云南省昆明市高考英语阅读练习(3).doc_第1页
云南省昆明市高考英语阅读练习(3).doc_第2页
云南省昆明市高考英语阅读练习(3).doc_第3页
云南省昆明市高考英语阅读练习(3).doc_第4页
云南省昆明市高考英语阅读练习(3).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

云南省昆明市2016高考英语阅读练习(3)阅读理解。columbus college , 241 queen elizabeth drive ,kowloon citymemoto: all staff from: jackie mock, secretary; sports development committeedate: may 20, 2010a week ago, “sports for life” programmer was sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. since then, our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . here is a memo (备忘录) for your reference when you answer the phones.sports 1: basketball. we expect that this will be the most popular of the four sports. therefore, students should be advised to sign up as soon as possible. students will take a private bus to and from kwan tong sports park .to cover the cost of hiring a bus , each student will have to pay 10 each time. there will be four basketball courts available for our use with one teacher watching over each game. ks*5u.c#o%sports 2: gymwe will be using st. peters memorial park. there are two reasons for choosing this park. first, it is not very busy and crowded before 6:00 pm. second, it has lot of trees with plenty of shade. students must bring along two bottles of water to prevent thirst. three activities, skipping , jogging , outdoor aerobics (有氧运动),all of which are free of charge, will be arranged. and there will be a teacher on duty for each of the activities.sports 3: hiking hiking(远足)will take place at kowloon peak. the activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later. three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers. each instructor will cost 75/hr. students are advised to bring plenty of water and sunscreen.sports 4: swimming the kowloon city aquatic centre is a 10-minute walk from our school. four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside. we will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45pm to 3:45pm).only students skilful at swimming can take up this activity. the pool will have two lifeguards present. girls must wear a swimming suit. the cost is 10 per visit.( ) 1. which of the following is true according to the passage?a. students selecting basketball had better register early. b. students participating in gym should arrive at 6:00 pm.c. hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.d. students having swimming suits can take up swimming.( ) 2. it can be inferred from the passage that a. students taking part in basket ball will walk to the courts.b. every student can gain admission to one of the four sports c. hiking students can have a regular rest in the shade of treesd. students taking up the four sports should bring bottles of water( ) 3. it can be concluded that a. each sport will take only on hour sportsb. students will be charged for the four sports c. all the sports will take place at kowloon peakd. teachers will accompany students on each sport( ) 4. the purpose of the memo is to a. attract students interest in the programmeb. require the parents to select a sport for their childc. help the staff explain the programme to the parentsd. remind teachers and lifeguards to be present on time【语篇解读】本篇文章为说明文。文章主要讲述了公司为让员工更好地给家长解释“sports for life”这个体育运动项目而编辑的备忘录1、答案a。【解析】细节理解题。根据sports 1中第二句话“therefore, students should be advised to sign up as soon as possible”可知,选择篮球的学生最好早报名。因此可知a项符合文章。2、答案 b。【解析】推理判断题。由文中“requiring them to select a sport they wanted their child to play”可以推断出“每一个学生可以参加这四个运动中的任何一项。故选b。ks*5u.c3、答案d。【解析】推理判断题。由sports 1中第二句话“there will be four basketball with one teacher watching over each game”, sports 2中“and there will be a teacher on duty for each of the activities”,sports 3中“three teachers will accompany the students”及sports 4中“four teachers will go to the pool and conduct the going-on from the poolside”可以推断出:每项运动,都有教师陪同。故选d项4、答案c。【解析】推理判断题。根据文章中“here is a memo(备忘录)for your reference when you answer the phones”可以推断出:这个备忘录的目的是帮助员工将这个活动项目解释给家长。因此选项c符合题意。阅读理解 “experience may possibly be the best teacher, but it is not a particularly good teacher.” you might think that winston churchill or perhaps mark twain spoke those words, but they actually come from james march, a professor at stanford university and a pioneer in the field of organization decision making. for years march( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act, and he continues to do so in his new book the ambiguities of experience.he begins by reminding us of just how firmly we have been sticking to the idea of experiential learning :“experience is respected;experience is sought;experience is explained.” the problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which march discusses in the body of this book.in one interesting part of book,for example,he turns a double eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. he says “the more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”besides being a broadly knowledgeable researcher. march is also a poet, and his gift shines though in the depth of views he offers and the simple language he uses. though the book is short, it is demanding;dont pick it up looking for quick, easy lessons. rather, be ready to think deeply about learning from experience in work and life.