免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016高考英语暑假自选训练(2)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。 student membershipcambridge arts cinema cambridge arts cinema is one of the art houses in britain and home of the internationally celebrated cambridge film festival. since 1947 generations of students have discovered the wealth of world cinema. now you too can make the most of it and save money.at_the_arts_you_can.choose from up to 40 films a monthsee up to 8 premieres (首映) each monthcatch screenings when you likewe open early and close lateincrease your knowledge of film with our special eventseach year we run seasons on various types of films and directorsmeet the filmmakerswhat_you_get_as_a_member:invitation to a preview screening (试映)1 off the standard prices (4.50/3. 50) for any screening including special eventsyour own copy of each cinema programme mailed free of chargea card with your own membership number50% off membership to the cambridge darkroom galleryso what are you waiting for? just fill in the form and return it either in person or by post to: box officecambridge arts cinema8 market passagecambridge cn2 3pfit costs 15 to join and your card can be used from 1st october 2011 to 30th june 2012.cinema information: 01223 572929(24hr)box office:01223 504444本文主要介绍剑桥艺术影院以广告的形式吸引更多的会员。 1which of the following is the most famous event held at cambridge arts cinema?a. the cambridge film festival.b. meetings with filmmakers.c. the preview screening.d. monthly premieres.答案:a。细节理解题。由第一段第一句可判断a项正确。2if youre a member of cambridge arts cinema, you will enjoy free _.a. darkroom gallery showsb. mailed programmesc. special film eventsd. film shows答案:b。细节理解题。由文中“your own copy of each cinema programme mailed free of charge”可知b项正确。3how long will the membership for cambridge arts cinema last?a. four months. b. eight months.c. nine months. d. one year.答案:c。细节理解题。由文中“.from 1st october 2011 to 30th june 2012”可知答案为c项。4for what purpose is the text written?a. offering students cheaper tickets.b. announcing the opening of a premiere.c. telling the public of the cinemas address.d. increasing the cinemas membership.答案:d。主旨大意题。综观全文可知本文的主要目的是吸引更多的人成为会员。社会生活类-阅读理解“everyone is entitled(有权) to their opinion is a remark commonly heard in our society. we value free speech and the rights of the individual. the private preferences we keep, as long as they do not bother with the rights and freedoms of others, are ours to do with as we wish.children learn this central principle early on and soon become expert at using it effectively to suit their own purposes. the phrase well, its just my opinion can act as a get-out clause which avoids further questioning or the need to give an explanation. a student may well prefer to put up a brick wall and so avoid the difficult task of providing a justification(正当的理由) for their view.they know the holy position freedom of speech holds for all of us and they know the taboo(禁忌)around challenging the opinions of others when they do not produce unfavorable effects on anyone else.this can make things hard for the teacher. we want to promote tolerance and respect in our classrooms and give young people a sense: this is how one ought to behave. yet, we are also seeking to develop reasoning and critical thinking. to some extent, there is an idea that peoples views carry equal weight because all individuals ought to be treated equally. treating peopleequally is different from treating what they say with equal weight, though. we need to make clear to students that the right to ones opinions does not ignore the need to support them with argument when called to do so.justification is the signal difference between opinion and argument. opinions are stated;arguments are advanced. opinions are given; arguments are proposed. when we ask a student to explain themselves, we are asking them to give us something that will lend evidence to what they have said. we are asking them to convince us, to persuade us, to show us the reasonableness of what it is they are saying.64. according to paragraph 2, if you offer a get-out clause, you may.a. fall into a difficult situationb. escape being questionedc. raise your social positiond. have to further explain your opinion65. the teacher may find it hard to.a. put up a brick wall to avoid giving acceptable reasonsb. challenge the opinions of others to have a deep effect on themc. encourage tolerance and respect while developing reasoning and critical thinkingd. tell the differences between opinion and argument66. the underlined word them in paragraph 3 refers to .a. studentsb. teachersc. needsd. opinions67. what would be the best title for this passage?a. everyone is entitled to their opinionb. never bother with the rights of othersc. “its just my opinion isnt good enoughd. treat what people say equally【参考答案】2. 64-67 bcdc 社会生活类-阅读理解in his 1930 essay “economic possibilities for our grandchildren”, john keynes, a famous economist, wrote that human needs fall into two classes: absolute needs, which are independent of what others have, and relative needs, which make us feel superior to our fellows. he thought that although relative needs may indeed be insatiable (无止境的) , this is not true of absolute needs.keynes was surely correct that only a small part of total spending is decided by the desire for superiority. he was greatly mistaken, however, in seeing this desire as the only source of insatiable demands. decisions to spend are also driven by ideas of quality which can influence the demand for almost all goods, including even basic goods like food. when a couple goes out for an anniversary dinner, for example, the thought of feeling superior to others probably never comes to them. their goal is to share a special meal that stands out from other meals.there are no obvious limits to the escalation of demands for quality. for example, porsche, a famous car producer, has a model which was considered perhaps the best sport car on the market. priced at over $120,000, it handles perfectly well and has great speed acceleration. but in 2004, the producer introduced some changes which made the model slightly better in handling and acceleration. people who really care about cars find these small improvements exciting. to get them, however, they must pay almost four times the price.by placing the desire to be superior to other at the heart of his description of insatiable demands, keynes actually reduced such demands. however, the desire for higher quality has no natural limits.64. what do we know about the couple in paragraph 3?a. they want to show their superiority.b. they find specialty important to meals.c. their demands for food are not easily satisfied.d. their choice of dinner is related to ideas of quality.65. what does the underlined word “escalation” in paragraph 4 probably mean?a. understanding.b. increase. c. difference.d. study.66. the author of the passage argues that _.a. absolute needs have no limitsb. demands for quality are not insatiablec. human desires influence ideas of qualityd. relative needs decide most of our spending【参考答案】3.64-66 dba 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。