高考英语 A land of diversity课时跟踪检测 新人教版选修8(1).doc_第1页
高考英语 A land of diversity课时跟踪检测 新人教版选修8(1).doc_第2页
高考英语 A land of diversity课时跟踪检测 新人教版选修8(1).doc_第3页
高考英语 A land of diversity课时跟踪检测 新人教版选修8(1).doc_第4页
高考英语 A land of diversity课时跟踪检测 新人教版选修8(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时跟踪检测(三十六)a land of diversity.单项填空1(2014南京高三一模)do you think their table tennis team will win the first place at the coming asian games?_. ours is much stronger than theirs.aof coursebit dependscdont mention it dby no means2(2014皖北协作区高三联考)_ the fact that many drivers are ever trained, we cannot stress too much the importance of traffic safety.athanks to bdespitecas dalthough3(2014安徽三所示范性高中质量检查)i didnt have a good year last year. it seems like every time i started to play well, i got injured. _ i can stay healthy and play well this year.aeagerly bhopefullycgradually dimmediately4(2014成都第一次诊断)david cameron was elected _ prime minister to lead britain to _ new time.a/; a bthe; aca; the da; /5(2014山西诊断考试)it _ me how we could improve the situation on the way to the station.astruck bapproachedcaccessed doccurred6the way you spend your money may _ your attitude towards life.asupport btransformcindicate ddirect7_ has been proved _ eating vegetables in childhood helps to protect you against serious illnesses in later life.ait; that bwhat; thatcit; whether dwhat; what8we think highly of mr white because he always _ his principles.alives on blives up toclives through dlives with9(2014河南洛阳八中月考)miss brown is very busy, isnt she?yes, she is. she has _ greater responsibilities so far.ataken off btaken outctaken in dtaken on10ive talked a lot about walking. i want to say it is a cheap, safe and enjoyable form of exercise, and _ its environmentally friendly.aall in all bin conclusioncin other words din addition11(2014天津十二校联考)while living in this beautiful small town, mr. green, who went in for literature so much, wrote _ wonderful poems.aa great many of ba good manyca good deal da great deal of12(2014湖北襄阳高三调研)i didnt mean to tell you his name; it was a _ of my tongue at that time.afault bcoincidencecdilemma dslip13(2014北京西城模拟)failure is the mother of success._ your courage and youll succeed.akeep off bkeep outckeep up dkeep on14of course, most immigrants did not get rich overnight, but the _ of them were eventually able to improve upon their former standard of living.amaximum bminoritycmajority dminimum15(2014绵阳高三质检)he was _ much surprised at the news that the amateur athlete beat the professional one who ranked top ten.aapparently brarelycsecretly ddesperately.完形填空(2014临沂高三质量检测)we were experiencing one of the worst winters in years.it was very cold and the _1_ was deep, and mary, my neighbor, _2_ that all was not well with our new neighbor sabina.so we put on our winter coats and snow boots and _3_our way to visit the family in the dark. mary was right.sabina was _4_ in bed and her two preschool children were sitting around _5_.the dishes and laundry hadnt been _6_ for many weeks.we didnt know if the children had been fed.we had no idea how to _7_ her husband but we knew she was in a serious depression (忧郁症)we fed the children, washed the dishes and did the _8_.hours later, as we walked home, we _9_ that she needed professional help so we made some _10_.the next day, a social _11_ came to help her.1.a.fogbwatercsnowdwell2a.confirmed bdecided cwondered dsuspected3a.led bmade cdrove dtook4a.sick basleep cpainful dbreathless5a.freely bhelplessly cpeacefully dangrily6a.brought up blooked after cwashed