福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解校本练习(二).doc_第1页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解校本练习(二).doc_第2页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解校本练习(二).doc_第3页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解校本练习(二).doc_第4页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解校本练习(二).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

福建大田县2017高考英语(一轮)阅读理解校本练习(二)(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。(2014长沙二模)if youre thinking about reaching for another biscuit to get you through the working day,think again.eating unhealthy snacks at your desk makes you pile on almost half a stone a year,a survey has revealed.the waistlines of women suffer the most,with the average female putting on 6lb 3ozthe equivalent of a whole dress sizewhile men see their weight increase by 5lb 2oz.the report into our eating habits found that,on average,we eat at least two snacks a day,with 30 percent of us tucking into three or more.women admit eating more than men,with a further 13 percent of ladies scoffing four or more snacks a day.the research,by the village bakery,found biscuits are the most common vice,with 42 percent regularly opening a pack,closely followed by chocolate (38 percent),crisps (32 percent) and cakes ( 13 percent)and office workers are worse than most.cakes and biscuits brought into work by colleagues are one of the main temptations office staff give in to.in addition,33 percent admit reaching for nibbles to cope with stress and 22 percent say they need a sugar rush to perk them up in the afternoon.simon staddon,of the village bakery,said:“we were aware timepoor office workers can find it difficult to easily access a nutritional lunch.but we were really shocked by the extent to which quick fix lunches are affecting weight gain and general wellbeing.popular midafternoon pickmeups such as biscuits,chocolate and cakes are high in calories,fat and full of sugar,all of which affect your blood sugar levels and ultimately lead to weight gain.”the survey of 2,000 british men and women suggests we are often ashamed of our unhealthy eating.twentyfour percent of britons admit lying about how many snacks they eat with 33 percent of women lying,compared to 20 percent of men.unfortunately,its as if we are not likely to do anything positive to counteract the sweet treats.【语篇解读】研究发现,多吃零食能让很多人在不经意间增加很多体重,办公室工作者的情况最为严重。1according to the passage,women usually put weight on first _aon the face bon the legscon the feet din the middle答案d细节理解题。根据第一段第三句中的“the waistlines of women suffer the most”可知,女性的腰部变化最明显。2whats the main reason of eating snacks in the office?acolleagues eat them to save money.b.staff use them to cope with their lunches.ccolleagues often bring them to office.dbosses invite staff to eat them.答案c细节理解题。根据第三段的第二句“cakes and biscuits brought into work by colleagues are one of the main temptations office staff give in to.”可知,c项正确。4why do office workers eat a “quick fix” lunch?abecause it has much of nutrition.bbecause it has little effect on weight gain.cbecause it has little effect on general wellbeing.dbecause they have a short time to have their lunches.答案d细节理解题。根据第四段第一句中的“we were aware timepoor office workers can find it difficult to easily access a nutritional lunch.”可知,他们吃午饭的时间很短。5it can be inferred that british women are _aless likely to lie on snacks than menbmore likely to lie on snacks than mencmore ashamed of eating snacks than mendless ashamed of eating snacks than men答案b推理判断题。根据最后一段第二句中的“how many snacks they eat with 33 percent of women lying,compared to 20 percent of men”可知,更多的女性对吃零食的数量进行了隐瞒。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2014山东省济南外国语学校质量检测】a heartless thief is believed to have crashed a fund-raiser and made off with a bag of cash meant to help a new york city firefighter pay for life-changing surgery for his 9-year-old son. but little aidan sullivan - who was born with a facial defect and no right ear - yesterday put up a brave front, with a message for the crook(thief): im going to kick your butt!i want to look normal, said aidan, whose father, tim, is a firefighter in the bronx. the third-grader has hemi facial micro soma, in which one half of the face doesnt develop correctly.last weekend, family friend peter drake, a ridgefield, conn., firefighter, hosted a fund-raiser, collecting between $8,000 and $9,000. but when the party at a danbury, conn., irish cultural center was over, the money had disappeared.at the end of the night, all the money that was donated was put in a zippered bag, said tim sullivan. a bartender gave the bag to pete. he had it in his hands. he put it down to go do something, and when he came back, he saw that it was missing.sullivan said his longtime friend - who has had fund-raisers to pay for aidans 10 previous surgeries - is devastated.pete was so upset. he kept saying, i let aidan down, i let aidan down,” colleen sullivan, 40, recalled.we even went dumpster diving, in case it was thrown out. the sullivans plan to go ahead with the march 1 surgery led by specialists at nyus langone medical center in manhattan. the money would have offset the $10,000 to $15,000 that insurance doesnt cover. yesterday, aidan said hes not a fan of hospitals and doesnt like to be away from his sister, kaylee, 4. but hes willing to do it. im excited, he said. finally, an ear.61. where do you probably read this text from?a. a magazine.b. a newspaper.c. a book.d. an advertisement.62. how did little aidan sullivan feel when he knew the money was missing.a. he felt excited. b. he felt surprised.c. he felt upset.d. he felt annoyed.63. what is the money used for according to this text?a. to help aidan sullivan to have another operation.b. to help pay for aidan sullivans life insurance.c. to return the money the sullivans owed to the hospital. d. to help a firefighter who got hurt in the ear. 64. what is true of little aidan sullivan?a. he hates going to hospital. b. he will go to new york for the surgery.c. he didnt care too much about the lost money. d. he has received 10 surgeries before. 65. what can we infer about pete from the text?a. he was heartless.b. he was kind.c. he was caress.d. he was a firefighter. 【参考答案】61、bdadb阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。