




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit17 great women 课时达标检测(必修1,含2013年模拟试题,含答案解析).单项填空1with a native villager _ as our guide,we paid a visit to the place of interest that afternoon.ato actbactingcacted dbeing acted解析:选b。考查“with复合宾语”结构。宾语a native villager与宾补动作act之间为主动关系,因此用动词-ing形式短语作宾补。2(2013河北唐山一模)i was walking down a dark street one evening_i heard screams coming from behind the bushes.awhen bbeforecuntil dwhile解析:选a。考查并列句。句意:一天晚上,我正在黑暗的街道上行走,这时突然听到灌木丛后传来尖叫声。when为并列连词,相当于at that moment,强调动作的突发性,意为:就在这时,突然。3(2013福建四地六校联考)the drunken driver,rather than the passersby_for the traffic accident.awas to be blamedbwas to blamecwere to blamedwere to be blamed解析:选b。此处主语为the drunken driver,排除c项和d项,同时be to blame是固定词组,表示“该由承担责任”的含义,据此选b项。4(2013贵州兴义精华中学月考)on the bank of the river,we found him _ on a beach,with his eyes _ on a kite in the sky.aseated;fixing bsitting;fixingcseated;being fixed dsitting;fixed解析:选d。考查非谓语动词。第一空用seated或sitting作宾补,第二空处是with复合结构,由fix ones eyes on sth.可知应用过去分词fixed。5(2012高考大纲全国卷)we _ to paint the whole house but finished only the front part that day.aset about bset upcset out dset down解析:选c。考查动词短语辨析。句意:我们开始着手粉刷整个房子,但是那天只完成了前面部分。set about意为“动身,开始做(后跟v.ing形式)”;set up意为“建立,搭建”;set out意为“动身出发,开始做,着手做(后接不定式)”;set down意为“记下”。根据句意和此空后是不定式“to paint”知选c。6as far as i know,the smiths have always been on good _ with their neighbours.arelations btermscconnection dfriendship解析:选b。on good terms with与关系良好。7_ terms of money they are quite rich,but not of happiness.aon bforcto din解析:选d。句意:就钱来说,他们很富有,但论及幸福就不行了。in terms of.就而论。8we havent heard from jane for a long time.what do you think has _ her?abecome of bcome aboutccome to dcome to terms with解析:选a。become of意思是“发生情况,怎么啦”,what becomes of sb./sth.?表示“某人/某物情况如何?”9i am so tired,mum.keep up your courage and the success is just _.ain the corner bon the cornercaround the corner dat the corner解析:选c。around the corner即将来临。10some parents are just too protective.they want to _ their kids from every kind of danger,real or imagined.aspot bdismisscshelter ddistinguish答案:c11(2012高考福建卷)china recently tightened its waters controls near the huangyan island to prevent chinese fishing boats from _in the south china sea.aattacking bhaving attackedcbeing attacked dhaving been attacked解析:选c。考查动名词被动形式。根据题干中出现的“prevent chinese fishing boats from _”可知此处考查“prevent sb./sth.from doing sth.”结构。根据题意“中国最近加紧了对黄岩岛附近水域的控制,为的是防止中国渔船在中国南海受到攻击”可判断渔船(fishing boats)应该是“被攻击”,故应选择动名词的被动形式,从而排除表示主动形式的a和b两项;d项having been attacked为动名词的完成被动式,表示动作已完成,而题干句意并未表明渔船已经受到了攻击,故排除d项,正确答案为c。12(2013贵州兴义精华中学月考)what field will your son go into after graduation?he _ a good electrical engineer.apromises bturnscmakes dproves解析:选a。promise意为“有前途,有望成为”。13whatever difficult situation he was in,he never lost confidence and was always _ about the future life.aoptimistic bcuriouscconfused dglad答案:a14sorry to _ you,but could you tell me the time?no problem.aworry bpreventcbother ddisappoint解析:选c。题意为“对不起打扰你了,你能告诉我几点了吗?”bother意思是“烦扰,打扰”。15(2012高考江苏卷)there is little doubt in your mind that he is innocent,_?ais there bisnt therecis he disnt he解析:选a。考查反意疑问句。空格前的部分为一个主从复合句,主句为there is little doubt,that引导的是同位语从句,修饰doubt。