免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北省邯郸县2016高考英语阅读理解选练(1)社会生活类阅读理解。 some people believe that a robin hood is at work, others that a wealthy person simply wants to distribute his or her fortune before dying. but the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper, has made a northern german city believe in fairytales(童话)the first envelope was sent to a victim support group. it contained 10,000 with a cutting from the braunschweiger zeitung about how the group supported a woman who was robbed of her handbag; similar plain white anonymous(匿名) envelopes, each containing 10,000, then arrived at a kindergarten and a church.the envelops keep coming, and so far at least 190, 000 has been distributed. last month, one of them was sent to the newspapers own office. it came after a story it published about tom, a 14yearold boy who was severely disabled in a swimming accident. the receptionist at the braunschweiger zeitung opened an anonymous white envelope to find 20 notes of 500 inside, with a copy of the article.the name of the family was underlined.“i was driving when i heard the news,”claudia neumann, the boys mother, told der spiegel magazine.“i had to park on the side of the road; i was speechless.”the money will be used to make the entrance to their house wheelchairaccessible and for a course of treatment that their insurance company refused to pay for.“for someone to act so selflessly, for this to happen in such a society in which everyone thinks of himself, was astonishing,” mrs.neumann said. her family wonder whether the donator is a robin hood character, taking from banks to give to the needy.henning noske, the editor of the braunschweiger zeitung, said:“maybe it is an old person who is about to die. we just do not know.”however, he has told his reporters not to look for the citys hero, for fear that discovery may stop the donations.1the braunschweiger zeitung is the name of _.aa church ba bank ca newspaper da magazine2which of the following is true about the donation to tom?athe donation amounted to 190, 000.bthe donation was sent directly to his house.cthe money will be used for his education.dhis mother felt astonished at the donation.3it can be inferred from the passage that _.athe donator is a rich old man bthe donation will continue to comecthe donation comes from the newspaperdthe donator will soon be found out4what would be the best title for the passage?amoney is raised by the newspaperbnewspaper distributes money to the needycunknown hero spreads love in envelopesdrobin hood returns to the city 【要点综述】本文是一篇记叙文。介绍了城市英雄以匿名信封的形式在经济上帮助需要帮助的人。1. c推理判断题。从第一段“but the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper”和第二段“with a cutting from the braunschweiger zeitung”可推出braunschweiger zeitung是当地一家报纸。2. d细节理解题。从倒数第二段tom的妈妈所说的话可知答案。3. b推理判断题。从最后一段“he has told his reporters not to look for the citys hero, for fear that discovery may stop the donations.”可知捐赠还会继续。4. c主旨大意题。本文介绍了城市英雄以匿名信封的形式在经济上帮助需要帮助的人。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。designed as a gift book or family souvenir, this beautiful hardcover has a traditional connection with christmas virtues (美德). each virtue is discussed in a short article and then followed by four to five all-new heart-touching stories from chicken soup for the soul. each section ends with a one-page suggestion for how to start your own holiday tradition, from baking cookies to charity ideas, which reflects the spirit of the virtue.with the amusing description of life and heart-warming tales about cats, each touching story in chicken soup for the cat lovers soul celebrates the special bond we share with our cats.the real dear friends explores the classic puzzles which every child aged 9-19 faces: friends - making them, keeping them, fighting with them, losing them, helping them and competing with them. and there are no lectures here; this is the straight talk from teens that young readers love.this is a book that covers problems for girls only! chicken soup for girls soul is a book by girls, for girls, where readers can find encouragement, support and positive advice when facing the challenges of being a pre-teen girl.the heart-warming stories and photographs in chicken soup for the soul celebrates grandmothers celebrate and catch the loving moments spent together with family: the joyful surprise of becoming a grandma, the amazing times when young children teach them lessons about life and living.56. if you are a pet lover, which