




免费预览已结束,剩余18页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
鄂尔多斯第三中学高三第一学期第四次考试英语试卷第一卷第一部分:听力(略)第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第1节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. a certain famous actor donated a good sum of money and began _school in this village, where many local children begin _school at a proper age.a. a, a b. /,a c. the,/ d. the, a【答案】c 【解析】 试题分析:考查冠词。第一空的the school用于特指这所学校,第二空的begin school是固定表达,表示开始上学。故选c项。 考点:考查冠词 22. yuan rongping is a great person _ his life to helping farmers harvest more rice.a. devotes b. devoting c. devoted d. who devote【答案】b 【解析】 试题分析:考查非谓语动词。本句中的devote his life to helping farmers harvest more rice在句中做后置定语,因为与前面所修饰的名词a great person是主动关系,所以用现在分词。句意:袁隆平是一个伟大的人,他把一生都花在帮助农民收获更多的稻米上。故选b项。 考点:考查冠词 23. sun yat-sen _ the first republic in china in 1911 after he fought for the chinese people for many years.a. found b. founded c. had founded d. founding【答案】b 【解析】 试题分析:考查谓语动词的时态。根据句子中的时间状语in 1911,可知本句是在描述过去发生的事情,所以用一般过去时。句意:孙中山在为中国人民斗争了多年之后在1911年建立了中国第一个共和国。故选b项。 考点:考查谓语动词的时态 24.neil armstrong was the first man_ on the moon in july 1969.a. to land b. landing c. landed d. lands【答案】a 【解析】 试题分析:考查非谓语动词。当名词前有表示次序的词修饰时,常用不定式结构做后置定语。句意:在1969年7月阿姆斯特朗是第一个登上月球的人。故选a项。 考点:考查非谓语动词 25._ i met nelson mandela was a very difficult period of my life.a. the first time b. the first time whenc. for the first time d. that was the first time【答案】b 【解析】 试题分析:考查定语从句。本句中有两个简单句,所以必须要有连词连接,而且主句中也缺少主语。b项中的the first time是主句的主语,后面接when引导的定语从句。句意:我第一次遇到曼德拉的时候是我生命中非常困难的一段时期。故选b项。 考点:考查定语从句 26. tom smith,_ i was grateful, was generous _ his time.a. for whom, with b. to whom, with c. with whom, for d. to whom, in 【答案】b 【解析】 试题分析:考查定语从句和介词辨析。be grateful to sb是固定表达,意思是对某人很感激;be generous with sth.对慷慨。句意:我很感激tom smith,他在时间方面很慷慨。故选b项。 考点:考查定语从句27.ill never forget _.a. how kind is tina b. how tina is kind c. how kind tina is d. tina is how kind【答案】c 【解析】 试题分析:考查宾语从句。本句跟在动词后面,所以是宾语从句。宾语从句必须用陈述语序,即连词+主语+动词+其它。本句中how和它所修饰的形容词一起做连词,然后是主语和谓语动词。句意:我永远也不会忘记tina有多么善良。故选c项。 考点:考查宾语从句 28.the crazy fans_ patiently for two hours, and they would wait till ang lee,the winner of best-director ocar arrived.a. were waiting b. had been waiting c. had waited d. would wait【答案】b 【解析】 试题分析:考查谓语动词的时态。根据句意:这些疯狂的粉丝耐心地等了2个小时,而且他们还要一直等到奥斯卡最佳导演得主李安到了为止。可知等待的动作从过去一直进行到过去的另一个时间,而且还要进行下去。所以用过去完成进行时。故选b项。 考点:考查谓语动词的时态29.if you _ stealing in the supermarket, youll be sent to the police station immediately.a. catch b. are catching c. will be caught d. are caught【答案】d 考点:考查谓语动词的时态和语态30.keep trying; it will help you _ your dream of becoming a doctor.a. come true b. to realize c. achieving d. live with【答案】b 【解析】 试题分析:考查动词辨析和非谓语动词。come true成真;realize ones dream实现梦想;achieve完成,达到;live with忍受,和一起住;句意:坚持努力,这会帮你实现做个医生的梦想。help sb.( to) do sth.帮助某人做某事。故选b项。 考点:考查动词辨析和非谓语动词31.they were _cleverer than me. none of us passed the exams.a. not b. no c./ d. much【答案】b 【解析】 试题分析:考查固定句式。no+ 比较级 than表示前后两者都不 ;not+比较级 than表示前者不如后者;句意:他们和我都不怎么聪明。我们连一个过的都没有。故选b项。 考点:考查固定句式32.when our school formed an english club, i_ it as soon as possible.a. joined b. joined in c. took part in d. attended【答案】a 考点:考查动词辨析33.a cool drink will make you feel _ in a hot summer day.a. good b. well c. bad d. badly【答案】a 【解析】 试题分析:考查形容词、副词辨析。