免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英定时训练题(8)及答案 【甘肃省武威六中2013模拟题(4)】bdogs are social animals and without proper training,they will behave like wild animals.they will spoil your house,destroy your belongings,bark excessively,fight other dogs and even bite you.nearly all behavior problems are perfectly normal dog activities that occur at the wrong time or place or are directed at the wrong thing.the key to preventing or treating behavior problems is learning to teach the dog to redirect its normal behavior to outlets that are acceptable in the domestic setting.one of the best things you can do for your dog and yourself is to train it.obedience training doesnt solve all behavior problems,but it is the foundation for solving just about any problem.training opens up a line of communication between you and your dog.effective communication is necessary to instruct your dog about what you want it to do.training is also an easy way to establish the social rank order.when your dog obeys a simple request of “come here,sit,” it is showing obedience and respect for you.it is not necessary to establish yourself as top dog or leader of the dog pack by using extreme measures.you can teach your dog its subordinate role by teaching it to show submission to you.most dogs love performing tricks for you to pleasantly accept that you are in charge.training should be fun and rewarding for you and your dog.it can enrich your relationship and make living together more enjoyable.a welltrained dog is more confident and can more safely be allowed a greater amount of freedom than an untrained animal.60the primary purpose of obedience training is to _.ateach the dog to perform clever tricksbmake the dog aware of its owners authoritycprovide the dog with outlets for its wild behaviordenable the dog to regain its normal behavior61effective communication between a dog and its owner is _.aessential to solving the dogs behavior problemsbthe foundation for dogs to perform tasksca good way to teach the dog new tricksdan extreme measure in obedience training62why do pet dogs love performing tricks for masters?ato avoid being punished.b to show their affection for their masters.cto win leadership of the dog pack.dto show their willingness to obey.63when a dog has received effective obedience training,its owner _.acan give the dog more rewardsbwill enjoy a better family lifeccan give the dog more freedomdwill have more confidence in himself【答案】60-63 bbdc【解析】 试题分析: 本文讲述了对狗进行训练的必要性,以及在训练时应该注意的问题。60. 推理判断题。第三段中的“. it is showing obedience and respect for you”暗含的意思是“使狗意识到它主人的权威”。故选b。61. 细节理解题。根据“effective communication is necessary to instruct your dog about what you want it to do.”可知,有效的沟通是狗完成任务的基础。62. 细节理解题。第三段最后一句“most dogs love performing tricks for you to pleasantly accept that you are in charge”中的“in charge”为“主管、领导”之意,故d最佳。63. 细节理解题。根据“a welltrained dog is more confident and can more safely be allowed a greater amount of freedom than an untrained animal.”可知,与没有受过训练的狗相比,受过训练的狗被给予更多的自由。 阅读理解专项训练2011has been an exciting year for the development of technology. not a week has gone by without a major breakthrough or a scientific discovery. but what do some of these new discoveries or inventions mean for our future? how will life change for the human race, for our civilizations and for societies due to these breakthroughs? the technology of holographic (全息图的) cell phone is here, and in four to five years the first units will be available and within eight years they will be available for the general public. the first 3d living room technologies are now available too. with all the new robotic unmanned transport research, we will soon have self-driving cars, trucks, planes and trains. indeed, they are almost ready to be released now. will the general public accept them? perhaps, but it might be another five years. nano-technology (纳米技术) in new materials could announce the age of hydrogen(氢) 1. which of the following best describes the relationship between the six paragraphs?a. b. c. d. 2. from paragraph 3 we learn that _.a. self-driving cars are available nowb. the public have now accepted self-driving carsc. humans have mastered the skills in making self-driving carsd. unmanned transport only includes self-driving cars3. according to the passage, nano-technology may not be used in _.a. transportation b. medical machinesc. medical treatmentd. cell phones4. the authors attitude towards artificial intelligence is _.a. positiveb. doubtful c. negatived. critical5. we can conclude from the last paragraph that _.a. new technology wont be used in the sky in the futureb. new technology will only be