选项c的意思是“同事”,均与语境不符。14.【解析】选c。根据下文thanks to the smiths gift of bread可知,此处表达的意思应是:圣诞早餐(breakfast)很特别。【解题误区】本题易误选a或b。选项a的意思是“拜访”;选项b的意思是“问候”,均与下文语义联系不紧密。15.【解析】选d。作者对于人们的欢迎的表示心怀感激(grateful)。【解题误区】选项a的意思是“抱歉的”;选项b的意思是“渴望的”;选项c的意思是“准备好的”,均与语境不符。16.【解析】选a。今年因为距离(distance)和工作日程使得作者夫妇又不能和家人一起过圣诞节。文章倒数第四段中who also had no family in the immediate area with whom to spend the holiday.对于选择a项是一个提示。【解题误区】选项b的意思是“费用”;选项c的意思是“季节”;选项d的意思是“情况”,在文中难以看出与之有关的暗示。17.【解析】选c。因为非常了解(know)圣诞孤立,【解题误区】本题易误选d。选项d的意思是“发现”,与语境不符。18.【解析】选a。因为非常了解(know)圣诞孤立,所以我们决定把其他的在假日中独自一人的(alone)人们聚在一起。【解题误区】本题易误选b。文章讲述的是在作者现在生活的这个地方孤独的人是如何在圣诞节日期间得到温情的,而选项b的意思是“繁忙的”,与语境不符。19. 【解析】选b。孤独的人在我们周围,但我们很少(seldom)注意到他们。句中的连接词but是解题的关键。【解题误区】选项a的意思是“总是”;选项c的意思是“最后”;选项d的意思是“通常”,均与语境不符。 20.【解析】选d。有时一个小的善意的(kind)表示能够带来很大的不同。【解题误区】选项a的意思是“小心的”;选项b的意思是“耐心的”;选项c的意思是“模糊的”,均与语境不符。 (201*成都三诊)yesterday,after telling my brother, rhys, and me to stop playing like wild animals, mom went to take a bath. we were having a pillow fight when _1_ one hit a vase. mom _2_ the loud crash. wasting no time,she went _3_ into the room. i was sure that she was going to shout at us, but instead she just knelt by the _4_ and began to cry.this made rhys and me feel pretty _5_. we went over and put our arms round her, and she explained to us why she was so upset. in the pieces _6_ a broken glass rose, one petal (花瓣) gone, which was given by dad on their first wedding anniversary. dad had said that if he ever forgot to bring flowers home _7_ an anniversary in the future. mom was to look at that one. it was like their love:it would last a _8_.we began crying, and _9_ to glue it. but mom said that wouldnt really fix it. _10_ it bad been broken,the _11_ of the“limited edition”had reduced. as mom _12_ began to pick up the mess, we tried everything we could think of to _13_ her up ,but even our best funny faces didnt _14_. tears kept coming down her cheeks. everything was picked up. seeing mom going back to the bath, i _15_ her and put both hands on her shoulders , saying, “ all things can be _16_,mom. the only thing that cannot be broken is our _17_. its the only thing that can never be broken.” mom hugged me very tightly and _18_ smiled. after dinner that night, mom glued the petal back onto the rose. then she softly said. “my rose is truly unique. its tiny damages remind me of _19_ more important:the realization that love _20_ forever.”再贵重的礼品也有毁坏的时候,但爱是永恒的。1a. gradually b. suddenly c. surprisingly d. immediately答案:b。就在我们正打枕头仗时突然一个枕头击中了一个花瓶。suddenly突然,意外地,冷不防。surprisingly令人惊讶地,惊人地,出人意料地。由语境可知此处强调突然性,故选b。2a. caused b. witnessed c. heard d. ignored答案:c。妈妈听见了响亮的破碎声。hear听见。3a. dressing b. shouting c. wiping d. crying答案:c。很快地,她一边擦着头一边进了房间。wipe擦拭,揩。由首句中mom went to take a bath可推知答案。4a. pieces b. vase c. pillow d. ground答案:a。我当时确信她会对我们大喊大叫,但她只是跪在碎片旁开始哭泣。由上文枕头击中花瓶,发出很响的声音可知,花瓶成了碎片(pieces)。5a. disappointed b. angry c. awful d. sensitive答案:c。妈妈在哭使得rhys和我觉得很害怕。awful极坏的,可怕的,使人不舒服的。由常识可知孩子们看到妈妈因自己惹的事而哭泣会感到害怕。6a. grew b. lay c. stood d. existed答案:b。在碎片中有一个摔坏了的玻璃玫瑰,一个花瓣掉了,那是爸爸在和妈妈结婚一周年纪念日时送给妈妈的礼物。本句为表示方位的介词短语位于句首引起的完全倒装结构。lay为lie(躺,卧,呈状态)的过去式。