免费预览已结束,剩余9页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit5单元检测(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1who is the man possibly talking to?a. a teacher. b. a doctor.c. his mother.2what do we know about sam?a. he will leave new york.b. his sister will leave for los angeles.c. his sister will leave for new york.3what is the woman going to do?a. read the paper again.b. throw the paper away.c. rewrite the paper because there are too many mistakes.4why does the woman thank the man?a. he lent her some money.b. he gave her a fivepound bill.c. he returned her money lost.5where does this conversation probably take place?a. at an airport.b. at a railway station.c. at a department store.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6what is the womans brother?a. a postman. b. a poet. c. a writer.7what does the man plan to do?a. visit the womans brother later.b. prepare a gift.c. meet the woman at once.听第7段材料,回答第8至9题。8what is the job mentioned in the conversation?a. to look after children.b. to work for a newspaper.c. to serve in a phone company.9on what condition would the woman accept the job?a. the work is fun.b. she could be free to go shopping.c. the return ticket is paid and the salary is good.听第8段材料,回答第10至12题。10what is the relationship between the speakers?a. coworkers.b. actor and actress.c. interviewer and interviewee.11. what does the woman do well in?a. dancing and singing.b. typing and shorthand.c. playing football and basketball.12where does the woman really want to go?a. a stadium. b. a theatre. c. a hotel.听第9段材料,回答第13至16题。13where are the speakers?a. on a plane. b. on a bus.c. at a railway station.14where does the woman want to go at last?a. park avenue.b. fifth avenue.c. washington square park.15how does the woman know she has got to the right place?a. the man will tell her in time.b. she can see the big gate and trees.c. she will arrive there at the exact time.16what is probably the man?a. a repairman. b. a bus driver.c. a taxi driver.听第10段材料,回答第17至20题。17what is the second reason for the growing number of private cars in china?a. bank loans.b. better financial situation.c. the desire for more comfortable means of travelling.18what are the main problems caused by the use of private cars in china?a. traffic jams and air pollution.b. traffic jams and fire accidents.c. traffic jams and energy consumption.19who will deal with the problems?a. local governments.b. individual car users.c. car manufacturers.20whats the speakers attitude?a. family cars are convenient in everyday life.b. banks should stop giving loans to car buyers.c. measures should be taken to control the use of private cars.听力材料text 1m: im not feeling so well.w: get some rest and take these three times a day and you should feel better. if you dont, come back and see me.text 2m: i met sam on the street today.w: really? did he say something about his sister?m: yes. she ought to be leaving new york very soon,because her husband has taken a job in los angeles.text 3m: are you sure youve corrected all the mistakes in the paper?w: perhaps id better read it through again.text 4m: does this bill belong to you?w: oh,thanks. ive just lost five pounds.m: im glad that ive found the owner, otherwise i would have to go to the lost and found.text 5m: wed better hurry. i think thats our flight.w: have i got time to get a newspaper?m: well, i dont think we have time. look .w: all right, well, you take that bag,and ill take this one.text 6w: my brother and his family will be coming into town next week.m: is he the one who writes articles for the washington post?w: right. why dont you come over next sunday to meet him?m: id love to,but i cant. can i pay a visit to him later than that?w: sure, theyll be here for a week. so just let me know when you can come.m: ok! ill be very pleased to see him.text 7m: helen,what do you think of this advertisement in todays newspaper?w: didnt i tell you? it was also in last weeks newspaper. i saw it there and so i inquired by letter. i had a phone call today from the company and ive got an interview tomorrow.m: thats exciting. do you think youve got the job?w: well,they seemed very eager on the phone. i do think that theyll probably offer me the job.m: so, are you going to california?w: i didnt say that. i may be offered the job, but i wont take the job unless they agree to pay for my return ticket. it would be hard work looking after two boys and three