used on the groundc. the future of new technology is not brightd. new technology has been a great help to humans high school students are some of the busiest people in the world. to get the most from all you do, you must be in control of your time. otherwise decisions that effect how well you play the game, what position you play and when you get to play will be decided for you. your success in high school depends on your use of time. here are some important things to remember. begin each term by filling in a master plan. first fill in things you must do (classes, work, practice, etc. that you cant change). then find the most effective use for these times.set a regular time and place for study. this will save you time in the long run. if you have a study hall in your school, use it! use daylight hours to study whenever possible. for most people for every hour of study done in daylight hours, it will take them one and a half hours to do the same task at night. take breaks. dont plan marathon study time. have a short rest before you study again. by using flash cards or summary sheets, you can use odd times to study while youre waiting for class to start or for a friend to pick you up. if possible, plan study time with a partner. choose your partner wisely however. make sure you study, not socialize. do the most difficult tasks for times when you are active. (take math for example: when youre energetic, it will become easier to solve; when youre tired, it will be impossible!) make a daily checklist (清单). do the most important tasks first. 1. according to the passage, your success in high school chiefly lies in _. a. making full use of your time b. your hard work c. your brainpower d. how well you play the game2. we should use daylight hours to study whenever possible because _. a. school study halls are open to students only in the daytime b. most people can spare more time to study in the daytime c. its more difficult to study effectively at night d. we have more important things to do than study at night3. on how to use our time, we should follow the following suggestions except _. a. working out a complete plan for the whole term b. keeping a good balance between study and rest c. putting the most important tasks first d. trying to study alone instead of working with others4. the word underlined “odd” in paragraph 6 probably means “_”.a. strangeb. irregular c. busyd. divided5. the passage is mainly written for _. a. students b. teachers c. parents d. readers 答案速递a篇:现代科技的发展日新月异,并影响着我们生活的各个方面。未来的科技究竟会怎样影响我们的生活?在哪些方面影响我们的生活?科技的未来和前途又将如何?这就是本文的主要内容。2. c。由第三条建议中for most people for every hour of study done in daylight hours, it will take them one and a half hours to do the same task at night可知,晚上学习的效率比较低,故答案为c。3. d。由第一、四、七条建议可知a、b、c三项表述正确,d项与第二条建议if possible, plan study time with a partner相违背。4. b。由下文的while youre waiting for class to start or for a friend to pick you up可知这些时间都是临时的、零散的时间,相对的。5. a 本题比较简单,属于送分的题目,由于本文开始就是面对高中生的学习生活作为引子话题,从而提出建议,因此应该是面向高中学生,因此答案为a。【甘肃省武威六中2013模拟题(4)】cthe united states will introduce a new and comprehensive(综合的) exam for students who seek to study in american and other english-speaking countries, xinhua news agency reported from new york. the exam, which stands for a great change from the current english level test, was disclosed by theresa chang wei jen, associate director of the international service of the us college board, americas leading educational organization.the advanced placement international english language (apiel) will be offered for the first time throughout the world on may 10, 2002, said jen. however, the apiel is a strange title to most chinese students, and it is unlikely to soon gain the similarity of other already existing exams, such as the toefl(test of english as a foreign language), the gre(graduate record examination), or the ielts(international english language testing system).“i have never heard of such a test and i would prefer the ielts if i need another exam,” said xu jingyan, a graduating student from beijing university of aeronautics and astronautics, who wants to study in england and has already taken the toefl.most of xus classmates have never heard of the apiel. “the apiel is designed for international students who wish to get university studies in english-speaking countries, including the united states, britain, canada, and australia.” said jen.the apiel has been adopted, said jen, because the toefl can no longer accurately reflect the abilities of students of using the english language comprehensively in an academic environment. xinhua reported that a fairly large number of foreign students who