免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础极品训练题(35)及答案ai think it was my mother who taught me the meaning of honesty. not because she actually was honest, but because she lied all the time. she felt that the easiest way out of any given situation was generally the best way out. and, for her, that generally meant telling a “little white lie.” as a young child i thought it was kind of cool. and, naturally, when i would come to her with a concern or question wondering what i should do, she generally advised me to lie.“mom, i told theresa that i would go over to her house, but now i would rather go to sues house to play.”“tell theresa youre sick,” she would advise. and generally i did. but i didnt seem blessed with her lack of conscience. on many painful occasions theresa would find out that i really went to sues house without her. these occasions taught me that it is more painful to be caught in a lie than it is to tell the truth in the first place. i wondered how it was possible that my mother had never learned that lesson.i started thinking of all the lies that id heard her tell. i remembered the time she told someone that her favorite restaurant had closed, because she didnt want to see them there anymore. or the time she told dad that she loved the lawn-mower he gave her for her birthday. or when she claimed that our phone lines had been down when she was trying to explain why she hadnt been in touch with a friend of hers for weeks. and what bothered me even more were all the times she had involved me into her lies. like the time she told my guidance counselor that i had to miss school for exploratory surgery, when she really needed me to babysit. and it even started to bother me when someone would call for her and she would ask me to tell them that she wasnt there.so, i started my own personal fight against her dishonesty. when i answered the phone and it was someone my mother didnt want to talk to, i said, “louise, mom is here, but she doesnt want to talk to you.” the first time i did it, she punished me, but i refused to apologize. i told her that i had decided that it was wrong to lie. and the next time it happened i did the same thing. finally, she approached me and said, “i agree that lying is not the best thing to do, but we need to find a way to be honest without being rude.” she admitted that her methods werent right, and i admitted that mine were a bit too extreme.over the past few years, the two of us have worked together to be honestand yet kind. honesty should mean more than not lying. it should mean speaking the truth in kindness. though i started by trying to teach my mom the importance of honesty, i ended up gaining a deeper understanding of the meaning of the term.1. the authors mother _. a. thought white lies were not liesb. helped the author get out of trouble with white liesc. told the author to lie when in troubled. taught the author the importance of being honest2. the author _. a. was thankful to her mothers adviceb. felt more awkward when being caught lyingc. found that telling the truth hurt more than telling a lied. felt guilty when hurting people with her honesty3. it can be inferred that the authors mother _. a. met her friends in the same restaurant regularlyb. didnt get along with the authors teachersc. was not popular among her friendsd. wanted to have something else for her birthday4. finally the author and her mother agreed that _. a. kind-heartedness is more important than honestyb. appropriate methods are the key to telling a good liec. honesty is defined as kindness as well as truthfulnessd. absolute honesty is basic to good interpersonal relationships【参考答案】14、cbdc 阅读理解-d(2013全国,c)it happened to me recently. i was telling someone how much i had enjoyed reading barack obamas dreams from my father and how it had changed my views of our president. a friend i was talking to agreed with me that it was, in his words, “a brilliantly(精彩地)written book”. however, he then went on to talk about mr. obama in a way which suggested he had no idea of his background at all. i sensed that i was talking to a book