免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
完形填空 分层训练知能双升a welcome giftdario and his mother loved their new apartment.the living room was large enough for their piano. that night, the two of them _1_ side by side at the piano. they played jazz music to celebrate their new home.the loud _2_ filled the room and made them feel very happy. the next morning, _3_, their happiness disappeared.someone had left a _4_ under their door during the night. one of their neighbors had written to complain(抱怨) about the sound of the piano. darios mother asked the building superintendent(管理员) if he knew anything about it. but he said that they were all _5_ people and he couldnt imagine any of them had done that. later that morning, dario suggested that they write a letter to their _6_ and apologize for their playing. “maybe we could go and _7_ everyone in person,” his mother said. “what if we invited them to come here for a _8_ instead?” dario asked. they both loved the _9_. over the next few days,they sent out invitations and prepared desserts _10_ their guests.they decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights. finally,the day of the party _11_. some guests brought presents. others brought flowers. some even brought desserts to _12_. one woman, mrs. gilbert, _13_ darios mother with a book of piano music by chopin. “i heard you playing the other night,” she said. “the sounds woke me out of bed. i _14_ that you might play like this every night. so i wrote a short note. i hope you dont think i disliked the playing.” darios mother smiled at mrs. gilbert.“i think maybe we _15_ you an apology,” she said.“i didnt _16_ how late it was when we were playing.maybe we should play some quieter music at night.” “you play, you play!” mrs. gilbert said.“i like what you play! just not so loud at night.” she pointed to the book she had given them. “these songs are not such _17_ music.” “these songs are beautiful music,” darios mother said. “we will be _18_ to play them in the evening.” “and we wont play so loud or late!” dario said. he was already looking forward to _19_ the new music.more than that, however, he was happy to see the big smile on his mothers face. it gave him a feeling of _20_ and made him feel that they were home at last.1a.sat bstoodclay dwalked2a.voice bringc. music dcry3a.therefore bhowevercotherwise dinstead4a.note bpostercbill dreport5a.proud brichclucky dnice6a.neighbors bfriendscrelatives daudiences7a.blame binstruct cquestion dvisit8a.party bconcert cshow dplay9a.experience bideacperformance daction10a.to bwith cfor dfrom11a.continued barrived cpassed dfinished12a.order bsell cshare dadvertise13a.treated bpresented chelped dserved14a. promised badmitted cagreed dworried15a.give bsend coffer dowe16a.realize bremember cunderstand daccept17a.sweet bstrange cfunny dloud18a.brave bsorry c. happy dafraid19a.changing bpracticing crecording dwriting20a.equality bfreedom cwarmth dsympathy答案与解析:语篇解读:dario和他母亲因乔迁新居深夜弹钢琴庆祝而影响了邻居的休息,后来他们通过举办一个聚会加强了彼此之间的沟通和理解。1解析:根据空后的“side by side at the piano”可知,他们应该是坐(sat)在一起的。答案:a2解析:根据上文中的“they played jazz music”可知,这里应该是吵闹的音乐(music)充满了整个房间。答案:c3解析:根据上文中的“made them feel very happy”以及空后的“their happiness disappeared”可知,此处应为转折关系,故用however。答案:b4解析:根据下文中的“one of their neighbors had written to complain(抱怨)about the sound of the piano”可知,这里指一张便条(note)。答案:a5解析:根据下文中的“he couldnt imagine any of them had done that”可知,管理员认为邻居们都很友善(nice)。答案:d6解析:根据上文一位邻居留便条抱怨可知,他们应该是给邻居们(neighbors)写信致歉。答案:a7解析:根据“we could go”和“in person”可知,这里是表示“拜访(visit)每一个人”。答案:d8解析:根据下文中的“party lights”和“the day of the party”可知,他们是想举办一个聚会(party)。答案:a9解析:根据上文dario的建议可知,他和母亲都喜欢这个想法(idea)。答案:b10解析:prepare sb.for sth.意思是“为某人准备某物”,这里指他们为邻居们准备了一些甜点。