feel well 强调身体感觉舒服,没有毛病 . feel good 强调感觉好;句意:在炎热的夏日一杯冷饮会让你感觉很好。故选a项。 考点:考查形容词、副词辨析34.norman bethune worked _ in china as a doctor and saved many chinese soldiers.a. selfless b. selfish c. selflessly d. selflessness【答案】c 【解析】 试题分析:考查形容词、副词辨析。selfless形容词,无私的;selflessly副词,无私地;selfish形容词,自私的;selflessness名词,无私;句意:作为一名医生白求恩在中国无私地工作而且救了很多中国战士的性命。可知本空修饰动词,所以用副词形式。故选c项。 考点:考查形容词、副词辨析35.at that time i was very worried about _ i would become out of work.a. whether b. if c./ d. why【答案】a 【解析】 试题分析:考查连词辨析。本句中的宾语从句跟在介词之后,if不能用在介词后面的宾语从句中,所以排除if;句意:那时候我很担心我是否会失业。故选a项。 考点:考查连词辨析第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 as a native 36 detroit, michigan viola vaughn spent the majority of her life as an active 37. 38 with personal disaster, viola triumphed and developed a non-profit organization, “1,000 girls”,39 education and training for young women of senegal. she has devoted her life to 40 others achieve, encouraging young girls to 41.her caring qualities are seen in the daily routine of her beautiful life. dr viola m. vaughn 42 from columbia universitys teachers college in new york, and after that, she spent her life devoted to health care and education in the united states and africa. in the year 2000, viola faced a mothers worst fear 43 her 26-year-old daughter died.44 with five grandchildren to raise, viola and her husband, jazz musician sam sanders, moved to senegal, africa, hoping to provide their grandchildren 45 a multicultural education. tragedy hit again when violas husband of 20 years passed 46 and she was left 47. her determination and spirit kept her moving and she passed the time homeschooling her grandchildren. the surrounding community noticed viola and her dedication to teaching her grandchildren. viola was approached by a neighborhood child who wanted to join in the studies.48 ,but with her mothers permission, the young girl began homeschooling with viola. soon the number of students 49 violas daily classes rose to twenty and 10,000 girls was born. 10,000 girls is a non-profit organization with six locations and over 1,500 students. the girls are actively 50 in their education. not only 51 teach each other, but they have opened a bakery shop. it can help provide educational supplies. girls who graduate are given scholarship opportunities and continue the cycle of success by returning to help 10,000 girls continue to 52. viola vaughn has dedicated her life to the greater good of her community and has truly made, and will continue to make, a difference in the lives of young girls who 53 would not have 54 a chance. viola vaughn is a true 55 of humanity.36. a. to b. of c. by d. with 37. a. businessman b. boss c. farmer d. educator 38. a. faced b. facing c. face d. to face 39. a. provide b. providing c. to provide d. provided 40. a. discouraging b. helping c. treating d. bringing 41. a. grow up b. work c. lead a happy life d. make a difference42. a. fled b. left c. graduated d. differed 43. a. where b. why c. when d. who 44. a. leaving b. left c. having left d. to have left 45. a. for b. to c. by d. with 46. a. down b. by c. away d. to 47. a. behind b. alone c. lonely d. off 48. a. hesitant b. hesitantly c. hesitation d. hesitate 49. a. joining b. attending c. listening d. taking part 50. a. devoted b. involved c. involving d. addicted 51. a. they do b. will they c. do they d. they will 52. a. grow b. disappear c. decrease d. succeed 53. a. other b. yet c. still d. otherwise 54. a. stood b. taken c. given d. caught 55. a. host b. friend c. hero d. guest【答案】36b37d38a39b40b41d42c43c44b45d46c47b48a49b50b51c52a53d54a55c【解析】试题分析: viola vaughn创办了一个非营利性的组织,这个组织致力于为很多女孩的生活做出很大的贡献,让她们的生活有了很大改变。