liar.and it seems that my friend is not the only one. approximately two thirds of people have lied about reading a book which they havent. in the world book days “report on guilty secrets”, dreams from my father is at number 9.the report lists ten books, and various authors, which people have lied about reading, and as im not one to lie too often (id hate to be caught out ), ill admit here and now that i havent read the entire top ten .but i am pleased to say that, unlike 42 percent of people, i have read the book at number one, george orwells 1984.i think its really brilliant.the world book day report also has some other interesting information in it. it says that many people lie about having read jane austen, charles dickens, fyodor dostoevsky (i havent read him, but havent lied about it either) and herman melville.asked why they lied, the most common reason was to “impress” someone they were speaking to. this could be tricky if the conversation became more indepth!but when asked which authors they actually enjoy, people named jk. rowling, john grisham, sophie kinsella (ah, the big sellers, in other words)fortytwo percent of people asked admitted they turned to the back of the book to read the end before finishing the story (ill come clean; i do this and am astonished that 58 percent said they had never done so)文章大意:在世界读书日的调查报告中显示有百分之四十二的人撒谎说读过某本书,通常的原因是给人留下印象。12how did the author find his friend a book liar?aby judging his manner of speaking.bby looking into his background.cby mentioning a famous name.dby discussing the book itself.答案:d推理判断题。根据短文第一段最后两句话可知,他们继续谈论奥巴马的书时,对方根本不知道奥巴马的背景,故作者知道对方是在撒谎。由此可知d项正确。13which of the following is a “guilty secret”according to the world book day report?acharles dickens is very low on the topten list.b42% of people pretended to have read 1984.cthe author admitted having read 9 books.ddreams from my father is hardly read.答案:b推理判断题。根据短文第二段最后一句话可知,我不像那百分之四十二的人那样,撒谎说读过george orwell的1984,我是真的读过。由此可知b项正确。14by lying about reading, a person hopes to _.acontrol the conversationbappear knowledgeableclearn about the bookdmake more friends答案:b推理判断题。根据倒数第二段可知,他们撒谎的原因是给人们留下印象,由此可推断他们是想让人民知道他们知识渊博,故b项正确。15what is the authors attitude to 58%of readers?afavorable. buncaring.cdoubtful. dfriendly.答案:c作者态度题。根据短文最后一段可知,他们说出的这些作者,都是畅销书作者,所以作者对这百分之五十二的人持怀疑态度。阅读理解-e(2013山东,d)sparrow is a fast food chain with 200 restaurants. some years ago, the group to which sparrow belonged was taken over by another company. although sparrow showed no sigh of declining, the chain was generally in an unhealthy state. with more and more fastfood concepts reaching the market, the sparrow menu had to struggle for attention. and to make matters worse, its new owner had no plans to give it the funds it required. sparrow failed to grow for another two years, until a new ceo, carl pearson decided to build up its market share. he did a survey, which showed that consumers who already used sparrow restaurants were extremely positive about the chain, while customers of other fastfood chains were unwilling to turn away from them. sparrow had to develop a new promotional campaign.pearson faced a battle over the future of the sparrow brand. the chains owner now favored rebranding sparrow as marcys restaurants. pearson resisted, arguing for an advertising campaign designed to convince customers that visits to sparrow restaurants were fun. such an attempt to establish a positive relationship between a company and the general public was unusual for that time. pearson strongly believed that numbers were the key to success, rather than customers spending power. finally, the owner accepted his idea. the campaign itself changed the traditional advertising style of the fastfood industry. the tv ads of sparrow focused on entertainment and featured original songs performed by a variety of stars. instead of showing the superiority of a specific product, the intention was to put sparrow in the hearts of potential customers. pearson also made other decisions which he believed would contribute to the new sparrow image. for example, he offered to lower the rent of any restaurants which achieved a certain increase in their turnover (营业额)these efforts paid off, and sparrow soon became one of the most successful fastfood chains in the regions where it operated. 