全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 2 Working the land Period 1 Warming Up & Reading课堂10分钟达标 People cant survive without food. Long ago, early people couldnt grow crops, so they had to live by hunting animals and gathering grains. After a tribe(部落) had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce. Then the tribe had to move to new hunting grounds where there was more food. This way of life caused special problems for the tribes. They were forced to depend on luck, as well as on their hunting skills. If they could find no game, the whole tribe would be in danger of starving. And when the hunters had good luck one day, they were not sure to find game the next time. The tribes moved often because much land was needed to support their people. As time passed by, people learned that they could grow their food. At first, the women of tribes collected patches of wild grain. Later, people discovered that they could plant their own seeds. Farming slowly became a way of life. As people turned away from hunting to farming, their life changed. When the food supply became richer and richer, they no longer moved from place to place. The success of their crops depended partly on the weather, but there were also things they could do to help crops grow. In the past, a tribe had to travel many miles for food. Now, only a small amount of land was necessary to feed the whole tribe. The early tribe could grow in size because farming provided a way to feed people. 【语篇概述】人要生存就离不开食物,我们的祖先最初是靠种植来获取食物的吗?阅读本篇了解一下种植是如何成为人类的一种生存方式的。. Skim the passage and give the general idea of the passage. 1. The passage mainly tells us_. 答案:how farming became a way of life2. Skim the passage to get the main idea of each part. A. Farming changed their way of life. B. The early way of life caused special problems for the tribes. C. Farming made the tribe grow in size. Part 1 (Paras. 1、2)Part 2 (Paras. 3、4)Part 3 (Para. 5)_答案: BAC. Read the passage again and choose the best answers. 1. Why did the early tribes move so often?A. They enjoyed traveling around. B. They had to find enough food. C. Because of the bad weather they did not like to stay in one place. D. They liked to go hunting everywhere. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第三、四句After a tribe had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce. Then the tribe had to move to new hunting grounds where there was more food. 可知答案为B。2. The underlined word “game” in Paragraph 2 probably means “_”. A. 游戏B. 比赛C. 野味D. 赌博【解析】选C。词义猜测题。根据第二段第二、三句They were forced to depend on luck, as well as on their hunting skills. If they could find no game, the whole tribe would be in danger of starving. 得知, 他们主要靠幸运活下来,如果找不到野味(猎物),整个部落会处于饿死的危险境地。由前面hunting便知答案为C。3. When farming provided enough food to people,_. A. the women didnt do any work at allB. the tribe could grow larger and life became steadyC. they did not move at allD. they no longer went hunting【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一句The early tribe could grow in size because farming provided a way to feed people. 便知B项内容正确。4. From the passage we can infer that_. A. early tribes liked moving from place to placeB. hunting was interesting in early daysC. the change from hunting to farming happened very quicklyD. life was hard and unsteady for early tribes【解析】选D。推理判断题。从第一段中得知,“一个部落在某一地区居住一段时间后,食物量不断减少,该部落不得不搬到有更多食物的地方”; 从第二段中得知,“他们主要靠幸运活下来,如果找不到野味(猎物),整个部落会处于饿死的危险境地”,因此对早期的部落来说,生活是艰辛的,不稳定的。. Read the passage carefully and answer the following questions. 1. How did early people get food?_ 2. What would happen if the early people failed to hunt?_ 3. Why did the early
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025天津东疆保税港区管理委员会招聘政府雇员33人笔试历年备考题库附带答案详解试卷3套
- 2025四川九洲建筑工程有限责任公司招聘生产经理等岗位测试笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷3套
- 2025年及未来5年市场数据中国条码打印机行业运行态势及未来发展趋势预测报告
- 2025九洲千城置业有限责任公司招聘法务管理岗测试笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷3套
- 2025中国太平洋财产保险股份有限公司台州中心支公司招聘笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷3套
- 2025下半年四川成都交通投资集团有限公司第三批次校园招聘4人笔试历年备考题库附带答案详解试卷3套
- 福建公务员考试魏观琴试题及答案
- 灰岩矿石加工与分选技术方案
- 都昌公务员考试试题及答案
- 2025年及未来5年中国智能终端设备行业运行态势及未来发展趋势预测报告
- GB 46768-2025有限空间作业安全技术规范
- 汽车科职业生涯规划
- 2026年高考语文必背120个文言实词(教材例句+成语助记+练习+高考链接)学生版+解析版
- 136号文深度解读及案例解析培训课件
- 2025年松原市总工会公开招聘工会社会工作者(10人)考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025宠物食品市场线上消费趋势洞察
- 2026年江苏卫生健康职业学院单招职业倾向性测试题库附答案
- 原材料取样与结构实体检测专项方案
- 2026年辽宁经济职业技术学院单招综合素质考试题库必考题
- 蝶恋花柳永课件
- CJ/T 120-2016给水涂塑复合钢管
评论
0/150
提交评论