36b考查介词辨析。a native of表示是某个地方土生土长的人,of表示从属关系。故选b。37d 考查名词辨析。businessman商人;boss老板;farmer农民;educator教育工作者;根据下文可知她创办了一个为年轻女性提供教育和训练的组织。故选d。 38a考查非谓语动词。face面对,做非谓语时可以用facing sth./sb.或是faced with sth./sb.在本句中作状语。句意:面对生活中的灾难,viola克服了困难并且创办了一个非盈利性的组织。故选 a。39b考查非谓语动词。本句中的provide在句中做后置定语,修饰前面的organizition,且两者之间是主动关系,所以用现在分词。句意:她创办了一个为年轻女性提供教育和训练的非盈利性的组织。故选b。40b 考查动词辨析。discouraging使泄气; helping帮助;treating对待,治疗; bringing拿来;句意:她把一生都花在帮助别人成功,鼓励年轻女性做出有影响的事情上。故选b。 41d考查动词短语辨析。grow up长大;work工作;lead a happy life过着幸福的生活;make a difference有影响,有所作为;句意:她把一生都花在帮助别人成功,鼓励年轻女性做出有影响的事情上。故选d。42c 考查动词辨析。fled逃走;left离开;graduated毕业;differed不同于;句意:viola m. vaughn毕业于纽约哥伦比亚大学的教育学院。故选c。43c考查连词辨析。where哪里,代指地点;why为什么,代指原因;when何时,代指时间;who谁,代指人;句意:在2000年viola面对了作为一个母亲最大的恐惧,那个时候她26岁的女儿死了。故选c。 44b考查非谓语动词。leave sb. sth.表示留给某人某物,可知本句中的主语viola and her husband与动词leave之间是被动关系。过去分词表被动。故选b。45d考查介词辨析。provide sb. with sth./ provide sth. to sb.表示给某人提供某物。句意:viola and her husband被留给了五个孙子、孙女要养活,他们搬到了非洲的senegal,希望给他们的孙子、孙女提供多元文化的教育。故选d。46c考查动词短语辨析。pass down流传;pass by经过;pass away去世;pass sth.to sb.把传给某人;句意:viola又一次经受了悲剧的打击,她的丈夫去世了。故选c。47b考查动词短语辨析。leave behind把落下;leavealone把单独留下;lonely孤独的;leave off中断;此处表示她的丈夫去世了,她被单独留在了世上。故选b。48a考查词性辨析。hesitant形容词,犹豫的;迟疑的; hesitantly副词,迟疑地,踌躇地;hesitation名词,犹豫,迟疑;hesitate动词,犹豫,迟疑;本空是形容词作状语,修饰主语the young girl。故选a。49b考查动词辨析。joining参加,指参加某个组织并成为其中的一员;attending出席,也指上课或上学;listening听;taking part参加,后面加in可以表示参加活动;句意:很快,上viola课的人增加到了20人,然后10,000 girls这个组织诞生了。故选b。50b考查动词辨析。be devoted to致力于;be involved in参加;involving使卷入;be addicted to上瘾;句意:女孩儿们积极地参与到她是教育中来。故选b。51c考查倒装。not only放于句首,所在的句子需要部分倒装,语序是not only+助动词/情态动词/be动词+主语+谓语+其它。but also后面的句子与现在时态有关,所以用一般现在时。故选c。52a 考查动词辨析。grow成长;disappear消失;decrease减少;succeed成功;句意:那些毕业的女孩会有机会获得奖学金然后又回来帮助这个组织成长。故选a。53d 考查副词辨析。other别的;yet还,但是;still仍然;otherwise否则,另外;句意:viola vaughn一生致力于为了社区的福祉而奉献上而且已经和将要为很多女孩的生活做出了很大的贡献,让她们的生活有离开很大改变。否则的话,这些女孩就不会有获胜的机会。故选d。54a 考查固定表达。stand a chance获胜的机会;句意:viola vaughn一生致力于为了社区的福祉而奉献上而且已经和将要为很多女孩的生活做出了很大的贡献,让她们的生活有了很大改变。否则的话,这些女孩就不会有获胜的机会。故选a。55c 考查名词辨析。host主人;friend朋友;hero英雄;guest客人;句意:viola vaughn是人类真正的英雄。故选c。考点 :人生百味类短文第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 a some time ago i discovered that one of my chairs had a broken leg. i didnt think there would be any difficulty in getting it mended, as there are a lot of antique (古董) shops near my home. so i left home one morning carrying the chair with me. i went into the first shop expecting a friendly reception. i was quite wrong. the man wouldnt even look at my chair.the second shop, though slightly more polite, was just the same, and the third and the fourth.so i decided that my approach must be wrong. i entered the fifth shop with a plan in my mind. i placed the chair on the floor and said to the shopkeeper, “would you like to buy a chair?” he looked it over carefully and said, “yes. how much do you want for it, sir?” “twenty pounds,”i said, “ok,”he said. “ill give you twenty pounds.” “its got a slightly broken leg,”i said. “yes, i saw that, its nothing.” everything was going according to plan and i was getting excited. “what will you do with it?” i asked. “oh, it will be easy to sell once the repair is done.” “i11 buy it.” i said. “what do you mean?” “youve just sold it to me.” he said. “yes, i know but ive changed my mind. i am sorry. ill give you twenty-seven pounds for it.”