




免费预览已结束,剩余19页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
(新课标卷)2016年高考英语冲刺卷02注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。2. 回答第卷时,每小题选出答案后,用2b铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在试卷上无效。3. 回答第卷时,将答案填写在答题卡上,写在试卷上无效。4. 考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。 第卷第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:how much is the shirt? a. 19.15. b. 9.18. c. 9.15.答案是c。1. what will the woman probably do?a. lend her book to the man.b. visit the man this weekend.c. help the man write an essay.2. who did the man see yesterday?a. the womans boyfriend.b. tonys mum.c. jane and tony.3. where does the conversation probably take place?a. at a restaurant.b. at a cinema.c. at a shop.4. what are the speakers discussing?a. whether to buy a gift.b. where to buy a gift.c. what gift to buy.5. what does the man do now?a. a teacher.b. a shop assistant.c. an officer.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题给出5秒作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. what does the man think of the film?a. frightening. b. enjoyable. c. funny.7. which animal was the film about?a. penguins. b. bears. c. sharks.听第7段材料,回答第8、9题。8. what is sarah doing?a. playing computer games.b. cleaning up her room.c. doing her homework.9. what needs repairing? a. the computer. b. the lamp. c. the heater.听第8段材料,回答第10至12题。10. what do we know about the royal bank and the northern bank? a. they offer free internet. b. they are on the market street. c. they are not far from the center.11. where is the royal bank? a. across from a hotel. b. next to a theater. c. opposite a post office.12. what should the man do at first to go to the northern bank from the center? a. go straight. b. turn right. c. turn left.听第9段材料,回答第13至16题。13. how did lilia feel about the news of her playing little red riding hood? a. nervous. b. frightened. c. surprised.14. how did lilia prepare to play her character? a. she often played it in a park. b. she watched the original of the film. c. she spent much time reading the story.15. what was lilias favorite part of filming this movie? a. working with many famous people. b. thinking of the audiences likes and dislikes.c. spending lots of time at shakespeare in the park.16. what might lilia be? a. an old woman. b. a middle-aged woman. c. a young girl.听第10段材料,回答第17至20题。17. what is the old oak going to do? a. try to attract young people. b. introduce music at lunchtimes. c. stop serving food.18. what does the speaker say about the bands who play the old oak? a. they can practice in the pub before the performance. b. they have to be booked three weeks before. c. they will play for free.19. what did the band living world do last month? a. they moved to other pubs. b. they got a new member. c. they wrote a new song.20. what happened during the bands performance? a. somebody was injured. b. they stopped playing for a while. c. something was wrong with some equipment.答案: 1-5 acacb 6-10 bacbc 11-15 abcba 16-20 caabc 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。atwelve years ago, i arrived in central florida from puerto rico. i had heard of a job opportunity and decided to pursue it. but it never became a reality. i quickly learned that being alone without resources in an unfamiliar city was not a comfortable situation to be in. once my limited funds ran out i became homeless and spent a year and a half living on the streets of orlando. apart from feeling not being noticed and missing my family, i had to face another challengehunger. for the first time in my life, i, as a foreign man, who had lived my life in the relative comfort of the middle class, understood the desperation someone feels when they dont get enough to eat. i clearly remembered having run a distance of more than 7 miles on many occasions just to make it to a local feeding program before they closed at 7 pm. once the need for food was met, the next challenge would arisewhere to find a place to sleep for the night. fortunately, local programs like the coalition for the homeless, second harvest food bank and the wayne densch center were an important part of my ability to survive my painful experience. with the assistance of these programs, i was accepted by a college scholarship program through the coalition and obtained two degrees from valencia. my experience has helped me understand that devoting my life to helping others offers lasting rewards. today, i am employed as childhood hunger programs manager at second harvest food bank and oversee the summer feeding, hi-five kids pack, and kids caf programs. i am so proud to be able to distribute food resources to those wonderful programs and help hundreds more like me.21. what can be inferred from paragraph 1?a. it was impossible for the author to get a job then.b. many local people were out of work in florida.c. florida was not a good place for people living there.d. the author rejected many chances to get a job in florida.21. a 推理判断题。根据第一段第二、三句i had heard of a job opportunity and decided to pursue it. but it never became a reality.可知我听说了一个工作机会,然后就去找这份工作,但是它没有成为现实。也就是说作者并没有得到那个工作。故a正确。22. why did the author run a distance of over 7 miles on many occasions?a. because he didnt want to be late for work there.b. because he desired to get some food to eat.c. because he went there to help the poor.d. because he helped distribute food resources to the poor.22. b 推理判断题。