高考英语阅读理解精英训练极品题(3).doc_第1页
高考英语阅读理解精英训练极品题(3).doc_第2页
高考英语阅读理解精英训练极品题(3).doc_第3页
高考英语阅读理解精英训练极品题(3).doc_第4页
高考英语阅读理解精英训练极品题(3).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解精英训练极品题(3)及答案阅读理解-cthis is our country, america. the country where everyone is supposed to have a shot at financial success. the country of dreams and ambition. yet, caused by the endless pursuit of individual profit, our country is a mess. and we owe it all to capitalism. we live in a society where people are forced to live without health coverage. a country where the poor can hardly feed themselves while the rich decide which one of their 10 homes to stay at for the night. all of these sad things arise out of capitalism. sadly, our country values little more than money. it motivates our decisions and even influences entire political parties. we have gotten to the point in society where a human life comes secondary to our financial security. any rational society would value life above all else and realize that health is a basic human right. yet in our world, money comes first.i never once have claimed to be an economist and have no interest in debating the financial advantages of any economic system. yet socialism surely looks better than what we have. if we lived in a socialist society, we would be a country without such an unfair wealth distribution. we would value friendship over business and we would treat one another as humans. most importantly, however, is that money would stop controlling our lives and we could act how humans should act. capitalism has created an “every man for himself” existence. everything is a battle for limited resources and fuels. we have become so accustomed to the life value that we will do whatever we have to look out for ourselves. yet is this really the kind of life we want?we have become so illusioned. we are tired of the misdirection. all economic systems have their issues, but i feel like ours is turning our country into something it shouldnt be. the good of man falls secondary to money. in our world, it is all about dollars and cents, which, unfortunately for most, makes no sense.51. in the authors opinion, the root cause of the present situation in his country is _.a. money b. peoples value c. social unfairness d. social system【答案】d 【解析】细节理解题。根据we owe it all to capitalism所有的一切都是因为是资本主义社会,也就是他们国家的制度,故选d。52. according to the passage, which is not the characteristic of capitalism?a. individualism b. endless pursuit of wealth c. humanism d. great gap between the rich and the poor 【答案】c【解析】细节理解题。individualism个人利己主义; endless pursuit of wealth 无休止追求财富;humanism 人道主义;great gap between the rich and the poor富人和穷人的距离拉大;根据capitalism has created an “every man for himself” existence.利己主义;caused by the endless pursuit of individual profit, 无休止追求财富;if we lived in a socialist society, we would be a country without such an unfair wealth distribution. 财富分配不均;这些都是资本主义的特征,只有人道主义是社会主义的特征,故选c。53. how does the author feel about his country?a. concerned b. angry c. skeptical d. hopeless 【答案】a 【解析】细节理解题。concerned关心的; angry生气的; skeptical 怀疑的; hopeless绝望的。根据yet is this really the kind of life we want? i feel like ours is turning our country into something it shouldnt be.这里显示出作者很关心自己的国家,故选a。54. which of the following would the author agree with?a. life should be placed at the top of our considerations.b. socialism is perfect.c. health is equally important as wealth.d. the pursuit for wealth should be restricted. 【答案】a 【解析】细节理解题。根据any rational society would value life above all else 及the good of man falls secondary to money.作者同意钱放在第二位,生命放在第一位,故选a。55. which of the following might be the best title of the passage?a. how to save america b. capitalism is in troublec. why is america in trouble d. america is in trouble 【答案】c【解析】标题归纳题。根据本文的内容叙述了美国为什么处于困境之中,故选c。阅读理解(二)-bsome people will do just about anything to save money.and i am one of them.take my familys last vacation.it was my sixyearold sons winter break from school,and we were heading home from fort lauderdale after a weeklong trip.the flight was overbooked,and delta,the airline,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.i had meetings in new york,so i had to get back.but that didnt mean my husband and my son couldnt stay.i took my ninemonthold and took off for home.the next day,my husband and son were offered more credits to take an even later flight.yes,i encouragedokay,orderedthem to wait it out at the airport to “earn” more delta dollars.our total take:$1,600.not bad,huh?now some people may think im a bad mother and not such a great wife either.but as a bigtime bargain hunter,i know the value of a dollar.and these days,a good deal is something few of us can afford to pass up.ive made a living looking for the best deals and exposing(揭露) the worst tricks.i have been the consumer reporter of nbcs today show for over a decade.i have written a couple of books including one titled tricks of the trade:a consumer survival guide.and i really do what i believe in.i tell you this because there is no shame in getting your moneys worth.im also tightfisted when it comes to shoes,clothes for my children,and expensive restaurants.but i wouldnt hesitate to spend on a good haircut.it keeps its shape longer,and its the first thing people notice.and i will also spend on a classic piece of furniture.quality lasts.5why did delta give the authors family credits?athey took a later flight.bthey had early bookings.ctheir flight had been delayed.dtheir flight had been cancelled.解析细节理解题。根据文章第一段中“.give up our seats and leave the next day.”可知答案。答案a6what can we learn about the author?ashe rarely misses a good deal.bshe seldom makes a compromise.cshe is very strict with her children.dshe is interested in cheap products.解析推理判断题。根据文章第三段中“but as a bigtime bargain hunter, i know the value of a dollar. and these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.”可知作者自称是一个一流的杀价者,并且说一笔好的交易是很少有人能够拒绝的,因此作者不会错过一笔好买卖的,答案为a项。答案a7what does the author do?ashes a teacher.bshes a housewife.cshes a media person.dshes a businesswoman.解析细节理解题。根据文章第四段第二句“i have been the consumer reporter of nbcs today show for over a decade.”可知作者是一位媒体工作者。答案c8what does the author want to tell us?ahow to expose bad tricks.bhow to reserve airline seats.chow to spend money wisely.dhow to make a business deal.