( ) 1. according to the text, james march is _. a. a poet who uses experience in his writingb. a teacher who teachers story writing in universityc. a researcher who studies the way humans think and actd. a professor who helps organizations make important decisions( ) 2. according to james march, experience _. a. is overvalued b. is easy to explainc. should be actively soughtd. should be inactively sought( ) 3. what can we learn from paragraph 3? a. experience makes stories more accurate.b. stories made interesting fail to fully present the truth.c. the use of stories is the best way of experiential learning.d. stories are easier to understand when reality is more accurately described.( ) 4.whats the purpose of this text? a. to introduce a book. b. to describe a researcher.c. to explain experiential learning. d. to discuss organizational decision making.【答案与解析】【要点综述】文章介绍了james march所著的一本名为the ambiguities of experience书。本书针对人们生活中过分依赖经验这一现象作了分析实际上是告诫人们不可高估经验的作用。1c 细节理解题。根据首段“for years march( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act,”可知。2a 推理判断题。根据首段第一句及第2段“the problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),.”可得知march认为人们高估了经验的作用。3b细节理解题。根据第3段“the more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”可判断正确答案为b。4a 推理判断题。此题判断作者的写作意图。从首段最末一句“he continues to do so in his new book the ambiguities of experience.”及末段“though the book is short, it is demanding;dont pick it up looking for quick, easy lessons.”可推断出本文是介绍march所著的这本书。完形填空 russ was a lovable kid with a variety of communication challengesa speech impediment(言语障碍), dyslexia(诵读困难), and auditory(听觉的)problems. 1today he is walking confidently, standing tall to make an acceptance2for having been chosen as one of the“outstanding young citizens”in ocean county, new jersey3his remarkable volunteer service in the town of toms river. as i listened, i closed my eyes. i found myself4those memorable moments. my mind was full of warm images of russ as a loving, caring youth, a gentle soul, 5his challenges. and now, as he stood at the platform, i knew his heart6be racing. as russ continued to speak, i thought about the fateful day when he was diagnosed with all those impairments(缺陷)and how7his tutors(家庭教师)would be if they could see him today. here he was twenty-nine, being honored for ten years of service as a volunteer8. russ was9for organizing clothing for the homeless, teaching preschool children about fire safety, and for playing santa claus for very sick children by driving up in a fire truck. russ thanked his parents for providing him with dignity and teaching him about morals. then, pausing for a few seconds, he10us by surprise by touching lovingly on the11of his nephew, austin. austin was just three years old when he died from an incurable disease. at that moment, i had to close my eyes again12a different set of tears ran down my cheeks. a silence13the room as russ owed his volunteer award to austin. he14his address by lifting the audience up with these words, “austin taught me how to love. ”i have never thought of this day. 15, no one had ever thought that russ would make16as the star of the football team, and he had never been voted“most likely to succeed”, but he17to be a true“star”in his community. russ became a man of strong character18his unselfish service to others. with so many impairments, russ now sees and acts19with his heart. his words and deeds inspire everyone who knows him. it is russ, our son, who has shown us what20is. 【文章大意】一位被诊断为有言语障碍、诵读困难和听觉问题的少年敢于面对自己的困难, 最终成为社区的明星, 被授予“优秀年轻市民”称号。那么, 是什么促使他取得这一切的呢? 1. a. andb. whenc. asd. but【解析】选d。逻辑推理题。此句与前一句在逻辑上是转折关系。russ虽然是一个有多种交流障碍的人, 今天却当选为ocean县“优秀年轻市民”, 现在站在台上演讲。2. a. pointb. speechc. calld. appeal【解析】选b。词汇复现题。make an acceptance speech意为“做领奖致辞, 做获奖演讲”。和下文的as russ continued to speak中的speak是同根词。3. a. in spite ofb. regardless ofc. because ofd. in the face of【解析】选c。短语辨析题。russ当选“优秀年轻市民”是因为他卓越的志愿服务。because of因为, 符合上下文语境; a项尽管; b项无视, 不考虑; d项面对着。4. a. recallingb. recordingc. seizingd. expecting【解析】选a。背景常识题。我情不自禁地回忆过去一些难忘的时刻。根据memorable和以下作者回忆的内容, 可知a项正确。5. a. putting up withb. concerning aboutc. escaping fromd. facing up to【解析】选d。短语辨析题。face up to意为“勇敢面对”。作者回想起russ是一个有爱心、乐于助人又温和的人, 他敢于面对自己的交流障碍。put up with忍受; concern about关心; escape from逃避。6. a. couldb. mustc. wouldd. might【解析】选b。逻辑推理题。我想他现在在台上演讲, 心跳一定很快。此处的must表示推测, 意为“一定”。7. a. nervousb. excitedc. proudd. surprised【解析】选c。逻辑推理题。russ小时候被诊断为有言语障碍、诵读困难和听觉问题。现在, 29岁的他被授予荣誉称号, 他的家庭教师们知道后一定会感到自豪(proud)。8. a. policemanb. tailorc. firemand. tutor【解析】选c。逻辑推理题。根据下文的about fire safety和driving up in a fire truck可知russ义务做了10年的消防志愿者。9. a. gratefulb. responsiblec. anxiousd. fit【解析】选b。词语辨析题。russ负责为无家可归者筹备服装、给学龄前儿童讲防火知识等事情。be resp

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论