




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础全程训练(1)及答案阅读理解about ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. women are luckier,only about one in two hundred is affected in this matter. perhaps,after all,it is safer to be driven by a woman.there are different forms of color blindness. in some cases a man may not be able to see deep red. he may think that red,orange and yellow are all shades of green. sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. in rare cases an unlucky man see everything in shades of greena strange world indeed.color blindness in human beings is a strange thing to explain. in a single eye there are millions of very small things called “cones”these help us see in a bright day and tell the difference between colors. there are also millions of “rods”, but these are used for seeing when it is nearly dark. they show us shape but no color. some insects have favorite colors. mosquitoes(蚊子) like blue but do not like yellow. a red light will not attract insects,but a blue lamp will. in a similar way human beings also have favorite colors. yet we are lucky. with the aid of the cones in our eyes we can see many beautiful colors by day,and with the aid of the rods we can see shapes at night. one day we may even learn more about the invisible colors around us.60. this passage is mainly about _.a. color and its surprising effects b. women being luckier than menc. danger caused by color blindness d. color blindness61. according to the passage,with the help of the “cones”,we can _.a. tell different colors b. see in weak lightc. tell different shapes d. tell orange from yellow62. why do some people say it is safer to be driven by women?a. women are more careful. b. there are fewer colorblind women.c. women are fonder of driving than men. d. women are weaker but quicker in thinking.参考答案60-d a b aone of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. that happened last night against the lowly boston celtics. they had only won 13 games the whole year and were really struggling. we had just come off a very good win against the orlando magic on the road and were feeling good about ourselves.the day did not start out good for us when we learned that t-mac was going to miss the game with the flu. when you lose your best players (yao, t-mac) everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor. we inserted bonzi wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of t-mac. it was a nasty game. we are usually one of the best three point shooting teams in the nba and we only made 1 of 22 three point shots! i have never seen that happen. never! rafer alston, luther head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. ouch! you arent going to win too many games like that. even as poorly as we shot the ball, we still had a chance to win the game in the fourth quarter but failed to make the winning plays that you must make to leave the floor victorious. in the locker room after the game, everybody felt terrible. when we play a bad game, we feel that we let our teammates down. there is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to anyone. it is a terrible feeling, but it is a feeling that makes you want to try harder and do better the next time. ill talk to you guys later.shane 1. what is the passage mainly about? a. to blame the team for losing the game.b. to tell the readers about the feeling after losing the gamec. to explain why they played poorly in the game.d. to blame yao ming and tmac for being absent from the game.答案解析:答案为b。本题为主旨大意题。从第一段第一句话 “one of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten.”并结合后段的描述可知,本文作者是在描述比赛失败后的感受。故选b。2. what can the readers learn from the text? a. the boston celtics is one of the top teams in nba.b. the boston celtics had a big win over the writers team.c. every one of the team played poorly with no energy.d. bonzi wells starts in the game with t-mac out.答案解析:答案为d。本题为细节推断题。a选项没有在文章中提到;b选项与第一段第三句话“they had only won 13 games the whole year and were really struggling.”不符;c选项与第二段第二句话 “. everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor.”不符合。d选项可以从第二段最后一句话 “we inserted bonzi wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of t-mac.”相符合,意为“我们插入bonzi wells来代替t-mac,与d选项意思一致,故选d。