高考英语二轮复习 30天系列练习高考倒计时第22天(含解析).doc_第1页
高考英语二轮复习 30天系列练习高考倒计时第22天(含解析).doc_第2页
高考英语二轮复习 30天系列练习高考倒计时第22天(含解析).doc_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

倒数第22天(5月15日)(2013山东卷)you cant always predict a heavy rain or remember your umbrella.but designer mikhail belyaev doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet.thats why he created lampbrella,a lamp post with its own rainsensing umbrella.the designer says he came up with the idea after watching people get wet on streets in russia.“once,i was driving on a central saint petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain.i thought it would be appropriate to have a canopy(伞蓬)built into a street lamp.” he said.the lampbrella is a standardlooking street lamp fitted with an umbrella canopy.it has a builtin electric motor which can open or close the umbrella on demand.sensors(传感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.in addition to the rain sensor,theres also a 360 motion sensor on the fiberglass street lamp which detects whether anyone is using the lampbrella.after three minutes of not being used the canopy is closed.according to the designer,the lampbrella would move at a relatively low speed,so as not to cause harm to the pedestrians.besides,it would be grounded to protect from possible lightning strike.each lampbrella would offer enough shelter for several people.being installed(安装) at 2 metres off the ground,it would only be a danger for the tallest of pedestrians.while there are no plans to take the lampbrella into production,belyaev says he recently introduced his creation to one moscow department,and insists his creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter.【语篇解读】 这是一篇科普文字, 讲述一种置于路灯中的伞以供路人避雨,讲述该伞的使用方法及特点。1for what purpose did belyaev create the lampbrella?ato predict a heavy rain.bto check the weather forecast.cto protect people from the rain.dto remind people to take an umbrella.解析细节理解题。题目问的是belyaev创造lampbrella的目的是什么。根据原文第二段第一句话,he came up with.russia可以看出这个发明是为了防止人们淋雨。答案c2what do we know from belyaevs words in paragraph 2?ahis creation was inspired by an experience.bit rains a lot in the city of saint petersburg.cstreet lamps are protected by canopies.dhe enjoyed taking walks in the rain.解析推理判断题。根据原文第二段,引号部分为作者的亲身经历,由此产生了这个创意,因此答案为a选项。答案a3which of the following shows how the lampbrella works?amotorcanopysensorsbsensorsmotorcanopy cmotorsensorscanopydcanopymotorsensors解析细节理解并排序题。根据原文第三段关键词builtin electric motor以及sensors(传感器),可以先排除a、d选项。伞棚的打开或关闭是先由传感器来接收,然后通过motor来进行操控,因此答案为b选项。答案b4what does paragraph 5 mainly tell us about the lampbrella?aits moving speed. bits appearance.cits installation. dits safety.解析主旨大意题。根据第五段中的关键词so as not to cause harm.以及protect.from.,可知此发明体现了其安全性。答案d5what can be inferred from the last paragraph?athe designer will open a company to promote his product.bthe lampbrella could be put into immediate production.cthe

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论