山东省淄博市高考英语 阅读类系列(18).doc_第1页
山东省淄博市高考英语 阅读类系列(18).doc_第2页
山东省淄博市高考英语 阅读类系列(18).doc_第3页
山东省淄博市高考英语 阅读类系列(18).doc_第4页
山东省淄博市高考英语 阅读类系列(18).doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

淄博市2014高考英语阅读类系列系列(18)及答案完形填空 (201*西城二模) tired and exhausted,i came back home from work. i found the front door was _1_open and i felt a little scared. did i carelessly forget to lock it after i left? i looked around _2_ to see what could be _3_. why would someone come into my home only to _4_ with nothing? after searching every inch, i realized that everything was _5_ i had left it. no _6_ cushions,broken lamps,or _7_ emptied out on the carpet. feeling much _8_, i looked out my oversized window of my dinning room at ms. sullivans house. jimmy,the little boy next door was visiting her. jimmy cared a lot about ms. sullivan and was very concerned with her health after she became ill. she used to _9_ jimmy when he was just a baby.forgetting about the _10_ with my front door,i decided to walk over to ms. sullivans house to see how she was _11_. with a warm hello, she invited me into her home. i noticed twelve beautiful roses delicately presented on the table next to her bed. they looked exactly like the _12_ on my dinning room table in front of my oversized window. with a pleasant smile, she told me jimmy brought them to her as a “getwell gift”. suddenly jimmy _13_ out of his seat in an instant and said that he had to go home for a while to do some homework but he promised to be back to _14_ in on ms. sullivan.talking for a while, ms. sullivan began to get very tired so i gave her my phone number in case she _15_ needed help, and left her home. i thought about how _16_ it was for little jimmy to be so concerned for ms. sullivan. i got home,laughing at how _17_ i was that morning about what had happened over _18_. i walked past the dinning room and noticed my roses _19_ in the vase were missing. without a second _20_,i glanced out the window at ms. sullivans house and with a smile on my face. i turned off the light in the room and went to sleep.the next morning my doorbell rang. i opened the door jimmy was there.筋疲力尽地下班回家后,“我”发现大门稍微开着,进屋后也没有发现任何异常。“我”去看望生病的邻居时,看到两盆很眼熟的玫瑰花,邻居说是懂事的jimmy为她买的,回家后“我”意识到了事情的原委,第二天早晨门铃响了,jimmy出现在“我”家大门口1a. easily b. slowly c. slightly d. silently答案:c。筋疲力尽地下班回家后,发现大门稍微开着,“我”觉得有点害怕。slightly轻微地,微小地,稍微地。2a. tensely b. patiently c. eagerly d. calmly答案:a。“我”是不是离开时粗心大意忘锁了?紧张地环顾四周想发现是不是少东西了。tensely“紧张地”符合语境和逻辑。patiently耐心地;eagerly热切地;calmly镇静地。 3a. burning b. losing c. lacking d. missing答案:d。missing不见的,缺少的。4a. get b. deal c. steal d. leave答案:d。为什么有人进“我”家来,离开时什么也没有拿走?only to leave with nothing出乎意料地空手离开。因空后有介词with,故可排除及物动词steal“偷,偷窃”。5a. what b. where c. that d. how答案:b。在仔细搜索每个角落之后,“我”意识到一切都在原来我放的地方。此处where引导表语从句。6a. worn b. changed c. unwashed d. overturned答案:d。 地毯上没有被翻乱的垫子,没有打破的灯,也没有被倒空的抽屉。overturned翻倒的,弄翻的。7a. lockers b. kettles c. drawers d. coats答案:c。被翻过来倒空东西的在四个备选项里只能是drawers(抽屉)。8a. eased b. angry c. surprised d. curious答案:a。发现什么也没少心里轻松多了,透过餐厅的大窗户“我”向外看了看sullivan女士的家。eased放松的,悠闲的,安心的。9a. watch b. guard c. follow d. visit答案:a。 当jimmy是个婴儿的时候她常常照看他。watch守候,看,照顾。10a. accident b. experience c. incident d. condition答案:c。忘记了关于大门的那件事,“我”决定去sullivan女士家,看看她近况如何。incident事件。11a. working b. doing c. sleeping d. acting答案:b。 how is sb. doing某人身体、情绪状况如何。是how are you/how is sb.的另一种说法,尤其用于家人和熟人之间。12a. lamps b. vases c. roses d. gifts答案:c。这些玫瑰和“我”餐厅窗前餐桌上的那些玫瑰看起来很像。13a. stood b. ran c. stepped d. jumped答案:d。带着愉快的微笑,sullivan女士告诉“我”这些玫瑰是jimmy买来作为给她的祝贺康复的礼物。听到这儿jimmy突然从座位上立即站了起来,说要回家做会儿作业,但许诺会回来看她。14a. look b. check c. pick d. call答案:b。check in on sb.探访/望某人。15a. ever b. still c. only d. just答案:a。交谈了一会儿,看到sullivan开始感到很累了,因此“我”离开了她家,留下“我”的电话号码以防她随时需要帮助。ever即at any time(before/up till now)在任何时候(之前/直至现在)。16a. smart b. sensitive c. sweet d. thankful答案:c。“我”在想小jimmy如此关心sullivan女士,这是一件多么美好的事。sweet快意的,甜美的。17a. strange b. nervous c. careless d. wrong答案:b。“我”回到家,嘲笑自己今天上午关于所发生的事是多么地神经质。nervous神经紧张的,神经的,不安的。18a. everything b. something c. anything d. nothing答案:d。be nervous over nothing“杞人忧天”,凭空或莫须有地感到紧张或担忧。19a. growing b. sitting c. lying d. arranging答案:b。“我”走过餐厅看到放在花瓶里的玫瑰花不见了。sit: be in a certain position, lie“处于某位置,位于”。此处用sitting作后置定语。20a. thought b. intention c. expectation d. delay答案:a。不用想“我”马上明白了是怎么回事。without a second thought立即,马上。*结束 (201*绵阳诊断)tom is a little boy, but he is only seven years old. one day he1._went to the cinema. it was the first time for him to do that. he2._bought a ticket and then went out. but after two or three minutes3._he came out and bought the second ticket and went in again. after a4._few minutes he comes out again and bought a third ticket. two5._or three minutes later he came out and asked another ticket.6._then the girl in the ticket office who asked him, “why do you7._buy so many ticket? how many friends do you meet?” tom8._answered,”no, i have not friends here. but a big boy always 9._stops me at the door and tear my ticket to pieces.”10._答案与解析:1but改为and依据语境,这里前后句之间是并列关系而不是转折关系。23out改为in依据语境,男孩买票走进电影院。4the改为a下文bought a third ticket有暗示。