根据第三段最后一句i clearly remembered having run a distance of more than 7 miles on many occasions just to make it to a local feeding program before they closed at 7 pm.可知作者走了7英里,就是为了赶上当地的给无家可归者食物的一个活动。故b正确。23. before being accepted by a college scholarship program, the author_.a. had lived with his relatives happily.b. had won his degree in a university.c. had been struggling financially.d. had lost hope of facing the future.23. c 推理判断题。根据第二段第一句once my limited funds ran out i became homeless and spent a year and a half living on the streets of orlando.可知作者的钱用完以后,就变得无家可归了,在奥兰多的大街上流浪了一年。故c正确。24. from his experience, the author learns that _.a. misfortune may be an actual blessing.b. a friend in need is a friend indeed.c. where there is a will there is a way.d. one good turn deserves another.24. d 推理判断题。根据最后一段第一句my experience has helped me understand that devoting my life to helping others offers lasting rewards.和最后一句i am so proud to be able to distribute food resources to those wonderful programs and help hundreds more like me.可知这次经历让我理解帮助他人的巨大意义,正是因为自己受到了别人的帮助,所以作者也要去帮助别人。故d正确。btired of all the pushing in supermarkets? fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? if this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping. or is it?online shopping brings its own challenges. here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) various websites. the claim made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purchases. the evidence challenges this. in any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to experience all the problems that come with this form of stealing. use only sites that have a trusted history and an excellent reputation.another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. this might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. also, product descriptions are sometimes simply untrue. perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction.some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? often by some large vans pouring out carbon monoxide and adding to our already desperate traffic problems. you are also by now becoming increasingly irritated (使烦恼) by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it!without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. however, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.试题分析:本文中作者讲述了网购在给人们的生活带来便利的同时也带来了很多问题。25. the author lists several questions in para. 1 to .a. support online shopping b. collect answers from readersc. show his dislike of going shopping d. introduce the topic of the passage25. d 推理判断题。根据第一段倒数第二句if this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping.这是对三个问题的回答:网络购物。这正是文章要讨论的话题,所以第一段中三个问题的目的就是引起文章的话题。故d正确。26. by what can online shoppers avoid fraud?a. using only trusted websites. b. choosing big websites.c. collecting shopping evidence.d. seeking advice from the police.26. a 细节理解题。根据第二段最后一句use only sites that have a trusted history and an excellent reputation.可知使用你所信任的或者声誉很好的购物网站是避免网络欺诈的一个很好的方法。故a正确。27. the author agrees with the fact that _.a. customers are never satisfied with productsb. online shopping is a safe way to make purchasesc. online shopping has nothing to do with global warmingd. delivery delay often makes online shoppers unhappy28. what is the authors attitude towards online shopping?a. very popular. b. a wise choice. c. not trouble free. d. a waste of time.28. c 推理判断题。根据文章最后一段without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. however, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.网购在给我带来很多便利的同时,也带来了很多烦恼。也就是说网购并不是没有麻烦的。故c正确。 cwhen luca first heard of the island of inventions, he was still very young. but its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. from that moment, he never stopped searching for clues which might lead him to the island. he read hundreds of adventure books, histories, volumes of physics and chemistry, even music.over time, he pieced together his idea of what the island of inventions was like. it was a secret place, where all the great wise men of the world would meet to learn and invent together. access to the island was totally restricted. to join, you had to have created some great invention for humanity. only then could you receive the special invitation which came with directions to the island.so luca spent his youth studying and inventing. every new idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didnt understand, hed seek others to help him. soon he met other young inventors and he told them about the island of inventions. they too dreamed of one day receiving an invitation letter. as years passed, the disappointment of not receiving their invitation made luca and his friends work harder and co-operate more. they would meet in lucas house, share their ideas and build new machines. their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions. but still, no invitation came.they didnt lose heart. they continued learning and inventing every day, trying to come up with more and better ideas. fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island. one day many years later, luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named roberts, who had written to him, asking him to join the group. luca started telling the man of the wonderful island of inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. surprised, the young inventor interrupted: “you mean this place isnt the island of inventions? isnt the letter you sent me the real invitation?” it was only then that luca realised that his dream had become true in his very own house. no island could exist which would be better than where he was now. no place of invention would be better than what he and his friends had created. luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.