book might interest you most? _.a. chicken soup for the soul b. chicken soup for the cat lovers soulc. the real dear friends d. chicken soup for girls soul57. the real dear friends appeals to young readers because it _.a. tells the real experience of teenagersb. has a beautiful hardcover which teens like mostc. covers touching lectures by famous authorsd. gives suggestions on how to defeat their friends58. the feature of the chicken soup for the soul celebrates grandmothers lies in _.a. some useful suggestions on traditional cookingb. encouragement and support from family membersc. some experiences of teens in different regionsd. a perfect combination of warm stories and photos56【答案】 b 【解析】由第二段with the amusing description of life and heart-warming tales about cats, each touching story in chicken soup for the cat lovers soul celebrates the special bond we share with our cats.可以得出。【考点定位】考查细节理解题。57【答案】a 【解析】由第三段第二句and there are no lectures here; this is the straight talk from teens that young readers love.这是从青少年的角度来谈论的,可知a正确。【考点定位】考查推理判断题。58【答案】d 【解析】由最后一段第一句the heart-warming stories and photographs in chicken soup for the soul celebrates grandmothers celebrate and catch the loving moments spent together with family可知,让人感到温馨的故事和图片是chicken soup for the soul celebrates grandmothers的特征,d温馨故事和图片的完美结合,符合题意。【考点定位】考查推理判断题。阅读理解。getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. however, there is nothing fixed about attitudes to dirt.in the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. a particular danger was thought to lie in public baths. by 1538, the french king had closed the bath houses in his kingdom. so did the king of england in 1546. thus began a long time when the rich and the poor in europe lived with dirt in a friendly way. henry iv, king of france, was famously dirty. upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since world war . advertisements repeatedly sell the idea: clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. has the hate for dirt, however, gone too far?attitudes to dirt still differ hugely nowadays. many first-time parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease.on the contrary, mary ruebush, an american immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. and the latter position is gaining some ground.1. the kings of france and england in the 16th century closed bath houses because .a. they lived healthily in a dirty environment.b. they thought bath houses were too dirty to stay in c. they believed disease could be spread in public bathsd. they considered bathing as the cause of skin disease2.which of the following best describes henry ivs attitude to bathing?a. afraid. b. curious. c. approving. d. uninterested.3. how does the passage mainly develop?a. by providing examples. b. by making comparisons.c. by following the order of time. d. by following the order of importance.4. what is the authors purpose in writing the passage?a. to stress the role of dirt.b. to introduce the history of dirt.c. to call attention to the danger of dirt.d. to present the change of views on dirt.【参考答案】14、ca cd请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的a, b, c, d四个选项中,选出最佳选项。 【江苏省苏锡常镇四市2014模拟调研】 a many of you should not own dogs. its that simple. the reason is that, if you own a dog,you must train a dog, and many dog owners out there, it is safe to say, have little or no controlover their dogs, because they do not train them. strong words? maybebut they are simple, honest words, as untrained dogs living inresidential neighborhoods bark at will, run loose, and visit and damage neighboring propertieswith their ownersblessings as they deliberately let them run. take note of the fact that you, the dog owner, cannot control your dog causing a continual nuisance(麻烦事)that damages the quality of life in your neighborhood. theres nothing more annoying to most people than a dog that barks and nothing more confusing than trying to understand the deficient(有缺陷的)mentality of the dog owner who allows his dog to do so.after all, the irresponsible dog owner hears the barking too, and so those who must put up with it are continually left wondering-what are they thinking, are they deaf? many dog owners believe it is not possible for their dog to be trained, an indication that the owners themselves lack self discipline, and most likely have never really tried to apply discipline to other issues in their lives, not with consistency, or that they are simply lazy and inattentive to