答案:c11解析:根据下文中的“some guests brought presents”可知,最后,聚会那天到了(arrived)。答案:b12解析:因为是参加聚会,所以一些邻居带甜点是用来分享(share)的。答案:c13解析:treat“款待”;present“赠送”;help“帮助”;serve“服务”。 present sb.with sth.意思是“赠给某人某物”,根据语境,这里表示mrs.gilbert给dario的母亲带来了一本书。答案:b14解析:根据下文中的“you might play like this every night”可知,这里应该是说mrs.gilbert当时很担忧(worried)。答案:d15解析:dario的母亲认为他们应该向mrs.gilbert道歉。owe sb. sth.“欠某人某物”,符合语境。答案:d16解析:根据上下文语境可知,这里表示他们当时没有意识到(realize)他们那么晚了还在弹钢琴。答案:a17解析:根据上文中的“just not so loud”可知,这些歌曲不是那么吵闹(loud)。答案:d18解析:根据上下文语境可知,他们将会非常高兴(happy)在晚上弹奏这些音乐。答案:c19解析: 因为是新的音乐,所以dario很期盼练习(practicing)。答案:b20解析:根据下文中的“made him feel that they were home at last”可知,他们融入了新的生活,应该有温暖的(warmth)感觉。答案:cdad had a green comb. he bought it when he married mum. every night, he would hand me his _21_ and say, “good girl, help daddy clean it, ok?” i was _22_ to do it. at age five, this dull task brought me such _23_. i would excitedly turn the tap _24_ and brush the comb carefully. satisfied that id done a good job, i would happily return the comb to dad. he would _25_ affectionately at me and place the comb on his wallet. two years later, dad started his own _26_, which wasnt doing so well. that was when things started to _27_. dad didnt come home as early and as much as he used to, mum and i became _28_ with him for placing our family in trouble. with _29_, an uncomfortable silence grew between us. after my graduation, dads business was getting back on track. on my 28th birthday, dad came home _30_. as usual, i helped him carry his bags into his study. when i turned to leave, he said, “hey, would you help me _31_ my comb?” i looked at him a while, then _32_ the comb and headed to the sink. it hit me then: why, as a child, _33_ dad clean his comb was such a pleasure. that routine(习惯) meant dad was home early to _34_ the evening with mum and me. it _35_ a happy and loving family. i passed the clean comb back to dad. he smiled at me and _36_ placed his comb on his wallet. but this time, i noticed something _37_. dad had aged. he had wrinkles next to his eyes when he smiled, _38_ his smile was still as _39_ as before, the smile of a father who just wanted a good _40_ for his family.21a.bag bwallet ccomb dbrush22a.annoyed brelievedcashamed dpleased23a.joy bsadness ccourage dpain24a.out bover cin don25a.stare bsmile cshout dlaugh26a.family bbusiness ctask djourney27a.progress bchange cimprove dform28a.satisfied bdelighted cmad dstrict29a.time bpatience cspeed dease30a.occasionally bearlycfrequently drarely31a.sharpen brepair cclean dkeep32a.dropped btook chanded dthrew33a.watching bletting chelping dhearing34a.find blose cwaste dspend35a.affected bbroke cmeant dsupported36a.firmly bhurriedly ccasually dcarefully37a.different bexcitingcinteresting durgent38a.for bor cso dyet39a.convincing bheartwarmingccautious dinnocent40a.origin blife creputation deducation答案与解析:语篇解读:本文为记叙文。起初作者认为自己的父亲忙于事业对家人缺乏关心,但是后来作者发现父亲做的这一切其实都是为了家人的幸福。21解析:根据文章首句“dad had a green comb”可知,此处指作者的父亲会把梳子(comb)交给她,让她去清洗这把梳子。答案:c22解析:根据上下文语境可知,作者是很高兴(pleased)地去做这件事情的。下文的“excitedly”和“.clean his comb was such a pleasure”也是暗示。答案:d23解析:根据上下文语境可知,此处指这份乏味的工作给作者带来了快乐(joy)。答案:a24解析:根据上下文语境可知,此处指的是作者打开水龙头。turn on“打开”,符合文意。答案:d25解析:根据上下文语境可知,此处表示父亲会亲切地对着“我”笑(smile),然后把梳子放到他的钱包上。stare“凝视,盯着看”,shout“大声说,喊叫”,laugh“笑,发出笑声”,均不符合文意。答案:b26解析:根据下文的“dads business”可知,两年之后父亲开创了自己的事业(business),但是情况不太好。答案:b27解析:根据后文的“dad didnt come home as early and as much as he used to”以及“for placing our family in trouble”可知,就是那时候,事情开始变化(change)了。答案:b28解析:根据句意,作者的母亲和作者很生父亲的气,因为他把他们的家陷入到困境中。be mad with意思是“对很生气”,符合句意。satisfied“满意的”,delighted“高兴的”,strict“严格的”,均不符合文意。答案:c29解析:根据文意,随着时间(time)的推移,我们之间慢慢产生了令人感到不舒服的沉默,这暗示出家庭成员之间有了隔阂。答案:a30解析:结合上下文语境可知,此处指由于父亲的事业慢慢步入了正轨,在作者28岁生日那天,父亲早早地(early)回了家。 