序数词前用不定冠词,表示“再一,又一”。5comes改为came结合行文逻辑,这里应用一般过去时。男孩进去又出来了。6asked后加forask for sth.表示“要求得到”。7去掉who这里不是定语从句,假如是定语从句,原句缺少主句。8ticket改为ticketsso many后接复数名词。9not改为nonot是副词,不能修饰名词,应改为no。10tear改为tears这里stop和tear是并列谓语动词,要用第三人称单数的一般现在时。*结束.(201*四川卷) in business, theres a speed difference: its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves. the difference is important regardless of industry and company size. companies fearful or losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.in our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain an edge ended with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track, whats more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines ,averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-years period.how did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better ? they thought differently about what “slower “and “faster” mean. firms sometimes fail to understand the difference between operation speed (moving quickly ) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ). simply increasing the speed of production, for example , may be one way to try to reduce the speed difference . but that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.in our study, high performing companies with strategic speed always made changes when necessary . they became more open to idea and discussion. they encouraged new ways of thinking. and they allowed time to look and learn. by contrast (相比而言). performance suffered at firms that moved falt all the among their employer , and had little time thinking about changes.strategic speed serves as a kind of leadership . teams that regularly take time to get things right , rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . that kind of strategy must come from the top.57 . what does the underlined part “gain an edge ” in paragraph 2 mean ? a. increase the speed. b. get an advantage. c. reach the limit. d. set a goal58. the underlined part “the laws of business physics” in paragraph 3 means _. a. spending more time and performing worse. b. spending more time and performing better c. spending less time and performing worse d. spending less time and performing better 59. what can we learn from the text? a. how fast a firm moves depends on how big it is. b. how competitive a firm is depends on what it produces. c. firms guided by strategic speed take time to make necessary changes. d. firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.60. where could be the last title for the text? a. improve quality? serve better. b. deliver value? plough ahead. c. reduce time? move faster. d. need speed? slow down.【答案】bdcd*结束(201*-广东卷)can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? people who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. a recent research has found a new recipe of success. according to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable that the two pets will get along swimmingly. two-thirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.however, it wasnt all sweetness and light. there was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. one reason for this is probably that some of their body signals were just opposite. for example, when a cat turns its head away it signals aggression, while a dog doing the same signals submission.in homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behaviour. they are learning how to talk each others language. it is a surprise that cats can learn how to talk dog, and dogs can learn how to talk cat.whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. they can learn to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than was preciously suspected. once familiar with each others presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together in the sofa. they can easily share the same water bowl and in some cases groom(梳理) each other.the significance of this research on cats and dogs may go beyond pets-to people who dont get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. if cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.31. the underlined word swimmingly in paragraph1 is closest in meaning to_.a. early b.sweetly c.quickly d. smoothly32. some cats and dogs may fight when_.a. they are cold to each other b. they look away from each otherc. they misunderstand each others signalsd. they are introduced at an early age33. what is found surprising about cats and dogs?a. they eat and sleep togetherb. they observe each others behaviorsc. they learn to speak each others languaged. they know something from each others voice34. it is suggested in paragraph 4 that cats and dogs_.a. have common interests b. are less different than was thoughtc. have a common body langaged. are less intelligent than was expected35. what can we human beings learn from cats and dogs?a. we should learn to live in harmonyb. we should knows more about animalsc. we should live in peace with animalsd. we should learn more body languages【文章大意】本文是一篇说明文。通过科学研究表明猫和狗在一定的情况下是能够和平相处的。如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利地和平相处。