解析写作意图题。文章最后一段讲述了如何明智地花钱,即如何让钱花得更值得,故答案为c项。答案c阅读理解(二)-ca mentoring(导师制) program is giving life changing opportunities to banbury youth.young inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21.alex goldberg,the programs founder,said:“we set up young inspirations because we wanted to give young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook.”“we try to create work experience opportunities that will really make a difference to our youth.for example,weve secured internships(实习) with worldfamous firms such as honda.”“at a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring,it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures.” kieran hepburn,14,is one of a group of banbury youth who has benefited from the program so far.in october the banbury school pupil was accompanied by young inspirations staff to paris where he was an observer at the united nations educational,scientific and cultural organizations (unesco) international youth forum(论坛)the event was held for young people from around the world,to seek their views on how the future of youth and education should look.kieran joined several hundred observers mostly in their 20s and was the only uk school pupil to attend the event.kieran thinks the trip was a life changing experience.“before we left i didnt quite know what to make of it but when we got there we didnt stop,it was amazing,” he said,“we went to three or four hours of debates each day and then did something cultural each afternoon.”the main theme of the forum was how youth can drive change in political and public life.it dealt with issues(问题) such as drug abuse,violence and unemployment.kieran said:“it has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and i was voted most improved pupil at school in august.”the young inspirations mentoring sessions take place each friday in banbury.for details visit .9the young inspirations mentoring program aims to _.atrain staff for worldfamous firmsboffer job opportunities to young adultscprovide youth with unique experiencesdequip the unemployed with different skills解析细节理解题。由第三段中的“we set up young inspirations because we wanted to give young people experiences.”可知目的是给青年提供独特的经历。答案c10according to alex goldberg,it is difficult for schools to offer the mentoring due to _.athe lack of support from firmsbthe cultural differencescthe effect of unemploymentdthe shortage of money解析推理判断题。由第五段中的“funding cutbacks”(削减资金)可知,缺乏资金给导师制的发展带来了困难。答案d11we can learn from the passage that _.athe visit to the united kingdom was amazingbkieran has made great progress in many aspectscthe youth have found a way to solve their problemsdthe mentoring sessions are held every day except friday解析推理判断题。由文章倒数第二段中的“it has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and i was voted most improved pupil at school in august.”可知kieran在很多方面取得了进步。故选b项。答案b12what would be the best title for the passage?aalex goldberg,founder of young inspirationsbyoung people find a world of opportunityckieran,banbury school pupil to parisddebates help youth with their grades解析标题归纳题。本文主要就alex goldberg创建了导师制,给青年人提供了了解社会、获得社会经验的机会,最后这个项目扩大到国际范围,给青年人改变自己和社会的机会。所以正确答案为b。答案b阅读理解-da lot of interesting things have happened in the past several months as people from all walks of life learn how to stretch their money. a lot of changes have been accelerated by the fuel shocks during the summer of 2008; in a lot of ways we seem to be reverting to the frugal(economical) sensibilities of a past generation. more people are choosing to be more picky when they swipe their credit cards even if that means not buying things until they have money in their bank accounts, the days of the $0-down mortgage(抵押贷款)seem to be murdered, and there is a lot more acceptance of environmentally-friendly technologies that promise to reduce our overall dependency on foreign oil even if it means taking a hit to the excesses that used to define our quality of living.an interesting new trend being taken by small businesses is the practice of offering discounted prices to customers willing to pay in cash. this is not the same as paying “under the table”-rather, the store saves its merchant processing fees and passes those savings on to the customers. the idea is a good one in principle-paying in cash forces consumers to take stock of what they are spending as much as it saves stores from transaction(交易) fees. of course there are drawbacks to the plan. when people pay in cash, they tend to be more conservative with their spending since they tangibly(really) feel their money leave their possession. that will cause stores to lose profits because customers will think twice before buying highmargin “impulse” products at checkout whereas before they might not have thought twice before charging it. increased volume of cash handling opens stores to loss through employee theft at the till(抽屉), not to mention controls that need to be put into place to count and deposit physical currency.our family has saved a fortune by switching to cash. when getting to the bottom of your change jar means no more purchase power until your next pay period, you really start to appreciate the fine art of merchandising(做买卖) and the expertise applied to make you want to buy more and more. cold hard cash feels more organic, and helps us to appreciate the effort it takes to maintain our lifestyle.56. from the passage, we can learn that _.a. customers are in a more favorable position by paying in cash.b. people will not be allowed to use their credit cards if there is no money in their bank account. c. people have adjusted their way of living to the new situation.d. people are living better than before by paying in cash.【答案】c 【解析】细节理解题。根据全文的内容可知出现了新的现象时,人们会慢慢地去适应,故选c。57. by saying “people from all walks of life learn how to stretch their money”, the author means that _. a. people walk to work in order to save money.b. people of all professions learn to make the best use of their money.c. people of the whole society learn to earn more money.d. all people learn to extend money so that it is worth more.【答案】b【解析】句意理解题。all walks of life各行各业;stretch their money充分利用钱;这句应该是来自各行各业的人们都充分利用他们自己的钱,也就是让钱发挥最大的作用,故选b。58. when the customers pay their goods in cash, the stores will be affected in the followi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论