3. how do you think the writer might describe his performance that night?a. tough b. relaxing c. terrible d. efficient答案解析:答案为c。本题为细节题。从倒数第二段最后一句话 “it is a terrible feeling”得知,答案为c。4. the text most probably comes from the writers _ .a. blog b. telephone message c. note d. interview答案解析:答案为a。本题考查考生判断文章体裁的能力。a 意为 “博客 ”;b 意为 “电话消息 ”;c 意为“笔记”;d 意为“采访”。解答本题可以结合第一题的问题,通篇文章都是在抒发作者比赛失败后的感觉,所以此内容最有可能是从博客中看到。故选a。社会生活类when it comes to friends, i desire those who will share my happiness, who possess wings of their own and who will fly with me. i seek friends whose qualities illuminate(照亮) me and train me up for love. it is for these people that i reserve the glowing hours, too good not to share. when i was in the eighth grade, i had a friend. we were shy and“too serious” about our studies when it was becoming fashionable with our classmates to learn acceptable social behaviors. we said little at school, but she would come to my house and we would sit down with pencils and paper, and one of us would say:“lets start with a train whistle today. “ we would sit quietly together and write separate poems or stories that grew out of a train whistle. then we would read them aloud. at the end of that school year, we, too, were changed into social creatures and the stories and poems stopped. when i lived for a time in london, i had a friend. he was in despair(失望) and i was in despair. but our friendship was based on the idea in each of us that we would be sorry later if we did not explore this great city because we had felt bad at the time. we met every sunday for five weeks and found many excellent things. we walked until our despairs disappeared and then we parted. we gave london to each other. for almost four years i have had a remarkable friend whose imagination illuminates mine. we write long letters in which we often discover our strangest selves. each of us appears, sometimes in a funny way, in the others dreams. she and i agree that, at certain times, we seem to be parts of the same mind. in my most interesting moments, i often think:“yes, i must tell. . . “ we have never met. it is such comforting companions i wish to keep. one bright hour with their kind is worth more to me than the lifetime services of a psychologist(心理学家), who will only fill up the healing(愈合的)silence necessary to those darkest moments in which i would rather be my own best friend. 1. in the eighth grade, what the author did before developing proper social behavior was to.a. become serious about her studyb. go to her friends house regularlyc. learn from her classmates at schoold. share poems and stories with her friend2. in paragraph 3, “we gave london to each other” probably means.a. our exploration of london was a memorable gift to both of usb. we were unwilling to tear ourselves away from londonc. our unpleasant feelings about london disappearedd. we parted with each other in london3. according to paragraph 4, the author and her friend.a. call each other regularlyb. have similar personalitiesc. enjoy writing to each otherd. dream of meeting each other4. in the darkest moments, the author would prefer to.a. seek professional help b. be left alonec. stay with her best friendd. break the silence5. what is the best title for the passage? a. unforgettable experiences. b. remarkable imagination.c. lifelong friendship.d. noble companions.【参考答案】54.1-5 dacbd 阅读理解-b every year 2.2 million tons of oil are spilled ( 散落,溅出 ) into the ocean. actually, this only amounts to a small percentage of the total 1.6 billion tons of oil shipped around the world each year.however, this spilled oil has terrible effects on ocean life, including the coastlines where the off washes up onto shore. some of the largest spills in history were caused by oil tankers running into each other or by an oil tanker sailing into shallow water and hitting the bottom of the ocean. after these spills, officials try to discover who or what was at fault to help prevent similar accidents in the future. one of the worst oil spills in history occurred along the alaskan coastline in 1989. in this accident, 42,000 tons of oil spilled from a tanker which resulted in terrible damage to this sensitive natural area. in this spill, the tankers captain, who was tired from overwork and drinking alcohol, had gone to