通过观察他们不能和平相处的原因是他们之间误解了彼此的身势语而造成的。但有趣的是猫和狗能够相互学习彼此的身势语,这样他们就能和平相处。31.d考查推测词义。如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利的和平相处。2/3被采访的家庭也表明这样的结果。32. c考查细节理解。根据第二段while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. one reason for this is probably that some of their body signals were just opposite.可知选c。33.c考查细节理解。根据文章第三段in homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behaviour. they are learning how to talk each others language.可知c正确。34. b考查细节理解。根据文章第四段中的they can learn to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than was preciously suspected.可知b正确。35. a考查推理判断。根据文章的最后一段可知,在动物王国,人们公认的猫和狗都能和平相处,何况人呢?*结束阅读下列材料,从每题所给的四个选项 (a、b、c和d)中,选出最佳选项。aa three-year independent investigation into the september 11, 2001 attack on the pentagon has yielded new eyewitness evidence which, according to the southern california-based researchers who conducted the investigation conclusively (and unfortunately), establishes as a historical fact that the violence which took place in arlington that day was not the result of a surprise attack by suicide hijackers, but rather a military black operation involving a carefully planned and skillfully executed deception.a cnn reporter at the scene states that there is no evidence that a 757 hit the pentagon.what hit the pentagon? a boeing 757 loaded with passengers and fuel right? who was on flight 757? according to the flight information there were no arabs on it. that makes me wonder if flight 757 actually existed at all.from the pictures and the videos, people can find that there are several doubtful points that need to be taken into consideration, for example the marker line on the grass in the satellite and ground pictures, the different colors of the smoke, the hole which the plane impacted, and the standing pylons (架线塔).also, from the comparison of the different pictures, people can find some other strange points. for example, the gear (齿轮) is not the matching one. the wreckage of the plane is not the one from the american airlines. the glass on the pavement of the pole is another doubtful point. the last thing that need considering is about the collapse. one of the gif video shows the plane impacting the pentagon. the only problem with this video footage is that it has been altered (改变) and can not be fully trusted.these crash photos and videos shown here clearly have been doctored (篡改) and dont even match the physics of what happened. so where is the real video? it leaves me many questions. is this a missile? it is a real enigma.1. where can you possibly read this article?a. in a newspaper.b. in a book.c. in a magazine.d. on a website2. what the word “yielded” mean in the first sentence?a. given inb. surrenderedc. producedd. given away3. which of the following doubtful points is not mentioned in the passage?a. the colors of the smokeb. the marker line on the grassc. the standing pylonsd. the model of the plane4. what is the authors attitude towards the 911 investigation?a. positive.b. skeptical.c. neutral.d. ng.参考答案 1-4dcdb*结束完形填空 (201*天津十二区县联考一)last christmas while staying with my parents, i _1_ across some old love letters that my parents wrote to each other. these letters were all piled up in a basket, dirty and _2_ with dust. _3_ to read and sort them, i asked them if i could take these letters back to my illinois home. they agreed.as i carefully opened each letter, all of them _4_ with date, i discovered a new page _5_ unknown to me in this private chapter of my parents lives. my father used to _6_ in the army. so his letters were full of frontline _7_ of the things about the war. each of my mothers letters was marked with her 1944 dark red lipstick kiss. i was _8_ to these letters like a magnet(磁铁)just six weeks after our christmas visit, daddy became very _9_ and was hospitalized. this time, he was fighting a _10_ kind of war. as i sat by his bedside, we discussed the _11_. he told me how much receiving those lipstickkissed letters had _12_to him when he had been so far from home.it so happened that the next day would be february 14.from the _13_ letters i chose the card my father had sent mother in 1944 and brought it to my fathers bedside.at his bedside, i joked with him, saying _14_, “today is valentines day. dont you want to send mother a present?” he became more _15_ when i handed him the old _16_. he carefully opened it and took out the card, and when he _17_ it, his eyes were filled with tears.my father, in a voice tight with _18_ read the loving _19_ hed sent to my mother fiftysix years earlier. and this time, he could read it to her _20_.尘封的信件,记载了父母当年的爱情。几十年后的今天,住院的父亲当面对母亲读起56年前的情人节写给母亲的卡片1a. came b. hitc. drew d. fell答案:a。上个圣诞节当我和父母待在一起时,我无意中发现了父母以前的情书。come across无意中发现,偶然见到。2a. hidden b. coveredc. buried d. filled答案:b。这些信件都堆放在一个篮子里,脏兮兮的,覆满尘土。be covered with被覆盖。be filled with充满;be hidden和be buried都与in搭配,两者表示“藏在或埋在中”。显然根据常识b项符合语境和逻辑。3a. pretending b. suggestingc. preferring d. deciding答案:d。我“决定”阅读并

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论