【优化指导】高中英语总复习 课时作业14 (Book Ⅱ Units 5~6) 人教版.doc_第1页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业14 (Book Ⅱ Units 5~6) 人教版.doc_第2页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业14 (Book Ⅱ Units 5~6) 人教版.doc_第3页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业14 (Book Ⅱ Units 5~6) 人教版.doc_第4页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业14 (Book Ⅱ Units 5~6) 人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业(十四)(book units 56)(对应学生用书p331).单项填空1not until they had been married for years .adid they have a babybthey had a babychad they a babyda baby they had解析:考查倒装。not until置于句首时,主句使用部分倒装语序,故此处只有a项正确。c项为全部倒装语序,故被排除。答案:a2the shortage of teachers in lessdeveloped areas seems to that teaching there offers chance of advancement or pay increases.ashow;fewbindicate;littlecsuggest;a fewdexpress;a little解析:句意:在欠发达地区老师的匮乏似乎预示着在那儿教学晋升或加薪的可能性渺茫。根据语境判断第二空为否定推断且修饰不可数名词chance,意为“可能性”,故用little。indicate预示着,表明。答案:b3having a trip abroad is certainly good for the old couple,but it remains whether they will enjoy it.ato seebto be seencseeingdseen4with no hope for and no way to reduce her pain and suffering from the terrible disease,the patient sought her doctors help to end her life.atreatbcurecachedlove解析:考查名词辨析。句意为:由于没有了治愈疾病的希望,又没有办法减少这种绝症给她带来的痛苦,病人寻求她的医生帮忙结束她的生命。cure“治愈”,与句意吻合。treat对待;ache疼;love关爱,均与句意不吻合。答案:b5(2012唐山模拟)my son has been this dream for a long time,and he is very interested in performing.i just want to help him fulfill his dream.aholding upbholding backcholding ondholding on to解析:考查动词词组辨析。句意:我的儿子有很长一段时间都怀揣着这个梦想,他对于表演很感兴趣。我只是想帮助他实现他的梦想。hold on to紧紧抓住;固守;执著于(某事);hold back退缩不前;阻止,阻挡;hold on坚持下去;别挂电话;hold up举起;耽搁;使延误。答案:d6at the meeting the students discussed two different to the campus travel on may 1.aapproachesbmeanscmethodsdways解析:考查名词辨析。句意:在会上,学生们讨论了五一校园游的两种不同的路线。approach作名词表示“方法(强调思考问题的方法);近路”时,后面常接介词to。答案:a7(2012乌鲁木齐模拟)would you mind giving your advice on how to improve our business management?if you make most of the equipment, there will be rise in production.a/;/bthe;ac/;adthe;/解析:考查定冠词的用法。句意:如果你充分利用这项设备,就会在产量有个上升。make the most of“充分利用”;there be主语结构中,主语是泛指,故用不定冠词a。答案:b8(2012商丘模拟)i would appreciate you could give me some advice on learning english.ait whetherbit ifcthat whendthat if解析:考查宾语从句。在英语中,当enjoy,like,love,prefer,appreciate,hate,dislike等表示情绪的动词后接when或if从句时,通常要用it作形式宾语。答案:b9without facts,we cant a correct opinion.our opinion should be based on our knowledge.aformbjudgecpassdallow解析:考查动词辨析。此处表示“形成”正确的观点,用动词form表示”形成”。答案:a10the hat borrowed from the drama company was so dirty that it required thoroughly.awashingbbeing washedcto washdwashed解析:考查非谓语动词。这里用sth. require/need/want doing/to be done表示“某事需要”,因此选a,用动名词的主动语态作宾语。答案:a11canada is a country many different nationalities as well as one with foreign immigrants the majoity of its population.amaking up of;occupied withbconsisting of;making upcmade up of;consists ofdconsisted of;taking up解析:考查动词短语。从句意看,第一空处用consist of表示“由组成”,第二空处用make up表示”组成,构成”。答案:b12we should as a whole and try to finish the project on time.amake the mostbstick withctake apartdhold together解析:考查动词短语。语境表示我们应该团结一致,努力按时完成这个项目。用hold together表示“(使)团结一致,(使)连在一起”。答案:d13as an old saying goes,a red sky in the evening often fine weather the next day.aobtainsboccurscindicatesdimpresses解析:考查动词辨析。语境表示傍晚霞光满天常表明第二天的好天气。用indicate表示“表明,暗示”。答案:c14it was already past midnight and three young men still in the tea house.aleftbremainedcdelayedddeserted解析:考查动词辨析。这里表示三个年轻人仍然留在茶馆里,用remain表示“(继续)待(在某处),逗留;保持不变”。答案:b15(2012济宁模拟) some teenagers dont realize is difficult life can be after they get addicted to drugs.awhat;what abthat;howcwhat;howdthat:what解析:考查主语从句和表语从句。分析句子结构知,第一空使用what引导主语从句,what在主语从句中作realize的宾语;第二空选用how引导表语从句。答案:c.完形填空(2012海南五校联考)when i was in primary school,i got into a major argument with a boy in my class.i cant 1 what it was about,but i have never forgotten the 2 i learned that day.i was 3 that i was right and he was wrongand he was sure that i was wrong and he was right.the 4 decided to teach us a very important lesson.she 5 both of us up to the 6 of the class and 7 him on one side of her desk and me on 8 .in the middle of her desk was a large,round object.i could 9 see that it was black.she asked the boy what 10 the object was.“white,”he answered.i couldnt believe he said the object was white, 11 it was obviously black!another 12 started between my classmate and me,this 13 about the color of the object.the teacher told me to go to stand where the boy was standing and told him to come to stand where i had been.we changed 14 ,and now she asked me what the color of the object was.i 15 answer,“white.”it was an object with two 16 colored sides,and from his side it was white. 