plants are flowering faster than scientists predicted (预测) in reaction to climate change, which could have long damaging effects on food chains and ecosystems. global warming is having a great effect on hundreds of plant and animal species around the world, changing some living patterns, scientists say. increased carbon dioxide (co2) in the air from burning coal and oil can have an effect on how plants produce oxygen, while higher temperatures and changeable rainfall patterns can change their patterns of growth. “predicting speciesreaction to climate change is a major challenge in ecology, ” said the researchers of several u. s. universities. they said plants had been the key object of study because their reaction to climate change could have an effect on food chains and ecosystem services. the study, published on the nature website, uses the findings from plant life cycle studies and experiments across four continents and 1, 634 species. it found that some experiments had underestimated (低估) the speed of flowering by 8. 5 times and leafing by 4 times. “across all species, the experiments under- predicted the speed of the advancefor both leafing and floweringthat results from temperature increases, ”the study said. the design of future experiments may need to be improved to better predict how plants will react to climate change, it said. plants are necessary for life on the earth. they are the base of the food chain, using photosynthesis (光合作用) to produce sugar from carbon dioxide and water. they let out oxygen which is needed by nearly every organism on the planet. scientists believe the worlds average temperature has risen by about 0. 8 since 1900, and nearly 0. 2 every ten years since 1979. so far, efforts to cut emissions (排放) of planet- warming greenhouse gases are not seen as enough to prevent the earth heating up beyond 2 this centurya point scientists say will bring the danger of a changeable climate in which weather extremes are common, leading to drought, floods, crop failures and rising sea levels. 1. what is the key information the author wants to give in paragraph 1? a. plantsreaction to weather could have damaging effects on ecosystems. b. the increasing speed of flowering is beyond scientistsexpectation. c. climate change leads to the change of food production patterns. d. food chains have been seriously damaged because of weather. 2. we can learn from the study published on the nature website that.a. plantsflowering is 8. 5 times faster than leafingb. there are 1, 634 plant species on the four continentsc. scientists should improve the design of the experimentsd. the experiments failed to predict how plants react to climate change3. scientists pay special attention to the study of plants because.a. they can prove the climate change clearlyb. they are very important in the food chainsc. they play a leading role in reducing global warmingd. they are growing and flowering much faster than before4. what can be inferred from the last two paragraphs about the worlds temperature? a. it has risen nearly 0. 2 since 1979. b. its change will lead to weather extremes. c. it is 0. 8 higher in 1979 than that of 1900. d. it needs to be controlled within 2 in this century. 【参考答案】14、bcbd社会生活类-阅读理解。july 27th, 2010 was a typical english summers dayit rained for 24 hours! as usual, i rushed home from work at midday to check on the house. nothing was amiss. by the time i left work at 5pm, however, the road into our village was flooded. our house had never been flooded but, as i opened the front door, a wave of water greeted me. thank god the kids werent with me, because the house was 5 feet deep in water. we lost everything downstairs. at first we tried to push on through. we didnt want to move the children out of home, so we camped upstairs. we put a sheet of plastic across the floor to protect us from the damp. but after three months, we felt very sick, so we moved to a wooden house in a park. the house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. unfortunately, things took longer than expected and we were there for 10 months. the life there was inconvenient. what surprised me most was how much i missed being part of a community (社区). we had lived in a friendly village with good neighbours, and id never thought how much id miss that. although our situation was very hard, its difficult to feel too sorry for yourself when you look at whats happening elsewhere. i watched a news report about floods in northern india and thought, “we didnt have a straw hut (茅草房) that was swept away, and our house is still standing. were lucky.”we moved back home in august. with december comin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 浙江丽水市经济和信息化局招聘派遣制工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 河南许昌市科学技术馆2025年下半年招考工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 医务人才就业协议书
- 江苏无锡市惠山区事业单位公开招聘26名工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 杭州市国土资源中心招考1名合同制工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 养猫领养协议书范本
- 出售个人房屋协议书
- 广州市荔湾区金花街道办事处招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 公司改合同竞业协议
- 村委会造林合同协议
- 北欧风格室内设计讲解
- 2025亚洲烟草产业市场供求状况及投资前景规划研究报告
- 边界联检工作总结
- XX集团董事会2025年度工作报告
- 全科医学科慢性病综合管理指南
- 2026年气溶胶灭火系统市场研究报告
- 兄弟放弃继承协议书
- 矿山个人劳务合同范本
- 医美胶原蛋白课件
- 2025版《煤矿安全规程》权威逐条解读第六编应急救援
- 人工智能+数据安全智能监控与异常检测研究报告
评论
0/150
提交评论