




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解二轮基础精品训练题(47)及答案阅读理解 boiler rooms are often dirty and steamy, but this one is clean and cool. fox point is a very new47-unit living building in south bronx, one of the citys poorest areas. two-thirds of the people living there are formerly (以前) homeless people, whose rent is paid by the government. the rest are low-income families. the boiler room has special equipment, which produces energy for electricity and heat. it reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放)while also cutting costs. fox point is operated by palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. palladian received support from enterprise community partners (ecp), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. ecp has created national standards for healthy, environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the green communities standards. these standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs. even the positioning of a window to get most daylight can help save energy.michael. bloomberg, new yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 new yorkers. almost 80% of new york citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing. so he recently announced that the citys department of housing and preservation and development (dhpd) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ecps green standards. w_w*w.k_s*5_u.c_o msimilar measures have been taken by other cities such as cleveland and denver, but new yorks dhpd is the largest city developer of affordable housing in the country.( ) 1. what is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? a. to explain the measures the city takes to care for poor people. b. to suggest that affordable housing is possible in all areas.c. to show how the environment-friendly building works.d. to compare old and new boiler rooms.( ) 2. what is an advantage of the buildings meeting the green communities standards? a. lower running costs. b. costing less in construction. c. less air to be lost in hot days.d. better prices for homeless people.( ) 3. it can be learned from the text that, a. new york city is seriously polluted w_ b. peoples daily life causes many carbon emissions in new york cityc. a great number of people in new york city dont have houses to live ind. some other cities have developed more affordable housing than new york city( ) 4. what is the main purpose of this text? wa. to call on people to pay more attention to housing problems.b. to prove that some standards are needed for affordable housing.c. to ask society to help homeless people and low-income families.d. to introduce healthy, environmentally clever-and affordable housing.语篇解读:本篇文章为科技说明文。作者以fox point居住群的boiler rooms为切入点,阐述此类房子的环保节能的优点,以及各城市特别是纽约队建造此类建筑的积极响应。1. 答案:c考点:作者的写作意图解析:从第一段最后两句,作者描述开水房仅是从一个侧面展示整个建筑群的节能,环保,可以得出答案。2. 答案:a考点:细节理解解析:依据文章第三段倒数第二句:meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs.可得到答案。句意为“达到这一标准会将建筑成本提高2%,但很快会被它的低成本运行成本补回”3. 答案:b考点:细节理解解析:依据文章第四段第二句:almost 80% of new york citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing.可得出答案4. 答案:d考点:作者的写作目的解析:本文主要让读者了解这类健康、环保、经济类住房。阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳答案。a many people think a telephone is essential. but i think it is a pest and a time waster. very often you find it impossible to escape from some idle or curious chatter-box, or from somebody who wants something for nothing. if you have a telephone in your own house, you will admit that it tends to ring when you are asleep, or in the middle of a meal or a conversation, or when you are just going out, or when you are taking your bath. are you strong minded enough to ignore it, to say to yourself,“ah, well, it will all be the same in a hundred years time” you are not. you think there may be some important news or messages for you. i can assure you that if a message is really important it will reach you sooner or later. have you never rushed dripping from the bath, or chewing from the table, or dazed from the bed, only to be told that you are a wrong number? but you will say, you need not have your name printed in the telephone directory, and you can have a telephone which is only usable for outgoing calls. besides, you will say, isnt it important to have a telephone in case of emergencyillness, an accident, or fire? of course, you are right, but here in a thickly populated country like england one is seldom far from a telephone in case of dreadful necessity. i think perhaps i had better try to justify myself by trying to prove that what i like is good. i admit that in different circumstancesif i were a tycoon(business vip),for instance, or bed ridden i might find a telephone essential. but then if i were a taxi-driver i should find a car essential. let me put it another way: there are two things for which the english seem to show particular talent; one is mechanical invention, the other is literature. my own business happens to be with the use of words but i see i must now stop using them. for i have just been handed a slip of paper to say that somebody is waiting to speak to me on the telephone. i think i had better answer it. after all, one never knows, it may be something important.36.the passage is mainly discussing _.a. that we should be strong enough to ignore a phone callb. that important message will reach you sooner or laterc. whether its necessary to answer all phone callsd. whether it is necessary to have a telephone提示:通读全文,尤其是文章的第一段和最后一段可以得出此结论。