17 from my side was the color black.my teacher taught me a very important lesson that day:you must 18 in the other persons shoes and look at the 19 through their eyes in order to 20 understand their view.1a.thinkbsupposecreminddremember解析:从下文的转折but i have never forgotten可知,我记不清为何争吵。答案:d2a.lessonblecturecclassdtext解析:从下文可知,多年前的那天我得到了一个教训,至今铭记在心。答案:a3a.toldbwishedcconvinceddallowed解析:be convincedbe sure,意为“确信,深信”。从下文可知,当时我坚信自己是正确的,对方是错误的。答案:c4a.officerbteachercdoctordparent解析:下文提到了the teacher,my teacher,可知应选b项。答案:b5a.toldbcamecbroughtdwoke解析:bring.to some place指“带到某处”。其他选项不符合文意。答案:c6a.backbfrontcmiddledside7a.plantedbplacedchaddfixed解析:place意为“放置,安置”。根据下文内容可知,老师让我们分别站(安置)在讲桌的两边。其他几个选项都不符合文意。答案:b8a.the otherbanothercotherdothers解析:从上文on one side of her desk可推知我站到那个同学的对面,即讲桌的另一边,应是the other。答案:a9a.happilybfortunatelycclearlydnearly解析:从下文的obviously和文意可知,从我这边很清晰地看到它是黑色的,故选择clearly。答案:c10a.widthbshapeccolordsize解析:从black和white可知,老师在问物体的颜色。答案:c11a.whenbunlesscuntildif解析:从上下文可知,(我看到)它明明是黑色的,而我的同学却说它是白色的,我难以置信,所以a项when符合文意。答案:a12a.fightbargumentcconversationdgame解析:从文意和第一段提到的argument可知,我们不同意对方的意见,又开始争吵了。答案:b13a.timebyearcmonthdday解析:由又开始了新的争吵可知,这一次是关于这个物体的颜色。其他选项显然与文意不符。答案:a14a.placesbseatscattitudesdglasses解析:由上句的内容可知,我们交换了位置。答案:a15a.needed tobwas able tochoped todhad to解析:根据语境,我们两人互相交换了位置,我看到了事物的另一面,不得不承认是白色的,即我的同学刚才看到的颜色。答案:d16a.similarlybdifferentlycbeautifullydsurprisingly解析:由下文from his side it was white和from my side was the color black可知,该物体两面的颜色不同,故differently正确。答案:b17a.stillbsinceconlydalso解析:still“仍然”;since“自以来”;only“可是,不过”;also“而且”。通过上文可知,从他那面看,物体是白色的,可是从我这面看它是黑色的。只有only符合文意。答案:c18a.seatbstandcliedput解析:stand in the other persons shoes“从别人的角度,站在别人的立场上”。stand符合文意。答案:b19a.situationbmovementcconditiondbehaviour解析:situation“局面,情况,局势”;movement“动作”;condition“状况”;behaviour“行为”。结合语境可知situation合适。答案:a20a.unexpectedlybsuddenlycquietlydtruly解析:通过上文可知,只有当你站在别人的立场上,从他们的角度看问题时,你才能真正理解别人的观点。答案:d.阅读理解(2012湖南适应性测试)pragueprague is an ancient european city,featuring one of the most magnificent old towns in europe,along with delicious food,inexpensive shopping and friendly people.prague is also famous as being home to one of the most famous 20th century writers,franz kafka.the famous czech beer is also one of the reasons to visit prague.the narrow streets of the older parts of the town are appealing the visitors to take nice long walk and settle in some of the many restaurants,which offer topquality foods at a low price.the buildings there are mostly towershaped,and so prague is called“city of a hundred spires.”mauritiusalso known as the paradise on earth,mauritius lies about 560 miles east of madagascar in the indian ocean.it is a place of magnificent natural beauty coupled with excellent customer service,which makes for an unforgettable romantic experience at the edge of the worlds warmest ocean.there are lots to see and do in mauritius:the coral reefs(珊瑚礁)surrounding the island offer stunning beauty and great underwater adventures to those who want to dive into the precious waters.the nature of mauritius mostly resembles that of paradise,allowing every couple visiting this island to feel like adam and eve.that is an experience nobody would want to miss!cyprusthe very name cyprus,it has been said,glitters with an ageold myth.today,history and hedonism(享乐主义)are comfortably mixed on the island.some fivestar resorts within walking distance of wellpreserved greek and roman ruins offer the convenience the modern traveler has come to expect.cyprus features a romantic history,as it was anthonys gift to his beloved cleopatra during the glorious days of the roman empire.maybe that is why you always feel a little special once you set foot on cyprus.for more information about many other most romantic places in the world,just log on at http:/.1the underlined word“spires”in paragraph 2 means .anarrow streetsbinexpensive restaurantsctopquality foodsdtowershaped buildings解析:词义猜测题。根据本句前半句可知spires的含义与塔有关,因此选择d项。答案:d2we learn from the text that mauritius .ais part of madagascarbis an ideal destination for couplescis in the central indian oceandis most famous for its good service解析:细节理解题。根据mauritius部分中的倒数第二句the nature of mauritiusmostly resembles that of paradise,allowing every couple visiting this island to feel like adam and eve.可知,毛里求斯是每一对夫妇的度假胜地,因此选b项。其他选项与文章内容不符。答案:b3what makes cyprus different from the other two places?ait is located on an island.bit offers charming resorts.cit was given as a present.dit has a very long histo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论