if you feel at present that you dont have enough friends in your life,one reason may be that you have let yourself become too busy to make time for the relationships you already have.starting and keeping friendship requires effort and commitmentmany of us let our lives become so busy with work and other commitments that we dont get around to scheduling time for pleasure and renewal(叙旧,更新)with the friends,relatives and acquaintances we already havemaking the effort to call your friends more regularly and to accept more of the invitations you receive from others can improve your social life in a hurry!are there any people you could call right now and be assured of a pleasant welcome? are there people that you could count on to help you in time of difficulty? can you have close talks with them? do you have fun when you are together? are you happy to have them in your life?if you havent seen much of them lately, is it because you have become too busy? have you grown apart? was there an argument?if the main reason you havent been getting together with the people you already know is because you have gotten too busy, take a good look at how you spend your timecompare it with your real values and priorities(优先考虑的事)in lifeis your busy lifestyle really bringing you the quality of life that you want?if you have become too busy for friends,why has this happened? are you seeking material toys in your life at the expense of relationships with other human beings? have you allowed your time to be over-committed because you never say “no” to anyone? do you insist on doing things yourself that could be delegated to others? if so, why? do you believe that everything depends on you?examine whether the way you are now spending your time accurately reflects your deepest values and prioritiesmake sure that you schedule adequate time for the things that are truly most important to youif you really want to keep friends in your life, make a space in your schedule, and a space in your heart for them.16. the author mainly discusses _in this passage.a. how to spend our spare timeb. how to balance friendship and workc. whether we should keep friendshipd. whether we should invite friends to dinner17. which of the following doesnt indicate a good relationship?a. you feel depressed with others in life.b. you have someone to have close talks with.c. you have someone to count on when you are in trouble. d. you have fun when you are with someone.18. what does the underlined word “delegated” (para.7) probably mean?a. declined b. answered c. appointedd. handled19. the reason why you have become too busy for friends may be the following except that_.a. you spend too much time seeking material toys in your lifeb. you stick to doing everything all by yourselfc. you feel it difficult to keep friendshipd. you never refuse whatever other people ask you to do20. which would be the best title for the text?a. how to make new friendsb. too busy for friendship?c. how to spend your time d. too busy with work?【参考答案】1620、baccb阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。what happens to a teenage kid when the world he thought he knew suddenly changes? find out in little brother by american author cory doctorow. it is a fascinating book for a new generation of sci-fi readers. marcus yallow, 17, from san francisco is much more comfortable in front of a computer than obeying the rules of society. smart, fast and wise to the ways of the networked world, he has no trouble outwitting (骗过) his high schools monitoring system. this way he and his friends get to head off to play a popular online game in real life. while they are playing, a bomb explodes on the bay bridge. marcus stops a military vehicle to get help for his injured friend, but this simple act throws him into a department of homeland security (dhs) secret prison. there he is treated as a possible terrorist. he is eventually let go after four days, but his injured friend disappears. when he returns, marcus discovers that there are many security measures in place and that now all citizens are treated like potential terrorists. while some consider this government action necessary for public safety, marcus sees this as a complete destruction of the rights he is supposed to have as a citizen. he knows that no one will believe his story, which leaves him with only one thing to do: to take down the dhs himself. he helps organize a large network called xnet to spread the truth, anonymously (匿名地). the book presents a young man who is irresponsible, but learns about himself, and grows, in the course of the story. as part of this learning and growing he becomes aware of very serious issues about his society.1. what kind of article does this passage belong to? a. a fascinating story.b. a book review. c. news reportd. a tv programme2. the underlined word destruction in the passage means . a. damageb. reward c. ruind. protection3. marcus yallow was sent to prison because . a. he killed his friendb. he bombed a military vehiclec. he did something that a possible terrorist could dod. his injured friend disappeared4. from the second paragraph we can infer that . a. marcus yallow is much more comfortable obeying the rules of society b. marcus yallow is smart, fast and wise in real lifec. marcus yallow always plays online games in real lifed. marcus yallow is expert at the network world5. in the end of the book, marcus yallow . a. is supposed to be more irresponsibleb. becomes aware of very serious issues about his societyc. presents a young man who is irresponsibled. plays a popular online game in real life【参考答案】15、bccdb 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2014山东省济南外国语学校质量检测】researchers found that people become happier and experience less worry after they reach the age of fifty. in fact, they say by the age of eighty-five, people are happier with their life than they were when they were eighteen years old.the findings came from a survey of more than three hundred forty thousand adults in the united states. the gallup organization questioned them by telephone in two thousand eight. at that time, the people were between the ages of eighteen and eighty-five.the researchers asked questions about emotions like happiness, sadness and worry. they also asked about mental or emotional stress.arthur stone in the department of psychiatry and behavioral science at stony brook university in new york led the study. his team found that levels of stress were highest among adults between the ages of twenty-two and twenty-five.the findings showed that stress levels dropped sharply after people reached their fifties.happiness was highest among the youngest adults and those in their early seventies. the people least likely to report feeling negative emotions were those in their seventies and eighties.the findings appeared in the proceedings of the national academy of sciences.researchers say they do not know why happiness increases as people get older. one theory is that, as people grow older, they grow more thankful for what they have and have better control of their emotions. they also spend less time thinking about bad experiences.professor stone says the emotional patterns could be linked to changes in how people see the world, or maybe even changes in brain chemistry.the researchers also considered possible influences like having young children, being unemployed or being single. but they found that influences like these did not affect the levels of happiness and well-being related to age.the study also showed that men a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论