高考英语二轮精选基础词汇及语法知识强化系列(22)外研版.doc
收藏
编号:44726579
类型:共享资源
大小:152.51KB
格式:DOC
上传时间:2020-01-19
上传人:伐***
认证信息
机构认证
宁夏凯米世纪网络科技有限公司
宁夏
统一社会信用代码/组织机构代码
91640100MA774ECW4K
IP属地:宁夏
5.99
积分
- 关 键 词:
-
语法知识强化系列
高考英语二轮精选基础词汇及语法知识强化系列
高考英语二轮精选基础词汇及语法知识强化系列22外研版
高考英语二轮精选基础词汇
高考英语二轮
语法和词汇知识
高三英语二轮
- 资源描述:
-
2013高考英语二轮精选基础词汇及语法知识强化系列(22)及答案
Ⅰ.选词填空
1.the dog had such __________ to its master that it would not leave him,even when he was dead.(devotion,contribution,connection,application)
答案:devotion
2.they built strong walls round the town as a __________ against enemies.(defence,defend,defeat,depend)
答案:defence
3.i bought a beautiful cellphone,which was the __________ of all my classmates.(admire,wish,respect,envy)
答案:envy
4.we believe that __________ to a free trade destroy wealth and benefit no one in the long run.(attempts,administrations,barriers,procedures)
答案:barriers
5.it’s hard to imagine a large city without policemen,but such was the __________ in london in the early 18th century.(situation,condition,affair,matter)
答案:situation
Ⅱ.用适当的冠词填空
1.i don’t usually have __________ breakfast,but i always eat __________ good supper.
答案:不填;a
2.washington was elected __________ president in 1787.he was the first president of __________ united states.
答案:不填;the
3.some people are worried that __________ air pollution may bring about changes in __________ weather around the world.
答案:不填;the
4.to __________ east of china lies __________ pacific ocean.
答案:the;the
5.in __________ people’s republic of china,__________ man is equal to __________ woman.
答案:the;不填;不填
Ⅲ.单项填空
1.(2012山东省实验中学诊断)—is tony the student awarded at the graduation ceremony in your class?
—there is __________ tony,but i’m afraid he isn’t __________ one you mentioned.
a.the;the b.a;a
c./;the d.a;the
解析:选d。考查冠词用法。答句句意:有一个名叫tony的人,但恐怕不是你提到的那个人。第一空是泛指,第二空是特指,故选d。
2.(2012山东省实验中学模拟)quancheng square is one of __________ largest in china,__________ second to tian’anmen square.
a.the;the b.the;a
c./;the d.the;/
解析:选d。考查冠词。在形容词的最高级前面加the,表示特指;如果序数词后没有直接跟名词,则不需要加the。结合题意可知,应选d。
3.(2012潍坊1月份训练)call __________ steward over the next time you see him.i’m having __________ hard time with my seat belt.
a./;the b.the;a
c.a;/ d./;a
解析:选b。考查冠词用法。第一空表示特指;time前有形容词修饰时用不定冠词a,have a hard time意为“度过困难时期”。故选b项。
4.(2012青岛第二次统一检测)the incident turned him into __________ different person,even if he did not realize it at __________ beginning.
a.a;a b.the;the
c.the;a d.a;the
解析:选d。考查冠词用法。句意:这件事把他变成了一个不同的人,即使起初他并没有意识到这一点。第一空表示泛指,故用不定冠词a;at the beginning意为“从一开始”,是固定短语,所以第二空用定冠词the。故选d项。
5.(2012淄博模拟)it’s __________ second time in five days that he has asked me for __________ higher pay.
a./;a b.a;the
c.the;a d.the;the
解析:选c。考查冠词用法。由语境知,这是五天里他第二次向“我”要求加薪,第一个空the用于序数词之前,表“第二次”;第二个空表泛指。故c项正确。
6.(2012临沂质量检测)if i were in __________ position of the mayor,i wouldn’t allow __________ factory like this standing on the bank of the yangtze river.
a.the;a b.the;/
c.a;the d./;the
解析:选a。考查冠词。in the position of...为固定搭配,意为“处在……的位置”;第二空表示“允许一个像这样的工厂”,故用不定冠词a。即a项正确。
7.(2012德州模拟)—have you seen __________ umbrella i left here?
—no,but i will keep __________ eye out for it if possible.
a.the;an b.an;the
c.the;the d.an;/
解析:选a。考查冠词用法。第一空“i left here”作先行词umbrella的定语从句,表特指,故用the;keep an eye out for意为“留意,当心”。故a项正确。
8.(2012聊城模拟)having lived in china for 8 years,helen has a good __________ of both english and chinese.
a.program b.guidance
c.command d.ability
解析:选c。考查名词词义辨析。program意为“计划;程序;节目”;guidance意为“指导”;command意为“命令;掌握”;ability意为“能力”。句意:helen在中国生活了8年,因此他精通英语和中文。have a good command...意为“精通……”,符合题意。
9.(2012合肥市第二次质量检测)being able to speak another language fluently could be a great________ when you are looking for a job.
a.advantage b.chance
c.assistance d.importance
解析:选a。考查名词辨析。从句意“能够流利地讲一门外语在找工作时是一种优势。”可知选a项advantage“优势”。b项表示“机会”;c项表示“帮助,援助”;d项表示“重要性”,都与语意不符。
10.(2012青岛第二次统一检测)we should bear in mind that social development and balance of nature should go in __________.
a.company b.sympathy
c.association d.harmony
解析:选d。考查介词in搭配的短语辨析。句意:我们要牢记社会发展和自然平衡保持一致。in harmony意为“和谐一致”,符合语境。in company意为“一同;一起”;in sympathy意为“同情;赞成”;in association意为“联合;有关联”。故选d项。
Ⅳ.用适当的冠词和下列名词的适当形式填空
with 1.____________ development of industry,air pollution is getting 2.____________ more and more serious problem.in beijing,many people suffer different kinds of 3.____________ because of air pollution.
air pollution is caused by the following reasons:half of the problem is caused by vehicles.there are more and more cars and buses on the roads,and they give off 4.__________ poisonous gases.twentyfive percent of air pollution is caused by factories.another factor is the 5.____________.smoking not only does 6.____________ to their health but
also to others.besides these,about 10% of air pollution is caused by other reasons.
we should take some 7.____________ to fight against 8.____________ pollution.new fuel can be used to take 9.____________ place of gas.we can plant more trees.if everybody realizes the importtance of 10.____________ and does something to stop pollution,the problem will be solved.
答案:1.the 2.a 3.illnesses 4.不填 5.smokers
6.harm 7.measures 8.不填 9.the 10.environment
******************************************************结束
- 4 -
- 内容简介:
-
-
- 温馨提示:
1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
2: 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
3.本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

人人文库网所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。