earned high scores in toefl exam turned out to be very ordinary educational performers after admission.compared with the toefl, the apiel measures a students ability to read, write, speak and understand english through testing his or her skills in listening comprehension, speaking with accuracy(精确) and resourcefulness, and writing with clarity and fluency(流畅), jen said.64. the united states will introduce a new exam because _.a. more and more students want to get further education in the usab. the chinese people pay special attention to english studies with chinas entry into the wtoc. the already existing exam systems seem to be far from perfectd. it will bring the us government quite a lot of money65. which of the following statements is true according to the selection?a. it will take quite a period of time for people to accept the apiel.b. the toefl is more popular with the chinese than the ielts.c. a student will have to take the apiel if he or she wants to study in englishspeaking countries from 2002.d. chinese students will prefer the ielts rather than the apiel even in the future.66. the underlined word current in the second paragraph means _.a. modern b. present c. standard d. formal67. please decide which of the following would be the best title for this news report.a. the key to english-speaking countriesb. the four skills in learning englishc. toefl, ielts and gre to be out of dated. new exam designed for students【答案】64-67 cabd【解析】 试题分析: 全文介绍了apiel与传统英语测试对比所显出的新功能。64. 推断题。 根据 tofel can no longer accurately reflect the abilities of students of using the english language comprehensively in an academic environment 可知原来的测试系统有局限性,由此可知 c 为正确答案。65. 细节题。 阅读全文可知b、c、d与原文不符,再根据 the apiel is a strange title to most chinese students, and it is unlikely to soon gain the similarity of other already existing exams 得知 apiel 作为新的测试系统不是短时间就能为人们所接受,故答案选 a。66. 词义猜测题。 根据第 1 行 a new and comprehensive exam 和第 4 段it is unlikely to soon gain the similarity of other already existing exams 可知 current 意思为“现实的,目前的”,故知 b 为正确答案。67. 主旨题。阅读全文可知由于传统测试不能适应新形势对学生的要求,从而设计了一种新的测试系统 apiel,故选 d。 阅读理解i live in the land of disney, hollywood and year-round sun. you may think people in such a splendid, fun-filled place are happier than others. if so, you have some mistaken ideas about the nature of happiness.many intelligent people still equate happiness with fun. the truth is that fun and happiness have little or nothing in common. fun is what we experience during an act. happiness is what we experience after an act. it is a deeper, more lasting emotion网going to an amusement park or ball game, watching a movie or television, are fun activities that help us relax, temporarily forget our problems and maybe even laugh. but they do not bring happiness, because their positive effects end when the fun ends.i have often thought that if hollywood stars have a role to play, it is to teach us that happiness has nothing to do with fun. these rich, beautiful individuals have constant access to glamorous parties, fancy cars, expensive homes, everything that spells “happiness”. but in memoir(回忆录)after memoir, they reveal the unhappiness hidden beneath all their fun: depression, alcoholism, drug addiction, broken marriages, troubled children and profound loneliness.ask a bachelor why he resists marriage, if hes honest, and he will tell you that he is afraid of making a commitment, for commitment is in fact quite painful. the single life is filled with fun, adventure and excitement. marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.similarly, couples that choose not to have children are deciding in favor of painless fun over painful happiness. they can dine out whenever they want and sleep as late as they can. couples with infant children are lucky to get a whole nights sleep or a three-day vacation. i dont know any parent who would choose the word fun to describe raising children.understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating(解放性的)realizations. it liberat
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年超星尔雅学习通《人力资源管理实务操作》考试备考题库及答案解析
- 2025年下学期高二化学化学与健康试题
- 2025年上学期高一数学中档题巩固练习(一)
- 2025年超星尔雅学习通《文化产业与创意产业管理》考试备考题库及答案解析
- (2025年)极端天气应急预案考试试题附答案
- 2025年综合管理专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 高三政治一轮复习讲义 16第二单元 单元提升练(二) (学生版)
- 2025年超星尔雅学习通《企业管理与危机处理》考试备考题库及答案解析
- 2025年超星尔雅学习通《创新资源管理与开发》考试备考题库及答案解析
- 2025年超星尔雅学习通《数字化转型与企业信息系统整合》考试备考题库及答案解析
- 2025年运输经理招聘面试参考题库及答案
- 北欧风格室内设计讲解
- 2025专职消防员聘用合同
- 2025亚洲烟草产业市场供求状况及投资前景规划研究报告
- 边界联检工作总结
- XX集团董事会2025年度工作报告
- 全科医学科慢性病综合管理指南
- 2026年气溶胶灭火系统市场研究报告
- 2025版《煤矿安全规程》权威逐条解读第六编应急救援
- 2016北大模联学术标准手册
- 社会责任与商业道德管理办法培训记录表
评论
0/150
提交评论