答案:d37.judging from the passage, who is strong-minded enough to ignore a phone call?a. the author. b.a tycoon.c.a taxi-driver. d. hardly anyone.答案:d 大意理解,文章的第二段第三段可以看出38.according to the passage, the author_.a. thinks the telephone should go out of our lifeb. likes to be different from other peoplec. thinks the telephone is annoyingd. speaks favourably of a telephone提示:文章的第二句就说明了作者的观点,后面又作了进一步的补充说明。答案:c39.in the authors opinion, which of the following is not true?a. nearly everyone has been told a wrong number.b. its necessary for everyone to have a telephone.c. he himself can not decide whether to answer a call.d.a telephone directory may bring in unexpected calls.提示:从文章的第二段得出答案。答案:b【2012辽宁省模拟】a阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。i hear many parents complaining that their teenage children are rebelling. i wish it were so. at your age you ought to be growing away from your parents. you should be learning how to stand on your own two feet. but take a look at the present rebellion. it seems that teenagers are all taking the same way of showing that they disagree with their parents. instead of striking out boldly(大胆地) on their own, most of them are clutching at (紧握) one anothers hands for reassurance.they claim that they want to dress as they please. but they all wear the same clothes. they set off in new directions in musil. but somehow they all end up crowded round listening to the same record. their reason for thinking or acting in thusandsuch a way is that the crowd is doing it. they have come out of their cocoon into a lager cocoon.it has become harder and harder for a teenager to stand up against the popularity wave and to go his or her own way. industry had firmly carved out a teenager market. these days every teenager can learn from the advertisements what a teen ager should have and be. and many of todays parents have come toward high marks for the popularity of their children. all this adds up to a great barrier for the teen ager who wants to find his or her own path.but the barrier is worth climbing over. the path is worth following. you may want to listen to classical music instead of going to a party. you may want to collect rocks when everyone else is collecting records. you may have some thoughts that you dont care to share at once with your classmates. well, go to it. find yourself. be yourself. popularity will come with the people who respect you for who you are. that is the only kind of popularity that really counts.56through this passage the writer wants to advise .ateenager how to be popular with people aroundbteenagers how to decide things for themselvescparents how to control and guide their childrendpeople how to understand and respect each other57which of the following is not true according to the passage?aevery kind of popularity doesnt count.bwhat many parents are doing is in fact preventing their children from getting high marks.cit is not necessarily bad for a teenager to disagree with his or her classmates.dmany teenagers claim that they want to do what they like to do.58the author thinks of advertisements as _.adebatablebinstructivecunavoidabledauthoritative59during the teenage years, one should learn to _.adiffer from others in as many ways as possiblebbecome as popular as possiblecfind ones real self and not to follow others fashion blindlydrebel against parents and the popularity waves【参考答案】5659、bbdc 【2012辽宁省模拟】bto whom it may concern,this letter describes the worst travel experience i have ever had. the problems we has were the result of poor management and thoughtless employees. your airline should be ashamed of treating its customers so poorly.on january 5, we arrived in denver from houston and checked in for our next flight. it wasnt long before the agent announced that our flight would be delayed because of a mechanical problem. the equipment was in aspen, and they expected it to be repaired soon. soon shortly turned to much later, and during the delay, weather temporarily closed the aspen airport. the weather cleared in aspen and the plane took off very late for denver. while it was in the air, the agent announced that the plane would be used for the next flight and that our flight was being cancelled. this cancellation struck me as being unfair. there was a mad scramble(争先恐后) as the 50 or so passengers scheduled for our flight fought for seats on later flights. when the dust settled, we were wait-listed on the 9:00 flig
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 食安学堂从业人员考试题及答案解析
- 2025建筑业劳动合同范本
- 顺丰安全驾驶实操培训驾驶员试题及答案解析
- 保证金协议书怎么写
- 煤矿安全生产培训试题及答案解析
- 高校生就业协议书
- 护理健康评估心内科题库及答案解析
- 张湾协议书供货
- 南通会计从业资格考试及答案解析
- 岗前培训医德医风考试及答案解析
- 考务资格审核培训
- 2025四川成都蒲江县国有资产监督管理局县属国有企业招聘管理人员7人考试参考题库及答案解析
- 下载标准版门市房屋租赁合同3篇
- 井下安全用电培训课件
- 校企合作教材开发协议书
- 2025年医院麻醉科服务优化计划
- 校车安全管理操作规范
- Unit2WheredoanimalslivePeriod4课件-四年级上册《英语》(沪教版)
- 2025年秋期人教版3年级上册数学核心素养教案(第4单元)(教学反思有内容+二次备课版)
- 掼蛋教学课件
- 2025年北京市高考卷语文(纯答案版)
评论
0/150
提交评论