湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(36).doc_第1页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(36).doc_第2页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(36).doc_第3页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(36).doc_第4页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(36).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(36)阅读理解词义猜测题、观点态度题。 (2015年宁夏银川实险中学月考) a rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16c. rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere, warming the rest of the world. losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.in the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources(资源); land for crops, wood for paper and other products, land for raising farm animals, this action affects the environment as a whole. for example, a lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests. people obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.there are two main reasons for this. firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a year or two. secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the worlds wood supply.rainforests are often called the worlds drug store. more than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. however , fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value . it is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking rainforests.1. rainforests can help to adjust the climate because they .a. reflect more heat into the atmosphereb. reduce the effect of heat from the sun on the earthc. bring about high rainfall throughout the worldd. rarely cause the temperature to drop lower than 16c2. what does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?a. humans have begun destroying rainforests.b. people have a strong desire for resources.c. we will lose much more than we can gain.d. much carbon dioxide comes from burning rainforests3. it can be inferred from the text that .a. we can get enough resources without rainforestsb. we will grow fewer kinds of crops in the gained landc. the level of annual rainfall affects wind patternsd. there is great medicine potential in rainforests4. what might be the best title for the text?a. rainforests and the environmentb. how to save rainforestsc. how to protect natured. rainforests and medical development语篇解读 热带雨林对环境有很大的影响,因为它们能够调节气候,本文重点介绍了失去热带雨林的危害。1. b 细节理解题。根据because they can take in heat from the sun and adjust the climate 可知,热带雨林能调 节气候是因为他们吸收了来自太阳的热量。2. c 词议猜测题。根据people obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit. 可知,砍伐热带雨林带来好处,但是坏处更多。3. d 推理判断题。今天我们使用的药物中25%以上来自热带雨林中的植物。我们治愈某种疾病的药物极有可能就在不断缩小的雨林里。4. a 主旨大意题。根据开头的rainforests have a great effect on the world environment可知,雨林与环境关系密切。阅读理解。a recent study of ancient and modern elephants has come up with the unexpected conclusion that the african elephant is divided into two distinct(不同的) species.the discovery was made by researchers at york and harvard universities when they were examining the genetic relationship between the ancient woolly mammoth and mastodon to modern elephantsthe asian elephant, african forest elephant, and african savanna elephant.once they obtained dna sequences (序列)from two fossils (化石), mammoths and mastodons, the team compared them with dna from modern elephants. they found to their amazement that modern forest and savanna elephants are as distinct from each other as asian elephants and mammoths.the scientists used detailed genetic analysis to prove that the african savanna elephant and the african forest elephant have been distinct species for several million years. the divergence of the two species took place around the time of the divergence of asian elephants and woolly mammoths. this result amazed all the scientists.there has long been debate in the scientific community that the two might be separate species, but this is the most convincing scientific evidence so far that they are indeed different species.previously, many naturalists believed that african savanna elephants and african forest elephants were two populations of the same species, despite the elephants significant size differences. the savanna elephant has an average shoulder height of 3.5 metres while the forest elephant has an average shoulder height of 2.5 metres. the savanna elephant weighs between six and seven tons, roughly double the weight of the forest elephant. but the fact that they look so different does not necessarily mean they are different species. however the proof lay in the analysis of the dna.alfred roca, assistant professor in the department of animal sciences at the university of illinois, said, “we now have to treat the forest and savanna elephants as two different units for conservation purposes. since 1950, all african elephants have been conserved as one species. now that we know the forest and savanna elephants are two very distinctive animals, the forest elephant should become a bigger priority (优先) for conservation purposes.”本文讲述了一项新的科学发现:通过对非洲森林大象和非洲草原大象dna的鉴定,科学家们得出结论:它们是两种不同的物种。我们要保护这些珍稀动物。1one of the fossils studied by the researchers is that of _athe asian elephant bthe forest elephant cthe savanna elephant dthe mastodon elephant 答案:d。