【红对勾】高三英语课时作业38 Unit3 Inventors and inventions.doc_第1页
【红对勾】高三英语课时作业38 Unit3 Inventors and inventions.doc_第2页
【红对勾】高三英语课时作业38 Unit3 Inventors and inventions.doc_第3页
【红对勾】高三英语课时作业38 Unit3 Inventors and inventions.doc_第4页
【红对勾】高三英语课时作业38 Unit3 Inventors and inventions.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

红对勾高三英语课时作业38:unit3 inventors and inventions.多项选择1(2012湖北襄樊四中期中考试)a wellwritten composition _ a good choice of words and clear organization among other things.acalls on bcalls forccalls up dcalls off解析call for 需要。call on 号召,拜访某人;call up 使回忆起;call off 取消。答案b2people who cant _ between colours are said to be colourblind.aseparate bdisguisecdistinguish ddivide解析distinguish 区分,辨别;separate 分离,分开;disguise 伪装,遮掩;divide 划分,分隔。句意:不能辨别颜色的人被称为色盲。答案c3george _ the good chance to present his proposal to the director and at last it was adopted.arealized bseizedcdelivered dreleased解析考查动词词义。句意:george 抓住那个好机会向主管提出自己的建议,最后建议被采纳了。seize“抓住(时机)”与后面的宾语 chance 吻合。答案b4these old women are fond of bargains, thats why they were so easily _.ataken in btaken upctaken on dtaken off解析句意:这些老太太们喜欢便宜货,那就是她们容易受骗的原因。take sb.in 欺骗某人;take up 从事,占有(时间、空间);take on 雇用,显现;take off 起飞,脱掉。答案a5many were killed in the coal accident; _, 23 lost their lives.ato be exact bon the contrarycin particular dto be honest解析考查插入语。to be exact 确切地;on the contrary 相反地;in particular 特别地,尤其;to be honest 诚实,实事求是,老实说。由句意可知,a项正确。答案a6sorry, i have to _ now.its time for class.ok, ill call back later.ahang up bbreak upcgive up dhold up解析考查“动词副词”构成的短语。hang up 挂断电话;break up 分解;give up 放弃;hold up 耽搁,中断。由句意可知应选a。答案a7the rescuers _ to work as soon as they arrived at the spot of the accident.aset out bset offcset up dset in解析考查词组辨析。set out to do sth.开始做某事;set off 出发,动身;set up 建立,设立;set in 以为背景。句意:救援人员一到事故现场就开始工作起来。答案a8the _ situation is serious, which calls for a competent leader to decide on its fate.ainnocent bdynamiccmerciful dcurrent解析current 现在的,目前的。innocent 无辜的;dynamic 充满活力的;merciful 仁慈的。答案d9(2012江苏启东中学期中)a _ identification card is required when you purchase foreign money from the bank of china.avalid bfruitfulcbeneficial deffective解析valid 有效力的。fruitful 有成果的;beneficial 有益的;effective 有效的。答案a10(2011吉林模拟)listen, there is some strange noise.this machine must be _.i think so.you must have it checked.aout of order bout of datecout of sight dout of control解析out of order 出故障了,可根据“你必须让人检查一下”判断。out of control 失去控制;out of date 过时;out of sight 看不见。答案a.阅读理解a(2011四川高考)the multimillion pound new library of birmingham (lob) will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization (数字化) of everyday life.set to open in 2013,the188m lob is already beginning to take shape next to the birmingham repertory theatre, with which it will share some equipment.as digital media(媒介) is important to its_idea,_the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.brian gambles, the lob project director, says it is about giving people the right tools for learning:“the aim is to mix the physical with the digital, providing 24hour services which can be used through many different ways.it is important to enable us to reach more people,more effectively.”the digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.even before the lob is complete, the public has been able to go online to visit the virtual (虚拟的) lob, designed by baden, the birmingham virtual worlds specialists.not only have the public been able to learn about the lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it even opens.two other small birminghambased digital companies are also working on the lob projects.substrat, a digital design company, is developing what it calls an example of an “enlarged reality” project.it is about the use of an exciting smart phone, an important part of the lob which is in the early stages of development.and the peoples archive is an online library of historical figures of the city being built up by a digital content company in cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material.gambles says:“technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as never before.”1the underlined part “its idea” in paragraph 3 refers to the idea of _.athe equipment bthe projectcthe digital media dthe physical library2while visiting the virtual lob the public can _.aget a general idea of the lobbmeet many worldfamous expertsclearn how to put up a library buildingdunderstand how the specialists work on the project3which of the following is true of the lob when it opens? aa,b,d ba,c,e cb,c,d db,d,e4the text is most probably taken from _.aa computer book ba library guideca project handbook da newspaper report答案与解析语篇解读本文为说明文。