高考英语总复习 Unit 2 English around the world练习 新人教版必修1.doc_第1页
高考英语总复习 Unit 2 English around the world练习 新人教版必修1.doc_第2页
高考英语总复习 Unit 2 English around the world练习 新人教版必修1.doc_第3页
高考英语总复习 Unit 2 English around the world练习 新人教版必修1.doc_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2english around the worlda级:基础巩固.选词填空even ifat presentbase.on.believe it or notthe number of1. people employed in agriculture has fallen in the last decade.答案:the number of2.,i didnt get into trouble for being late for class today.答案:believe it or not3.i my hopes the good news we had yesterday.答案:base;on4.services need to be more effectively organised than they are .答案:at present5.i wouldnt lose courage i should fail ten times.答案:even if.句型转换1.in doing scientific experiments,one must be very careful with the instruments.in doing scientific experiments,one must be careful with the instruments.答案:more than2.its only a mile to the shops.its a mile to the shops.答案:no more than3.theres no difference between the two pictures.this picture is that one.答案:the same as4.even if you will try,you cant manage it.try you will,you cant manage it.答案:as5.“dont tell him the news,” she said.she told me him the news.答案:not to tell6.“stop making so much noise,children,” he said.he the children making so much noise.答案:told;to stop7.he said,“lets have a rest.”he our having a rest.答案:suggested8.“would you mind opening the door?” he asked.he me open the door.答案:asked;tob级:能力提升.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。athe number of speakers of english in shakespeares time is estimated to have been about five million.today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language,mainly in the united states,canada,great britain,ireland,south africa,australia and new zealand.in addition to the standard varieties of english found in these areas,there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms.in fact,it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate(足够的) working knowledge of english in addition to their own languages.the purposes for english learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.the main reason for the widespread demand for english is its present-day importance as a world language.besides serving the indefinite needs of its native speakers,english is a language in which some of important works in science,technology,and other fields are being produced,and not always by native speakers.it is widely used for such purposes as meteorological and airport communications,international conferences,and the spread of information over the radio and television networks of many nations.it is a language of wider communication for a number of developing countries,especially former british colonies.many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government,commerce,industry,law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the west.1.what would be the best title for this passage?a.the difficulties of learning english b.international communicationsc.the standard varieties of english d.english as a world language解析:主旨题。由第三段第一句及全文的内容“英语在各个国家的各个领域的应用”,可知应选d项。答案:d2.which of the following statements is not true?a.some 260 million people in the world have an adequate working knowledge of english.b.there are some 260 million native speakers of english in the world.c.it is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of english.d.people learn english for a variety of reasons.解析:细节题。由文章第一段中第二句及第二段的第一句可知应选a项。答案:a3.according to the passage,what is the main reason for the widespread use of english?a.it was popular during shakespeares time.b.it is used in former british colonies.c.it serves the needs of its native speakers.d.it is a world language that is used for international communication.解析:推断题。由文章最后一段描述了英语在世界不同领域、不同的地区的使用,可知应选d项。答案:d4.what forms an adequate working knowledge of english?a.the ability to read a newspaper.b.it is difficult to judge because it differs for each situation.c.being a multilingual.d.being a native speaker.解析:细节题。由文章第二段最后一句可知应选b项。答案:bbgestures are the “silent language” of every culture.we point fingers or move another part of the body to show what we want to say.it is important to know the body language of every country,or we may be misunderstood.in the united states,people greet each other with a handshake in formal introduction.the handshake must be firm.if the handshake is weak,it is a sign of weakness or unfriendliness.friends may place a hand on the others arm or shoulder.some people,usually women,greet with a hug.space is important to americans.when two people talk to each other,they usually stand two and half feet (69 centimeters) away and at an angle(角度),so they are not facing each other directly.americans get uncomfortable when a person stands too close.they will move back to have their space.if americans touch another person by accident,they say,“pardon me” or “excuse me”.americans like to look the other person in the eyes when they are talking.if you dont do so,it means you are bored,hiding something,or are not interested.but when you stare at someone,it is impolite.learning a cultures body language is sometimes very difficult.if you dont know what to do,the safest thing to do is to smile.5.from the first paragraph we can know that .a.gestures dont mean anything in a talkb.gestures can help us to express our meaningc.we can learn a language well without its body languaged.only american people can use gestures解析:细节理解题。由文章第一段第二句“we point fingers or move another part of the body to show what we want to say.”可知,应选b项。答案:b6.if you stay in the united states,you should .a.shake your friends hands all the timeb.shake your friends hands with your eyes looking upc.greet your friends in a polite wayd.greet a girlfriend by putting hands on her shoulders解析:细节理解题。由文章第二段中的“.people greet each other with a handshake in formal introduction.the handshake must be firm.if the handshake is weak,it is a sign of weakness or unfriendliness.”可知应选c项。其他选项在文中没有涉及。答案:c7.in the united states,people often .a.show their friendship by touching each otherb.show their friendship by glancing at each otherc.say “pardon me” to each other in a talkd.feel uneasy when you stand too close to them解析:细节理解题。由文章第三段第三句“americans get uncomfortable when a person stands too close.”可知应选d项。答案:d8.when an american friend is interested in what you are talking,he would .a.say “pardon me” or “excuse me”b.stare at youc.look you in the eyesd.stand close to you解析:细节理解题。由文章第四段第一、二句“americans like to look the other person in the eyes when they are talking.if you dont do so,it means you are bored,hiding something,or are not interested.”可知应选c项。答案:c.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论