文章大意:本文是一篇记叙文,描述了sparrow迅速成为了经营地区最成功的快餐连锁店的整个过程。16which was one of the problems sparrow faced before pearson became ceo? athe number of its customers was declining. bits customers found the food unhealthy. cit was in need of financial support.dmost of its restaurants were closed. 答案:c细节理解题。从第一段的最后一句“its new owner had no plans to give it the funds it required.”可知sparrow缺乏的是资金。17what does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to? acustomers of sparrow restaurants. bsparrow restaurants. ccustomers of other fastfood chains.dother fastfood chains. 答案:d词义猜测题。我们从画线词所在句“while customers of other fastfood chains were unwilling to turn away from them.”可知,这里的while表示对比,其他快餐店中的顾客不愿意离开,这里是指从其他的快餐店离开,故选d。18for what purpose did pearson start the advertising campaign?ato build a good relationship with the public. bto stress the unusual tradition of sparrow. cto learn about customers spending power. dto meet the challenge from marcys restaurants. 答案:a细节理解题。从文章第三段的“arguing for an advertising campaign designed to convince customers that visits to sparrow restaurants were fun”中可知,这场战役的目的是让sparrow餐厅与大众搞好关系,故选a。19the tv ads of sparrow _.achanged peoples views on pop starsbamused the public with original songscfocused on the superiority of its productsdinfluenced the eating habits of the audience 答案:b细节理解题。从文章第四段的“the tv ads of sparrow focused on entertainment and featured original songs performed by a variety of stars. instead of showing the superiority of a specific product, the intention was to put sparrow in the hearts of potential customers.”可知,广告歌曲为原创且目的是和大众搞好关系,故选b。20what was pearsons achievement as a ceo? ahe managed to pay off sparrows debts. bhe made sparrow much more competitive. che helped sparrow take over a company. dhe improved the welfare of sparrow employees. 答案:b细节理解题。从文章最后一段的“these efforts paid off, and sparrow soon became one of the most successful fastfood chains in the regions where it operated.”可知,pearson的努力获得了回报,使得餐厅业绩上升,变得更有竞争力,故选b。题型2 高考模拟题组阅读理解-b1. six hours free parking if you spend $ 100 or more in our stores you will receive six hours of free parking. when you have spent $100 or more, just take this coupon and your receipt to the customer service desk on level 4. they will stamp your parking ticket to allow 6 hours of free parking.offer here until november 14. 2. win a $1000 cd collection win your choice of $1000 worth of cds from jb music store. just buy any two cds and your name will go into the competition. select your own prize from our wide variety of rock, pop, jazz and classical music. competition ends november 14. prize drawn on november 21.check store for more information. 3. buy one, get one free buy one shirt or tie at daniels menswear, and get another shirt or tie of the same value free. choose from any of our dress shirts and we will give you another one at no cost. hurry! offer ends november 14. offer limited to one per customer. 4. 10% off present this coupon at the book store to get a 10% discount on any books you buy. we have lots of books to choose from, including childrens books, novels, travel guides, and science works. you are sure to find something that you will enjoy. shop now for christmas, we have a large quantity of toys as gifts for you and avoid the rush!offer here until november 14.5. half-price movie tickets buy any full-price movie ticket on tuesdays or wednesdays, and you can buy a second tickets for a friend for only half
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026湖北省定向哈尔滨工程大学选调生招录笔试考试备考题库及答案解析
- 2025山东无棣海丰(集团)有限责任公司招聘3人笔试考试备考试题及答案解析
- 城际铁路建设成规划设计方案
- 互联网企业如何制定成本主管的工作计划
- 失能老人照护策略专业护理员的工作计划
- 突发环境事件应急监测方案设计计划
- 外贸销售团队协作考核方案
- 企业质量数据集成与管理方案
- 2025安徽四宜物业管理有限公司招聘6人笔试考试备考试题及答案解析
- 机械研发项目知识产权保护与管理方案
- 公司篮球教练员管理制度
- 普通货运企业安全生产管理制度
- 1型糖尿病合并酮症护理查房
- 血栓性血小板减少性紫癜的临床护理
- 陇海线十里山隧道脱轨事故广州铁路城市轨道运营管理专业75课
- 原发性醛固酮增多症
- 新疆开放大学2025年春《国家安全教育》形考作业1-4终考作业答案
- 管道焊接施工合同协议
- 花店商业计划书-范本模板
- 风电项目团队组建与管理流程
- 盐场承包转让协议书
评论
0/150
提交评论