Module2__阅读理解专练.doc_第1页
Module2__阅读理解专练.doc_第2页
Module2__阅读理解专练.doc_第3页
Module2__阅读理解专练.doc_第4页
Module2__阅读理解专练.doc_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Module2 阅读理解专练阅读理解1TOKYO A homeless woman in Japan who sneaked into a mans house and lived without being noticed in his closet for a year was arrested (逮办)after the man found that his food was disappearing and reported it to the police.Police found the 58-year-old woman on Thursday hiding in the top part of the mans closet and arrested her for getting in without the owners permission (允许),police spokesman Hiroki Itakura from southern Kasuya town said on Friday.The man had security cameras (监视器)that sent images to his mobile phone after becoming puzzled by food disappearing from his kitchen over the past several months.One of the cameras caught someone moving inside his home on Thursday after he had left, and he called police, believing it was a thief. However, when they arrived they found the door locked and all windows closed.“We searched the house, checking everywhere someone could possibly hide, Itakura said. “When we opened the closet, there she was, nervously curled up (捲曲)on her side. ”The woman told police she had no place to live and first sneak into the mans house about a year ago when he left it unlocked.“She had moved a mattress into the small closet space and even took showers,”Itakura said, calling the woman “neat and clean”.1. Whats the best title for this passage?A.A Japanese woman caught living in a mans closet.B. A woman without home.C. Police arrested a woman on Thursday.D. Please lock the door before leaving your house.2. When someone sneaks into a house, he/she most probably_.A. is the owner of the house B. doesnt want to be noticed by others C. lives a very poor lifeD. wants to find some food to3. The police arrested the woman mainly because.A. she stole the mans foodB. she often went into other peoples housesC. she entered the mans house without permissionD. she didnt open the door when the police arrived4. According to the passage, when the woman was found by the police, she_.A. was stealing food in the kitchen B. felt nervous and frightened C. was untidy and dirty D. tried to jump off the wind。5. Which of the following is CORRECT?A. The woman doesnt like living in her own house.B. The man always forgets to lock his door when he leaves.C. The woman first sneaked into the mans house about a year ago.D. The woman was over sixty years old when she was arrested.阅读理解2I arrived in the classroom, ready to share my knowledge and experience with 76 students who would be my English literature class. Having taught in the US for 17 years, I have no doubt about my ability to hold their attention and to impress on them my admiration for the literature of my mother tongue.I was shocked when the monitor shouted, “stand up!” The entire class rose as I entered the room and I was somewhat confused about how to get them to sit down again, but once the embarrassment was over, I quickly regained my calmness and admiration. I went back to my office with the rosy glow which came from a strong sense of achievement.My students kept diaries. However, as I read them, the rosy glow was gradually replaced by a strong sense of sadness. The first diary said, “Our literature teacher didnt teach us anything today. Perhaps her next lecture will be better.” Greatly surprised, I read diary after diary, each expressing a similar theme.“Didnt I teach them anything? I described the entire Western philosophy (哲学) and laid the historical background for all the works we will study in class,” I complained. “How should they say I didnt teach them anything?”It was a long term, and it gradually became clear that my ideas about education were not the same as those of my students. I thought a teachers job was to raise interesting questions and provide enough background so that students could draw their own conclusions. My students thought a teachers job was to provide exact information as directly and clearly as possible. What a difference!However, I also learned a lot, and the experience with my Chinese students has made me a better American teacher, knowing how to teach in a different culture.6The writer wants to tell us through her experience that _.AChinese students are hard to teachBshe has no experience in teaching Chinese studentsCChinese students has made her a better American teacherDdifferent countries have different cultures even in teaching7We can know that on the firs t day the writer _.Awas disappointed at her students performanceBfelt very confident about herself at firstCfelt she didnt teach them muchDwas very confident about her students8At the beginning of the lesson, the writer got confused because of _.Acultural differencesBher own embarrassmentCstudents embarrassmentDstudents admiration9The writ er learnt from their diaries that the students wanted to _.Araise interesting questionsBknow more about backgroundCdraw their own conclusionsDknow more about exact facts10We can infer from the passage that _.Athe writer doubted about her ability of teachingBthe writer is still teaching Western philosophy in ChinaCdifferent cultures may require different teaching methodsDthe writers experience has made her return to her own country参考答案与解析一、本文是一篇关于位日本女子躲进位男子家的壁橱生活的新闻报道。1.A主旨大意题。A选项作为文章的标题一目了然。2.B推理判断题。根据文章内容可知,那个女人是偷偷地溜进那位男子家中的,她之所以偷偷溜进去就是不想被别人发现。3.C 细节理解题,根据第二段“arrested her for getting”可知警察以擅自闯入罪逮捕那个女人的。4. B 细节理解题。根据倒数第三段“nervously curled up on her side”可知B项。5. C 细节理解题,根据倒数第二段“first sneaked into the mans house about a year ago”,可知C项正确。二、6. 答案:D解析:主旨大意题。作者满怀信心地来到中国教书,结果学生 们却说在她的课堂上没有学到东西。后来作者才了解到她的教育观念和学生们对教育的看法是不同的。作者通过自己的这段经历告诉我们:不同的国家有着不同的文化背景,从而导致了不同的教育观念。7. 答案:B解析:细节理解题。由第一

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论