2013届高考英语二轮总复习 第23讲 短文和表格信息的理解限时训练讲义 新课标(湖南专用).doc_第1页
2013届高考英语二轮总复习 第23讲 短文和表格信息的理解限时训练讲义 新课标(湖南专用).doc_第2页
2013届高考英语二轮总复习 第23讲 短文和表格信息的理解限时训练讲义 新课标(湖南专用).doc_第3页
2013届高考英语二轮总复习 第23讲 短文和表格信息的理解限时训练讲义 新课标(湖南专用).doc_第4页
2013届高考英语二轮总复习 第23讲 短文和表格信息的理解限时训练讲义 新课标(湖南专用).doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第二十三讲短文和表格信息的理解 (1)(10 min.)(2011湖南卷)A person searches various websites for different reasons, such as school, work, or entertainment. For teenagers, many informative resources on the Internet can be used. As a matter of fact, there are educational, music and art websites that are truly helpful to teenagers, because they can help make ones life easier.Education websites are helpful to a teenager in doing school work and searching for a college. Some can help studying for tests, explaining a lesson, and doing homework. Some can help find the right schools based on ones interests. And still others have pages devoted to the social life at each of the colleges or the specific activities that occur at a certain school.Some free music sites enable a teenager to diversify their musical tastes. On these sites, all types of music are available such as pop, jazz and country. One can type in a song,category or artist and his or her entire catalog appears. Then, the listener can make multiple playlists without creating an account(账户) with the site.There are various art websites that can help students to appreciate and create art pieces. On these sites, a student can view numerous photos and art pieces from different mediums or create an account with the website to upload their art pieces for people to see. In addition, one can enjoy various art projects that people have created on display for the rest of the world.Truly informative resources are offered on the Internet. The best suggestion one can receive is to try to look for new websites that can help in the educational, music, or art area, so one can become wellrounded and informed.Truly Helpful Websites for TeenagersMany 1._ are available on various websites. Educational sites: helping one 2._ and search for a college Study for tests, explain a lesson, and do homeworkFind the right school that one 3._Learn information about college social life and 4._. Free music sites: 5._ to diversify musical tastes Listen to all types of musicType in a song, category, or artist to get an entire catalogMake multiple playlists 6._. 7._: helping one appreciate and create worksView photos and works from mediums 8._ for others to see 9._ on displayHelpful websites can make teenagers 10._ (2)(12 min.)(2010湖南卷)An apprenticeship is a form of onthejob training that combines workplace experience and classroom learning. It can last anywhere from one to six years, but four years is typical for most. An apprentice spends the majority of the time in a workplace environment learning the practical skills of a career from a journeyman someone who has done the job for many years. The rest of the apprentices time is spent in a classroom environment learning the theoretical skills the career requires. Being an apprentice is a fulltime undertaking.One of the advantages of apprenticeship is that it does not cost apprentices anything. The companies that hire them pay for school. Whats more, it offers apprentices an “earn while you learn” opportunity. They usually start out at half the pay of a journeyman, and the pay increases gradually as they move further along in the job and studies. Near the end of the apprenticeship, their wages are usually 90 percent of what a journeyman would receive. Apprenticeship also pays off for employers. It can offer employers a pool of welltrained workers to draw from.Despite the advantages, apprentices are usually required to work during the day and attend classes at night, which leaves little time for anything else. Sometimes, they might be laid off(下岗) if business for the employers is slow.Once they have completed the apprenticeship and become journeymen, they receive a nationally recognized and portable certification and their pay also increases again. Some journeymen continue employment with the companies they apprenticed with; others go onto different companies or become selfemployed contractors. (3)(13 min.)(衡阳市八中2012届高三第二次月考试卷)An altimeter(测高计)is an instrument used in an airplane to tell the pilot how high he is flying. The altimeter used in most airplanes is a kind of barometer(气压计), which, like barometers found in ordinary homes, is a measuring instrument for air pressure. The weight of the atmosphere presses downwards everywhere. At sea level this pressure is more than 14 pounds on every square inch of the surface. The higher you go into the air, the lower the air pressure is. An altimeter measures this air pressure to show the altitude of the airplane, or, how high it is above sea level.But the altimeter does not show how high the plane is above the ground. A plane might be flying at an altitude of 15, 000 feet, but it would be only a thousand feet or so above the ground if the land in that area happened to be 14, 000 feet above sea level.The pilot adjusts his altimeter to the actual sealevel pressure before setting out from the airport and then corrects it in flight according to new information given to him by radio. He flies high enough to be above any mountain he may pass on his course. The barometer altimeter is correct within about 300 feet.Another kind of altimeter, the radio altimeter, makes use of radio reflections. It calculates the height of the flying plane by sending out electrical signals to the surface below and measuring the time required for them to bounce back(反弹). It is correct within 15 feet over water, but is not reliable over land. Big planes usually have both kinds of altimeter.Title: 1. _2. _An instrument used in an airplane to tell the pilot 3. _ of the craft.4. _ 5. _ The radio altimeterHow it worksby 6. _ to show the altitude of the airplane, or the height above sea levelby giving out 7. _to the surface below and measuring the time required for them to bounce backHow to8. _adjust it to the actual sealevel pressure before the plane 9. _.correct it in flight according to new information. /Requirementswithin 10. _within 15 feet over water (4)(12 min.)