免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础全程训练(4)及答案较难题目特训:科普知识类“so what is quintura?” you may ask. “i like the search engine i currently use, my favorite search engine. why do i need anything else? my favorite search engine knows everything about every subject i am interested in and i can access all of the information available on the web with my favorite search engine.” “oh, yes!” we answer. “indeed! we have no doubt that you have chosen the best search engine for your own search purposes! we dont want you to part with your favorite yahoo, msn or google.” however, what if you think about searching in a different way. have you ever raked through the paper card index of a big library? you have to find the necessary letter (or their combination), take the correct drawer, and start sorting through the cards. ring any bells? after much time and effort, finally you find the long-awaited card! of course web search engines take away the laborious task of sifting (筛选) through paper index cards. and if you know the books exact author and title, either search is easy on the web or in a library. but what if you know only your general search scope? neither the authors name nor the book title. in a library, the only way out is to ask a librarian. but on the web, what do you do? you are on your own. until now, quintura is the very know-all librarian! imagine a conversation between you and the search engine you use most often, my favorite search engine (mfse). you: i need some books on physics. mfse: no problem. we have a lot of good literature. you: oh. . . so many of them! mfse: you asked for books on physics, here, ive found some more. you: no, i need only one branch of physics. mfse: but i have all the branches! thousands of books. choose whatever you want. you: but i need the branch on solid movement: acceleration, friction and so on. mfse: here they are. books on physics. . . now imagine beginning the same conversation with quintura (qu). you: i need some books on physics. qu: ok! we have a lot of good literature; what branch of physics do you need? you: branch? im not sure of its name. qu: what is your branch about? you: solid movement: acceleration, friction and so on. qu: lets see. here is mechanics! please note this list of books, our visitors mostly ask for these books on mechanics. you: thank you. 1. quintura is the name of. a. a web search engineb. a well-known websitec. a big library d. a librarian2. what is the purpose of the writers talking about the paper card index of a big library? a. to tell us how to find your book in a big library. b. to remind you of your school life. c. to advise you to think about searching in a different way. d. to prove the paper card index is worse than web search engines. 3. in the writers opinion, if you know only your general search scope youd better use. a. quintura b. yahooc. msn d. mfse4. from the two conversations we can learn. a. mfse can provide you with more books than quinturab. mfse always offers you some useless informationc. quintura can help you find what you are searching for more quickly than mfsed. quintura can offer you more information than mfse【参考答案】5.acac阅读理解-athe seventh game of any play-off is always special, win or lose, it always has an edge-of-your-seat, heart-in-your-throat intensity unlike any other. one play, one shot, one save may make all the difference.but there are other things that make our games and sports so special.for example, where we play our sports is often one of the best things about the games.thinks of it:what is as pergect as a fresh sheet of ice after the zamboni machine (赞博尼磨冰机) has made its final pass and left the surface as smooth as glass? or a swimming pool on a summer morning, clear and calm, before the ferst swimmer has broken the water?to me a freshly mowed and lined soccer field is as beautiful as any painting. so is a golf course in the early morning, or in the evening when the sun is setting. the stuff we paly with is wonderfull, too. is there anything that feels as good in your hand as a brand-new baseball? or a nice leather football? grab hold of either, and you just habe to play a game of catch.the clothes are good too. sports uniforms are much more colorful and comfortable than regular clothes . maybe thats why so many kids stay in their soorts uniforms long after their games are over.no shoes feel better on my feet than my golf shoes. maybe thats because i know i am going to have fun whenever i put then on.we talk so much about winning in sports. but if you are the kind of kid who is happy only when their team wins , then sports will let you down. after all, no team or player wins all the time.but if you can learn to enjoy the parts of sports that have nothing to do with winning or losing-the feel of a favorite bat or stick in your hand, or how your heartbeats when you put on your uniform and run onto the field -then sports will always be fun. whether you win or lose. 1.which of the following words is close in meaning to the phrases “edge-of-your-seat,heart-in-your-throat”in para 1?a. uncertain b. scared c. nervous d. enthusiastic.答案解析:答案为c。本题为词义推断题。结合第一段内容,不论输赢的比赛,进球,救球都会有着不一样的感觉,这样的感觉必然是令人紧张的,故答案为c。a选项意为 “不确定的”,b选项意为 “害怕的”,d选项意为“热情的”,均不符合题意。2. according to the writer, people are advised .a. not to play a game of catch b. to wear sports uniform longc. not to talk about winning in spors d. to have fun in spors 答案解析:答案为d。本题为文章的主旨大意题。 由文章最后一段 “but if you can learn to enjoy the parts of sports that have nothing to do with winning or losing. then sports will always be fun. whether you win or lose.” 可知,作者建议人们要学会在运动中不论输赢都要享受运动,从运动中获得快乐。故答案为d。3. sports uniforms, as well as spors shoes, are mentioned in the text a. as an example of the special feeling of sports b. as comforbable wearingfor sports c. as particular desire of children d. as most favorite of sportsmen答案解析:答案为a。本题为推理题。由倒数第三、四段可知, 运动时穿的运动衫和运动鞋都会让我们的感觉良好,能让我们在运动中获得快乐,文章用两件实物是为了将其作为运动时特别感觉的例子。