away dchecked up7a.surprise bsend creach dask8a.dinner bhousework claundry dfavor9a.found bdoubted choped dagreed10a.calls bdecisions cpreparations dchanges11a.doctor beditor clawyer dworkersabina told me later that week that she would be going to a hospital for _12_.we told her we would look after the children while she was _13_.mary and i each brought back a child to our own houses.the children _14_ quickly in the stable and happy homes.soon after that, their _15_ father came to visit us.he told us he would be _16_ the children to another country of their grandparents and that his _17_ would also move there when she recovered.mary and i were both happy to be _18_ when sabina and the children needed help.i am positive that it was something in our heart that _19_ us to see her that evening.so when god impresses you to help someone in need just do it.perhaps he has put you in a _20_ or workplace for “such a time as this”12.a.medicine btreatments coperations dexaminations13a.recovering bdying ccuring drelaxing14a.escaped blearned cgrew dadapted15a.hopeful bcrazy cgrateful dsatisfied16a.paying bleaving cflying dgiving17a.neighbor bchildren cparents dwife18a.available battractive cfriendly dconsistent19a.showed bdirected cselected dneeded20a.neighborhood bsituation cchance dnight.阅读理解(2014宝鸡高三一模)while reading a story on 20somethings complaining about how the economy is ruining their life plans, i couldnt help but think the 20somethings sound like a bunch of spoiled children who grow up expecting everything to be easy for them.as a 20something myself, i certainly share their disappointment my husband and i probably wont be able to buy a house until were in our forties, and we two are burdened by student loans.but why should it be different? being young people in america, shouldnt they take up all of the challenges and opportunities that this country offers?consider some of these views shared in the story: jennifer, 29, owner of a twobedroom apartment with her husband, worries that she wont be able to have children for at least a decade because they cant afford to buy a house yet.i read that, and i thought what planet she is living on where you need to own a house in order to have kids? has she ever visited a developing country, or even downtown areas in this one? home ownership is a luxury (奢华), not a fertility requirement.a 26yearold man in the story is disappointed that he cant afford to get a phd in literature.well, that sounds a bit like expressing disappointment that no one will pay you to write poetry on the beach in thailand for five years.yes, its sad that these young people feel so lost.but i think the problem is their extremely high expectations, not economic reality.beth kobliner, author of get a financial life: personal finance in your twenties and thirties, says that she thinks peoples expectations grow up when their wealth appears to be increasing.their parents probably see their home values rise along with their investments.“so we have people who have grown up in an environment where people have great expectations of what living well means,” says kobliner.this recession (经济衰退) will certainly play a role in forcing those expectations into more realistic group.in the meantime, it seems much better for our mental health to focus on being grateful for our onebedroom apartments, for living in modern cities, or perhaps just for being able to eat three meals a day than on longing for some kind of luxurious life.1what makes the author think the 20somethings sound like