高考英语阅读理解精英系列练习题(6).doc_第1页
高考英语阅读理解精英系列练习题(6).doc_第2页
高考英语阅读理解精英系列练习题(6).doc_第3页
高考英语阅读理解精英系列练习题(6).doc_第4页
高考英语阅读理解精英系列练习题(6).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解精英系列练习题(6)及答案 【广东省汕头市第四中学2013阶段性联合考试】cin the fall of 1985. i was a bright-eyed girl heading off to howard university, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a supreme court bench somewhere. twenty-one years later i am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. my grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. she was the first in our family to reach that goal. but one year after i started college, she developed cancer. i made the choice to withdraw from college to care for her. it meant that school and my personal dream would have to wait. then i got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. in 1999, we adopted our first son. to lay eyes on him was fantastic-and very emotional. a year later came our second adopted boy. then followed son no. 3. in 2003, i gave birth to another boy. you can imagine how fully occupied i became, raising four boys under the age of 8. our home was a complete zoo-a joyous zoo. not surprising, i never did make it back to college full-time. but i never gave up on the dream, either. i had only one choice: to find a way. that meant talking as few as one class each semester. the hardest part was feeling guilty about the time i spent away from the boys. they often wanted me to stay home with them. there certainly were times i wanted to quit, but i knew i should set an example for them to follow through the rest of their lives.in 2007, i graduated from the university of north carolina. it took me over 21 years to get my college degree!i am not special, just single-minded. it always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. everything you want wont arrive in your life on one day. its a process. remember;little steps add up to big dreams.38. what can we learn about the author from paragraphs 4 and 5?a. she was busy yet happy with her family life. b. she ignored her guilty feeling for her sons.c. she wanted to remain a full-time housewife. d. she was too confused to make a correct choice.39.what dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?a. failure is the mother of success. b. little by little ,one goes far.c. every coin has two sides. d. well begun ,half done.40.which of the following can best describe the author ?a. caring and determine. b. honest and responsible.c. ambitious and sensitive d. innocent and single-minded.【参考答案】3640、cdaba 链接3.2010福建卷larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions(排放). those that have taken early action will have a head start. more than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally responsible. this suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.the carbon trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing. “when companies are granted(授予)the standard, they can use a logo(标识)in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,” mr. morrison said. 64whats the main idea of the passage?abusinesses are finding ways to send their message to the shoppers.bcompanies will soon get information about cutting carbon emissions.cfirms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.dfirms are urged to cut carbon emissions by shoppers environmental awareness.65the underlined word “inform” in paragraph 2 probably means“ ”.aaffect bchange cdisturb dreject66according to harry morrison, businesses .awill benefit from cutting carbon emissionsbshould buy carbon allowances for shopperscare required to make up for their carbon emissionsdhave encouraged shoppers to take their custom elsewhere67 we can learn from the passage that businesses will .ahave a strong desire to reduce costsbuse the same logo in their marketingcgain advantages by taking early actiondattract more shoppers by storing goods分析解读:65. 很多考生认为时今年和去年的购买对于环境的考虑发生了变化,从而选择了b项,实际这是由于没有仔细分析,仅从字面意思了解得出的错误结论。如果考生把这一段仔细解读一下,在理解的前提下,再找一下关键词汇,例如:aware of , effect 等,就会觉得affect这个选项好了。67. 本题有不少考生选择了a项,因为他们觉得既然减排对企业有利,那么一些企业必然会有很大的愿望减排。实际本篇文章的第一句就表明了减排对企业是一个困难的时间,因此企业开始应该是没有意愿减排的,本文是来描述减排的好处,给企业以提醒的,因此选c。阅读理解ai am a strong believer that if a child is raised with approval, he learns to love himself and will be successful in his own way.several weeks ago,i was doing homework with my son in the third grade and he kept standing up from his chair to go over the math lines.i kept asking him to sit down, telling him that he should concentrate better. he sat but seconds later, as if he didnt even notice he was doing it, he got up again.i was getting frustrated, but then it hit me.i started noticing his answers were much quicker and accurate when he stood up.could he be more intent while standing up? this made me start questioning myself and what i had been raised to believe. i was raised to believe that a quiet, calm child was a sure way to success.this child would have the discipline to study hard, get good grades and become someone important in life.now those same people perhaps come to realize that their kids are born with their own sets of dna and personality traits,and all you can do is loving and accepting them.as parents,throughout their growing years and beyond that, we need to be our kids best cheerleaders,guiding them and helping them find their way.i have stopped asking my son to sit down and concentrate.obviously, he is concentrating just in his own way and not mine.we need to learn to accept our kids ways of doing things.some way may have worked for me but doesnt mean we need to carry it through generations.there is nothing sweeter than being individual and unique.it makes us free and happy and thats just the way i want my kids to live their own life.1. at the beginning, the author tried to keep his son seated in order to make him_. a. pay more attention to his study bkeep silent in the roomcfinish his homework on time dget right answers2. inspired by the case of his son,the author began to doubt_. athe importance of parents bthe old form