take a rest. he gave control of the ship to the third mate. the third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto blighe reef. blighe reef is a natural underwater rock wall near the alaskan coast. damaged by the reef, the ship leaked oil out into the ocean. more than 1,600 kilometers of coastline were affected by the oil spill. some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 otters died when the oil from the spill covered their skin. as well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals. the most oil ever spilled was actually dumped on purpose as an act of ecological warfare. the term ecological warfare means to fight by doing harm to nature in the area under attack. in 1990, iraq sent soldiers into kuwait and set off the persian gulf war. as part of the iraq war plan,900,000 tons of oil were let out into the persian gulf way iraq. this oil covered 1,500 square kilometers of water in the persian gulf. the oil also damaged 650 kilometers of the coastline of both kuwait and saudi arabia. in some places, oil floating on the water was measured to be 43 centimeters thick. water birds, water plants, and baby fish were all seriously affected by the oil. the long-term effects of this act on the food chain in the area are bound to cause problems tar into the future.1. which cause of oil spills is described in the second paragraph? a. dumping b. war c.accidents d.throwing about carelessly答案解析:答案为c。本题为细节理解题。从第二段的前半部分可知,由于油轮的船长过度工作并且喝醉,将船交给了船上的另外一名对船的航线不熟悉的人,从而导致了触礁事件。故选c。2. the creatures affected by the oil spill near alaska were_. a. birds and otters b. shellfish c. seals and whales d. all of the above答案解析:答案为d。本题为细节题。从第二段最后两句话 “some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 otters died when the oil from the spill covered their skin. as well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals.”可知,答案为d。 3. the third mate ran the thanker agound (触礁) in this accident because_. a. he was tired b. he was drunk c.he was talking on the phone d.he did not know the sea答案解析:答案为d。本题为细节理解题。从第二段 “the third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto blighe reef.”可知,导致触礁事件的原因是驾驶油轮的人不知道航线,与d选项意思符合。4. _ was responsible for dumping oil into the persian gulf. a.the united states b. kuwait c .saudi arabia d. iraq答案解析: 答案为d。本题为细节题。从最后一段第三句话 “in 1990, iraq sent soldiers into kuwait and set off the persian gulf war.”可知,对波斯湾倾油事件负责的是伊拉克。较难题目特训:科普知识类-1filton, just outside bristol, is where britains fleet of concorde supersonic(超音速的)airliners was built. there, something remarkable is being created. little by little a machine is “printing” a complex titanium bracket (钛合金支架), about the size of a shoe, which normally would have to be cut from a solid block of metal. brackets are only the beginning. the researchers at filton have a much bigger ambition: to print the entire wing of an airliner. unrealistic as this may seem, many other people are using 3d printing technology to create similarly remarkable things. these include medical implants, jewellery, football boots designed for individual feet, lampshades, racing-car parts, solid-state batteries and customized mobile phones. some are even making mechanical devices (仪器). at the massachusetts institute of technology (mit), peter schmitt, a phd student, has been printing something that is like the workings of a grandfather clock. it took him a few attempts to get right, but eventually he removed the plastic clock from a 3d printer, hung it on the wall and pulled down the counterweight. it started ticking. engineers and designers hav
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 河源市中石油2025秋招笔试模拟题含答案安全环保与HSE岗
- 洛阳市中石油2025秋招笔试模拟题含答案新材料与新能源岗
- 阿克苏市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案机械与动力工程岗
- 中国广电哈密市2025秋招写作案例分析万能模板直接套用
- 遵义市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案机械与动力工程岗
- 中国广电兰州市2025秋招财务审计类专业追问清单及参考回答
- 2025年内科护士考试试题及答案
- 2025年数控师傅考试题及答案
- 中国联通海北藏族自治州2025秋招综合管理类专业追问清单及参考回答
- 中国广电牡丹江市2025秋招企业文化50题速记
- JJF 2267-2025场磨式大气电场仪校准规范
- 2024-2025学年安徽合肥七年级上册数学第一次月考试卷及答案
- 荣耀机试题库及答案
- 云南省云南师大附中2026届高考适应性月考卷地理及答案(一)
- 卫生系统保密教育课件
- 中医全科课件下载
- 拒绝烟草诱惑向“吸烟”说不!课件-2024-2025学年高二下学期世界无烟日主题班会
- 4《少给父母添麻烦》公开课一等奖创新教案(第二课时)
- T-JLJY 01 -2023 幼儿园教育装备配置规范
- 《SLT631-2025水利水电工程单元工程施工质量验收标准》知识培训
- 马拉松志愿者培训
评论
0/150
提交评论