“you must be crazy. ”he said. then, suddenly the penny dropped. “i know what you want. you want me to repair your chair.” “youre right.”i said. “and what would you have done if i had walked in and said, would you mend this chair for me?” “i wouldnt have agreed to do it,” he said. “we dont do repairs, not enough money in it and too much trouble. but ill mend this for you, shall we say for a fiver? he was a very nice man and was greatly amused(感到有趣) by the whole thing.56. we can learn from the text that in the first shop the writer _.a. was rather impolite b. asked the shopkeeper to repair his chairc. was warmly received d. asked the shopkeeper to buy his chair57. why didnt the shops want to repair the chair?a. its too difficult to repair.b. the writer didnt want to offer enough money.c. no one in the shops could mend it.d. there was too much trouble and too few profits in mending a chair. 58. from the text, we can learn that the writer was _.a. honest b. careful c. smart d. funny59. which is the best title of the passage? a. a chair with a broken leg b. it was hard to mend a chairc. my experience of mending a chair d. a kind shopkeeper【答案】56.b57.d58.c59.c【解析】试题分析:作者的椅子坏了,连续进了好几家店来帮助修理但是遭到了拒绝。最后作者想到了个好主意终于把椅子修好了。56.b考查推理判断题。根据第一段内容i went into the first shop expecting a friendly reception. i was quite wrong.和第三段内容可知一开始的时候作者找人修理自己的椅子但是被拒绝了。故选b。57.d考查细节理解题。根据最后一段店主说的话we dont do repairs, not enough money in it and too much trouble.可知修理这把椅子太费事而且挣钱少。故选d。58.c考查推理判断题。根据文章内容,作者从之前的失败中迅速做出调整,改变策略,最后达到了自己的目的。可知作者是很聪明的。故选c。59.c考查主旨大意题。全文讲述了作者带着自己坏了的椅子去修理,从被拒绝到到达自己目的的经历。故选c。考点 :趣味性阅读 bwho is there among us that hasnt dreamed of having his or her own small ( maybe, several years later, even big) business, and having wonderful freedom, both from a boss and from the time clock: the freedom to make up our own rules for our work, and our own plans-arranging our own hours of work? that way work would be both painless and fun. or, so we imagine. well, in fact it isnt quite as simple as that. yes, it is true that being the boss has its satisfactions and that you can arrange your working hours freely if you own your own small business. but in those early years of starting your own business, you shouldnt think of a free day, not to mention flying off for a months vacation. it is not unusual for new business owners to work seventy or eighty hours a week, and if there is a day off, that day might need to be devoted to accounting(算账).but this negative picture doesnt destroy the beautiful hopes. the possibility of getting something wonderful in return-both material and mental-continues to drive that large number of people who start up small businesses each year in the united states. 