2012届高考英语 考前冲刺特训资料汇编(二).doc_第1页
2012届高考英语 考前冲刺特训资料汇编(二).doc_第2页
2012届高考英语 考前冲刺特训资料汇编(二).doc_第3页
2012届高考英语 考前冲刺特训资料汇编(二).doc_第4页
2012届高考英语 考前冲刺特训资料汇编(二).doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2012届高考英语考前冲刺特训资料汇编(二).单项填空从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1May I shop for a new dress before preparing the party?_ and choose the best!ATake your timeBNever mindCGood luck DCheer up解析:考查交际用语。根据choose the best可知,应选A项,take ones time不着急,慢慢来。答案:A2I was in the embarrassing _ of having completely forgotten her name.Apoint BpositionCemployment Dcondition解析:考查名词辨析。句意:当时我完全忘记了她的名字,很是尴尬。be in a/the position意思是“在处境中”,故B项符合语意。A(确切的)位置;C职业,雇用;D状态,条件。答案:B3Is the patients teenage sister all right?Ive no idea.She _ for the virus.Awas tested Bhad been testedCis being tested Dhas been tested解析:考查动词的时态和语态。句意:这个病人的妹妹还好吗?我不清楚。她正在接受检查。根据已知信息可知,尚不知道她的情况,由此推知她尚未接受检查或者正在接受检查,结合选项可知,检查的动作正在发生,故用现在进行时的被动语态。答案:C4Drought continues to annoy many parts of China,with tens of thousands _ water shortages and millions of others_.Asuffering;affecting Bsuffering;affectedCsuffered;affected Dto suffer;affecting解析:考查with结构。题中tens of thousands与suffer为逻辑上的主谓关系,所以用现在分词;millions of others与affect为逻辑上的动宾关系,所以用过去分词。答案:B5Mary said she didnt like the painting,but _ I thought it was very good.Aobviously BexactlyCgenerally Dpersonally解析:考查副词辨析。句意:玛丽说她不喜欢这幅画,但是我个人认为这幅画是很好的。obviously明显地;exactly准确地;generally一般地;personally就个人而言,亲自地。故选D。答案:D6Dell computer is of good quality.If it _ break within the first year,we would repair it at our expense.Awould BshouldCcould Dmight解析:考查虚拟语气。主句中的谓语动词为would动词原形,表示与将来事实相反,故从句应用过去式/were to do/should动词原形的形式,故选B。答案:B7A good habit is the key to _ success.Thus,instructors should pay _ attention to helping students cultivate good habits.A不填;不填 Ba;不填C不填;an Dthe;an解析:考查冠词。第一空,success用作抽象名词,其前面不用冠词;第二空,pay attention to为固定用法。句意:良好的习惯是成功的关键。因此,教员应该注重帮助学生养成良好的习惯。答案:A8As long as you are not making unreasonable requests,theres no need to worry too much about _ the manager will accept your advice.Asince BwhatCthat Dwhether解析:考查宾语从句。句意:只要你不提出无理的要求,你不必过多担心经理是否会接纳你的意见。whether“是否”,引导宾语从句,充当介词about的宾语。答案:D9There are too many people in the building during the daytime.Yes,thats a serious threat to safety _ fire or other disasters.Ain case of Bin spite ofCin view of Din place of解析:考查介词短语。in case of假如;in spite of尽管;in view of鉴于;in place of代替。句意:白天太多人都呆在楼里。是的,如果发生火灾或其他事故,这对于安全是一个严重的威胁。答案:A10To _ to an employer,the applicant decided to apply in person,rather than wait to be offered an appointment.Aadapt BadjustCattach Dappeal解析:考查动词辨析。appeal to有吸引力,引起的兴趣。句意:为了使自己对雇主更有吸引力,这位申请人决定亲自去申请工作,而不是坐等约见。答案:D11Hi, Bob,are you going to attend tomorrows conference?Oh,Im afraid not,_ invited too.Aeven if Bas ifCas Dsince解析:考查连词。根据语意“即使被邀请也不去”可知用even if。even if即使;as if好像,as因为,正当时候;since既然。答案:A12The movies _ next month are expected to star some of the biggest Hollywood stars,and will be commercial,general entertainment films.Aproduced Bbeing producedCto be produced Dhaving been produced解析:考查非谓语动词。题中已明显给出表示将来时间的标志词next month,因此用不定式作定语,表达将来的动作。句意:下个月将要制作的影片会有一些好莱坞大牌影星主演,是商业性及大众娱乐性的影片。答案:C13The young boy,who by then _ admission to the university,decided to do some parttime work to gain more practical experience.Agained Bwas gainingChas gained Dhad gained解析:考查时态。根据by then可知,被大学录取这个动作发生在decided之前,故用过去完成时。答案:D14My boss was very against my suggestion at first but she finally _ and accepted my idea.Aslowed down Bput downCgot down Dbroke down解析:考查动词短语。句意:起初我的上司很反对我的提案,但最后她态度转变,接受了我的想法。break down在这里指“消除(感情或态度)”。slow down减速;set down吞下,写下;put down写下,记下,镇压,放下。