a bunch of spoiled children?athey expect everything to be easy for them.bthey complain that the economy is ruining their life plans.cthey are unwilling to face all of the challenges.dthey are burdened by student loans.2which of the following is not one of the complaints of the 20somethings?athey cant have children for at least a decade for they cant afford to buy a house.bthey have only a onebedroom apartment to live in.cthey cant buy a house until 40 and are burdened by student loans.dthey despair of not being able to afford to get a phd in literature.3whats kobliners attitude towards the 20somethings with high expectations?aunbearable.bopposing.cdoubtful. dunderstanding.4what is the best title for this passage?ayoung people afford to continue their educationbyoung people cant afford to buy a housecyoung peoples high expectations lead to despairdthe 20somethings high expectations答 案.1.选d根据答语的后一句可知答话人认为“我们的乒乓球队比他们的更强”,所以他们的乒乓球队决不可能在即将到来的亚运会上获得第一名,by no means“决不”,符合句意。dont mention it用来回答别人的感谢,意为“不客气”。2选b句意:尽管事实上很多的驾驶员都受过培训,但是我们再怎么强调交通安全的重要性也不为过。根据句意可知应选b,表示“尽管”。c项、d项都是连词,后只能跟句子;a项“幸亏;由于”,不符合句意。3选b句意:去年我过得不顺,似乎每次我开始要好好比赛时,我都受了伤。希望今年我能够健健康康,好好比赛。根据句意可知,应选b项。4选a句意:戴维卡梅伦被选为首相,他将带领英国走向一个新的时代。prime minister是专有名词,表示独一无二的职务,故其前不用冠词;“_ new time”泛指“一个新的时代”,故第二空用不定冠词a。所以答案为a。5选a句意:在去车站的路上,我突然意识到我们如何才能改善这个局面。“it strikes (struck) sb.从句 .”表示“某人突然意识到”,为固定句型。6选c句意:你花钱的方式也许会表明你对生活的态度。根据句意可知应选indicate,表示“表明;显示”。support“支持”;transform“使改变外观”;direct“指导;管理”。7选ait为形式主语, that引导的从句为真正的主语。8选b句意:我们对怀特先生的评价都很高,因为他总是信守原则。live up to“遵守;实践(诺言,原则)”,符合句意。live on“以为生”;live through“度过;经历过”;live with“忍受;容忍”。9选d句意:“布朗小姐很忙,是吗?”“是的,她很忙。到现在为止她又承担了更大的责任。”take off“起飞;腾飞;脱下”;take out“拿出;取出”;take in“吸收;领会;欺骗”;take on“承担;呈现出;雇用”。take on responsibility“承担责任”,符合语境。10选d句意:关于步行我已经谈了很多。我想说的是:它是一种省钱、安全而又令人愉快的锻炼方式。另外,它很环保。in addition“此外”,符合题意。all in all“总之”;in conclusion“总之”;in other words“换言之”。11选b句意:当在这个美丽的小镇居住时,酷爱文学的格林先生写了很多绝妙的诗歌。a good many“许多;很多”,其后直接跟名词复数。a great many of后接名词复数时,名词前通常应有限定词;a good deal后不可接名词;a great deal of后应接不可数名词。12选d句意:我没打算告诉你他的名字;我当时是口误。a slip of my tongue“口误”,符合句意。fault“过失;过错”;coincidence“巧合”;dilemma“(进退两难的)困境;窘境”。13选c句意:失败是成功之母,保持你的勇气,你一定会成功的。keep up “保持”,符合题意。keep off “不提(某话题);避免”; keep out “遮掩;避开”; keep on “继续”。14选c句意:当然,大多数移民并没有一夜之间就发财,但是他们大多最终改善了自己的生活水平。maximum“最大限量;最高点”;minority“少数;半数以下”;majority“大多数”;minimum“最低限度;最低点”。故选c。15选a句意:他很显然对这个消息非常吃惊,一个业余选手居然打败了排名前十的职业选手。apparently“显然地”;rarely“很少地;难得地”;secretly“秘密地;背地里”;desperately“绝望地;不顾一切地”。.1.选c根据下文“so we put on our winter coats and snow boots and _ our way to .”可知,此处指的是雪很深。故c项正确。2选dconfirm“确定”;decide“决定”;wonder“想知道”;suspect“猜想,觉得”。由语境可知,mary感觉到“我们”的新邻居状况不好,因此决定去看看他们一家。故d项正确。3选b根据上文可知,“我们”深夜前往去看望新邻居一家。make ones way to意为“前往,设法进入”,符合语境。故b项正确。4选a根据上文“.all was not well with .”及第二段中的“she was in a serious depression (忧郁症)”可知,sabina病了。故a项正确。5选bfreely“自由地”;helplessly“无助地”;peacefully“平静地”;angrily“生气地”。根据语境可知,母亲病了,孩子们无助地坐在她旁边。故b项正确。6选bbring up“养育”;look after“照顾”;wash away“冲走,洗掉”;check up“检查”。由语境可知,由于母亲病了,碟子和衣服好长时间都没人管过。故b项正确。7选c由语境可知,“我们”不知如何能联系到她的丈夫。reach意为“取得联系”,符合语境。故c项正确。8选c根据上文“the dishes and laundry hadnt been _ for many weeks.”可知,我们帮助她洗了盘子和衣服。故c项正确。9选dfind“发现”;doubt“怀疑”;hope“希望”;agree“同意”。根据语境可知,“我们”一致认为她需要专业的帮助。故d项正确。10选amake calls“打电话”;make decisions“做决定”;make preparations“做准备”;make changes“做修改”。根据下文“the next day, a social _ came to help her.”可知,“我们”打电话进行了联系,才有人第二天过来帮助她。故a项正确。11选d根据上下文语境可知,第二天,一名社会工作者来帮助她。故d项正确。12选bmedicine“药”;treatment“治疗”;operation“手术”;examination“检查,考试”。根据第二段中的“she was

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论