




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(11)及答案史地自然型阅读理解(二)-bbesides containing attractive flowers, trees and other plants that beautify the community, ecofriendly rain gardens(雨水花园) are healthy for the environment and the people living and working nearby.a rain garden is not very different from a traditional garden. it is just a far more ecofriendly garden. usually it is built lower than the ground. rain gardens make smart use of rain and storm water by temporarily holding water from rain and storms and letting it soak(浸入)slowly into the ground before it runs into streams or enters the public drinking water supply.thus, a rain garden keeps the water, allowing it to be used as needed by plants in the rain garden, rather than flowing immediately into nearby streams and going unused. the water will soak slowly into the ground within a day or two. this creates an advantage that the rain garden does not allow mosquitoes to breed. this is a simple, attractive, and ecofriendly “green” way to treat storm water.whats more, planting a rain garden helps reduce pollution and improve the environment. without using expensive machinery and chemicals, rain gardens remove harmful chemicals in the rainwater and cut down on the amount of pollution reaching streams and rivers by up to 30%.native plants are recommended for rain gardens because they are more used to the local climate, soil, and water conditions. they may attract local wildlife such as native birds. water your rain garden immediately after planting and once a week, unless you have had at least an inch of rain during the week. once native plants establish the necessary root system, they will require little care.often, local governments and private businesses develop large rain gardens in their yards and in public parks as a way to improve the environment and solve flooding problems. however, you dont need to be a professionally environmental engineer to create a rain garden. as long as youre ecoconscious homeowners, you can help the environment by building smaller rain gardens in your yards.1. which of the following is not true for the function of rain gardens?athey are good for living conditions.bthey increase pollution.cthey can beautify the community.dthey improve the environment.2. which of the following is the ecofriendly function of rain gardens discussed in paragraph 4?athey can keep the rain and storm water.bthey can help reduce the pollution problem.cthey can be healthy for the people around.dthey can make the environment more beautiful.3. one of the main reasons why native plants are recommended is that_athey cost less and are much easier to getbthey may attract local wildlife to comecthey require little care from the local gardenerdthey are more used to the local growing conditions4. what do we know about rain gardens?athey need little water after all the plants are planted.bthey usually need at least an inch of rainwater a week.cthey may attract local birds and change the local climate.dthey may reduce the water pollution problem by 70%.5. who are the intended readers of the passage?ahomeowners.bstudents.cengineers.deducators.【参考答案解析】b【要点综述】 本文主要介绍了环境友好型的雨水花园是如何运作的。1b由第四段“whats more, planting a rain garden helps reduce pollution and improve the environment.”可知,雨水花园不会增加污染,故b项有误。由第一段“besides containing attractive flowers, trees and other plants that beautify the community, ecofriendly rain gardens(雨水花园) are healthy for the environment and the people living and working nearby.”可知雨水花园可以美化社区、改善环境以及对居住环境有益,为环境友好型花园,故a、c、d三项正确。2b由第四段“whats more, planting a rain garden helps reduce pollution and improve the environment.”可知,雨水花园可帮助减少污染。3d由第五段“native plants are recommended for rain gardens because they are more used to the local climate, soil, and water conditions.”可知,建议种本地的植物是因为本地的植物更适应本地的环境。4b由第五段第三句“water your rain garden immediately after planting and once a week, unless you have had at least an inch of rain during the week.”可知,雨水花园在一个星期中需要至少一英寸的雨水。5a由本文最后一句“as long as youre ecoconscious homeowners, you can help the environment by building smaller rain gardens in your yards.”可知本文主要写给私房屋主。 