60. from the first paragraph, we know that everybody hopes_.a. to rule others b. to be his or her own bossc. to get a time clock d. to be free from work 61. most new business owners have to_.a. work more than 10 hours a day b. devote himself to accountingc. fly to some places in the world d. have a day off in a week 62. the beautiful hopes will never be destroyed because_.a. people love beautiful things by natureb. people have a strong desire to seek personal gainsc. small businesses make big money each year in the usd. small businesses have advantages over big companies.63. which is the main idea of the passage? a. many people have dreamed of having his or her own small business.b. being your own boss is painless and fun.c. business owners often work seventy or eighty hours a week.d. although being your own boss is not easy, many people are starting their own businesses to get something wonderful in return.【答案】60.b61.a62.b63.d【解析】试题分析:很多人梦想着当老板,有自己的生意。虽然这意味着工作时间长而且很忙碌,但美国仍然有很多的人因为精神上和物质上的回馈去当开办自己的生意。60.b考查细节理解题。根据第一段内容,每个人都梦想着拥有自己的生意,自己可以安排自己的活动,安排自己的计划和工作。故选b。61.a考查细节理解题。根据第二段内容it is not unusual for new business owners to work seventy or eighty hours a week, 可知新老板一周工作70或80小时是很常见的。那么一天就会工作10个小时以上。故选a。62.b考查推理判断题。根据最后一段内容the possibility of getting something wonderful in return-both material and mental-continues to drive that large number of people who start up small businesses each year in the united states.可知物质和精神上的回报仍然驱使着美国很多人每年去开办自己的生意。故选b。 63.d考查主旨大意题。全文说的是很多人梦想着当老板,有自己的生意。虽然这意味着工作时间长而且很忙碌,但美国仍然有很多的人因为精神上和物质上的回馈去当开办自己的生意。故选d。考点 :生活类阅读。 cthese days a green building means more than just the color of the paint. green building can also refer to environmentally friendly houses, factories, and offices. green building means “reducing the impact (影响) of the building on the land”taryn holowka of the u.s green building council in washington, d. c. said. according to holowka, buildings account for(占了) 65 percent of total u.s. electricity use. but green buildings can reduce energy and water use. also, the buildings are often located near public transportation such as buses and subways, so that people can drive their cars less. that could be good for the environment, because cars use lots of gas and give off pollution. green buildings are often built on developed land, so that the buildings dont destroy forests. marty dettling is the project manager for a building that put these ideas into action. the solaire has been called the countrys first green high-rise building. according to dettling, “weve reduced our energy use by one-third and our water by 50 percent.” the solaire cuts energy in part by using solar power. “on the lace(边) of the building we have solar panels which change the suns energy into electricity,” dettling explained. the solaire also has lights that automatically turn off when people leave the room. in addition, the building has lots of windows, allowing people to use the sun for light during the day. the so
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 铁精粉厂安全知识培训课件
- 2025年高层建筑设计试题及答案
- 2025年度福建省“安全生产月”知识培训考试试题附答案
- 2025年北京纪委遴选笔试试题及答案
- 2024年浙江省纪委监委公开遴选公务员笔试试题及答案解析
- 知识产权辅导员培训课件
- 高纯硫酸锰及四氧化三锰生产项目可行性研究报告模板-立项申报用
- 知识产权类企业培训内容课件
- 知识产权师课程培训内容课件
- 2025年港澳办事处笔试重点解析及备考指南
- 2024年秋季新北师大版一年级上册数学全册教案
- 石料场开采施工方案
- JT-T-155-2021汽车举升机行业标准
- 2024年专业技术人员继续教育公需科目-低碳经济笔试参考题库含答案
- JC-T 564-2000 纤维增强硅酸钙板
- 工艺基础知识培训
- 聚醚型聚氨酯混凝土路面铺装设计与施工技术规范
- 湘科版五年级科学上册全册教案教学设计
- PVC地胶板施工工艺流程图文
- 漳州市消防安全评估报告
- 氢氧化钠应急预案
评论
0/150
提交评论