答案:D15Several Western countries made a surprise attack on Libya,_ caused widespread destruction and left many people dead and many suffering a lot.Awhere BthatCwhen Dwhich解析:考查定语从句。which引导非限制性定语从句,指代前面句子的内容。答案:D.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I began teaching in a university,I was invited to a workshop for new professors.I had _16_ a long time learning what to teach,but not learning how to _17_ it.Somehow,my university seemed to hope a weekend spent with experienced professors would _18_ for that.My colleagues presented wellcrafted lectures about the tools they used.I enjoyed their _19_,but do not remember a thing they said.At a coffee break during the lectures,finding myself _20_,I turned to a mathematics professor standing nearby.I asked him what his favorite teaching _21_ was.“A cup of coffee,”he said, “I talk too much and too fast in the classroom.Students sometimes have trouble _22_ me.So when Ive said _23_that I want my students to think about,I would _24_ and take a sip of coffee.It lets what Ive just said sink in.”When we were called to the next talk,he put down his cup and I _25_ there was not a trace of coffee in it.“My doctor _26_ me to stop drinking coffee,”he explained.“So I have always used a(n) _27_ cup.”I decided to try his _28_ in my class.I took a cup of coffee with me to my next class.It helped.My pauses,as I _29_ the coffee,not only gave my students _30_ to think about what I had said,but gave me time to think about what I was going to say next.I began to use my _31_ to look around the room to see how my students were reacting to what I had just said.When I saw their _32_ wander,I tried to bring them back.When I saw them puzzled over some concept that I thought I had _33_,I gave another example.My _34_ became less organized and less brilliant,but my students seemed to _35_ me better.【语篇解读】文章是一篇记叙文。作者踏上大学的讲台前向老教授学习教学方法,其中一位数学教授的教具是一杯咖啡,这给作者留下了深刻的印象,在以后的教学生涯中,一杯咖啡回味无穷。16A.wastedBcostCkilled Dspent解析:我已经花费了很长时间学习教什么。cost的主语是物,故排除,kill ones time消磨时间。答案:D17A.manage BcopyCteach Dconsider解析:根据learning what to teach,可知此处是说没有学怎样教(teach)。答案:C18A.put up Bbuild upCtake up Dmake up解析:make up for补偿。根据前文所述可知,此处是说学校想利用一个周末来弥补(从有经验的教授身上学习怎么教)。答案:D19A.experiences BplansCpresentations Ddesigns解析:同事们介绍了他们精心准备的教具,我很欣赏他们的介绍,但一样教具也没记住。前一句中的presented有暗示。答案:C20A.alone BabsentClonely Dawkward解析:分析语境可知,在休息期间我发现自己孤单一人,然后就和一位数学教授聊起天儿来。alone强调一个人而未必孤独;lonely强调孤独、寂寞。答案:A21A.method BmaterialCtool Dskill解析:根据第一段中My colleagues presented wellcrafted lectures about the tools they used.以及后文中回答的a cup of coffee可知答案为C。答案:C22A.following BgraspingCseizing Dimitating解析:根据I talk too much and too fast in the classroom.可知,由于讲得快、讲得多,有些学生可能跟不上(following)。答案:A23A.everything BsomethingCnothing Danything解析:当我说到某些(something)想让学生思考的东西时。答案:B24A.pretend BstopCprevent Ddelay解析:根据后文take a sip of coffee以及最后一段可知是要停下来喝一口咖啡。答案:B25A.observed BnoticedCglared Dproved解析:我看到他的杯子里并没有咖啡。notice指“无意中注意到”,符合语意。observe长期观察;glare怒视;prove证明。答案:B26A.suggested BprotectedCallowed Dadvised解析:医生建议我停止喝咖啡。并没有suggest sb. to do sth.这种结构。故用advised。答案:D27A.empty BclearClarge Dfalse解析:医生建议他别再喝咖啡了,故这位数学教授只能拿着一个空(empty)杯子去上课。答案:A28A.discovery BinventionCmagic Didea解析:根据最后一段内容可知作者也想效仿一下这位数学教授的做法。discovery发现;invention发明;magic魔法;idea主意、想法。答案:D29A.dropped BmadeCdrank Dchanged解析:根据I took a cup of coffee with me to my next class.可知,此处是说作者也在上课的时候喝(drank)咖啡。答案:C30A.space BtimeCroom Dschedule解析:根据后文but gave me time to think about what I was going to say next可知作者喝咖啡的时候不仅给了学生思考的时间,也给自己思考接下来说什么留足了时间。答案:B31A.chances BpausesCsituations Dconditions解析:根据My pauses,as I drank the coffee可知作者利用暂停的空档看学生的反应。pause中止,暂停。答案:B32A.attention BfocusCenergy Ddevotion解析:根据I tried to bring them back.可知此处应表示“当我看见他们的注意力(attention)不集中时”。