阅读理解-aon may 23, 1989, stefania follini came out from a cave at carlsbad, new mexico. she hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).in this experiment stefania had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth. during her time in the cave, stefania had been completely alone except for two white mice. her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. shed had no clock or watches, no television or radio. there had been no natural light and the temperature had always been kept at 21. the results were very interesting. stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. her body clock had changed. she hadnt kept to a 24-hour day. she had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours. she had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! she had also become rather depressed (抑郁). how had she spent her time in the cave? as part of the experiment shed done some physical and mental tests. shed recorded her daily activities and the results of the tests on a computer. this computer had been specially programmed for the project. whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. shed also learned french from tapes. the experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, for example, the pattern of day and night makes us wake up and go to sleep. however, people are affected in different ways. some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. this affects the whole daily rhythm. as a result, the early risers are at their best in the late morning. the late risers, on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening! ( ) 1. stefania stayed in the cave for a long time because_. a. she was asked to do research on mice b. she wanted to experience loneliness c. she was the subject of a study d. she needed to record her life 68. c.细节理解题.根据第一段中 stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 a,b,d 项. ( ) 2. what is a cause for the change of stefanias body clock? a. eating fewer meals. b. having more hours of sleep c. lacking physical exercise. d. getting no natural light. 69. d.细节理解题.根据第二段中 she hadnt kept to a 24-hour day. she had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案. ( ) 3. where does the text probably come from?a. a novel. b. a news story. c. a pet magazine. d. a travel guide 70. b.推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,a 项小说不可能.因为文章没有小说的特点;c 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;d 项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题. 阅读理解fear plays no part in this latest problem“im not afraid ill lose my childreni wont lose my children. we live together, and nothing, nothing,” she repeats, her voice rising when speaking to johns lawyer, “will stop me from being with my children. a law? year, right. dont disturb me when it comes to my children. you are never going to win. if john wants to see them, i cannot stop him. hes their fatheri want them to see him! however, his visit in his present condition will disturb the childrens stable (稳定的) life”w_w*w.k_s*5_u.c_o m john, who has spent much of his time in california recently, has only hired a house for himself in pennsylvania, according to his lawyer. if hed like to stick to a regular life, id be more than happy to do that, jane says. the best thing for any child of a divorced (离婚的) parent is a stable life. i want nothing more than for him to set up a stable life for himself, so that he can be part of making our childrens lives more stable. while matters of money and care wont be settled for weeks, jane hardly puts her life on hold. last week the abc network announced that jane would return with her own show, twist of jane, in which she gives advice to other momsjane and her eight children will also return to abc in a series of jane plus 8 specials showing them on various adventuresits a rest for janewho insists that she needs her new,busy life to provide for her family“i have to lead such a lifeand im thankful that ive built it to the top where now i can support my children”she says and whether a bellicose(好斗的)dance judge or a bellicose former wife,jane plans to keep 0n facing attacks on her “some people try to knock me downonly to make me more fierce,more protective,more determined to do better,”she says“go ahead,take me onthis will just make me stronger”w_w*w.k_s*5_u.c_o m( ) 1. according to jane in the first paragraph,the low w_w w. k#s5_u.c o*ma. cant take her children away from herb. cant do anything with the casec. will best settle the problemd. will disturb her children( ) 2. what does “to do that” refer to in the second paragraph?a. to live with john.b. to hire a house for john.c. to allow john to see the children w_w*w.k_s*5_u.c_o md. to ask john to set up a regular life.( ) 3. what does the underlined sentence in the third paragraph mean? a. janes life is very difficult. b. jane continues to live as usual.w_w*w.k_s*5_u.c_o m c. jane almost cant control her lire d. jane works very hard to live a happy life.