免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英定时系列训练题(4)及答案【湖南省怀化市2013三模】aits internet age. online games keep growing. there are online computer game cafs in many cities and towns throughout asia. under the pressures of school and life, people tend to the virtual world, expecting to escape these problems. too often, however, they can lead to problems and unhealthy addictions.this is most clearly seen in the example of south korea. the country has the worlds highest percentage of high-speed internet services. it also has a high number of online game players and related problems. in 2002, a young man fainted and died while playing online games. he had been playing almost nonstop for 86 hours at an internet caf. another young man killed his sister after becoming confused between the online world and real life. a 12-year-old boy stole us $ 16,000 from his father and ran away from home. he did this to continue his obsession (着迷) with an online game. such problems, however, dont just happen in south korea. they are spreading to other parts of asia, as well.what kinds of people are addicted to online games? what does the problem look like? dr. suehuei chen, a clinical psychologist, researches internet addiction. she discovered some signs of at-risk individuals such as lack friendships and good social skills. those problem individuals feel it so compulsive to play online games that they could sacrifice things such as school or family. they feel the need to spend more and more time online. and they become upset if anyone tries to limit their online game playing.how many problem game players are there? in mainland china, the number of problem online gamers is alarming. in 2004, the china daily reported that china had 13.8 million online game players. furthermore, it stated that 80 percent of these were under 25 and had signs of addiction. such numbers point toward a growing problem among chinese youth.make sure to keep control over your online game playing. if you dont control it, it can get control of you.56. what is mainly discussed in the passage?a. the online game problems in asia.b. the disadvantages of the internet.c. the popularity of online games.d. the cause of online game addiction.57. people play online computer game to _.a. enjoy life b. escape some pressurec. earn money d. build up body58. according to paragraph 2, we learn _.a. the young killers sister was killed in a fictional world.b. online game playing is responsible for a lot of trouble.c. only people in south korea have access to the internet.d. the teenage boy played games online non-stop for 86 hours.59. what is not the sign of at-risk individuals?a. feeling it so compulsive to play online games.b. becoming upset if anyone tries to limit their online game playing.c. feeling the need to spend more and more time online.d. having good social skills. 60. what can we learn from the passage?a. most people in asia have developed an addiction to online games.b. online game addictions cause many life-and-death arguments in south korea.c. lonely and unsociable people seem to more easily develop internet addictions.d. in the year 2004 there were a total of 13.8 million chinese visiting the internet.题 号565758596061626364656667686970答 案dacbadbadcabcdd (第 篇)bparttime front desk positionkirchoff, inc. , a book development company, is looking for a parttime front desk office worker. this position is perfect for a person who is cheerful, dependable,and pleasant to work with. also, you should be able to welcome guests, redirect phone calls, and take messages. more importantly, you can stay cool under pressure. you are expected to work 500600 pm weekdays. you need to fill in some forms if you are interested.forms can be collected atkirchoff, inc.866 united nations plaza, # 525new york,ny 10017important points to remember when swimming wait at least an hour after meals. follow the advice of lifeguards. dont dive into unknown waters. always swim in line with the shore. find out at the seaside when and where it is safe to swim. dont use floating toys on the water. wind can easily sweep them out to sea. get out of the water if you feel tired or cold. cold can kill even strong swimmers.help telephone: 2125435902atlantic city beach officearrive on time.introduce yourself in a polite manner.read company materials while you wait.have a firm handshake.listen.use body language to show interest.smile and nod to the interviewer.ask about the next thing you should do.thank the interviewer.write a thankyou letter to anyone you have spoken to.for more information, please visit 368 cooper square,new york. ny 100086. if you want to work in an office, where can you get the forms to fill in?a. website. jobweb. comb. atlantic city beach office.c. 368 cooper square, new york, ny 10008.d. 866 united nations plaza, # 525 ,new york,ny 10017.