介绍了造价几百万英镑的新白金汉宫图书馆的设计理念以及给公众提供的服务项目,让人们感受到日常生活数字化的城市就在眼前。1b猜测词义题。根据第三段第一句话的句意:由于电子媒介对工程设计理念的重要性,所以该工程已经给当地许多小的研究新科技的新公司提供了机会,得出正确答案为b项。2a细节理解题。根据倒数第三段的信息可知,在图书馆竣工之前,人们可以在线访问虚拟的新图书馆。人们不仅可以了解到图书馆的相关信息而且还让那些建造图书馆的人理解它的建造和其运作方式。公众了解到的是a项,c和d项是建造图书馆的人了解到的,所以被排除。b项未提及。3a细节理解题。根据第四段的第一句话中的“it is about giving people the right tools for learning”可知a正确;由第四段第一句话中的“which can be used through many different ways”可知b正确;由倒数第二段的最后一句话“.in which users will be encouraged to add to and comment on the material.”可知d正确。4d推理判断题。通篇文章是在介绍数字化的图书馆 lob 这个新项目,在建成之前让公众对此有所了解,所以短文最有可能取材于报纸上的新闻报道,故选d项。b(2010安徽高考)have you ever wondered?1.why do airplanes take longer to fly west than east?, it can take five hours to go westeast from new york (ny) to london but seven hours to travel eastwest from london to ny.the reason for the difference is an atmospheric phenomenon known as the jet(喷射) stream.the jet stream is a very high altitude wind which always blows from the west to the east across the atlantic.the planes moving at a constant air speed thus go faster in the westeast direction when they are moving with the wind than in the opposite direction.2.what would happen if the gravity on earth was suddenly turned off?, supposing we could magically turn off gravity.would buildings and other structures (建筑物) float away? what happened would depend on how strongly the things were attached to the earth.the earth is moving at quite a speed,moving at over a thousand miles per hour.if you turn something around your head on a string(细绳), it goes around in a circle until you let go of the string.then it flies off in a straight line.switching off gravity would be like letting go of the string.things not attached to the earth would fly off in a straight line.people in buildings would suddenly shoot upwards at a great speed until they hit the ceiling.most things outside would fly off into space.1what information can we get from the first passage?ait is the jet stream that affects how fast airplanes fly.bplanes go slower when they are moving with the wind.cit takes more time to fly from ny to london than from london to ny.dthe jet stream always blows from the east to the west across the atlantic.2the word“shoot”underlined in the 2nd passage probably means“_”asend for bmove quicklyccome out dgrow quickly3it can be inferred that without gravity_.abuildings and other structures would float awaybtrees and buildings would not so easily fly offcsomething around your head would not float awaydeverything outside buildings would fly off into space4where can we most probably read this text?ain a research paper.bin a short story.cin a travel magazine.din a students book.答案与解析语篇解读本文是一篇科普文,作者向我们解释了两种自然现象:1.飞机向西飞行比向东飞行时间长的原因;2.如果地球引力突然消失将会出现的结果。1a推理判断题。由第一段最后两句可知喷射气流穿过大西洋时总是从西吹向东,因此飞机顺风飞行比逆风飞行速度快,故推出喷射气流影响飞行速度,故选a。b和第一段最后一句矛盾,句中的slower应该写成faster;c和第一段第一句意思相反,句中的more应该是less;d中的from the east to the west应该是from the west to the east,故排除。2b猜测词义题。由本词后的upwards at a great speed可知shoot在此的意思应是“move quickly(快速移动)”。send for派人去请;come out出来;grow quickly快速生长。3b推理判断题。由第二段第三句可知地球引力消失对物体的影响大小取决于物体本身对地球的依附强度。所以可推出b(树和建筑物不会容易地飘走)。而a、c和d太绝对,故排除。4d推理判断题。由常识可知,本文是一篇科普文,介绍了一些科学知识,所以d(学生课本)比较合适。而a中的research paper意为“研究论文”;b中的a short story意为“短篇故事”;c中的travel magazine意为“旅游杂志”。.完成句子1_excellently won great cheers.(dive)她精彩的跳水赢得了巨大的喝彩。2what i did first was to see if there were any products that might help me,but_powers .(seem)我首先做的是看看是否有能帮助我的产品,但是似乎只有美容粉。3only after you have experienced a lot_.(bear)只有经历过许多以后你才能忍受指责。4at the age of two,children show

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论