故答案为a。4. which would be the best title for the passage?a. whether you win or lose b. many joys of sports c. winning in sports d. games and sports答案解析:答案为b。本题考查文章的标题。全文都是在围绕 “运动中的快乐”这一主题而展开,故答案为b。社会生活类on the last sunday in july, 1997 my boyfriend and i decided to take my 4-year-old son to the beach for the day in corpus christi and to the aquarium (水族馆) there. we spent a pleasant day playing at the beach, watching my son run and play happy and free. we ended with a dinner, and then headed back home to san antonio very late at night. when almost home we went off road and rolled ending up on the mask of the small pick up we were in. i almost lost my boyfriend who is my husband today for more than 11 years now. i was hurt too but we lost my son in the process. he died instantly the accident happened. after losing him i felt so lost that i wanted to do nothing. it was then that my brothers coming and some charming necklaces pushed me away from the sad state. he brought me many charms and all other things that my son accomplished while here on earth. today i have more than 35 charms on that necklace and i wear it on special occasions. i realized in such a short little life he had accomplished so much and as a result i was able to let the guilt go. i realized also he did all he wanted to do. the things i was mourning for were things i wanted for him. he was very happy. these charms also give me something physical that i can touch, which represents my little boys life. i cant touch him physically but i can hold and wear my necklace and touch him in this way. we miss my son still terribly and always will but we trust in god that he knows what is best for us all and we are thankful for the time we had with him. we look forward to seeing him one day again too but until then we seek god, follow god, and do our best to serve him and make him proud. 1. the author wrote the passage. a. to describe the day they spent on the beachb. to regret having taken her son therec. to show deep thought of her sond. to give praise her son was very smart2. according to the first paragraph, the following are right except. a. the couple had a good day on the beach with their sonb. visiting the aquarium is an exciting thing for themc. they set out back for home late that dayd. her future husband got injured seriously3. the reason the author got rid of her grief is that. a. her brother bought her some wonderful decorationsb. what her son had made when he was alivec. she thought of her son good days when he was on earthd. she had found more interesting things to do4. why does the author say “i was able to let the guilt go”? a. she shouldnt have been so sad when her son died. b. her son had completed so many things. c. she felt ashamed for what she had done. d. her son had lived in the world happily. 5. in what kind of moods did she wrote the article? a. in a feeling of being misery. b. in a feeling of missing her son. c. in a feeling of taking pride. d. in a feeling of feeling ashamed. 【参考答案】24.cabdb 阅读理解-bevery year in america, high-school students who want to go on to college take a national examination called the scholastic aptitude test, or sat in a shortened way. their score is an important factor in determining which colleges will admit them or whether any will be admitted at all. the scholastic aptitude test muasures ones mathematical ability and use of the english language. traditionally, the english portion involved grammatical questions and paragraphs that test reading comprehension. but the sat folks have added a single question , to be answered in an essay, hand-written on the spot. thats an interesting way to test writing ability, but content aside, have you ever seen young peoples handwriting lately? or anyones for that matter, in this age of computer keyboards? students write numbers and sign their names on bank checks. they scribble class notes in what can generously be described as the written word. and they hand-write, or more often print, a word or two of identification on luggage and lunch bags. otherwise, penmanship(书法)-once taught so morally and carefully by second-grade teachers, has gone the way of the dodo bird which has died out.yet todays kids are asked to write, thoughtfully and legibly, for several minutes on this sat test. good luck to the test scorers who must work out difficultly the scrawl of young people whove been typing on computers since the age of three! teachers insist that good handwriting can not only help ones score on the sat, but also, later on in life, impress potential employers and earn bigger tax refunds because the tax inspectors can actually read the computations. and dont forget, we all have to resort to handwriting from rime to time, as computers go down when the power goes out. 1. the subjects to be tested in the sat include . a. math,english,reading and handwriting b. math, grammar,reading and writing c. math,foreign language and writing d. math,english and handwriting答案解析:答案为b。本题为细节题。由第一段最后两句话 “the scholastic aptitude test muasures ones mathematical ability and use of the english language. traditionally, the english portion involved grammatical questions and paragraphs that test reading comprehension.”和第二段第一句话 “but the sat folks have added a single question , to be answered in an essa
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 塑料颗粒冷却与固化系统创新创业项目商业计划书
- 搪瓷制品功能创新创业项目商业计划书
- 客车智能化健康监测系统创新创业项目商业计划书
- 客车智能停车辅助系统创新创业项目商业计划书
- 房地产项目绩效评估方案
- 会展项目品牌建设方案
- 初中数学八年级下册第十九章平面直角坐标系平面直角坐标系教案(2025-2026学年)
- 高中数学新人教A版必修第二册余弦定理正弦定理应用举例教案(2025-2026学年)
- 青春有格公开课教案(2025-2026学年)
- 2025四川雅投发展投资集团有限公司总部财务融资部副部长招聘笔试排名及人员笔试历年常考点试题专练附带答案详解2卷
- 2024年房屋买卖合同示范文本
- 2025年四川省绵阳市中考数学真题及答案
- 现场人员不服管理办法
- 电厂燃料部面试题及答案
- 垃圾焚烧飞灰资源化利用项目可行性研究报告
- 吉他初级教学课件
- 2025至2030中国运输管理软件行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 医院检验科标本采集
- 2025年注册验船师考试船舶检验专业英语词汇试卷
- 分散特困监护协议书范本
- 维生素d教学课件
评论
0/150
提交评论