免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解二轮专题训练精品题(9)及答案【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】 chumans are naturally drawn to other life forms and the worlds outside of our own. we take delight in the existence of creatures and even whole societies beyond our everyday lives.this sense of wonder is universal. look at the efforts that scientists have made to find out whether life of some kind exists on mars, and the popularity of fantasy(幻想)literature or movies like the lord of the rings. this sense of wonder draws us to each other, to the world around us, and to the world of make-believe. but have we gone so far in creating worlds of fantasy that we are missing the pleasure of other worlds that already exist all around us?human beings, as biologists have suggested, possess an inborn desire to connect with and understand other life forms. however, people, especially in big cities, often lead rather isolated lives. in a study of british schoolchildren, it was found that children by age eight were much more familiar with characters from television shows and video games than common wildlife. without modem technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds, and animals. when we lack meaningful interaction with the world around us, and sometimes even with our families and friends, we seek to understand and communicate with things that exist only in our imaginations or on a computer screen.the world of make-believe is not necessarily bad, but when the world of fantasy becomes the only outlet for our sense of wonder, then we are really missing something. we are missing a connection with the living world. other wonderful worlds exist all around us. but even more interesting is that if we look closely enough, we can see that these worlds, in a broad sense, are really part of our own.36. what man is curious about is mainly _.a. the unknown worldb. the unusual eventsc. the daily triflesd. the isolated lives37the popularity of the lord of the rings proves .athe close connection between man and the fantasy worldbthe wonderful achievements of fantasy literaturecthe fine taste of moviegoers around the worlddthe general existence of the sense of curiosity38what can we infer from the underlined sentence in paragraph 3?apeople are far less familiar with the world of fantasy.bthe world around us could serve as a source of wonder.cthe world of fantasy can be mirrored by a small and lively pond.dmodern technology prevents us from developing our sense of wonder.39if our sense of wonder relies totally on the world of make-believe, we will _.afail to appreciate the joy in our livesbbe confused by the world of make-believecmiss the chance to recognize the fantasy worlddbe trapped by other worlds existing all around us40. what is the main purpose of the passage?a. to show us the hidden beauty in our world.b. to warn us not to get lost in the fantasy world.c. to argue against the misuse of the sense of wonder.d. to discuss the influence of the world of make-believe.【参考答案】36-40. adbab 【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】da mentoring program (导师制) is giving life changing opportunities to banbury youth. young inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21.alex goldberg, the programs founder, said: we set up young inspirations because we wanted to give young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook.”we try to create work experience opportunities that will really make a difference to our youth. for example, weve secured internships (实习) with world-famous firms such as honda.”at a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring, it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures. kieran hepburn, 14, is one of a group of banbury youth who has benefited from the program so far. in october the banbury school pupil was accompanied by young inspirations staff to paris where he was an observer at the united nations educational, scientific and cultural organizations (unesco) international youth forum (论坛).the event was held for young people from around the world, to seek their views on how the future of youth and education should look. kieran joined several hundred observers mostly in their 20s and was the only uk school pupil to attend the event. kieran thinks the trip was a life changing experience. before we left i didnt quite know what to make of it but when we got there we didnt stop, it was amazing, he said, we went to three or four hours of debates each day and then did something cultural each afternoon.the main theme of the forum was how youth can drive change in political and public life. it dealt with issues such as drug abuse, violence and unemployment.kieran said: it has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and i was voted most improved pupil at school in august.the young inspirations mentoring sessions take place each friday in banbury. for details visit .41.the young inspirations mentoring program aims to _.a. train staff for world-famous firmsb. offer job opportunities to young adultsc. provide youth with unique experiences d. equip the unemployed with different skills42.according to alex goldberg, it is difficult for schools to offer the mentoring due to _.a. the lack of support from firmsb. the cultural differencesc. the effect of unemploymentd. the shortage of money43.according to the passage, the forum focused on how youth can _.a. build up their confidence at schoolb. find work experience opportunitiesc. improve their social skills for the future d. play an active role in the change of society44.we can learn from the passage that _.a.the visit to the united kingdom was amazingb.kieran has made great progress