( ) 4. which word can best describe jane?w_w w. k#s5_u.c o*ma. proud b. fiercec. determined d. independent语篇解读:本文为记叙文。主要记叙jane在和丈夫离婚后下决心面对一切困难,争取孩子的抚养权,并在婚后钱财和孩子抚养等问题短期内难以解决的情况下努力生活的故事。57. 答案:c考点:细节理解解析:依据文章第一段第5,6句 “a law? year, right. dont disturb me when it comes to my children. you are never going to win.”可知58. 答案:c.解析:根据上一段的 “if john wants to see themhowever, his visit in his present condition ”可知以john现在的状况不适合见孩子们,结合画线词所在句 “if hed like to stick to a regular life”可以推断出如果john生活稳定了jane允许他见孩子们。59. 答案:b考点:考查学生的推断能力解析:依据第三段首句 “while matters of money and care wont be settled for weeks, jane hardly puts her life on hold.”此处while引导让步状语从句,意为“尽管钱和抚养的问题在几周内难以解决,”划线部分因为jane几乎不让生活受到影响。因此正确答案为b60.答案:c考点:推理判断题。解析: jane面对一切压力,坚决要求孩子的抚养权;钱和孩子的抚养短期内不能解决的情况下,努力克服困难维持生活都表现了她的坚强决心。史地自然型阅读理解(二)-cgiven australias size and the fact that early settlements were far apart, australian society is remarkably homogeneous (同种的). its citizens are fundamentally prosperous and the way of life in the major cities and towns is much the same, however many miles divide them. it takes a sharp ear to identify regional accents. however, there is some difference in lifestyle between city dwellers(居民) and the country people. almost 90 per cent of the population lives in the fastpaced cities along the coast and has little more than a passing familiarity with the desert. the major cities preserve pockets of colonial heritage, but the overall impression is modern, with new buildings reflecting the countrys youth. in contrast, the rural communities tend to be slowmoving and conservative. for many years, australia was said to have “ridden on the sheeps back”, a reference to wool being the countrys main money earner. however, the wool industry is no longer dominant. much of australias relatively sound economy is now achieved from natural coal and wheat, and by being the largest diamond producer in the world. newer industries such as tourism and wine making are also increasingly important. australians are generally friendly and relaxed, with a selfdeprecating sense of humour. on the whole, australia is a society without hierarchies (等级制度), an attitude generally held to stem from its prisoner beginnings.yet, contrary to widespread belief, very few australians have true prisoner origins. within only one generation of the arrival of the first fleet in 1788, australia had become a nation of immigrants. originally coming almost entirely from the british isles, today one in three australians comes from elsewhere. australias liberal postwar immigration policies led to an influx of survivors from wartorn europe, most notably greeks, italians, poles and germans.the emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from southeast asia. today australia is a “blend of nations” and although some racism exists, it has generally been a successful experiment and the country is justifiably proud to have one of the most harmonious multicultural communities in the world.1. what does the writer mean by saying “it takes a sharp ear to identify regional accents.” in the first paragraph?aaustralians speak standard english with no local accents whatsoever.byou have to practise a lot to learn to understand the different accents.cthe australian regional accents are very difficult to understand indeed.dthere is not much difference between the accents in different areas of australia.2. which of the following statements is true according to the passage?amost australians have ancestors who were prisoners.bthe australian economy is dependent on sheep exports.cthe majority of people living in australia come from europe.dthe pace of life is different in the city and in the country.3. the underlined pronoun
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 医生主任年度工作总结汇编15篇
- 2025年湖南师范大学附属小学第二轮非事业编制教师招聘模拟试卷含答案详解
- 2025年山西焦煤集团所属煤炭子公司井下操作技能人员招聘模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025年福建省泉州市晋江市首峰中学招聘1人模拟试卷及一套参考答案详解
- 妇幼保健院医生爱岗敬业演讲稿3篇
- 2025年高一上学期语文第一次月考试卷含答案
- 2025年烟台市卫生健康委员会所属事业单位卫生类岗位公开招聘工作人员(385人)考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 2025年社区康复医疗服务体系建设与运营实践报告
- 2025年甘肃省陇南事业单位招聘在哪查看考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025年城东区面向社会公开招聘公共服务岗位聘用人员模拟试卷附答案详解(完整版)
- 零星维修工程施工组织设计方案方案
- 2025年汽车驾驶员(技师)考试试题及答案(含答案)
- 2025大连国际机场招聘25人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年浙江铁塔招聘笔试备考题库(带答案详解)
- 2025年上海市(秋季)高考语文真题详解
- 《秘书文档管理第三版》课件第七章
- 电力工程电缆设计课件
- 施工班组驻地管理制度
- 城投公司成本控制管理制度
- 中国磷化工行业市场规模及发展前景研究报告(智研咨询)
- 万亨工业科技(台州)股份有限公司年产500万套逆变器及配件、800万套新能源汽车控制器配件技改项目环评报告
评论
0/150
提交评论