of educationcthe relationship between kids and their parents dthe good grades of some kids3. according to the passage, which of the following statements is right?a. we should help kids correct their wrong ways.bparents should study their kids dna.ckids should be taught to behave themselves. dparents should love and accept their kids.4. the author has stopped asking his son to sit down because _.a. he has changed his traditional ideas bhis son wants to be uniquechis son doesnt follow his advice dhis sons dna is different5. which of the following would be the best title of the passage?a. study hard and youll be successful bbe friendly to your children cchildrens success in their own style dparents help with their childrens study 链接2. (2012北京卷) “in wilderness(荒野) is the preservation of the world.” this is a famous saying from a writer regarded as one of the fathers of environmentalism. the frequency with which it is borrowed mirrors a heated debate on environmental protection: whether to place wilderness at the heart of what is to be preserved. as john sauven of greenpeace uk points out, there is a strong appeal in images of the wild, the untouched; more than anything else, they speak of the nature that many people value most dearly. the urge to leave the subject of such images untouched is strong, and the danger exploitation(开发) brings to such landscapes(景观) is real. some of these wildernesses also perform functions that humans needthe rainforests, for example, store carbon in vast quantities. to mr.sauven, these ”ecosystem services” far outweigh the gains from exploitation.lee lane, a visiting fellow at the hudson institute, takes the opposing view. he acknowledges that wildernesses do provide useful services, such as water conservation. but that is not, he argues, a reason to avoid all human presence, or indeed commercial and industrial exploitation. there are ever more people on the earth, and they reasonably and rightfully want to have better lives, rather than merely struggle for survival. while the ways of using resources have improved, there is still a growing need for raw materials, and some wildernesses contain them in abundance. if they can be tapped without reducing the services those wildernesses provide, the argument goes, there is no further reason not to do so. being untouched is not, in itself, a characteristic worth valuing above all others.i look forwards to seeing these views taken further, and to their being challenged by the other participants. one challenge that suggests itself to me is that both cases need to take on the question of spiritual value a little more directly. and there is a practical question as to whether wildernesses can be exploited without harm.this is a topic that calls for not only free expression of feelings, but also the guidance of reason. what position wilderness should enjoy in the preservation of the world obviously deserves much more serious thinking.67. john sauven holds that_. a. many people value nature too much b. exploitation of wildernesses is harmful c. wildernesses provide humans with necessities d. the urge to develop the ecosystem services is strong68. what is the main idea of para. 3? a. the exploitation is necessary for the poor people. b. wildernesses cannot guarantee better use of raw materials. c. useful services of wildernesses are not the reason for no exploitation. d. all the characteristics concerning the exploitation should be treated equally.69. what is the authors attitude towards this debate? a. objective. b. disapproving. c. sceptical. d. optimistic.70. which of the following shows the structure of the passage?a. b. c. d. cp: central pointp: pointsp: sub-point(次要点)c: conclusion【试题解析】短文在最后一段提到“this is a topic that calls for not only free expression of feelings, but also the guidance of reason. what position wilderness should enjoy in the preservation of the world obviously deserves much more serious thinking.”。由此结合上文可知,作者对于双方的辩论是持着客观的态度,a选项与此相符。因此,正确答案为a选项。【难度】一般70.【答案】d【试题解析】短文在第1段提出问题,在第2段和第3段分别列出了两方面的观点,第4段作者对两种观点谈了自己的看法,最后一段是全文的结论部分。由此可知,d选项就是短文的结构框架。因此,正确答案为d选项。【难度】一般。【广东省汕头市第四中学2013阶段性联合考试】d“dear anybody. your email address has been chosen by our computer. so, for no reason, wed like to give you a million dollars. all you need to do is give us your bank account numbers. can we interest you in some diet pills? and, by the way, i want to marry you.”i hate to let you down, but there is no “million dollars”. the diet pills dont exist and your future “husband” or “wife” has just proposed to a million others. these and a hundred other stories have been made up to steal your personal information or money or maybe just to infect your computer with a virus. welcome to the world of junk email.junk email or spam is probably the biggest global business thats ever existed. billions of spam emails are sent every day, making up around 80% of all email traffic. these incredible volumes of spam slow down the whole internet and cost businesses millions of dollars just trying to keep up with the next trick.your email programme probably includes a spam filter, which sorts out the mail you do want from the junk. but its impossible to stop it all and if you put together the seconds it takes to see through the deception (欺诈) in each one, they add up to a significant amount of lost time dealing with the spam that does get through.but who could fall for such obvious tricks? probably very few of us one in a million, perhaps. but when you are sending billions of these every day, for next to no cost, it doesnt take a genius to work out that someone is getting very rich.but who? its incredibly difficult to find out. most spam is sent using anonymous networks of infected computers, called “botnets”, some of which are made up of tens of millions of computers across dozens of countries. maybe your own laptop is sending out marriage proposals right now. its enough to put you off using email again!so what can you do

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论