高考英语阅读理解全程提升训练(2)(1).doc_第1页
高考英语阅读理解全程提升训练(2)(1).doc_第2页
高考英语阅读理解全程提升训练(2)(1).doc_第3页
高考英语阅读理解全程提升训练(2)(1).doc_第4页
高考英语阅读理解全程提升训练(2)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解全程提升训练(2)及答案【2014中原名校联盟一模】ado you long for lasting camp memories? sure we can guarantee it. shadow ridge summer camps offer so many exciting things for campers to do. unlike other camp programs that include horses as a small part of their program, at shadow ridge horses are the program ! we are 100% horse from stable(马厩)management, nature walks, and track rides to bedroom furnishings.horses help us achieve many of our aims. girls can learn to develop responsibility, self-confidence and personal connections in their lives while having fun. using horses as a wonderful tool for education, our camps offer an interesting place for growth and learning:imagine each girl having her very own horse to spend time with and a best friend to love and take care of. each camper is responsible for a horse for the week. our riding program provides a lot of riding and lesson time. campers will learn how to take care of the horse and the tack(马具), as well as how to ride. days are filled with horse-related activities to strengthen the connection between each girl and horse, as the girls learn to work safely around the horses.at shadow ridge we try to create a loving, caring family atmosphere for our campers. we have “the bunkhouse”(4 girls), the “wranglers roost”(4 girls), and “the hideout”(2 girls)in our comfortable 177-year-old farm house. all meals are home cooked, offering delicious and healthy food for the hungry rider.our excellent activities create personalized memories of your childs vacation. each child will receive a camp t-shirt and a photo album (usually 300-500 pictures) of their stay at camp.our camps are offered during june, july and august 2013, for small groups of girls aged13-16 years, not only from canada but also other parts of the world. we will send you full program descriptions at your request.56. what is the main purpose of the passage? a. to attract people to the camps. b. to talk about camping experiences. c. to describe the programs of the camps. d. to explain the aims of the camps.57. what do we know about the camp programs at shadow ridge? a. campers are required to wear camp t-shirts. b. horses play a central role in the activities. c. campers learn to cook food for themselves. d. horse lessons are offered all the year round.58. the programs at shadow ridge mainly aim to help people _.a. understand horses better b. enjoy a family atmosphere c. have fun above other things d. achieve an educational purpose59. the passage is written mainly for _. a. horse riders b. teenage girls c. canadian parents d. international travelers【参考答案】56-59、abdc 社会生活类-62“in only six days i lost seven pounds of weight.”“two full inches in the first three days!”these are the kinds of statements used in magazine, newspaper, radio and television ads, promising new shapes and new looks to those who buy the medicine or the device. the promoters of such products say they can shape the legs, slim the face, smooth wrinkles, or in some other way add to beauty or desirability. often such products are nothing more than money-making things for their promoters. the results they produce are questionable, and some are dangerous to health. to understand how these products can be legally promoted to the public, it is necessary to understand something of the laws covering their regulation. if the product is a drug, fda(food and drug administration)can require proof (证明) under the food, drug, and cosmetic act that it is safe and effective before it is put on the market. but if the product is a device, fda has no authority to require premarketing proof of safety or effectiveness. if a product already on the market is a danger to health, fda can request the producer or distributor to remove it from the market voluntarily, or it can take legal action, including seizure (查封) of the product. one notable case a few years ago involved an electrical device called the relaxacisor, which had been sold for reducing the waistline. the relaxacisor produced electrical shocks to the body through contact pads. fda took legal action against the distributor to stop the sale of the devices on the grounds that it was dangerous to health and life. obviously, most of the devices on the market have never been the subject of court proceedings (法律诉讼), and new devices appear continually. before buying, it is up to the consumer to judge the safety or effectiveness of such items. 1. it can be inferred that the ads mentioned in the text are.a. objective b. costlyc. unreliabled. illegal2. which of the following is true according to the text? a. the court is in charge of removing dangerous products.b. new products are more likely to be questionable.c. the production of a device must be approved by fda.d. the promoters usually just care about profits.3. fda can ask for the proof of safety and effectiveness of a product.a. if it is a drugb. if it is a devicec. if its consumers make complaintsd. if its distributors challenge fdas authority4. the relaxacisor is mentioned as.a. a product which was designed to produce electricityb. a product whose distributor was involved in a legal casec. a successful advertisement of a beauty productd. an example of a quality beauty product5. the author intends to.a. make consumers aware of the promoters false promisesb. show the weakness of the law on product safetyc. give advice on how to keep young and beautifuld. introduce the organization of fda【参考答案】62.1-5 cdaba 【2014界河北省衡水中学二模】d“a very disruptive(调皮捣蛋的) six-year-old child kicked my legs and clawed at my hand,” said one teacher. “ i broke up a fight and was kicked between my legs,” said another. many people have heard stories like this. but the situation is more worrying still and it involves parents.every child, regardless of the circumstances into which they are born, has the right to achieve their potential, regardless of their parents wealth and class. and we recognize that, as a nation, it is a long way to achieve this goal. but with rights come responsibilities and what worries people is that we are in danger of ignoring the latter.far too many children are behaving badly at school, even to the point of being violent to staff. this is terrible enough, but it is hard to be surprised since many children are just mirroring the behaviour of their parents.my members tell me that parents also come into school often and threaten staff and some staff have been attacked by a pupils parents. one father encouraged his child to start a fight on the playground before school started. a primary teacher reported that a parent shouted at him. we need to have a