7a. for b. in c. from d. by答案:a。爸爸说如果将来某个结婚纪念日忘了买玫瑰回家,妈妈就看看这个玻璃玫瑰。8a. decade b. year c. season d. lifetime答案:d。这玫瑰就像他们之间的爱,会持续一生。a lifetime一生,一辈子。9a. offered b. supported c. pretended d. agreed答案:a。我们哭了,赶紧主动提出用胶水把它粘起来。offer to do sth.主动提出或答应做某事。10a. just as b. in case c. now that d. even though答案:c。但妈妈说既然摔坏了,就不可能真的再修理好。now that既然,表原因。11a. price b. wealth c. value d. treasure答案:c。既然已经被摔坏了,作为限量版的价值就减少了。value价值;price价格。12a. skillfully b. hopefully c. kindly d. slowly答案:d。当妈妈慢慢地拣地上的碎片时,我们尝试了我们所能想出的一切方法想让妈妈高兴起来。13a. cheer b. make c. light d. get答案:a。cheer up高兴起来,振作起来。14a. smile b. work c. show d. say答案:b。但是即使我们最滑稽的表情也不能奏效,妈妈一直在流泪。work奏效,起作用。15a. prevented b. stopped c. kept d. followed答案:b。当把所有的碎片拾起来以后,看到妈妈重新走向浴室,我上前拦住她,把双手放在她肩上说道stop阻止,阻挡,拦住。prevent“防止,预防,制止,阻止”。如:who prevents their plans from being carried out?谁阻止他们的计划不让实施?of course i cant prevent your going.当然,我不能阻止你去。16a. destroyed b. mended c. improved d. broken答案:d。我把手放在妈妈的肩膀上说:“妈妈,所有的东西都可能破碎,唯一不可能破碎的是我们的爱。”17a. friendship b. honesty c. love d. happiness答案:c。本句升华出文章的主题:只有爱是永恒的。18a. finally b. quickly c. confidently d. immediately答案:a。妈妈紧紧地拥抱着我,并且终于微笑了。finally最后,终于。19a. anything b. something c. nothing d. everything答案:b。晚饭后妈妈很柔和地说:“我的玫瑰确实是独特的。它的小小的损坏提醒了我某种更重要的东西,那就是意识到了爱是永恒的。”20a. changes b. appears c. lasts d. keeps 答案:c。last持续,持久,维持。 完形填空记叙文.right in the middle of japan, high in the mountain, an old man lived in his little house. he1in one corner of the room an old iron kettle. he decided to use it to2water. to his surprise, the kettle became a3creature when it was on the fire. and then it4back into a kettle again. the old man5to sell it. so a merchant came and6with the kettle.at night, the merchant was awakened by a big7. the kettle became a strange creature8and was running about in his room. but early next morning he found the kettle still9lying in the corner. one of his neighbors, after hearing what he had seen in the10, advised him to travel in the country to11it.now the kettle could be asked to change and12by the merchant. the performances drew big audiences, and the13ear
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全培训职责分工通知课件
- 2025年度中南大学湘雅二医院招聘考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025年福建省晋江市建设投资控股集团有限公司及其权属子公司招聘31人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025甘肃兰州宏安铁路安检有限公司招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025年河南金铂来矿业有限公司市场化选聘1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025年皖南医学院第二附属医院招聘编外28人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 2025湖南岳阳市平江县第四期就业见习单位招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 2025湖北武汉设计工程学院博士人才招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025福建福州市长乐区金峰镇人民政府公益性岗位招聘15人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025辽宁大连医科大学附属第一医院招聘(截止11.30)模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 劳动关系管理XXXXs课件
- 概率论与数理统计课后答案及概率论与数理统计(第五版)习题答案
- ppt模板:我不是药神电影鉴赏报告模板
- GB/T 5013.3-2008额定电压450/750V及以下橡皮绝缘电缆第3部分:耐热硅橡胶绝缘电缆
- GB/T 25728-2010粮油机械气压磨粉机
- GB/T 1859-2000往复式内燃机辐射的空气噪声测量工程法及简易法
- UPW系统介绍(培训学习资料)解析课件
- 轮机英语(新版)
- 后的英雄-中国远征军
- 不宁腿综合征诊断与治疗
- 教科版科学一年级上册第一单元第六课《校园里的植物》(课件)
评论
0/150
提交评论