细节理解题。由第3段第一句话“.two fossils,mammoths and mastodons.”可知d项正确。2the underlined word “divergence”in paragraph 4 means “_ ”aevolution bexhibition cseparation dexamination 答案:c。词义猜测题。科学家门一直在证明非洲森林大象和非洲草原大象是两种不同的物种,他们之间的分歧使科学家们大为惊讶。3the researchers conclusion was based on a study of the african elephants _.adna bheight cweight dpopulation答案:a。细节理解题。由倒数第二段最后一句话“however the proof lay in the analysis of the dna”可知。4what are alfred rocas words mainly about?athe conservation of african elephants.bthe purpose of studying african elephants.cthe way to divide african elephants into two units.dthe reason for the distinction of african elephants.答案:a。推理判断题。由文章最后一段“.for conservation purposes”可知a项正确。5which of the following can be the best title for the passage?anaturalists beliefs about elephantsbamazing experiments about elephantscan unexpected finding about elephantsda long scientific debate about elephants答案:c。主旨大意题。全文讲述了关于非洲大象的一项意外的发现。 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 according to a survey,more europeans go digital一changing from fixed lines to mobile phones and from narrowband to broadband internet connections. the survey showed that 22 percent of eu households use only mobile phones, up from i8 percent a year ago,while the percentage of households with at least one fixed line decreased by 5 percent to 72 percent, although the percentage of households with at least one mobile phone remains fairly stable at 8l per cent. broadband is presenting a rapid upward trend in the eu, showed the survey, which polled(对进行民意调查)27,000 households across the union. itventy-eight percent of households are now connected to the internet via high-speed broadband links, up six percent from last year, while narrowband usage has dipped by three percentage points to 12 percent. more than half of households access the internet via an adsl line and 34 percent of broadband connections are wireless. europes digital economy is growing strongly as more and more households love to choose between fixed, mobile and internet services, said eu information society and media commissioner wiane reding. the challenge of this years reform of the eus telecom rules will be to respond to this rapidly changing technological environment while enhancing(提高)at the same time effectivecompetition: meanwhile, nearly 20 percent of europeans buy two or more telecom products from a single service provider, the combination of fixed telephony and.internet access being the most common. the result may strengthen the commissions case for breaking up telecom giants, whose control over the fixed line networksaccused of hindering(妨碍)competition.todays survey findings will feed into the ongoing public debate on the reform of the eu telecom rules, planned for summer this year,said reding.1. today, the percentage of households with at least one fixed line goes down to a. 34% b, 22% c.72% d. 81%2. what will be covered in this years reform of the eus telecom hales? a. the quickly changing technological environment. b. the plan to stop the use of the fixed lines. c. breaking up telecom giants. d. the ongoing public debate on global economy.3. if a european will buy telecom products from a single service provider, what will be the result? a. less than two services are provided for customers. b. competition will become fierce in the telecom field. c. a plan on the reform of the telecom is breaking up. d. it becomes more diffcult to fight off big companies control.4. the best title of this article is a. mobile phones become popular b. more europeans go digital c. the disappearance of the fixed line d. the rules of the eus telecom参考答案14、cadb2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。i clearly remember the day when my little brother was born: january 1, 1994. one of my favorite family photos shows me lying with my mother in the hospital bed, happy but un-aware of the small, sleeping baby in the background.i stayed with my grandparents for the weekend of my brothers birth, excited about my new brother but not yet aware of what having a little brother would mean. i didnt truly realize what was going on until we were in the hospital room at duke university-coincidentally (碰巧地), the same room in which i had been born two years earlier.when i looked at my brother for the first time, i felt a mixture of fear and interest. little did know that small, pink creature would grow up to be one of my favorite people in the world.in reality, though i am two years older than my brother, i am more often than not the real baby in the family. i am very lacking when it comes to common sense. instructions constantly confuse me and i frequently find myself totally puzzled by things like knowing how to start the washing machine or manage the storage settings on my iphone. thats where gibson comes in. the poor kid has had to guide me through more tasks than i would care to admit, but he never complains. though i should probably be told to figure it out myself, he always comes through. im envious of his ability to readily answer the ever-present, “what do you want to do with your life?” q

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论