解析细节理解题。根据第一部分“is looking for a parttime front desk office worker.”可知答案。答案d7. what does a person need most to be fit for the onehour weekday job?a. he should be cheerful,dependable,and easygoing.b. he has to work from monday to friday.c. he can remain calm in a difficult situation.d. he can welcome guests and deal with phone calls.解析推理判断题。由第一部分中间“more importantly,you can stay cool under pressure.”可以推断出在有压力的情况下,需要保持冷静。答案c8. according to the above information,what is the right thing to do when you swim?a. to keep close to the beach.b. to dive into unknown waters.c. to use floating toys on the water.d. to swim soon after lunch.解析细节理解题。由文中第二部分“find out at the seaside when and where it is safe to swim.”可知道答案。答案a9. the best title for the last piece of information would be_.a. tips on showing interest in a jobb. steps to a successful interviewc. advice on introducing yourself politelyd. rules of body language in an interview解析主旨大意题。根据文中最后一部分的“smile and nod to the interviewer.”以及“thank the interviewer。”可以判断出这一部分是关于如何面试成功的建议。答案b (第 篇)when i was a child, i often dreamed of the time when i could leave home and escape to the city. we lived on a farm and,in the winter especially, we were quite cut off from the outside world. as soon as i left school, i packed my bags and moved to the capital. however, i soon discovered that city life has its problems too.one big disadvantage is moneyit costs so much to go out,not to mention basics like food and housing. another disadvantage is pollution. i suffer from asthma (哮喘), and at times the air is so bad that i am afraid to go outside. then there is the problem of traveling round. although i have a car, i seldom use it because of the traffic jams. one choice is to go by bicycle,but that can be quite dangerous.of course there are advantages. first, there is so much to do in the city,whatever your tastes in culture or entertainment (娱乐活动). besides, there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position. finally,if you like shopping, the variety of goods is very surprisingand, what is more, shops are often only a short walk away.is life better then,in the city? perhaps it is,when you are in your teens(十几岁)or twenties. however, as you get older,and especially if you have small children, the peace of the countryside may seem preferable. i certainly hope to move back there soon.5. what was the writer always thinking about when he was a child?a. staying on the farm.b. moving to the countryside.c. leaving home for the city.d. running away from the school.解析细节理解题。由文章第一段第一句“when i was a child,i often dreamed of the time when i could leave home and escape to the city.”可知作者小时候的梦想是离开家去大城市。答案c6. which of the following is true about the writer?a. he is very old now. b. he is in good health.c. he prefers driving a car. d. he lives in the city now.解析判断正误题。由文章最后一段“however,as you get older,and especially if you have small children,the peace of the countryside may seem preferable.i certainly hope to move back there soon.”可以推出d选项正确。答案d7. in the passage, the writer tries to_.a. express his opinions about way of lifeb. describe his life in the countrysidec. show an interest in the outside worldd. persuade the reader to live in the city解析推理判断题。通读全文不难判断,作者主要表达自己对生活方式的看法。答案a8. how is the passage mainly developed?a. by inferring. b. by comparing.c. by listing examples. d. by giving explanations.解析推理判断题。从第二、三段的首句可以判断,文章主要通过对比展开。