答案:A33A.translated BexpectedCexplained Dsolved解析:根据后文I gave another example.可知,此处应表示“当我看见他们对我刚才解释的(explained)某个概念仍迷惑不解时”。答案:C34A.speeches BmemoriesCdocuments Dlectures解析:根据全文可知作者是在大学授课,故应选lecture讲座。答案:D35A.realize BunderstandCadmit Dadmire解析:尽管我的课不再那么紧凑、精彩,但我的学生理解得(understand)更好了。答案:B.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The UK has a wellrespected higher education system and some of the top universities and research institutions in the world.But to those who are new to it all,sometimes it can be confusing.October is usually the busiest month in the college calendar.Universities have something called Freshers Week for their newcomers.Its a great opportunity to make new friends,join lots of clubs and settle into university life.However,having just left the comfort of home and all your friends behind,the prospect(前景) of meeting lots of strangers in big halls can be nervewracking(令人焦虑不安的)Where do you start?Who should you make friends with?Which clubs should you join?Luckily,there will be thousands of others in the same boat as you are worrying about starting their university social life on the right foot.So just take it all in slowly.Dont rush into anything that youll regret for the next three years.Here are some top advice from past students on how to survive Freshers Week:Learn rules.Make sure you know British social etiquette(礼节)Have a few wine glasses and snacks handy for your housemates and friends.Be kind.Sometimes cups of tea or even slices of toast can give you a head start in making friends.Be sociable.The more active you are,the more likely youll be to meet new people than if youre someone who never leaves his room.Bring a doorstop.Keep your door open when youre in and that sends positive messages to your neighbors that youre friendly.So with a bit of clever planning and effort,Freshers Week can give you a great start to your university life and soon youll be passing on your experience to next years new recruits.【语篇解读】当你在异国他乡求学,对于刚刚步入一个全新校园的你来说,也许一切都会显得很陌生。但是你不要怕,本文将向你介绍一些在英国如何度过新生周的方法。36Which of the following statements is FALSE according to the passage?AOctober is generally the busiest month for universities.BIts a good idea to put a doorstop in your door.CA bit of planning can make Freshers Week easier.DThe first week of your every year at university is called Freshers Week.解析:细节判断题。根据文章第二段第二句话可判断出D项错误,新生入学的第一周才叫Freshers Week。答案:D37The underlined word “recruits” in the last paragraph refers to _.AcoursesBfreshersCneighbors Dchallenges解析:词义猜测题。最后一段逗号后面的意思是:新生周可以让你的大学生活有一个很棒的开端,而且你将很快把你的成功经验传给下一年的新recruits,故不难推出画线词应该指的是新生“freshers”。答案:B38We can infer from the 4th paragraph that _.Athe newcomers usually miss the days living at homeBmost of the students in the UK spend three years in universitiesCmany freshers are worried about how to fit university lifeDall the new students will make new friends and join certain clubs解析:推理判断题。该段的第一句话说“数以千计的其他人也会和你一样担心如何正确地开始他们的大学生活”,由此可知应选C项。答案:C39Why does the author suggest having wine glasses and snacks handy?ATo pass the busy university life.BTo help make friends with other freshers.CTo show yourself a drinker as others.DTo pass the time in a happy way.解析:细节判断题。根据倒数第五段,即忠告的第一条内容中说到,“要为你的室友和朋友(for your housemates and friends)准备一些酒或小吃”,作者建议新生这样做是为了帮助他们和其他新生交朋友。答案:B40The main purpose of the passage is to _.Atell the newcomers how to make a new start in universitiesBintroduce something about higher education system of the UKCdiscuss something about the Freshers Week in the UKDadvise the freshmen how to behave well in the beginning解析:写作目的题。从文章第五段的“Here are some top advice from past students on how to surv

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论