in many aspectsc.the youth have found a way to solve their problemsd.the mentoring sessions are held every day except friday45.what would be the best tide for the passage?a.alex goldberg, founder of young inspirationsb.young people find a world of opportunityc.kieran, banbury school pupil to parisd.debates help youth with their grades【参考答案】41-45.cddbb阅读理解-ajoan chen is famous both in china, where she grew up, and in the united states,where she now lives. how did joan become a famous actress in two countries? its an interesting story.joan chen was born in shanghai in 1961. when she was 14, some people from a film studio (制片厂) came to her school and chose her to study at the studio. she was happy about this chance, but mainly she liked the idea of getting out of school. soon, however she discovered that she really liked acting. at age 18, she won the golden rooster, chinas top film prize.in the late 1970s, joans parents, who were doctors, moved to the united states. joan joined them when she was 20 and went to college there. her parents hoped she would study medicine. instead, she majored in film and later looked for work as an actress. to work in the united states, joan had to start all over again. she told hollywood that she was an actress in china, but she only got some small parts in tv shows.one day joan went to speak to a director who was making a movie called tai - pan. the interview didnt go well. as she walked away, a man in a car noticed her. the man was dino delaurntiis, the films producer. he immediately offered her a leading part. a year later, she started in bernardo bertoluccis the last emperor and was on her way to worldwide fame.1. what was turn about joan chen when she was 14?a. some people came to her school and chose her as an actress.b. she liked to study at the studio just because she wanted to be famous.c. the most important reason for her going to the studio was that she wouldnt like to stay at school.d. she found she was fond of acting even before she was 14. 答案解析:答案为c。本题为细节推理题。由第二段 “when she was 14, some people from a film studio came to her school and chose her to study at the studio”可知,a错误;由 “but mainly she liked the idea of getting out of school”可以推断,她不喜欢呆在学校, 故b选项不正确,c选项正确;由 “soon, however she discovered that she really liked acting.” 可知,d选项错误。2. when did she move to the states?a. in the late 1970s. b. after she graduated from college.c. in the late 1980s. d. in the early 1980s.答案解析:答案为d。本题为数字计算题。由第三段的第一、二句 “in the late 1970s, joans parents, who were doctors, moved to the united states. joan joined them when she was 20 and went to college there.”可以推断,1961年出生的joan chen,20岁去美国上大学,此时应该是1981年,故答案为d。3. the interview with a director _.a. made her on the way to being famous in the worldb. led to no immediate good resultc. made her play a leading part in tai - pand. gave her a chance to act in the last emperor答案解析:答案为b。本题为推断题。从最后一段 “the interview didnt go well.” 可知, c选项不正确;由 “he immediately offered her a leading part. a year later, she started in bernardo bertoluccis the last emperor and was on her way to worldwide fame.”可知,joan chen出演主角是在一年后,并开始走向世界范围内的成功之路,故a,d不正确;答案为b ,参加director的面试并没立刻产生好的效果。阅读理解-ba school is showing badly-behaved pupils the error of their ways by sending them to an arts centre where actors mimic their behavior. the windsor boys secondary school used its school founding to save its local arts centre and establish a learning support unit there. now expelled(被开除的) pupils and students who are likely to be expelled are studying a course at the unit in windsor arts centre while also working with artists. one pupil was asked to show naomi jackson, the drama teacher at the unit, how he had acted in a fierce argument with a teacher on the rugby filed, which led to his expulsion(开除). then he showed her how to imitate(模仿) his attitude. ms. jackson said, “he saw that the teacher had to get him out. until then, he didnt really understand because he didnt have that self-awareness.” “it gave him the chance to look at himself from the outside.” students also work in groups, acting as the aggressor, the victim and an observer to help them develop more awareness and understanding. a professional theatre group, everyday theatre, which consists of former pupils, is at the school and works in the learning support unit. an arts therapist(治疗专家) also helps students in the unit to express their problems and a street dancer builds up their discipline, concentration and capacity for hard work. jane turner is the teacher in charge of the starts project, which stands for supportive training and arts. she said, “its about using the arts to develop social skills as well as anger management, rather than just trying to make them good at drama or arts.”53. what is the passage mainly about? a. how a school keeps students good at drama and arts. b. why students are interested in learning drama and arts. c. a new attempt making students change their bad behavior. d. an unusual idea to turn badly-behaved students into excellent ones. 答案解析:答案为c。本题为主旨大意题。本文第一段介绍了改变行为表现差的学生的方式,后文围绕此方式展开,最后一段 “its about using the arts to develop socia
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年三明医学科技职业学院马克思主义基本原理概论期末考试模拟题附答案
- 2025山西省公务员考试《公共基础知识》题库及答案一套
- 露天矿物开采辅助工安全文化竞赛考核试卷含答案
- 履带运输车司机岗前实操熟练考核试卷含答案
- 拉床工岗前班组建设考核试卷含答案
- 浸渍干燥工变革管理知识考核试卷含答案
- 缩放排工安全培训强化考核试卷含答案
- 2025年乐山市税务系统遴选笔试真题汇编附答案
- 2024年潮州市特岗教师笔试真题题库附答案
- 2024年鹤壁市直属机关遴选公务员考试真题汇编附答案
- 移动通信基站设备安装培训教材
- 2024-2025学年云南省昆明市盘龙区高二(上)期末数学试卷(含答案)
- 临床成人失禁相关性皮炎的预防与护理团体标准解读
- 创新创业教育学习通超星期末考试答案章节答案2024年
- 《最奇妙的蛋》完整版
- 三年级科学上册苏教版教学工作总结共3篇(苏教版三年级科学上册知识点整理)
- 种子室内检验技术-种子纯度鉴定(种子质量检测技术课件)
- SEMI S1-1107原版完整文档
- 心电监测技术操作考核评分标准
- 大疆植保无人机考试试题及答案
- 《LED显示屏基础知识培训》
评论
0/150
提交评论