girls,so i want a proper salary,too. even though living in california would probably be great fun.text 8m: susan, ive got a few questions. lets see. can you type?w: no, i cant type.m: what about shorthand?w: i dont know. ive never tried.m:so you cant take shorthand and you cant type. what can you do,may i ask?w: well,i can play the piano and violin.m: play the piano and violin?w: yes,and i can sing and dance.m: miss susan,what are you doing here?w: i want a job. i want to work here.m: but you cant take shorthand and you cant even type.w: no,of course i cant. im an actress.m: but i want a secretary.w: is this the grand theatre?m: no,of course not. its the grand hotel the grand theatre is in the opposite street.text 9m: stand back from the door, please! let the passengers off. you cant get on until the others get off.w: how much is the fare, please?m: one dollar. drop it in the box. move to the back of the bus. there are a lot of seats at the back of the bus.w: wait! i want to ask you if this bus goes down fifth avenue as far as greenwich village.m: thats right. move along,please. there are more people waiting to get on. move to the back.w: i thought this bus went down park avenue.m: no, thats no.1. it goes down park avenue. this is no.2.w: but i thought this was the right bus to go to washington square park.m: it is. get in, please. youre holding everyone up. you cant miss washington square park.w: would you tell me when we get there?m: it would be better if you watch out for yourself. i might forget. w: well, how can i recognize it?m: just watch for the big gate and all the trees. get off the bus when we get there.text 10 more and more private cars are being bought by chinese families.family cars are intended to be convenient, but will they really bring convenience to everyday life in a country with such a large population? moreover, driving cars will probably make people sit all the time without any exercise. it will do harm to their health. riding bicycles is much better. it is not practical for china to popularize family cars in the near future, especially in our big cities.there are a number of reasons why private cars are becoming popular in china. to start with, many people have become wealthy. they can afford to buy their own cars. besides, with their improved living conditions,many people think that they should have more comfortable means of travelling. they are no longer satisfied with bicycles or motorcycles. finally, new bank systems allow people to buy cars with loans. thus, more and more people have cars. however, private cars have caused some problems in china. one problem is traffic jams. with so many cars being used, the streets have become very crowded. the number of accidents has increased. another problem is air pollution. people are starting to complain of the waste gas given off by cars. fortunately, local governments have become aware of these problems and are trying their best to solve them.答案:15bbaca 610caacc1115abbcb1620 bcaac第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。ain japan, “whats your type?” is much more than small talk; it can be a top question in everything from matchmaking(作媒)to getting a job.by type, the japanese mean blood type, and no scientific evidence can kill a widely held idea that blood tells all.as described by the books, type as are sensitive but much too anxious; type bs are cheerful but strange and selfish; os are curious, generous but stubborn; and abs are creative but mysterious and changeable.all that may sound like telling fortunes, but the public doesnt seem to care.children at some kindergartens are divided up by blood type, and the womens softball team that won gold at the beijing olympics used the theory to carry each players training.despite repeated warnings, many employers continue to ask blood types at job interviews, said junichi wadayama, an official at the labor ministry. “its so common that most people, even company officials, are talking of blood types,” wadayama said.blood types, determined by the proteins in the blood, have nothing to do with personality, said satoru kikuchi, a professor of psychology at shinshu university.21what topic do japanese like to talk about most?ablood pressure. bbest sellers.cblood type. dbest wishes.22if you are a person with blood type ab, your personality may be _.asensitive but too anxiousbcreative but changeableccurious but stubborndstrange and selfish23which of the following is right?achildren at some kindergartens are never divided up by blood type.bemployers never talk of blood types.cjapans womens softball team never use blood type theory.dblood types have nothing to do with personality according to satoru kikuchi.