试题分析:文章讲述luca为了到达自己梦想的发明岛,不断的学习发明,虽然没有接到发明岛的邀请,但是通过自己的努力创造出了一个真的发明岛他自己的家。29. why did luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?a. their ideas were not considered worthy enough.b. they were too concerned with acquiring fame.c. the organization had already broken up.d. the island was not a real place.29. d 推理判断题。根据文章最后一段前两句it was only then that luca realised that his dream had become true in his very own house. no island could exist which would be better than where he was now.可知那个岛根本就不存在,故选d。30. what did luca learn at the end of the story?a. the island of inventions did not exist. b. he had wasted most of his life.c. he had unknowingly built his own dreamland.d. he finally would receive his invitation.30. c 推理判断题。根据 no place of invention would be better than what he and his friends had created. luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.他和他的朋友们已经不知不觉地创造了自己的发明岛。故选c。31. which of the following best describes luca?a. aggressive.b. trusting. c. creative.d. easy-going.31. c 推理判断题。aggressive 有进取心的; trusting 信赖的; creative 创造性的; easy-going 随和的。根据文章第三段中so luca spent his youth studying and inventing. every new idea he got, he made it into an invention和第四段they would meet in lucas house, share their ideas and build new machines. their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions.可知 luca和朋友们创造了许 多发明,说明他很有创造性,故选 c。 d we know the famous ones-the thomas edison and the alexander graham bells-but what about the less famous inventors? what about the people who invented the traffic light and the windshield wiper (雨刮器)? shouldnt we know who they are? joan mclean thinks so. in fact, mclean, a professor of physics at mountain university in range,feels so strongly about this matter that shes developed a course on the topic. in addition to learning whoinvented what, however, mclean also likes her students to learn the answers to the why and how questions. according to mclean, when students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try. her students agree. one young man with a patent(专利证) for an unbreakable umbrella is walking proof of mcleans statement. if i had not heard the story of the windshield wipers invention, said tommy lee, a senior physics major, i never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so constructive. lee is currently negotiating to sell his patent to an umbrella producer. so, just what is the story behind the windshield wiper? well, mary anderson came up with the idea in 1902 after a visit to new york city. the day was cold and stormy, but anderson still wanted to see the sights,so she jumped aboard a streetcar. noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield, she found herself wondering why there couldnt be a built-in device for cleaning the window. still wondering about this when she returned home to birmingham, alabama, anderson started drafting out solutions. one of her ideas, a lever (操作杆) on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside,became the first windshield wiper. today we benefit from countless inventions and innovations. its hard to imagine driving without garrett a. morgans traffic light. its equally impossible to picture a world without katherine j. blodgetts innovation that makes glass invisible. can you picture life without clear windows and eyeglasses?32. by mentioning traffic light and windshield wiper, the author indicates that countless inventions are _. a. beneficial, because their inventors are famous b. beneficial, though their inventors are less famous c. not useful, because their inventors are less famous d. not useful, though their inventors are famous32. b 推理判断题。根据第一句we know the famous ones-the thomas edison and the alexander graham bells-but what about the less famous inventors?可知我们都认识托马斯爱迪生和贝尔,但是那些不太有名的发明者呢?接着在第二句中就提到了交通灯和雨刮器的发明者。说明这个两个发明家都是不太有名的发明家,但是他们的发明对人类有很大的作用。故b正确。33. professor joan mcleans course aims to _. a. add color and variety to students campus life b. inform students of the windshield wipers invention c. carry out the requirements by mountain university d. prepare students to try their own inventions33. d 推理判断题。根据第二段最后一句when students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.可知在他的课程里当学生掌握了问题的答案时,他们为以后的发明创造做出了更好的准备。故d正确。34. tommy lees invention of the unbreakable umbrella was _.a. not eventually accepted by the umbrella producerb. inspired by the story behind the windshield wiperc. due to his dream of being caught in a rainstormd. not related to professor joan mcleans lectures34. b 推理判断题。根据第三段第二句if i had not heard the story of the windshield wipers invention, said tommy lee, a senior physics major, i never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so const
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届宁夏银川市银川一中化学高一第一学期期末综合测试试题含解析
- 现代物流流程课件
- 2026届内蒙古包头市北方重工业集团有限公司第三中学化学高二上期末学业水平测试模拟试题含答案
- 2026届贵州省毕节市赫章县高三化学第一学期期末学业质量监测试题含解析
- 现代战争军事理论课件
- 2025年营养师职业资格考试冲刺押题卷-营养评估与干预策略解析
- 2025年大学物理光学实验考试冲刺押题卷
- 2025年高考数学解析几何专题复习专项训练卷
- 新中国前三十年的经济建设成就
- 现代仓库管理知识培训总结
- 《中国特色社会主义政治经济学(第二版)》第一章导论
- 《安娜·卡列尼娜》-课件-
- sg1000系列光伏并网箱式逆变器通信协议
- 妇科疾病 痛经 (妇产科学课件)
- 重庆大学介绍课件
- 《李将军列传》教学教案及同步练习 教案教学设计
- GMP基础知识培训(新员工入职培训)课件
- 基于Java的网上书城的设计与实现
- 酒店客房验收工程项目检查表(双床房、大床房、套房)
- 开音节闭音节中元音字母的发音规律练习
- 简单二人合伙协议书范本
评论
0/150
提交评论