反意疑问部分应该和主句一致,c、d两项可先排除。主句中有否定词little,所以反意疑问部分应使用肯定结构,故选a。.完形填空dear god,now that i am no longer young,i have friends whose mothers have passed away.i have heard these sons and daughters say they never fully _1_ their mothers _2_ it was too late to tell them.i am _3_ with the dear mother who is still alive.i appreciate her more each day.my mother does not change,_4_ i do.as i grow older and _5_,i _6_ what an extraordinary person she is.how _7_ that i am unable to speak these words in her presence,but they _8_ easily from my pen.how does a daughter begin to thank her mother for life itself? for the love,patience and _9_ plain hard work that _10_ into raising a child? for running after a toddler,for _11_ a moody teenager,for tolerating a college student who knows everything? for _12_ the day when a daughter realizes _13_ her mother really is?how does a grown woman thank a mother for _14_ to be a mother? for being ready with advice (when asked) or remaining _15_ when it is most appreciated? for not saying “i told you so”,when she _16_ have uttered these words dozens of times? for being essentially herselfloving,thoughtful,patient,and forgiving?i dont know how,dear god,_17_ to bless her as richly as she _18_ and to help me _19_ the examples she has set.i pray that i will look as good in the eyes of my children as my mother looks in _20_.a daughter1a.appreciatedbrespectedccommunicated with dagreed with解析:选a。考查动词辨析。appreciate“感激”,和第二段第二句中的“appreciate”相对应。2a.before bascuntil dwhen解析:选c。考查连词辨析。根据语境可知应选c,until“直到才”。3a.tired bcontentcconsistent dblessed解析:选d。be blessed with意为“享有(幸福等)”,符合语意。我很幸福,母亲依然健在。4a.and bbutcso dneither解析:选b。考查逻辑关联词。上下文是转折关系,所以用but。5a.wiser bweakerctaller dwealthier解析:选a。考查形容词辨析。随着年龄的增长,人会变得更睿智(wiser),和下文相吻合。6a.admit bagreecrealize dacknowledge解析:选c。考查动词辨析。“我”意识到母亲是一个多么不平凡的人。7a.impolite bshockingcfoolish dsad解析:选d。考查形容词辨析。不能当着母亲的面说出这是一件很令人沮丧的事情。8a.flow bflycfloat dflee解析:选a。考查动词辨析。不能当着母亲的面表达自己的心意,而这一切都在“我”的笔尖自由“流淌”。flow的含义为“流淌”,用在此处很形象。fly“飞”;float“漂浮”;flee“逃跑”。9a.even bjustcyet dstill解析:选b。考查副词辨析。just的含义为“仅仅,只是”。应如何感激(母亲的)爱、耐心或仅仅是用于抚育孩子的辛勤劳动?10a.come bdipcgo dlook解析:选c。考查动词辨析。go into在此表示“(时间、金钱等)投入于,被用来”,符合语意。come into“进入”;dip into“把浸入中”;look into“调查”。11a.understanding beducatingccontrolling dspoiling解析:选a。考查动词辨析。understanding(理解)和下文的tolerating(宽容)相对应。理解一个多变的少年,容忍一个无所不知的大学生。12a.calling for bwaiting forcfacing darranging解析:选b。考查动词(短语)辨析。(耐心地)“等待”这一天。13a.who bhowcwhat dwhoever解析:选c。考查连接词辨析。what引导宾语从句,并在从句中作表语。等待女儿意识到母亲到底是“怎样的”人的这一天。14a.stopping bcontinuingcproving dhoping解析:选b。考查动词辨析。continue“继续,仍然”。对一个成年女子来说,她应如何感激母亲一如既往地扮演着母亲的角色?15a.silent bseriousccalm denthusiastic解析:选a。考查形容词辨析。remain silent(保持沉默)和上文中的being ready with advice对应。被问及的时候就准备提供建议,必要时保持沉默。16a.should bmightcmust dcould解析:选d。考查情态动词辨析。could have done的含义为“本可以”,符合语意:她本可以唠叨很多次“我告诉过你如何做的”,可她不这样说。17a.except bjustconly dso as解析:选a。考查习惯用法。except to do sth.“除了做以外”。18a.wishes bexpectscpromises ddeserves解析:选d。考查动词辨析。deserve“应得”,符合语境。19a.come to blive up tocexpect dfind解析:选b。考查动词(短语)辨析。live up to的含义为“达到,实现”。20a.mine bhersctheirs dyours解析:选a。考查代词辨析。mine相当于my eyes,符合语境。“我”祈祷,孩子们眼中的“我”能和“我”眼中的妈妈一样好。.