答案b (第 篇) tom was one of the brightest boys in the year, with supportive parents. but when he was 15 he suddenly stopped trying. he left school at 16 with only two scores for secondary school subjects. one of the reasons that made it cool for him not to care was the power of his peer(同龄人) group.the lack of right male (男性的) role models in many of their lives at home and particularly in the school environment (环境) means that their peers are the only people they have to judge themselves against.they dont see men succeeding in society so it doesnt occur to them that they could make something of themselves.without male teachers as a role model, the effect of peer actions and street culture(文化) is allpowerful. boys want to be part of a club. however, schools can provide the environment for change, and provide the right role models for them. teachers need to be trained to stop that but not in front of a childs peers. you have to do it one to one,because that is when you see the real child.its pointless sending a child home if he or she has done wrong. they see it as a welcome day off to watch television or play computer games. instead, schools should have a special unit where a child who has done wrong goes for the day and gets advice about his problemssomewhere he can work away from his peers and go home after the other children.6. why did tom give up studying?a. he disliked his teachers.b. his parents no longer supported him.c. its cool for boys of his age not to care about studies.d. there were too many subjects in his secondary school.解析细节理解题。由第一段最后一句话“one of the reasons that made it cool for him not to care was the power of his peer group.”可知受同龄人的影响,年轻人把不在乎学习看成是很酷的一件事情。答案c7. what seems to have a bad effect on students like tom?a. peer groups.b. a special unit.c. the student judges.d. the home environment.解析推理判断题。由第一段最后一句话和第二段内容“their peers are the only people they have to judge themselves against.”可推论出对于学生来说对他们产生很大影响的就是他们的同龄人。答案a8. what should schools do to help the problem schoolboys?a. wait for their change patiently.b. train leaders of their peer groups.c. stop the development of street culture.d. give them lessons in a separate area.解析推理判断题。由最后一段“instead,schools should have a special unit where a child who has done wrong goes for the day and gets advice about his problemssomewhere he can work away from his peers and go home after the other children.”可推论出学校应该为这样的学生设立独立的空间单元,来有针对性的采取措施解决他们的问题。答案d9. a teachers work is most effective with a schoolboy when he_.a. is with the boy aloneb. teaches the boy a lessonc. sends the boy home as punishmentd. works together with another teacher解析细节理解题。由第三段最后一句话“you have to do it one to one,because that is when you see the real child.”可知在单独面对和帮助这样的问题学生时,老师会看到他们最真实的一面,这样的方式最有效果。答案a【湖南省怀化市2013三模】b time (lost) will never come again. each age has its pleasures and its pains, and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting his time in useless regrets. childhood is a time when there are few responsibilities to make life difficult. if a child has good parents, he is fed, looked after and loved, whatever he may do. it is impossible that he will ever again in his life be given so much without having to do anything in return. in addition, life is always presenting new things to the childthings that have lost their interest for older people because they are too well-known. but a child has his parents, he is not so free to do what he wishes to do. he is continually being told not to do things or being punished for what he has done wrong. when the young man starts to earn his own living, he can no longer expect others to pay for his food, his clothes, and his room, but has to work if he wants to live comfortably. if he spends most of his time playing about in the way that he used to as a child, he will go hungry. and if he breaks the laws of society as he used to break the laws of his parents, he may go to prison. if, however, he works hard, keeps out of trouble and ha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026中国电科12所校园招聘考试笔试参考题库附答案解析
- 第5课 算法的执行 作业练习 2025六年级上册信息技术浙教版
- 2026电科博微校园招聘笔试考试参考题库附答案解析
- 2025四川巴中平昌县妇幼保健院招聘卫生专业技术人员2人考试笔试备考试题及答案解析
- 云南省镇沅县一中2026届化学高一第一学期期末教学质量检测模拟试题含解析
- 安徽黄山市2026届高二化学第一学期期中经典试题含解析
- 2026年山东省气象部门事业单位公开招聘应届毕业生24人考试笔试参考题库附答案解析
- 湖北省宜昌市示范高中教学协作体2026届高一化学第一学期期末调研模拟试题含解析
- 2026北京环境卫生工程集团有限公司校园招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 2026届湖北省枣阳市白水高级中学化学高三上期中考试模拟试题含解析
- 医院青年文明号汇报材料
- 无源医疗器械设计开发流程
- 全国大学生职业规划大赛《现代殡葬技术与管理》专业生涯发展展示【高职(专科)】
- 2025年儿童营养与健康知识竞赛答案及解析
- 融媒体笔试试题及答案
- 皮肤色彩测试培训课件
- 软组织适应性-洞察及研究
- 2024年社区《网格员》考前冲刺训练(含答案)
- GIS产品现场试验项目及试验记录指导
- 患病人员管理办法
- 数字经济专业考研真题及答案解析和试卷分析
评论
0/150
提交评论