serious and sensible debate about the roles and responsibilities of parents and the support that they can reasonably expect of schools and teachers.children will not learn how to behave as social beings if they are stuck in front of the tv for hours every day. they need their parents to show an interest in them and to spend time with them, helping them to play with their peers(同龄人) and to learn the rules of social behavior.children are now arriving at school socially undeveloped, increasingly unable to dress themselves, unable to use the toilet properly, unable to hold a knife and fork and unused to eating at a table, mary bousted, general secretary of the association of teachers and lecturers, writes in todays observer. instead of taking responsibility themselves, too many parents expect teachers to control their childrens behaviour and wellbeing, she adds. bousted says one mother blamed staff when she discovered that her 16-year-old son was smoking.we are in danger of becoming a nation of families living separate lives under one roof. the bedroom, once a place to sleep, has become the living space for the young. spending hours in front of computer screens, on social networking sites or being immersed(沉迷于) in computer games, children and young people spend little time with their parents. parents are unable to monitor just what their children are watching.67. in the opinion of the writer, what problem do people ignore?a. the violence in the school. b. the study pressure of students.c. the responsibilities of the students. d. the right to achieve students potential.68. the underlined part in paragraph 7 means _.a. parents care little about childrens life at homeb. parents and children live in their separate roomsc. children dont live with their parents in the same housed. children live a different life from that of parents at home69. the authors attitude to the behaviour of parents may be _.a. dissatisfied b. indifferent c. understanding d. tolerant70. from the last paragraph, we can infer that _.a. teachers have no responsibility for playing the role of parentsb. schools cant correct the wrongs that society does to teachersc. students are responsible for making themselves known in societyd. parents should spend time with children to make them ready to learn【参考答案】6770、caad社会现象类(2013湖北,d)a german study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.the paper, published this march in psychology and aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 germans between ages 18 and 96.the surveys were conducted every year from 1993 to 2003.survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.the researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction.not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.“we observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote frieder rlang, a professor at the university of erlangennuremberg.lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.“seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions(预防措施),”the authors wrote.surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.the authors of the study noted that there were limitations to their conclusions.illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.however, the researchers said a pattern was clear.“we found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.5according to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction?aoptimistic adults. bmiddleaged adults.cadults in poor health. dadults of lower income.解析细节理解题。由文章第四段第一句话“the researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.”可知中年人可以更加精确地预测他们的未来。故选b项。答案b6pessimism may be positive in some way because it causes people_.ato fully enjoy their present lifebto estimate their contribution accuratelycto take measures against potential risksdto value health more highly than wealth解析细节理解题。由第六、七段中的关键信息“.people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions.”及“.contribute to taking improved precautions(预防措施).”可知对未来持悲观态度的人会对他们的行动更加小心并且采取一些预防措施,故选c项。答案c7how do people of higher income see their future?athey will earn less money.bthey will become pessimistic.cthey will suffer mental illness.dthey will have less time to enjoy life.解析细节理解题。由第八段第一句话“surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.”可知工资高的人会预料他们未来工资的下降,故选a项。答案a8what is the clear conclusion of the study?apessimism guarantees chances of survival.bgood financial condition leads to good health.cmedical treatment determines health outcomes.dexpectations of future life satisfaction decline with age.解析推理判断题。由最后一段的最后一句话“we found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,the authors concluded.”可知对未来生活满意度的预测随年龄的增长而下降。答案d人物传记类(2013山东,b)george gershwin,born in 1898,was one of americas greatest composers.he published his first song when he was eighteen years old.during the next twenty years he wrote more than five hundred songs.many of gershwins songs were first written for musical plays performed in theatres in new york city.these plays were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s.many of his songs have remained popular as ever.over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.in the 1920s there was a debate in the united states about jazz music.could jazz,some people asked,be considered serious music? in 1924 jazz musician and orchestra leader paul whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music.gershwin agreed to compose something for the concert before he realized he had just a few weeks to do it.and in that short time,he composed a piece for piano and orchestra which he called rhapsody in blue.gershwin himself played the piano at the concert.the audience were thrilled when they heard his music.it made him worldfamous and showed that jazz music could be both serious and popular.in 1928,gershwin went to paris.he applied to study composition (作曲)with the wellknown musician nadia boulanger,but she rejected him.she was afraid that classical study would ruin his jazzinfluenced style.while there,gershwin wrote an american in paris.when it was first performed,critics (评论家)were divided over the music.some called it happy and full of life,to others it was stilly and boring.but it quickly became popular in europe and the united states.it still remains one of his most famous works.george gershwin died in 1937,just days after doctors learned he had brain cancer.he was only thirtynine years old.newspapers all over the world reported his death on their front pages.people mourned the loss of the man and all the music he might have still written.【语篇解读】 本文讲述了george gershwin 一位伟大的音乐家的一生,对音乐界及世界的影响。 13many of gershwins musical works were_.awritten about new yorkersbcomposed for paul whitemancplayed mainly in the count

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论