答案与解析:21解析:细节理解题。根据第一段“in japan,whats your type? is much more than small .from matchmaking to getting a job.“可知,在日本人们最常见的问题是“what is your type”,即指血型,c项是“血型”之意,符合文意。答案:c22解析:细节理解题。根据第三段“.and abs are creative but mysterious and changeable.”可知,ab型的人有创造力,但是神秘而善变,b项符合文意。答案:b23解析:细节理解题。根据最后一段“blood types .have nothing to do with personality, said satoru kikuchi .”可看出,d项表述符合原文。根据第七段“children at some kindergartens are divided up by blood type .”可知,a项和c项说法和原文不符;根据“many employers continue to ask blood types at job interviews .”可排除b项。故正确答案为d项。答案:dbnearly everyone is shy in some ways. if shyness is making you uncomfortable, it may be time for a few lessons in selfconfidence. you can build your confidence by following some suggestions from doctors and psychologists.make a decision not to hold back in conversations. what you have to say is just as important as what other people say. and dont turn down party invitations just because of your shyness.prepare yourself for being with others in groups. make a list of the good qualities you have. then make a list of ideas, experiences, and skills you would like to share with other people. think about what you would like to say in advance. then say it.if you start feeling selfconscious in a group, take a deep breath and focus your attention on other people. remember, you are not alone. other people are concerned about the impression they are making, too.no one ever gets over being shy completely, but most people do learn to live with their shyness. even entertainers admit that they often feel shy. they work at fighting their shy feelings so that they can face the cameras and the public. just making the effort to control shyness can have many rewards. but perhaps the best reason to fight shyness is to give other people a chance to know more about you.24where would this article probably appear?a. in a popular magazine.b. on the front page of a newspaper.c. in a science textbook.d. in an encyclopedia (百科全书)25the main purpose of the article is to _.a. explain how shyness developsb. recommend ways of dealing with shynessc. persuade readers that shyness is naturald. prove that shyness can be overcome26which of these can you conclude from the article?a. shy people never have any fun.b. entertainers choose their work to fight shyness.c. the attempt to overcome shyness is always successful.d. the attempt to overcome shyness is always worthwhile.27what is the source of the suggestions for fighting shyness?a. the author of the article.b. shy men and women.c. doctors and psychologists.d. popular entertainers.答案与解析:24解析:推理判断题。本文主要讲述了害羞在日常生活中的坏处以及如何避免害羞,由此可知a项符合题意。答案:a25解析:写作意图题。第二到四段是针对害羞提出的意见,让读者得知如何避免害羞,由此可知b项正确。答案:b26解析:推理判断题。由文章最后一段最后两句可知d项符合题意。答案:d27解析:推理判断题。医生和心理学家所给的避免害羞的建议最有效果,由第一段最后也可得知c项正确。答案:ccone of the most popular american singers of 20th century was elvis presley. elvis presley made the music called rock n roll popular around the world. he sold millions of records and made many successful films, and he helped change the direction of popular music in 1960s. elvis presley was born in 1935 in a small town called tupelo, in mississippi in the southern united states; he came from a very poor family. his parents were simply country people who often took elvis to church. at church he learned to sing, and he never forgot the kind of songs that he used to sing in church as a child.when he was a school boy, elvis moved to the town of memphis in tennessee. he attended high school in memphis, but he was not a very good student. his only real interest was singing. he began to sing in the style that is popular in tennessee, a style called country and western. in 1955 in memphis he recorded some country and western songs for his mothers birthday. and the people at the recording studio liked elviss singing and music. there was something different about it. it was country and western music, but it also sounded a little like the music which black people used to sing.28elvis presley will always be remembered by american people as _.a. a film star b. a famous conductorc. a great singer d. a record maker29elvis learned to sing _.a. at home b. at churchc. in memphis d. at high school30the music elvis recorded was the style called _.a. blues b. country and westernc. rock n roll d. popular31when he was at high school, elvis didnt do well in his studies because _.a. he was only interested in singingb. his family was very poorc. he went to church too oftend. he was slow in learning答案与解析:28解析:细节理解题。