occasionally“偶尔,间或”,frequently“经常地,频繁地”, rarely“很少”,均不符合文意。答案:b31解析:根据第一段中的“good girl,help daddy clean it, ok”可知,此处指父亲让作者帮助他清洗(clean)一下梳子。答案:c32解析:根据上下文语境可知,此处指作者接过(took)那把梳子,然后向洗涤池那里走去。答案:b33解析:根据上文的“good girl,help daddy clean it,ok“可知,此处指帮助(helping)父亲清洗梳子。答案:c34解析:这个习惯意味着父亲早早地回到家里,与母亲和“我”一 起度过(spend)晚上的时间。答案:d35解析:根据上文的“that routine(习惯) meant .”可知,此处指这意味着(meant)一个快乐的和充满爱的家庭。答案:c36解析:父亲对“我”笑了笑,小心地(carefully)把梳子放在他的钱包上。firmly“坚决地”,hurriedly“匆忙地”,casually“随便地”,均不符合文意。答案:d37解析:但是,这一次,“我”注意到一些不同的(different)事情。后文中的“dad had aged.he had wrinkles”也是暗示。答案:a38解析:根据空处上下文的语境可知,此处表示意思上的转折,故要用yet“然而,但是”。答案:d39解析:父亲的微笑仍然像以前一样令人感到幸福快乐(heartwarming)。convincing“令人信服的,有说服力的”, cautious“谨慎的,十分小心的”,innocent“无辜的,无罪的”,均不符合文意。答案:b40解析:从父亲的笑中,作者体会到父亲是想让自己的家人有好的生活(life)。答案:b my previous home had a stand of woods behind it and many animals in the backyard. that first year, i _41_ feeding peanuts to the blue jays, then the squirrels. the squirrels had no _42_ coming up right to me for them. as the months went by, the rabbits saw that i was no _43_ and didnt escape. when i threw carrot slices(薄片), they even came for a nibble(啃) . slowly they came to _44_ me, and by the end of the year they were eating out of my hand.that second year, the rabbits _45_ me, and one would even sit up for slices! while i was feeding them, i _46_ that a groundhog who used to run away was now taking an _47_ interest in this food situation. i carefully extended a long _48_, with a keen eye on those teeth, and _49_, there were times i would have the groundhog sitting next to a rabbit, both munching(津津有味地咀嚼) on carrots. a few months later, while _50_, she would even turn her back to me. _51_ when she was facing away, i reached out and _52_ scratched(搔) her back with my finger. she didnt move. by year three, the rabbits and the groundhog were back. the groundhog _53_ didnt have a problem with me scratching her back, and i got an idea. id always _54_, while slicing up carrots, that the end looked like a cap. _55_ one day, just to see what she would do, i gently _56_ one on top of the groundhogs head. again, not a _57_. the next time, i had my camera ready to record what you see here, one of several dozen such pictures. _58_ she had a slice to eat, she never _59_ the one on her head. it was a fair _60_ i got a pleasure, and she had yet another tasty treat.41a.avoided bstarted ccanceled dsuggested42a.business bfun cproblem dprivilege43a.help bcheat cthreat dexception44a.trust bmiss cadmire dappreciate45a.feared bignored cdiscovered dremembered46a.proved bdecided cnoticed dunderstood47a.extreme bincreasingcadditional dinspiring48a.squirrel brabbit cpeanut dcarrot49a.before long blong ago cover and over dall over again50a.eating bplaying csitting dsleeping51a.next bonce csoon dlately52a.carefully bsuddenlycviolently dpatiently53a.also bthus cjust dstill54a.thought bdoubted cadmitted drecognised55a.while bor cso dfor56a.fixed bplaced chung dkept57a.tremble bmove cdelay dhesitation58a.even if bever sincecas far as dso long as59a.welcomed brequiredcbothered dexpected60a.trade bcompetition ctask daffair答案与解析:语篇解读:本文是一篇记叙文。“我”以前的家的后面有一片树林,在后院有很多动物。最初“我”给冠蓝鸦喂花生吃,后来松鼠、兔子、土拨鼠也熟悉了“我”,甚至会在“会”手中吃东西。“我”还将胡萝卜头放在土拨鼠的头上并拍照留念。41解析:第一年,“我
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 康复医学科脊柱损伤康复训练方案
- 神经科脑出血术后护理学教程
- 肾内科慢性肾病透析并发症预防须知
- 四川省德阳市高中2025-2026学年高二化学第一学期期末监测模拟试题含解析
- 新疆哈密石油中学2026届高二上生物期末监测试题含解析
- 系统性红斑狼疮肾炎护理措施培训
- 银屑病患者心理护理方案
- 贸易公司实训总结
- 头部外伤急诊处理流程
- 老年痴呆综合症护理要点
- 2025年辅导员技能大赛案例分析报告题库附答案
- 注塑生产车间管理方法
- 高校教师工作介绍
- 2025-2026学年人教版(2024)数学七年级上册期中测试卷
- 携手共进+圆梦高考-2025-2026学年高三上学期家长会
- 国家职业技术技能标准 4-10-03-01 美容师 人社厅发2018145号
- 小洋葱大作战【经典绘本】
- 岩石破裂数值方法
- 2023年ITIL 4 Foundation中文考试预测试题库(含答案)
- LY/T 1936-2011油茶采穗圃营建技术
- 公共基础知识复习资料
评论
0/150
提交评论