(师大附中2012届高三月考)What is elearning? Elearning is essentially the computer and networkenabled transfer of skills and knowledge, whose content is delivered via the Internet, audio or video tape, satellite TV, and CDROM. Elearning dates back to the early 1960s when Stanford University psychology professors Patrick Suppes experimented with using computers to teach math. As early as 1997 William D. Graziadei published an article which described developing an overall strategy for technologybased course development and management for an educational system. Today people are using many technologies in elearning, blogs and virtual classrooms included. There are different types of elearning that are available. Some educational experts suggest that different types or forms of elearning can be considered as a continuum, from no elearning, ie. no use of computers or the Internet for teaching and learning, through classroom aids, such as making classroom lecture Powerpoint slides available to students and through a course website, to laptop programs, where students are required to bring laptops to class and use them as part of a facetoface class, to mixed learning, where classroom time is reduced but not eliminated, with more time devoted to online learning, to fully online learning, which is a form of distance education. Due to the effectiveness of elearning methods, this type of learning methodology is rapidly becoming popular among schools. By 2006, 3.5 million students had participated in learning courses through the Internet at institutions of higher education in the United States. Alien and Seamen claim that almost a quarter of all students in postsecondary education were taking fully online courses in 2008, and a report by Ambient Insight Research suggests that in 2009, 44 per cent of postsecondary students in the USA were taking some or all of their courses online, and some professors predicted that this figure would have been doubled by 2014. Thus it can be seen that elearning is moving rapidly from the margins to being a predominant form of postsecondary education.Elearning has created a new paradise in education and it has greatly complemented our traditional methods and thus it has brought students a lot of advantages. We expect much more growth in adoptions of it in schools. An 1. _ to Elearning. Definition: Transfer of skills and knowledge 2. _ of computer and network, etc. . History of Elearning: In the early 1960s: An experiment 3. _ conducted by using computersAs early as 1997: 4. _ developing an overall strategy publishedToday: Many technologies 5. _ in elearning. Types of Elearning Services: 6. _ : Laptops used as part of a facetoface classMixed learning: 7. _ and more time spent onlineFully online learning: A form of distance education. The 8. _ in Higher EducationBy 2006: 3.5 million students participating in online learningIn 2008: 25% of all students taking fully online educationIn 2009: 44% of students taking all their courses onlineBy 2014: 9. _ of students taking online courses. More growth in adoptions of elearning is wanted because it can get students 10. _ it.答案专题六阅读填空第二十三讲短文和表格信息的理解(1)本文主要介绍怎么帮助青少年找到对于他们学习生活有帮助的网站。1. informative resources直接题。根据第一段第二句的many informative resources on the Internet can be used可知。2. do school work改写题。根据第二段第一句helpful to a teenager in doing school work可知。3. is interested in改写题。根据第二段第三句based on ones interests可知。4. specific school activities改写题。根据第二段最后一句or the specific activities that occur at a certain school可知。5. enabling a teenager或enabling one改写题。根据第三段第一句enable a teenager to diversify可知。6without an account直接题。根据第三段最后一句make multiple playlist without creating an account(账户) with the site可知。7Art sites改写题。根据第四段第一句There are various art websites that可知。8. Upload art pieces直接题。根据第四段第二句后半部分to upload their art pieces for people to see可知。9. Enjoy art projects直接题。根据第四段最后一句one can enjoy various art projects that可知。10. wellrounded and informed直接题。根据全文最后一句so one can become wellrounded and informed可知。(2)1. Apprenticeship直接题。全文是围绕“Apprenticeship”而展开描写的,故填Apprenticeship。2classroom learning直接题。根据第一段第一句“An apprenticeship is a form of onthejob training that combines workplace experience and classroom learning.”可判断。3the majority直接题。根据第一段“An apprentice spends the majority of the time in a workplace environment learning the practical skills of a career from a journeyman”可判断。4theoretical直接题。根据第一段“The rest of the apprentices time is spent in a classroom environment learning the theoretical skills the career requires.”可判断。5at the beginning改写题。根据第二段“They usually start out at half the pay of a journeyman,and the pay increases gradually as they move further along in the job and studies.”可判断。6a journeymans wages改写题。根据第二段“Near the end of the apprenticeship,their wages are usually 90 percent of what a journeyman would receive.” 可判断。7many welltrained workers改写题。根据第二段 “It can offer employers a pool of welltrained workers to draw from.”可判断。8. being laid off改写题。根据第三段 “Sometimes, they might be laid off(下岗) if business for the employers is slow.” 可判断。9. Results概括题。综合右栏内容可判断。10. another pay increase改写题。根据最后一段 “Once they have completed the apprenticeship and become journeymen, they receive a nationally recognized and portable certification and their pay also increases again.”可判断。(3)本文主要介绍了测高计的相关情况:它的定义、类型、工作原理、 操作程序以及要求等。1. An/The altimeter或者Altimeters直接题。纵观全文可以得出。2. Definition概括题。3. the altitude直接题。根据第一段最后一句“An altimeter measures this air pressure to show the altitude of the airplane, or, how high it is above sea level.”可得出。4. Types/Kinds概括题。5. The barometer altimeter改写题。根据第一段“The altimeter used in most airplanes is a kind of barometer(气压计)”可判断。6. measuring air pressure改写题。根据第一段“An altimeter measures this air pressure to show the altitude of the airplane, or, how high it is above sea level.”可判断。7. electrical signals直接题。根据第四段 “It calculates the height of the flying plane by sending out electrical signals to the surface below and measuring the time required for them to bounce back(反弹)”可判断。8. operate概括题。根据第三段内容综合可得。9. takes off或者leaves the airport改写题。由第三段“The pilot adjusts his altimeter t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论