阅读理解(2013天津河西区检测)there are two types of people in the world.although they have equal degree of health and wealth and other comforts of life,one becomes happy and the other becomes unhappy.this arises from the different ways in which they consider things,persons,events and the resulting effects upon their minds.people who are to be happy fix their attention on the convenience of things: the pleasant parts of conversation,the well prepared dishes,the goodness of the wine and the fine weather.they enjoy all the cheerful things.those who are to be unhappy think and speak only of the opposite things.therefore,they are continually dissatisfied.by their remarks,they sour the pleasure of society,hurt many people,and make themselves disagreeable everywhere.if this turn of mind was founded in nature,such unhappy persons would be the more to be pitied.the intention of criticizing and being disliked is perhaps taken up by imitation.it grows into a habit,unknown to its possessors.the habit may be strong,but it may be cured when those who have it realize its bad effects on their interests and tastes.i hope this little warning may be of service to them,and help them change this habit.although in fact it is chiefly an act of the imagination,it has serious results in life since it brings on deep sorrow and bad luck.those people offend many others;nobody loves them,and no one treats them with more than the most common politeness and respect.this frequently puts them in bad temper and draws them into arguments.if they aim at getting some advantages in social position or fortune,nobody wishes them success.nor will anyone start a step or speak a word to favor their hopes.if they bring on themselves public objections,no one will defend or excuse them,and many will join to criticize their wrongdoings.these should change this bad habit and be pleased with what is pleasing,without worrying needlessly about themselves and others.if they do not,it will be good for others to avoid any contact with them.otherwise,it can be disagreeable and sometimes very inconvenient,especially when one becomes mixed up in their quarrels.1people who are unhappy _.aalways consider things differently from othersbusually are affected by the results of certain thingscusually misunderstand what others think or saydalways discover the unpleasant side of certain things 解析:选d。根据第二段前三句内容可知答案为d。2the phrase “sour the pleasure of society”most nearly means “_”ahave a good taste with social lifebmake others unhappyctend to scold others openlydenjoy the pleasure of
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 上饶市中石化2025秋招网申填写模板含开放题范文
- 初中碳化物测试题及答案
- 中国移动金华市2025秋招财务审计类专业追问清单及参考回答
- 迪庆自治州中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田勘探开发岗
- 中国移动崇左市2025秋招财务审计类专业追问清单及参考回答
- 国家能源北海市2025秋招面试专业追问及参考电气工程岗位
- 东莞市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案法律与合规岗
- 中国联通海东市2025秋招面试无领导高频议题20例
- 体育技能考试试题及答案
- 文山自治州中储粮2025秋招仓储保管岗高频笔试题库含答案
- 国企安全环保培训会课件
- 2025年公安院校联考公安院校联考行测题库(附答案)
- 药物的过量反应课件
- 2025年江苏省南京市中考英语真题卷含答案解析
- 商业综合体安保人员培训效果考试试卷及答案
- 炎症与心脑血管疾病
- 天然林保护知识培训内容课件
- 2025九省联考试题生物及答案
- UV转印技术简介
- 子宫内膜异位症
- 医院食堂运营与服务简介
评论
0/150
提交评论