由第一段第一句话可知。答案:c29解析:细节理解题。由第一段最后一句话“at church he learned to sing,and he never forgot the kind of songs that he used to sing in church as a child”可知。答案:b30解析:细节理解题。由第二段第四句话“he began to sing in the style that is popular in tennessee, a style called country and western”可知。答案:b31解析:细节理解题。由第二段前三句话可知,他上学时成绩不好是因为他只对唱歌感兴趣。答案:adfor the first 8 years of my daughters life, i was a single mom, with no help or support from family. to make matters worse, i had left my longtime friends behind so they said i was completely alone.you can do anything in this world that you make up your mind to do. if you have children, you will homeschool them once youve learned a little about homeschooling and child psychologyall can be obtained (获得) within 1/2 hour of reading.and you dont need to follow the tough road i travelled. i worked all night after spending time with my child all day. i averaged 4 hours of sleep a night for those first 8 years.you may wonder if it was worth it. my answer was that i wouldnt have had it any other way. on the homeschooling side, life is much different. homeschooled children are still tightly bonded with their parents, and have learned to make smart decisions on their own.you likely can rely on friends and family. you likely have a spouse (配偶) who will support you. you likely dont have to learn the hard lessons i did when i was raising my homeschooled child because there is just so much more help and assistance available to homeschoolers now.heres one of fun homeschooling activities for the elementary aged child (from 5 to 11 years old): wordplay for homeschoolers: how about a brain improvement? (9 and up)this will keep their brains working during the summer months. improve creativity, vocabulary and have fun with creative puzzles, wordplay, and riddles.so, get busy, have fun and enjoy those children this summerwithout feeling tired!32the passage is mainly written for _.ateachers bfriendscparents dchildren33during the years with her daughter,the author _.areceived much helpbsuffered a lotccared for no one elsedhad an unhappy marriage34from the author we can learn that homeschooling _.amakes childrens life differentbis the best way to teach childrenchelps parents make smart decisionsdworks better than average schools35the readers are advised to _.afollow her road strictlybsleep for 4 hours every daycturn to others for helpdtake part in more activities with their children答案与解析:32解析:推理判断题。根据文章用词及最后一段“so, get busy, have fun and enjoy those children this summerwithout feeling tired!”可知,文章的写作对象为父母。答案:c33解析:细节理解题。根据文章第一段中的“i was a single mom, with no help or support from family. to make matters worse, i had left my longtime friends behind”可知b项为正确答案。答案:b34解析:细节理解题。根据文章第四段中“on the homeschooling side, life is much different. homeschooled children are still tightly bonded with their parents, and have learned to make smart decisions on their own.”可知。答案:a35解析:推理判断题。根据文章第五段中“you likely can rely on friends and family.”和“there is just so much more help and assistance available to homeschoolers now”可推断出答案。答案:c第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。there are many factors which may have an influence on adults and children being able to lead a healthy life._36_ often, both parents work outside the home. children are expected to take on more responsibility at home to help th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026天津东丽经开区国有公司基层岗位招聘10人考试备考试题及答案解析
- 2026重庆九洲智造科技有限公司招聘工艺技术员等测试成绩公示考试参考题库及答案解析
- 2026集团融媒体中心招聘编导、剪辑实习生3人(广东)考试参考题库及答案解析
- 2026福建厦门市集美区双塔小学产假顶岗教师招聘2人考试参考题库及答案解析
- 2026中国农业科学院农产品加工研究所食物营养与功能性食品创新团队招聘合同制科研助理考试参考题库及答案解析
- 2026海康威视创新业务招聘考试参考题库及答案解析
- 2026年安徽煤矿矿用安全产品检验中心有限公司招聘劳务派遣驾驶员1名考试备考试题及答案解析
- 2026徽商银行总行金融科技岗社会招聘笔试参考题库及答案解析
- 2026河北秦皇岛市抚宁区农业发展有限公司招聘9人考试备考题库及答案解析
- 2026年海南软件职业技术学院高职单招职业适应性考试备考题库有答案解析
- 《创新创业基础》课件-项目1:创新创业基础认知
- 2026北京市通州区事业单位公开招聘工作人员189人笔试重点基础提升(共500题)附带答案详解
- 2025~2026学年山东省菏泽市牡丹区第二十一初级中学八年级上学期期中历史试卷
- 2026国家统计局仪征调查队招聘辅助调查员1人(江苏)考试参考试题及答案解析
- 2025至2030中国细胞存储行业调研及市场前景预测评估报告
- 《中华人民共和国危险化学品安全法》解读
- 水暖施工员考试及答案
- 2025年省级行业企业职业技能竞赛(老人能力评估师)历年参考题库含答案
- 水利工程施工质量检测方案
- 2025年北京高中合格考政治(第一次)试题和答案
- 卵巢类癌诊治中国专家共识(2025年版)
评论
0/150
提交评论