their own adult responsibilities at the expense of others. irresponsible dog owners, though, do train their dogs. a dog is a reflection of its owner.whatever a dog does (run loose, bark at will, jump on guests entering the front door, soilneighboring lawns) is a result of the decisions of the owner. the choice not to do something isindeed a choice. the good news is that with mere consistency, a dog can be trained rather quickly, in acouple of weeks if the owner takes his responsibility seriously. again, that process will be areflection of the owners behavior, and the primary ingredient(要素)in that behavior is notallowing the dog, not even once, to repeat the bad behavior without consequences when told and directed not to. you can stop your dog from barking with simple firm voice commands, direct eye contact, and force of will in a relatively short time, provided you are consistent and a reasonably mature person. dogs, what,s more, love this training because pleasing you, their owner, is what they arc all about. the upshot(结果,要点)will be that you have a more connected relationship with your dog, a better dog that is suited to its environment.56. which is not the reason for dog owners to have little or no control over their dogs? a. they are lazy and unwilling to train their dogs. b. they think their dogs can act well without training. c,they lack self-control over many issues in daily life. d. they dont give enough attention to their responsibilities.57. whats the authors attitude towards owners of untrained dogs? a. prejudiced. b. unclear. c. disapproving. d. curious.58. this article is mainly written to a. instruct dog owners how to train dogs b call on dog owners to train their dogs c. sing high praise for responsible dog owners d. analyze the relationship between dog owners and their dogs59. it can be concluded from the passage that a. responsible dog owners can put up with dogsbarking b irresponsible dog owners deliberately train their dogs to do something wrong c. we should not own dogs because they can damage the quality of our daily lifed whether a dog can be trained properly may depend on the dog owners behavior【参考答案】56-59 bcbd 阅读下列短文,从每小题后所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。for my grandmothers 70th birthday, my family and i visited south korea. while there, i was attentive to korean high schools and students.i was surprised by how different koreas public high schools are from americas. korean high schools can be all-girls, all-boys or co-ed (男女同校的)unlike our standard co-ed high schools. there are three grades: “go 1(10th) ”, “go 2” (1l th) and “go 3” (12th). “go”is the first syllable of the word “go-deung hakkyo”, which, simply translated, is “high school”.in america, unless you want to go to a private school, you dont have to take an entrance exam. in korea, however, students must take a test to get in because of the many choices of schools. another difference i couldnt help but notice was the students appearance. with very few exceptions, all wear uniforms. a name tag (标牌)with the students name, grade and homeroom number must also be worn. girls skirts cant be above the upper part of the knee, and it is forbidden to dye (染)your hair or wear accessories (装饰品)except small earrings. there are strict regulations for appearance to achieve neatness, and it seems the only freedom students have is with their choices of hair style, socks and shoes.the final difference was the setup of the classes. there may be 40 students in a classroom, but the number can be less or even more, depending on the population of the town or city. although there are many students per classroom, they are very close, which i think is a result of not changing classrooms for different subjects. there are no levels in the subjects and the teachers are the ones who switch classrooms. they just have ten-minute breaks between subjects. in each class, students are ranked by their grades. this causes strict competition, and korean students do a lot of studying. to help them, all schools h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 私人麻将转让协议书
- 真实的仓储合同范本
- 签三方网签协议合同
- 电子厂房租合同范本
- 电网安全服务协议书
- 绿化买卖合同协议书
- 签下契约协议书模板
- 电商与门店合同范本
- 的广告施工合同范本
- 留学服务协议书范本
- 俄乌冲突军事理论课件
- 优先使用国家基本药物实施路径
- 胸主动脉CTA扫描技术
- 广东省佛山市南海区2023-2024学年五年级下学期7月期末科学试题(含答案)
- 寻常痤疮基层诊疗指南(2023版)
- 社区劳动争议调解员培训
- DB11∕T 510-2024 公共建筑节能工程施工质量验收规程
- 临水安全管理制度
- T/CCMA 0164-2023工程机械电气线路布局规范
- 2024年重庆永川区吉安镇村专职干部后备人选招录考试真题
- TCPQSXF006-2023消防水带产品维护更换及售后服务
评论
0/150
提交评论